|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vzgojna
23.7.2007 16:56:00   
Slončica
Ne dolgo nazaj sem po tv gledala neko oddajo in se je predstavljala ena slovenska družina,kako funkcionirajo,razdelijo delo...in pride do kadra kjer sta oče in sin pa pravi oče in kaj se bo naredilo,če ne boš priden v šoli?In mali naučeno zine Ode šport.
Pa me zanima kake vzgojne ukrepe izvajate ob slabi oceni,neposlušnosti,bobmbi v sobi?Jim pustite ustvarjalni nered ( razmetano,ne svinjsko) al morjo pospravit isto sekundo ko se nehajo igrat)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vzgojna
23.7.2007 17:04:31   
Miss Piggy
Če noče pospravit bombe v sobi, ga parkrat opozorim, nato pomaham z vrečko za smeti (takrat ponavadi pospravi), če pa tudi to ne pali, grejo vse igrače, ki so nametane po sobi v vrečko za smeti.
Drugače pa mi je bolj všečna metoda nagrajevanja - če poje kosilo, dobi štampiljko na roko, ipd.

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vzgojna
23.7.2007 17:07:28   
Slončica
Ok kaj pa šport,bi otroka prikrajšala za trening če bi ti zabrisu južno po kuhini al pa jezikal,al pa konc koncu prnesu slabo oceno domov?

(odgovor članu Miss Piggy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vzgojna
23.7.2007 17:27:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Slončica

Ok kaj pa šport,bi otroka prikrajšala za trening če bi ti zabrisu južno po kuhini al pa jezikal,al pa konc koncu prnesu slabo oceno domov?


Če bi jezikal - ne, če bi prinesel slabo oceno - ne, če pa bi zabrisal južno po kuhinji ... - bi pa poleg tega, da bi kakšno ujel, odletel v svojo sobo kot je dolg in širok pa seveda šport bi vsaj tisti dan odpadel. Dolgoročno pa ne.

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vzgojna
23.7.2007 18:35:09   
mamuška
Očitno je tistemu otrok šport vsaj pol, če že ne cel svet. Pač, otroka kaznuješ tam, kjer veš, da "boli" in da si bo zapomnil. Pri nas se je zadnje tedne razpaslo bevskanje in neskooooooooončno pregovarjanje za vsako stvar. PA fuj in bljak ob vsaki hrani, ki se postavi predenj. Včeraj je bil po 3-eh opozorilih brez kosila s pojasnilom, da bo zdaj tako vsakič, ko bo imel za godrnjat nad tem, kar ima na krožniku.  Ker to še ni bilo dovolj in je smrkelj še jezikal naprej in nazaj, je ujel popoldanski "hausarest" in ni smel s prijateljčkom na kopanje, ker se je zadiral na atija. Tuljenja in pretakanja krokodiljih solz za izvoz! Za nameček pa je moral popoldan prebit še brez TV-ja in računalnika. To je bilo sicer ultra naporno za naju, ker sva imela povsem druge plane, pa na koncu je bilo pač tako. Mule je skuhal toliko, da je bo za ves teden dost, na koncu sva pa naredila analizo dneva in je dojel, da se bo le moral drugače obnašat, če bo hotel imet svoj "dolce vita". Danes je bil kot jagnje! Res, da še nima 5 let, ampak če bo šlo tako naprej, me bo pri 7-ih ven nesel, tega pa ne mislim dopustit!

Ne vidim nič pregrešnega, če komu ukinejo šport (ali pa pevske vaje, balet, kvačkanje...), če je nanj pač močno navezan in mu X predhodnih opozoril ne zaleže. Če gre še za večjega otroka, tam 9, 10 let, ki bi že moral poznat svoje dolžnosti ne da mu jih vsak dan recitiraš, še toliko bolj. Čeprav jaz sem bolj zato, da je kazen povezana s prestopkom, ne pa čist nekaj tretjega. Vendar če gre za generalne, večkratne prestopke, je tudi kazen lahko povsem generalna - zakaj pa ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vzgojna
23.7.2007 21:44:37   
Jančika_
Našemu triletniku smo danes umili lase. Ne bom naštevala, kaj vse je naredil, da si je to zaslužil, je pa vsekakor najhujša kazen, ki si jo on sam lahko zamisli, in ga je danes doletela drugič.

