|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Z noricami naokoli
20.1.2009 10:59:19   
lysa
Včeraj sem svojega user posted image starega dve leti peljala na pregled k zobozdravnici. Sedeli smo v čakalnici in čakali na vrsto, ko prideta (tudi na zobozdravniški pregled) mamica in njen sin. Otroka je bilo po vsej čakalnici dovolj (tekanje sem in tja), vendar se nanj nisem ozirala, ker sem poskušala zaposliti svojega kratkohlačnika. Potem pa iz ordinacije pride sestra in zaslišim, ko reče: "A vaš ima pa norice?" Meni so šle kar dlake pokonci, predvsem zato, ker naš user posted image noric še ni imel. In pogledam fantka in vidim, da je ves v gnojnih mozoljčkih. Bila sem čisto zaprepadena, da si kot starš tako neodgovoren, da bolanega otroka s hudo nalezljivo boleznijo vlačiš naokoli. Ne pravim, da greš na pregled k zdravniku, saj tam poskrbijo za osamitev otroka oziroma ga dajo v izolirno sobo, pregled pri zobozdravniku pa bi lahko prestavili na čas, ko otrok ni bolan. Presenetilo me je tudi, da se sestri to ni zdelo nič takšnega, da sta prišla z noricami k zobozdravnici. Tudi vem, kaj boste nekateri rekli; da je za otroka tako bolje, da norice preboli čimprej. Take sprašujem, zakaj potem z virusom noric (pa tukaj ne mislim na tisto, kar je v cepivu) ne okužijo otroke že, ko so dojenčki, če je temu res tako.
V tem času preboleva norice tudi moja nečakinja in je pediatrinja strogo zabičala, da ne sme v vrtec oziroma mora za čas bolezni biti doma. Najbolj pa me je vse skupaj razkurilo zato, ker si je naš user posted image komaj opomogel od navadne viroze, trebušne viroze in po vrhu vsega še alergične reakcije na zdravila (več kot en mesec bolan), da je imunsko čisto oslabljen in zadnje kar potrebujemo v tem trenutku je še ena bolezen. In to je tisto, kar ne razumem - kako lahko starši bolane otroke mirne vesti pustijo, da prihajajo v stik z zdravimi. Naj povem še, da se je moja nečakinja okužila z noricami od punčke v vrtcu, ki je že imela gnojne mozoljčke po telesu. Zakaj je vzgojiteljica ni poslala domov je nekaj, kar tudi še lep čas očitno ne bom razumela... Mogoče zato, da ima sedaj v skupini manj otrok??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:15:46   
kalbo
No z noricami se ne hodi okoli, to je res, sam tvoje paničarjenje je pa odveč. Norice se preboli pa je. Vsi smo jih, če ne prej pa maš štalo takrat ko maš svoje otroke. Tko je in nič drugače.

Naša dva sta zbolela prejšnji božič starejši in točno 14 dni kasneje še tamala ki je imela takrat samo pol leta. Fasali smo jih pa na dedku mrazu. Malo si preberi o noricah. Otrok je kužen kar nekaj časa pred pojavom izpuščajev in lahko da tale fantek sploh ni bil več kužen, ker se norice poznajo še lep čas na obrazu. Jest bi rajš, da nebi zboleli, logično. Sam temu ne ubežiš, prej ali slej te ujamejo. Pri majhnih otrocih je potek bolezni zelo blag, če odmisliš zoprne izpuščaje, pri odraslčem se pa stvar zelo zakomplicira. Moja mati so skoraj umrli za noricami, ko jih je fasala od mene in brata, zato pravim tudi sam, da prej ko otrok preboli norice bolje je zanj in tudi zate, ko ne boš več paničarila kot zdajle. Otroka nikoli ne boš mogla obvarovati pred vsem in vsakomur.

