|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ZASKRBLJENA SLADKORNA BOLNICA
23.12.2004 1:01:53   
**Češnjica**
Pozdravčki vsem nosečkam!!

Moram malo pojamrat, da se bom bolje počutila. Mogoče bom celo dobila kak odgovor z vaše strani.

Konec oktobra je ginekologinaj odkrila, da sem dobila nosečniško sladkorno bolezen. Sladkor ni bil zelo visok (8), a vseeno mi je predpisala dieto. Po enem mesecu na ponovnem pregledu pri ginekologinji pa me je le ta malo prestrašila. Obseg trebuščka pri otroku je bil v 30 t. nosečnosti primerljiv z 33. t. nosečnosti. Takrat me je g. napotila na Polikliniko v Diabetološko ambulanto k dr. Tomažičevi. Tam so mi predpisali dieto z 7,5 MJ + D. Sladkor je bil na pregledu super, po jedi 5,5.
Čez tri tedne od zadnjega gin. pregleda sem bila zopet naročena pri gin. In glej grozo. Otrok je v treh tednih pridobil na obsegu trebuščka za 6 tednov. Ne vem kako. Res ne. Ne bi rekla, da se nažiram. Držim se diete. Torej pri mojih 33 t. nosečnosti, je bil otrok velik za 39. t. Si predstavljate??? :zmeden::zmeden::zmeden:

To gin. ni bilo všeč in napotila me je v ljubljansko porodnišnico na UZ, da podajo mnenje tudi oni.
Na tem pregledu sem bila včeraj 21.12. UZ mi je delala dr. Blejec Tanja - zelo prijazan ženska. Otrok je sedaj velik že za 40. t. nosečnosti. Vse bi bilo lepo in prav, če otročku nebi pretilo toliko nevarnosti. Pravijo, da posteljica raste počasneje od otročka in lahko se zgodi, da mu zmanjka prostora.:((:((:(( Si rajši ne predstavljam, kaj se zgodi v tem primeru. Otročkova pljučka še niso razvita oz. zrela. Sicer je kritičen le še en teden, a gin. pravi, da pri sladkornih bolnicah je lahko tudi še teden več. Sedaj moram počakati do ponedeljka, ko sem naročena na PDC - merjenje sladkorja. Če bodo izvidi slabi dobim inzulin, vsaj tako sem razumela gin. Potem bomo videli kako naprej.
STRAŠNO ME SKRBI. NEIZMERNO SI ŽELIM NAŠE MALE PIKICE. KR UMRLA BOM, ČE BO KAJ NAROBE.
Ne vem kaj nas čaka. Potihem si želim, da bi mi porod čim hitreje sprožili, ker je s tako polno glavo okrog zelo težko hoditi. Življenje se mi je za trenutek ustavilo in ure in dnevi se neznansko vlečejo. Vsake brce v trebuščku, ki je ogromen, sem neizmerno vesela.:bravo::bravo: Najrajši bi videla, da otrok neprestano brca, tako se vsaj malo pomirim, da je z njim vse v redu.

Oprostite mojim zmedenim mislim in dolžini napisanega. Upam, da ste razumele, kaj želim deliti z vami.

Če se je katera izmed vas, kdaj srečala s podobno situacijo, naj mi prosim napiše, kako se je vse odvijalo pri vas. Mogoče pa ste slišale za koga s podobnim problemom..........


Prosim, pazite svoje srčke in nase.

Vsem želim lepe praznike!!!


Češnjica
34 t.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   ZASKRBLJENA SLADKORNA BOLNICA
23.12.2004 2:15:37   
lefairyon
najprej lep pozdrav...
za tak primer sicer se nisem slisala, vendar upam, da bo s tvojim pikecom vse v redu:duda:...samo pogumna bodi in misli na dan, ko bos svoj mali paketek drzala v narocju in bojo skrbi dalec stran...
zelim ti vse najboljse in cimmanj skrbi...
lp, nadi:rozica:

(odgovor članu **Češnjica**)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   ZASKRBLJENA SLADKORNA BOLNICA
23.12.2004 9:29:04   
@ŽOGICA@
**Češnjica** pozdravljena!!