Naj razložim tole z umivanjem las pri nas, da ne bo preveč čudno zgledalo, zakaj je to kazen. Seveda tudi vmes umijemo lase - a že več kot dve leti to vsakič zgleda tako, kot da ga koljeva in se samo stopnjuje (in ja, poskusila sva čisto VSE trike). Ljudje, ki so videli posnetek ene seanse, niso mogli verjeti, da se je ta otrok zmožen tako histerično dreti. Vse skupaj je seveda bolj ali manj predstava, ker solze ne potoči nobene in naslednji trenutek veseljo skaklja naokrog, kot da ni bilo nič.

Tako da sva zdaj končno obupala nad tem, da bi mu pranje las priljubila in sva njegovo šibko točko obrnila sebi v prid. Ni lepo, je pa koristno. Že sama grožnja neverjetno deluje - dejanje pa itak naredi iz hudiča angela. Mali tudi točno ve, kdaj lase peremo, ker pač "smrdi kot Toto", kdaj pa, ker je naredil to, kar pač je (resnično se mi ne da naštevati, ker sem še vedno neznosno utrujena od današnjih foruser posted image ). Dere se v obeh primerih enakouser posted image in tako se je drl tudi že prej, ko je dobil za umivanje las točke in štampiljke in čokolado in in in....

Skratka pri nas imamo po novem univerzalno kazen (prej je bil za kaj takega itak premajhen, ne bi razumel), ki pa je uporabljena resnično v skrajnem primeru. (Off topic: a to imajo triletniki neko hudičevo fazo ali kaj? Ker našemu se je iznenada spipalouser posted image ).

Pa še en čisto drug primer. Inštruiram nemščino in sem dve leti nazaj imela srednješolca, ki je treniral košarko. Nemščino mu je uspelo spraviti na šus in je dobil prepoved treningov, dokler ocene ne popravi. Takrat je prišel k meni in je res trdo delal, taki so redki. Oceno je popravil v rekordnem času in je s takim veseljem šel spet trenirat. Torej pri njem je kazen delovala. Je bila pa logična kazen - čas, ki ga je prej posvečal košarki, je porabil za učenje.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vzgojna
23.7.2007 22:14:05   
Magi*
Jančika, zdajle sva z možem brala tvoj post in se glasno krohotala zraven. pri nas je popolnoma enako. ker nam ni uspelo glave umiti po normalni poti, je "šamponiranje" zdaj kazen (poleg rednih servisov seveda). in deluje. vsakič.

PS: po mojem to vseeno ni faza, ker še nisem zasledila, da bi še kak mulo tako zganjal pri umivanju glave. ni samo zanjo stresni dogodek, tudi midva se nanj pripravljava več dni. user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vzgojna
23.7.2007 22:26:31   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

PS: po mojem to vseeno ni faza, ker še nisem zasledila, da bi še kak mulo tako zganjal pri umivanju glave. ni samo zanjo stresni dogodek, tudi midva se nanj pripravljava več dni. user posted image

Za fazo sem mislila na splošno, ne za pranje glave. Slednje je problematično res že nekje od enega leta naprej, torej trajna faza na žalostuser posted image . Jaz sem se 2x zraven zjokala od obupa, ne lažem. Čisto me je sesulo.

Bi morala verjetno odpreti novo temo o obupnem obnašaju triletnikauser posted image . No, po dveh mesecih gre končno na bolje...delno morda tudi zaradi nove kazni, bohveduser posted image .

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vzgojna
23.7.2007 23:02:47   
Magi*
hehe, se vidi, da sem po diagonali brala user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vzgojna
23.7.2007 23:06:49   
mamuška
To s pranjem las: pri nas čista, popolna, totalna histerija. Potem smo pogruntali, da histerije ni, če se v banjo uleže in se pusti prepričat, da se nagne čist nazaj in mu voda ne teče čez obraz. Ker njega tista voda čez obraz spravi v totalno paniko, ker si ne upa dihat vmes. Tudi lani, ko je kao tauhal pod vodo, je moral imeti rorček in je skoz njega tako hitel dihat, da sem se bala da faše hiperoksijouser posted image . Je trajalo dneve, da se je navadil. Ker se meni otrok vseeno smili v tisti paniki, pri nas zdaj umivamo lase tako, da leži na hrbtu v banji s čist nazaj iztegnjeno bučo, jaz pa grem s tušem SAMO DO ROBA lasišča-gorje, če kaka kaplja na obraz pride. SMo tudi pri nas hoteli že tole uvrstit med kazni, amapk meni to preveč vleče na tisto nemarno polivanje z vodo, ki naj bi delovalo iztreznilno, meni pa se zdi groznouser posted image - ampak če zaleže in ne pušča hujših posledic, zakaj pa ne?