Pa sploh ne veš, koliko paničnih in grdih pogledov ujameš ko greš v trgovino z otrokom, ki je že zdavnaj prebolel norice, samo se mu izpuščaji še celijo. Nevednost je zelo moteča včasih, predvsem v dobi interneta, ko imaš informacije samo klik stran.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 20.1.2009 11:21:59 >

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:18:24   
kalbo
Zadnji stavek pa sploh pove, da o noricah nimaš pojma. Tvoja nečakinja se je okužila od tiste punčke kar nekaj dni pred pojavom prvih izpuščajev in bohvedi koliko otrok je potem ona okužila in bohvedi koliko otrok bo okužil tvoj preden boš sploh opazila, da ima norice, zato bi raje petkrat premislil, preden bi takole obtoževal.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:24:36   
muška
za noricami si kužen 14 dni pred izbruhom izpuščajev in še par prvih dni, ko mehurčki zrastejo. Ko so mehirčki suhi, otrok ni več kužen, tako da je tvoja panika odveč

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:27:27   
mojcaziga
Ja, otrok je kužen kar nekaj časa (nekje sem prebrala, da 1 teden, če drži pa ne vem user posted image user posted image ) preden pride do izbruha izpuščajev, po tistem pa kužnost upada. Se pravi lahko okuži kar nekaj otrok predno sam oz. straši vedo da jih ima. Naš jih je dobil v vrtcu pri 18 mesecih. Res je, da smo mi bili doma, ker je bil prav tako čas viroz in nismo hoteli stakniti še česa drugega.
Verjamem, da te je razjezilo, ampak tudi mene jezijo ljudje, ki virozni in gripozni kašljajo vsepovprek, brez da bi se ozirali na ljudi okoli sebe, in kihajo v obraz,........., ampak kaj čem? Sem si že velikokrat rekla, da bom naslednjič, ko bom bolana, tudi sama tako delala, pa mi vesta ne pusti user posted image user posted image

Po drugi strani je pa res, da je lažje za otroke, da norice prebolijo čim hitreje. Sama sem jih imela pri 21 letih in sem bila 3 tedne tako boga, 3x v bolnici, nakoncu na infuziji in so še zdravniki rekli, da tako težkega primera že dolgo niso videli.  pIka pri piki, dobesedno vsepovsod,...........

lp, mojca

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:29:51   
vesna_14
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Zadnji stavek pa sploh pove, da o noricah nimaš pojma. Tvoja nečakinja se je okužila od tiste punčke kar nekaj dni pred pojavom prvih izpuščajev in bohvedi koliko otrok je potem ona okužila in bohvedi koliko otrok bo okužil tvoj preden boš sploh opazila, da ima norice, zato bi raje petkrat premislil, preden bi takole obtoževal.



se podpišem otrok je kužen preden norice pridejo na dan.Ponavadi ko jih že ima sploh ni več kužen.

Jst sem z hčero, ko je že imela kraste (nič več mehurčko) po nekje 7 - 8 dneh šla ven na piknik in so jo nekateri "pametni" starši "nagajali" iz tobogana "češ ti se pa ne smeš vozit, ker si bolanauser posted image user posted image ", ko mi je to eden od drugih staršev povedal drugi dan kaj so govorili mi je šlo na jok , ker je mala bila stara 2 leti in ji grejo to govorituser posted image mislim........namesto da bi prišli do mene in mi povedali, če jih je kaj "žulilo".
Itak pa svojga otroka nebi izpostavljala ,če bi vedela da je še kužen.



_____________________________

Dneve mi lepšajo moji trije mali sončki in možek....januarja 2010 pa dobomi še enega razgrajača...in tako nas bo veliko.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:35:15   
lysa
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Malo si preberi o noricah. Otrok je kužen kar nekaj časa pred pojavom izpuščajev in lahko da tale fantek sploh ni bil več kužen, ker se norice poznajo še lep čas na obrazu.