Na teh forumih boš bolj mal sogovornic odkrila, ker sem jih iskala že jaz, pa preprosto ni veliko nosečnic z gestacijskim diabetesom.
Sem še jaz žalostna zate-ampak glavo pokonci in ne se sekirat-MISLI NA NAJBOLJŠE!!!
Jaz imam sicer gestacijski diabetes-diagnoza je bila postavljena 14 dni nazaj in zaenkrat si le še merim 6 krat na dan in sem na dieti-shujšala sem pa 2 kg.Tko da sem se skupaj zredila 3 kg. Sem pa noseča 28t in 3 dni.
Jaz imam kontrolo jutri na diabetičnem oddelku-mene je ginekologinja TAKOJ ko je dobila izvid-še isti dan napotila na diabetični oddelek. Sem pa iz okolice Celja!
KAKŠNA DIETA JE TO 7,5 MJ+D??? Prvič slišim?!
Moja bebika sicer zaenkrat raste vmejah normale-me je pa zelo strah ravno tega, kar se dogaja tebi.
KDAJ so ti pa odkriti ta diabetes-v katerem tednu?
In kakšni so bili tvoji izvidi?
Kakšne vrednosti pa imaš, ko si meriš doma?
Men je včeraj rekla ginekologinja, da imam super vrednosti saj na tešče nimam nikoli več kot 5 in po jedi nikoli več kot 5.7-to so najvišje vrednosti. Je pa rekla da grem na inzulin takoj ko mi vrednost naraste do 7.

Ne sekiraj se preveč-saj bo-držim pesti zate!!:rozica:
:rozica::rozica:

(odgovor članu **Češnjica**)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   ZASKRBLJENA SLADKORNA BOLNICA
23.12.2004 18:20:41   
**Češnjica**
Živjo @ADELA@!!!

Hvala za vzpodbudne besede. Sem imela ravno danes pri svoji g. pregled pa me je pomirila, češ da sem v ljubljanski porodnišnici v dobrih rokah.

Naj ti odgovorim na zastavljena vprašanja.
Gestacijski diabetes so mi odkrili v 26. tednu. Takrat je bila vrednost 8, po pitju 50 g glukoze. Tistega daljšega testa - pitje 100 g glukoze - OGTT - nisem opravila, ker sem po eni uri vse izbruhala.
Nato mi je g. predpisala neko splošno dieto sladkornih bolnikov. To je bila najvišja vrednost mojega sladkorja, od takrat naprej mi ga nikoli več ni pokazalo.:zmeden::zmeden::zmeden:

Nato en mesec kasneje na kontroli pri g. pa je na UZ ugotovila, da otroček nenormalno hitro pridobiva na obsegu trebuščka, tako je v 29 4/7 meril ta že za 33 3/7. Konec novembra me je torej napotila k dr. Tomažičevi v Diabetološko ambulanto. Tam je bil sladkor po uri in pol po hranjenju 5,5, kar je super in mi je Tomažičeva predpisala le individualno dieto 7,5 MJ + D - kar pomeni v prevodu dieto z 2000 kalorijami, to pa vključuje šest obrokov dnevno. Pravilnega prehranjevanja in sestavljanja jedilnika me je naučila medicinska sestra na tem oddelku. Sladkorja si doma ne merim. Merim si le ketone v jutranjem in večernem urinu.

Ravno tako kot pri tebi tudi moj sladkor ni bil nikoli previsok, niti na tešče niti po jedi.
Na kontroli pri moji g. 14.12. pa je bil otročkov trebušček velik že za 38 6/7, jaz pa šele v 33 t. nosečnosti. Kljub dieti se je otroček nadpovprečno hitro debelil. In tako me je g. poslala v lj. porodnišnico na pregled, kjer pa kakor sem že napisala pravijo (to je bilo 21.12.), da je otroček velik že za 40 t.
Sedaj čakam ponedeljek 27.12., da mi bodo v porodnišnici na dnevni kliniki merili sladkor in če bo panika dobim inzulin.

Pazi nase in na svojo pikico ter javi se še kaj!!!

Srečno!

Češnjica

(odgovor članu **Češnjica**)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   ZASKRBLJENA SLADKORNA BOLNICA
24.12.2004 11:22:43   
@ŽOGICA@
Hojla!!

Danes oz. ravno sem prišla iz diabetičnega oddelka, kjer so mi pogledali vrednosti iz dnevnika in ugotovili, da je vse o.k. in da naj se jim pokažem 3.1.2005 po praznikih-verjetn hočjo zvedet, če se bom kaj pregrešila-ampak se ne bom!!
Ja zaenkrat kaže vse o.k. tko da moram le pazit kaj, kako, in kdaj jem-lačna sem pa ker basat se ne smem, kokr mi paše. Pa kej sladkega se mi lušta, ampak za mojo pikico bom naredila vse, le da bo zdrava.

In kaj boš počela danes na božični večer. Naša družinica gre k mojim staršem na večerjo, kjer se bodo vsi basali in sladkali, jaz pa bom pojedla le en navadn jogurt in en sadež?!:((:(.
Nočem da mi sladkor podivja in da potem ko bom imela tisti kontrolni test ko ti merijo povprečje, pa 10x preveč.