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vzgojna
23.7.2007 23:24:33   
Jančika_
Mamuška, naš se ni še NIKOLI ulegel v banouser posted image . Never. Tudi ne v bazen ali morje. Njegova izjava na poti na bazen: "Mamica, ti boš plavala, jaz bom pa hodil." In tako je tudi bilouser posted image user posted image . Zdaj smo bili deset dni na morju - je šel do vratu not, a samo stoje, ni šans, da se uleže ne na trebuh ne na hrbet. Pa ga vode sploh ni strah in tudi smo do zdaj vedno poskrbeli, da mu ni šla v oči. 

Bohpomagaj, letos sem kupila dve maski za tauhanje z namenom pranja glave, eno v obliki točno takšne žabice, ki jo ima narisano na majčki in je njegova najljubša; ko jo je imel cel dan ksihtu, pod tuš pa ni hotel z njo in je začel histerično kričati že kar tako, tu mi je pa odbilo in sem rekla, da imam dovolj. Enostavno me ne bo več matral. Če bi mislila, da zraven resno trpi, umivanja las ne bi naredila za kazen - tako pa sem zdaj prepričana, da je vse skupaj postal en velik teater, ki se je začel dokaj nedolžno, a ko je videl, da naju z možem to vrže iz tira, ga je začel stopnjevati do amena...eh jauser posted image .

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vzgojna
23.7.2007 23:26:25   
polona2
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

(Off topic: a to imajo triletniki neko hudičevo fazo ali kaj? Ker našemu se je iznenada spipalouser posted image ).



Jap. Preživljamo jo tudi mi... Kot bi tamali imeli Evil Twin Brother-je...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vzgojna
23.7.2007 23:28:14   
Jančika_
Polona2, hvala, hvala, hvala. Torej bo minilo. Do naslednje faze sevedauser posted image .

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vzgojna
23.7.2007 23:30:03   
Anonimen
O, Jančika, si full smešno tole opisala user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image .

Pri nas je tale voda malo mešano na žaru.

V morje se meče podolgem in počez. Nema zime user posted image .

V banji pa kakor ima dan. Kdo bi vedel user posted image

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vzgojna
23.7.2007 23:33:28   
Anonimen
To "fazo" z dretjem ob pranju glave smo pri nas hitro prešli, ker smo se šli postopek "hitro in boleče". Torej šamponiranje in potem splakovanje direktno čez obraz. Šok terapija, ki hitro mine. Ker poznam to vrsto človečkov, ki ko enkrat reče NE, je to NE, pa če se jokaš ali prevale delaš zraven.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vzgojna
24.7.2007 0:20:55   
mamuška
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

To "fazo" z dretjem ob pranju glave smo pri nas hitro prešli, ker smo se šli postopek "hitro in boleče". Torej šamponiranje in potem splakovanje direktno čez obraz. Šok terapija, ki hitro mine. Ker poznam to vrsto človečkov, ki ko enkrat reče NE, je to NE, pa če se jokaš ali prevale delaš zraven.


JAp, sem tudi jaz probala, v stilu, če gre na nežno, tuli 20 min, če bo šlo na hitro, bo v 5min fertig -ampak mi je skor  skup padu  user posted image in se cel rukal, kot v krčih, totačno pomodrel, da sem se bala, da SPLOH ne bo prišel več do sape. Priznam, da sem se usruser posted image in tega ne probavam več. Naš pa vode principielno ne mara, ampak za to foro ga je pa ati taktično prepričal, ki se je sam naučil plavat, ko je svojo ženo spoznaluser posted image user posted image user posted image Sta skupaj izvedla prvi poskus, ki je trajal 1 uro in 10 minut, ampak lase sta umila brez tuljaveuser posted image ZA vse drugo okoli vode sem pa še vedno jaz pristojnauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vzgojna
24.7.2007 7:13:41   
srki
Zadnjič je bil pri nas tak direndaj, da je joj. Tamali je začel nagajat 100 na uro, ne uboga nič, ga baš boli za vse, se smeji v faco....pa nisem tak popuščajoč tip, še manj moj. Ne vem, obdobje.

Pa mi je film počil in sem vse risanke in najljubše igrače skrila in jih ni dobil cel teden. Žal. Star je 3 leta, vem, da že marsikaj razume in vse pove, je še preveč brihteh, zato ve, kaj mu govorim. In nema milosti več.

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vzgojna
24.7.2007 7:15:30   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

To "fazo" z dretjem ob pranju glave smo pri nas hitro prešli, ker smo se šli postopek "hitro in boleče". Torej šamponiranje in potem splakovanje direktno čez obraz. Šok terapija, ki hitro mine. Ker poznam to vrsto človečkov, ki ko enkrat reče NE, je to NE, pa če se jokaš ali prevale delaš zraven.