Sem prebrala, ko je zbolela nečakinja. Otrok z noricami je kužen 2 dni pred prvim izpuščajem  - toliko prej tudi dobi vročino in z vročino otroka ne boš ravno vodil naokoli. Kužen pa je še 10 DNI PO IZGINITVI IZPUŠČAJEV. Sedaj veš, zakaj so te mogoče gledali grdo. Vsaka oseba, ki pride v stik s kužno osebo, četudi je norice že prebolela, lahko okuži drugo osebo, če je od kontakta s kužno osebo preteklo manj kot 15 minut. Virus noric na zraku preživi 10 minut.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:36:17   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: lysa

ker si je naš user posted image komaj opomogel od navadne viroze, trebušne viroze in po vrhu vsega še alergične reakcije na zdravila (več kot en mesec bolan), da je imunsko čisto oslabljen in zadnje kar potrebujemo v tem trenutku je še ena bolezen.


Mogoče bi bilo pa dobro, da tudi malo poskrbiš za višjo odporonost tvojega otroka.

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:41:23   
mojcaziga
Evo, nekaj o noricah

Piše: dr. Breda Zakotnik, pediatrinja
Po številu prijav so norice v Sloveniji že vrsto let na prvem mestu med nalezljivimi boleznimi, letno zboli od 13 do17 tisoč ljudi. Norice se lahko pojavljajo preko celega leta, večje število obolelih ali epidemije pa so značilne za pozne zimske in zgodnje pomladanske mesece.
Norice, vodene koze ali varičela so zelo nalezljiva otroška bolezen. Otroška jo imenujemo zato, ker kar 90% bolnikov preboli norice v otroštvu, pred dopolnjenim 15. letom starosti. Sicer pa neimuna oseba lahko zboli v katerikoli starosti, od novorojenčka do pozne starosti. Prebolela bolezen zapušča doživljenjsko imunost, ki praviloma ščiti pred ponovno okužbo. Norice se ponovijo le izjemoma. Kako prepoznamo norice? Za bolezen je značilen mehurčast izpuščaj. Najprej je opazna drobna rdeča lisa ali vzbrst, na kateri se po nekaj urah oblikuje 2 do 3 mm velik ovalen mehurček z bistro vsebino, ki po enem dnevu ali dveh postane motna, površina mehurčka pa se na sredini vgrezne. V nekaj dneh se mehurček posuši v hrastico, ki po 1 do 3 tednih odpade. Izpuščaj se običajno pojavlja v več zagonih. Prve kožne spremembe opazimo na glavi (izpuščaj se pojavi tudi v lasišču), po trupu in nazadnje po udih. Pri bolniku istočasno najdemo izpuščaje različnih obdobij. Pogosto najdemo izpuščaj tudi na sluznicah (v ustih, na spolovilu), dlani in podplati so prosti. Običajno izpuščaji močno srbijo. Prebolele norice na koži ne puščajo trajnih sprememb. Bolezen spremlja povišana telesna temperatura, ki nastopi že pred pojavom prvih izpuščajev in spremlja tudi vsak nov zagon. Dan ali dva pred začetkom bolezni se lahko pojavijo tudi predhodne težave, kot so slabo počutje, glavobol in bolečine v žrelu. Potek bolezni Norice so pri sicer zdravih otrocih praviloma lahka bolezen, težji potek pričakujemo pri novorojenčkih, odraslih in starejših