LEPO PRAZNUJTE!!!

Bye ADELA 28t(4/7)

(odgovor članu **Češnjica**)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   ZASKRBLJENA SLADKORNA BOLNICA
25.12.2004 21:40:03   
**Češnjica**
Ojla Radovedna!

Res je grozno, ker nas kar naprej nekaj strašijo, kajne? Še bolj se mi zdi grozno, kako lahko sploh določijo mere kakšen otrok v določenem tednu naj bi bil. Mislim, da smo si ljudje vseeno toliko različni, da težko stlačimo vse v en koš.
Od prijateljic in znank sem slišala že marsikaj okoli tega kako veliki naj bi bili njihovi otroci pred porodom, a glej ga zlomka, vedno ni tako. Največkrat se otroci rodijo povsem normalni, če se lahko tako izrazim, torej niso ne pretežki ali prelahki ipd.
Mislim, da moramo te meritve pred porodom vzeti malo z rezervo.
Za tvoj primer ne vem kaj naj si mislim. Če gledam s svojega stališča, bi rekla, da je to, da je trebušček po obsegu manjši kot naj bi bil pač bolje. Lažje ga je porediti (otročka mislim), kajti hujšati se v nosečnosti ne sme. Prijateljici je ginekologinja v takšni situaciji svetovala malo več sladkega sadja (grozdje, banane, ..), čokolado ipd. Saj verjetno sama veš po kateri hrani se človek redi.
A predno to storiš, je mogoče vseeno bolje, da za nasvet vprašaš ginekologinjo in pa seveda tudi, če ti da blagoslov, da ješ bolj kalorično hrano in pri tem vseeno ne pretiravaš, da se situacija slučajno ne obrne. Prijateljici je uspelo otročka porediti, tako da je 14 dni nazaj rodila deklico težko skoraj tri kilograme.

Pa srečno radovedna in pazi nase in na otročka!!!

Čav, čav

Češnjica

(odgovor članu **Češnjica**)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   ZASKRBLJENA SLADKORNA BOLNICA
26.12.2004 10:05:21   
@ŽOGICA@
9nebesačEŠNJICA ŽIVJO!!!:bravo:

No, jaz ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da se ginekologi ZZZEEELLLLOOOO motijo o teži otročka pred rojstvom. Sama imam namreč doma 17 mesečnega navihančka, ki je zelo zdrav fantič in prej suhcen kot debel oz. normalne postave.
1 teden pred rokom mi je ginekologinja namerila da bo tehtel NAJMANJ!!! 3800-3900 gramov + 210g (7x30g na dan) je skupaj 4110gramov kolikor naj bi jih imel otroček ob rojtvu. Rodila sem 3 dni prej za kar lahko odštejem 90 gramov, se pravi da bi po njeno tehtal 4020 gravov. Tehtal pa je točno 3620 gramov, kar je kar 400 gramov razlike-zame precej!! In ko sva odhajala iz porodnišnice je tehtal le še 3300gramov. Mislim, da ti ultrazvoki prikazujejo le približek in smatrajo 2 tedna v plus ali minus.:(:ups:

No nazadnje, v tej nosečnosti seveda, v 29 tednu in 2 dneh mi je natehtala 1300 gramov-kar pa se mi zdi kar precej-koliko je tehtala pri tebi pikica v tem času?!
Te revije so tako nerealne- Razlika od ene do druge je celo do 0,5 kg pa šele do 30 tedna!!!:zmeden:

GROZA!!!:(

NEKAJ BO TE LEPO PROSILA!!!
Prvo, če bi mi pisala v nabiralnik-prosim!! Da mi ni treba tok iskat ker zmeraj pozabim pod kaj pišemo, kot drugo pa bi te prosila, če mi lahko za ene oar dni napišeš tvoj jedilnik kaj ješ od zjutraj do večera. PROSIM!!!
A že maš kej otrok? Od kje pa si? Kok let nosiš ??:ups::(
Pa še to naj ti povem, jaz pojem na dan maximum 1300 kcal; prej manj kot več. Ampak OGROMNO zelenajve, ki pa ima zelo malo kalorij. Priloge kot so riž, krompir, testenine ali kruh, pa jem v zmernih količinah ali celo ne. Se pravi krompirja za obrok pojem za max 100 kcal, riža za 100 kcal, kruha 50 gramov pa še to ga pečem sama-iz ajdove in polnozrnate moke skupaj.:bravo::)-

HVALA TI_ZLATA SI!!!:sloncek:

bye:kuza:
ADELA:nosecka:

(odgovor članu **Češnjica**)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?