Ojaj, Spliš, pri nas je isto. S to glavo so problemi vsakič, ko jo peremo. Ta šok terapija pri nas ne zaleže. SE mi zdi,  da ima še večji strah. In potem prosim in pregovarjam, dokler ga ne polijem, kot praviš ti. In ga ne pripraviš do drugačnega, da se na glavo postaviš. Trmast itak ko atiuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vzgojna
24.7.2007 8:00:17   
krauca
Glede pranja glave.
Pri nas je bilo isto - dretje (zaradi vode na obrazu). Potem pa smo na morju pogruntali tole:
po kopanju jaz tamalega zavijem v brisačo in ga vzamem v naročje (kot dojenčka), očka pa mu lase (tudi samo do roba lasišča) polije s kanglico vode, da šampon (in temu rečemo: masaža lasišča), masira laske (tamali se sprosti in ful uživa) in potem spet s kanglico (tuš ne pride v poštev) spet spere šamponček.
Na morju ni problema, ker to izvajamo na terasi (seveda voda teče na tla in delno po meni), doma pa improviziramo, tako da ima vsaj glavo nad tušem.
Tko da pri nas je tole rešitev za tele vroče dni (in smrdljive glave user posted image ). Tamau kar sam reče: da mu bo oči laske umiu.
Cela praviljica vam povem.
LP
K.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Vzgojna
24.7.2007 8:07:10   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

To "fazo" z dretjem ob pranju glave smo pri nas hitro prešli, ker smo se šli postopek "hitro in boleče". Torej šamponiranje in potem splakovanje direktno čez obraz. Šok terapija, ki hitro mine. Ker poznam to vrsto človečkov, ki ko enkrat reče NE, je to NE, pa če se jokaš ali prevale delaš zraven.


pri nas ne pali sploh. pa itak je vsakič tako direkt čez glavo, ker mora ati tamalo v banji držat, jaz pa jo z eno roko namilim, v drugi držim "orožje" (beri: tuš) in potem kamor pade. ne pomaga nič. smo poskusili tudi, da sem bila jaz zraven v banji. posledice: sem bila vsa črna, ker je tako motovilila. najbližje uspehu smo se približali, ko si je sama šamponirala lase. in smo ji zraven držali ogledalo. to ji je bil sila zabavno. ko pa smo prišli do faze izpiranja las pa jovo na novo. histerija do nebes. v momentu ji je uspelo splezati ven na previjalno dilo, ki je kar visoka. skratka, ne ležanje, ne šok terapija...nič. no, pač zdaj umivamo po na silo. jo bo že minilo. in se čisto nič ne sekiram.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Vzgojna
24.7.2007 9:08:53   
Bejba
Tudi mi pri ta večjem uporabljamo metodo tuš čez glavo in je fertig v parih minutah. Dretje je tako ali drugače, le da pri počasnem pregovarjanju in prošnjah zgubimo živce vsi trije, pri hitri varianti pa samo mali user posted image . In po parih sekundah se iga naprej kot da ni bilo nič user posted image .
Me pa kar stisne, ko vpraša, ko gremo v banjo: mami a dons ne bomo prali glavice a ne? In me pogleda z žalostnimi učki. Je pa veselje nepopisno, ko mu obljubim, da ne bomo user posted image .
Aja, v bazenu in kje drugje pa si sam zliva vodo na glavo, pa tudi pod zunanjim tušem ni problema stat user posted image .

Ta mali pa je poglavje zase, on se iga, jaz mu glavo perem, malo zstoka ko mu sperem s tušem in to je to.

Kar pa se tiče kazni, pa jaz mislim, da ni nič narobe, če otroku omejiš npr. šport oz. njegov hobi, če ima naprimer slabe ocene. Itak vse to temelji na tem, da če bo šola dobro šibala, se lahko ukvarjaš neomejeno s tem in onim, kar te veseli.
Meni je to logično. Šola je na prvem mestu. Seveda mu ne omejiš za en mesec, ampak vsaj malo manj (npr. napesto dveh ur treninga na dan, samo ena ali namesto 2x na teden, samo 1x), da ima več časa za šolo, če le ta začne šepati.

Mi zaenkrat uporabljamo kazen, da bodo šle igrače v smeti in pali. Ali da kaj ne bo dobil kar si zelo želi. Za nekaj časa pali, potem je potrebno zopet uporabljati domišlijo. Ja, včasih sem že prav sita izmišljanja in obljubljanja, posebej zjutraj, ko se nama mudi v vrtec in službo user posted image .