bolnikih. Zelo težak potek pa imajo norice pri bolnikih z imunsko pomanjkljivostjo. Pri slednjih traja bolezen dlje časa, imajo višjo vročino, izpuščajev je zelo veliko, mehurčki se lahko združujejo v večje bule, lahko so napolnjeni s krvavo vsebino, pridružijo se lahko krvavitve v koži in nekroze, pri tretjini bolnikov pa so prizadeti tudi notranji organi. Povzročitelj, prenos bolezni in kužnost Povzročitelj bolezni je virus varicella-zoster (VZV) iz skupine herpesvirusov. Edini gostitelj virusa je človek. Virus se prenaša s kužnimi kapljicami, po zraku ali z neposrednim stikom. V telo vstopi preko sluznice zgornjih dihal ali očesnih veznic. Od okužbe do pojava bolezenskih znakov traja običajno 10 do 23 dni, povprečno od 12 do17 dni. Bolnik je kužen 2 dni pred pojavom izpuščaja in 5 dni po zadnjem zagonu izpuščaja. Bolnik, ki ima po koži hraste, ni več kužen. Pri bolnikih z imunsko pomanjkljivostjo je inkubacijska doba lahko tudi daljša kot 23 dni, bolniki pa so tudi dalj časa kužni . Po preboleli bolezni ostaja VZV v telesu v mirujoči obliki v živčnih ganglijih. Kadar pride do ponovne notranje aktivacije virusa, se pojavi t.i. herpes-zoster ali pasavec (skupina mehurčastih izpuščajev, ki so razporejeni v poteku enega živca). Zapleti noric Najpogostejši zaplet predstavljajo dodatne bakterijske okužbe kože in podkožja. Eden od 1000 obolelih otrok ima zaplet v osrednjem ali perifernem živčevju, med temi je pri otrocih najpogostejša prizadetost malih možgan, ki se kaže z negotovo hojo, zanašanjem, tremorjem, razdražljivostjo, glavobolom in bruhanjem. Nevrološke težave trajajo od 2 do 4 tedne, izjemoma dlje in običajno ne puščajo posledic. Pljučnico v poteku noric lahko povzroči sam VZV ali pa dodatna bakterijska okužba. Z VZV povzročena pljučnica je pri otrocih redkejša kot pri odraslih. Značilni zanjo so suh, dražeč kašelj, pospešeno težko dihanje, bolečina v prsih, vročina. Ostali zapleti noric so redki. Tudi umrljivost zaradi noric je pri sicer zdravih otrocih izjemno redka, nekoliko višja je pri odraslih, med bolniki z motnjami imunosti pa, če niso zdravljeni, umre od 7 do 14 % obolelih otrok in še več odraslih. Norice v nosečnosti Če se mati okuži v prvi polovici nosečnosti, v 2 % lahko virus preko posteljice preide v plod in povzroči nastanek kožnih brazgotin, nepravilno oblikovanje udov, okvare možgan, vida, sluha. Okvare ploda zaradi noric so zelo redke, ker večina žensk preboli norice že v otroštvu in ker virus slabo prehaja preko posteljice na plod. Če mati zboli za noricami v obdobju 5 dni pred porodom do 2 dni po njem, bo novorojenček dobil norice med 5. do 10. dnem po rojstvu, pričakuje se težak potek bolezni. Če pa mati zboli od 16 do 5 dni pred porodom, njena zaščitna protitelesa že preidejo preko posteljice in zaščitijo plod, novorojenček pa zboli pred 4. dnem po rojstvu z blago obliko noric. Zdravljenje