LP

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Vzgojna
24.7.2007 9:21:07   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR
(Off topic: a to imajo triletniki neko hudičevo fazo ali kaj? Ker našemu se je iznenada spipalouser posted image ).

MHM, pri nas so tudi Dr. Jackill & Mrs. Hyde variante. In se stopnjuje. Pa umivanje glave je tudi problem. Zara vpije: "Neeeee glave, samo glave ne, mamiiiiiiiiiiiiiii!!" ...Jst pa popolnoma mirno: "Ja, neeee, sej je ne bova umile, samo mal te bom zmasirala..." user posted image  Pa drugače obožuje vodo in vse, kar je z njo povezano.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Vzgojna
24.7.2007 9:36:14   
asso
Ja, ja umivanje lasuser posted image  Mi smo to rešili tako, da sem po enih 100x poskusih ji razložit, da naj da glavo nazaj skoraj obupala in je končno skapirala, da če da lepo glavo visoko visoko nazaj ni nič hudega... Prej pa se je vsakič drla ko user posted image  in ni bilo druge kot hitro in intenzivno varianto ubrat, vendar ker sem jaz dostiiii bolj trmasta od nje mi je uspelo.

Ja, drugače jaz nimam nič proti kaznim in mislim, da so v določenem obdobju nujen ukrep. Ko nobena beseda več ne zaleže ni drugega kot kazen in seveda po tisti točki, ki najboj "boli".
Jaz sem prvič, ko je imela za it z menoj v trgovino in ker je prejšnji dan delala "kažin" enostavno jo pustila doma. Sem vzela ta manjšo in ta večjo pustila z nono. Vendar, ko sem ugotovila, da ji to ni glih bistveno smo mogli pogruntat kaj novega. Sedaj je to, da ne sme it iz hiše. Sicer takrat je muka največ zame, ker joče in vriska, ampak vsaj ve, da ne sme.
Pa dosti krat je sedaj besede "ne boš šla se kopat v morje"... tudi pali. In dobro ve, ker sedaj sama reče "Nastia pridna nina šla v morje..." - predvsem je to zvečer pred spanjem, ker imamo grozne muke s spanjem. Ob vsakem kaznovanju pa mi mora seveda ona meni razložit zakaj ne sme tega in onega in zakaj je kaznovana in dobro ve povedat... tako, da nekaj že zaleže.
Nazadnje je bila kaznovana, ko je mlajšo sestrico udarla. Prvič beseda, drugič beseda še enkrat in greš v hišo... tretjič pa dejanje in dobro se je zavedala zakaj gre v hišo...

Tako, da po mojem so kazni potrebni ukrepi v določenih primerih...

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Vzgojna
24.7.2007 12:50:30   
Sibil_
Pri nas je tudi dretje pri pranju glave, samo ni kritično.Jaz pač grem ko traktor-voda čez glavo, šampon, spiranje, vse na hitro.Če se pač dere se, kaj mu pa morem?Pa se nekako umirja, edino pri atiju je panika-ker imam ponavadi grozna opravila čez jaz (beri-termometer v rit, dajanje zdravil, dajanje svečk, čiščenje noska, pranje glave, striženje nohtov...).user posted image

LP,
Sibil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Vzgojna
29.7.2007 10:39:37   
Anonimen
Pa ga vode sploh ni strah in tudi smo do zdaj vedno poskrbeli, da mu ni šla v oči.


JAnčika tule sta ga pa vsekala mimo.

Otrok se mora navaditi, da mu voda gre v oči. Ko bo ugotovil, da to ni nič takega, pa čeprav še malo vode spije zraven, se vode ne bo bal. Tako, pa žal vajin otrok se boji vode, čeprav ti praviš, da se ne. Otrok, ki se ne boji vode potopi glavo v vodo, in se tudi uleže vsaj v bano. Pred nečim že ima fobijo.

Kako priti do tega, da se ne bo bal več vode, če mu pride v očke, sem že vsaj 100 opisala pri kakšni temi o navajanju na vodo, plavanju...Sila in hitrost pri umivanju glave ne pomaga nič. Še samo huje mu bo, če ne boste uporabile pravih besed in tehnike.

Zamisli si, da se ti bojiš pajkov in da te nekdo skoz pošilja v klet polno pajkov po krompir. ČEtudi bi ti ga samo 1x podtaknil kdo pod kovter, v življenju več ne bi šla spat, brez tega, da bi preverila, če je tam.






< Sporočilo je popravil Paštetov kruh -- 29.7.2007 10:43:04 >

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?