Pri sicer zdravih otrocih je potrebno le blažiti nadležno srbenje, zniževati vročino in skrbeti za higieno kože in nohtov. Za blažitev srbenja uporabljamo antihistaminike. Mazanje mehurčkov s tekočim pudrom ni priporočljivo, ker ne prepreči učinkovito srbenja, poveča pa možnost za dodatne bakterijske okužbe kože.
Vročino znižujemo z antipiretiki, za otroke se priporoča paracetamol, odsvetuje pa se uporaba salicilatov (npr. aspirin). Otroka lahko tuširamo, odsvetuje pa se namakanje v kadi. Pri bolnikih, kjer pričakujemo težji potek noric in zaplete (pri bolnikih z motnjami imunosti in nekaterimi kroničnimi boleznimi, odraslih), zdravimo norice z aciklovirjem (zdravilo, ki zavira pomnoževanje virusov). Preprečevanje Prenos bolezni na zdrave sprejemljive posameznike preprečimo z izolacijo bolnika. Že dve desetletji je na razpolago tudi učinkovito in varno živo oslabljeno cepivo proti noricam. V nekaterih državah (npr.v ZDA) je to cepljenje vključeno v osnovni program cepljenja otrok. Večinoma pa povsod po svetu priporočajo cepljenje tistih skupin ljudi, pri katerih se pričakuje težji potek bolezni ali zaplete (starejši od 13 let, ženske v plodnem obdobju, zaposleni v zdravstvu in vrtcih, družinski člani bolnikov z motnjami imunosti, bolniki pred presaditvijo organov). Specifična protitelesa proti noricam lahko preprečijo ali vsaj omilijo bolezen, če jih prejme bolnik do 96 ur po stiku z noricami. Takšno pasivno zaščito se uporablja pri bolnikih z imunsko pomanjkljivostjo, pri nosečnicah, pri novorojencih mater, ki so zbolele 5 dni pred porodom do 2 dni po porodu, in pri nedonošenčkih. Copyright Info press d.o.o., revija Moj malček



(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:41:56   
lysa
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Zadnji stavek pa sploh pove, da o noricah nimaš pojma. Tvoja nečakinja se je okužila od tiste punčke kar nekaj dni pred pojavom prvih izpuščajev in bohvedi koliko otrok je potem ona okužila in bohvedi koliko otrok bo okužil tvoj preden boš sploh opazila, da ima norice, zato bi raje petkrat premislil, preden bi takole obtoževal.


Nečakinja se je okužila od punčke v ponedeljek, takoj prvi dan po praznikih. Pred tem je bil vrtec 5 dni zaprt zaradi praznikov (vključno s soboto in nedeljo). Nečakinja se ni mogla okužiti prej, ker je bila v stiku z mojim user posted image ravno med temi prazniki in on noric ni dobil (preteklo je več kot 21 dni kot je inkubacijska doba). O noricah in še marsikateri drugi bolezni pa imam pojma, saj smo že marsikaj dali skozi. Nisem tip človeka, ki bi o nečem govoril kar tja v en dan, še manj pa da bi obtoževala - ampak, kar je preveč, je pa preveč.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:44:41   
kalbo
Od mojih noben ni mel vročine, pa je tamala nagnjena k hudo visoki vročini, praktično zakuha če ji prst pokažeš.

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:46:00   
vesna_14
IZVIRNO SPOROČILO: lysa

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Malo si preberi o noricah. Otrok je kužen kar nekaj časa pred pojavom izpuščajev in lahko da tale fantek sploh ni bil več kužen, ker se norice poznajo še lep čas na obrazu.


Sem prebrala, ko je zbolela nečakinja. Otrok z noricami je kužen 2 dni pred prvim izpuščajem  - toliko prej tudi dobi vročino in z vročino otroka ne boš ravno vodil naokoli. Kužen pa je še 10 DNI PO IZGINITVI IZPUŠČAJEV. Sedaj veš, zakaj so te mogoče gledali grdo. Vsaka oseba, ki pride v stik s kužno osebo, četudi je norice že prebolela, lahko okuži drugo osebo, če je od kontakta s kužno osebo preteklo manj kot 15 minut. Virus noric na zraku preživi 10 minut.



Moji otroci niso nikoli dobili prej vročine niti je niso imeli ko so imeli koze-tako da...


_____________________________

Dneve mi lepšajo moji trije mali sončki in možek....januarja 2010 pa dobomi še enega razgrajača...in tako nas bo veliko.

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:47:39   
lysa
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: lysa

ker si je naš user posted image komaj opomogel od navadne viroze, trebušne viroze in po vrhu vsega še alergične reakcije na zdravila (več kot en mesec bolan), da je imunsko čisto oslabljen in zadnje kar potrebujemo v tem trenutku je še ena bolezen.


Mogoče bi bilo pa dobro, da tudi malo poskrbiš za višjo odporonost tvojega otroka.


Skrbim v okviru dovoljenega (raznolika prehrana, zelenjavni in sadni sokovi, med in naravni sirupi kot tudi vitaminski dodatki) in se posvetujem bodisi s farmacevtom ali pediatrinjo, še posebno zaradi alergij. V času bolezni pa marsikaterih zdravil (domačih/naravnih in sintetičnih) ni najbolje mešati. Drugače pa trenutno tudi sam skrbi, saj se mu je občutno povečal apetit.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:48:24   
muška
Moj večji je imel vročino in kozo pri kozi, mali pa nobene vročine in ene 10 koz. 

(odgovor članu vesna_14)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:51:10   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: lysa

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Malo si preberi o noricah. Otrok je kužen kar nekaj časa pred pojavom izpuščajev in lahko da tale fantek sploh ni bil več kužen, ker se norice poznajo še lep čas na obrazu.


Sem prebrala, ko je zbolela nečakinja. Otrok z noricami je kužen 2 dni pred prvim izpuščajem  - toliko prej tudi dobi vročino in z vročino otroka ne boš ravno vodil naokoli. Kužen pa je še 10 DNI PO IZGINITVI IZPUŠČAJEV. Sedaj veš, zakaj so te mogoče gledali grdo. Vsaka oseba, ki pride v stik s kužno osebo, četudi je norice že prebolela, lahko okuži drugo osebo, če je od kontakta s kužno osebo preteklo manj kot 15 minut. Virus noric na zraku preživi 10 minut.



Ne draga moja, 5 dni po izbruhu zadnjega izpuščaja. Hraste so pa prisotne še skoraj cel mesec. Očitno si slabo prebrala. Taki paranoiki kot si ti itak vidijo samo sebe in svojega otroka.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 20.1.2009 11:53:25 >

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:51:40   
rija
torej lysa...te čisto razumem, ker sem tudi jaz enkrat znorela....ko je otrok z noricami fino gural mojega malega na toboganu...mati pa kofetkala s kolegicami....pa ni zdaj bistvo, kaj je delala onauser posted image  ampak, da je čisto možno, da je bil še kužen....moj pa nagnjen k vročinskim krčem in me je pediatrinja celo hotela prepričati, da ga zaradi varnosti cepimo proti noricam.....oz. naj ga malo "pazimo" do 5 leta...ko preneha nevarnost krčev....možna je visoka vročina ali pa tudi ne....vendar pri meni prevaga možja JE....

torej ja, razpizdi me, ko se vlačijo bolani otroci po igriščih, trgovina, po obiskih.....

pa niso samo norice...moja drugje bolana svakinja razpošlje svoji bolani hčerki, samo da je doma mir....ravno v nedeljo se je mala dobesedno davila od kašlja....in so komentirali, da ima pač virozo.....user posted image  ja, samo prosim lepo, naj jo ima doma...ne pa da kašlja direkt v mojega mulčkauser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu vesna_14)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:52:14   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
, pa je tamala nagnjena k hudo visoki vročini, praktično zakuha če ji prst pokažeš.

---------------------
Kalbo, tale pa je bukova user posted image !
Tudi moj sin je imel do nekje 2'5 leta visoke vročine (tudi do 42°C), ampak se mu je organizem okrepil in je sedaj eden redkih otrok, ki skoraj nikoli ne manjka v šoli zaradi bolezni.
Hočem reči, ni več nagnjen k visoki vročini user posted image .

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 20.1.2009 11:53:27 >


_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:53:58   
vesna_14
Aja še to meni je P rekla da oseba ki je že prebolela koze ni prenašalec.

_____________________________

Dneve mi lepšajo moji trije mali sončki in možek....januarja 2010 pa dobomi še enega razgrajača...in tako nas bo veliko.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 11:55:21   
kalbo
Ne pa ni bukova. Moji tamali vročina zraste v trenutku im smo mel tid že zelo kompliciran vročinski krč. Pr noricah je pa ni mela.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 12:05:36   
lysa
IZVIRNO SPOROČILO: lysa
Kužen pa je še 10 DNI PO IZGINITVI IZPUŠČAJEV.


POPRAVEK: Oseba je kužna 10 dni po PRVEM IZPUŠČAJU. Se opravičujem, sem narobe prebrala. No, potem gremo ta vikend lahko na obisk k nečakinji. user posted image Prva varianta se mi je zdela res grozna, še posebno, ker imajo kraste kar nekaj časa.

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 12:12:37   
nanč

Sem prebrala, ko je zbolela nečakinja. Otrok z noricami je kužen 2 dni pred prvim izpuščajem - toliko prej tudi dobi vročino in z vročino otroka ne boš ravno vodil naokoli. Kužen pa je še 10 DNI PO IZGINITVI IZPUŠČAJEV. Sedaj veš, zakaj so te mogoče gledali grdo. Vsaka oseba, ki pride v stik s kužno osebo, četudi je norice že prebolela, lahko okuži drugo osebo, če je od kontakta s kužno osebo preteklo manj kot 15 minut. Virus noric na zraku preživi 10 minut.

Tako sem tudi jaz informirana-ravno prebolevamo kozeuser posted image .Zanimivo se mi je zdelo,da je pediatrinja dala za samo en teden bolniške...pol pa naj gre v vrtec,je rekla.In enako zdaj pri ta mlajšem.Tudi,ko jih je imela starejša,je rekla da lahko dat mlajšega v vrtec,pa čeprav bo jih verjetno tud on dobil.Njen komentar;naj jih dobijo še ostali,prej jih bodo dobili boljše je,ker jih itak vsak dobi.Ampak v času,ko je otrok kužen pa res ne bi hodila z nijm naokoli,se pravi,ko ima mehurčke.


_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 14:03:03   
lysa
Meni se z bolniškimi na srečo ni treba ubadati, ker sem stay-at-home mama, lahko pa povem, da bi moja sestra lahko dobila bolniško za ves čas, ko je njena hči imela (no, še vedno jih ima) norice oziroma dokler ne izginejo izpuščaji, ker je pediatrinja rekla, da mora do takrat tudi biti doma oziroma ne sme v vrtec. Ampak moja sestra bolniške ni vzela, ker jo je že pred tem imela zase, pa pred tem za malo, ko je imela virozo, tako da je bila skoraj en mesec na bolniški, pa so jo v službi že malo pogrešali.

IZVIRNO SPOROČILO: nanč
Njen komentar;naj jih dobijo še ostali,prej jih bodo dobili boljše je,ker jih itak vsak dobi.

Po eni strani se trudijo, da bi otroške bolezni izkoreninili, po drugi strani pa ... Je pa res, da če jih že moraš kdaj v življenju dobiti, je bolje to preboleti v otroški dobi kot pa v odrasli. Me pa zanima, če so na svetu starejši ljudje, ki noric niso nikoli imeli.

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 14:09:38   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: lysa

Me pa zanima, če so na svetu starejši ljudje, ki noric niso nikoli imeli.



nisem 'stara'  in nisem jih imela. me je groza, če jih bom staknila od otroka! mi je ena mamica razlagala, da jih je imela pri 25-in da je blo hudooooooo!

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 14:12:07   
Mišni
V vrtcu se otroci nalezejo norice eden od drugega, pa če bi vzgojiteljica zganjala paniko ali ne. To je zelo nalezljiva bolezen, tako da ko izbruhne, se pač večina naleze.

Če je tvoj otrok tako bolan, pa ne razumem, zakaj ga ne daš cepit proti noricam?

Aja, pa un otrok z noricami pri zobarju gotovo ni bil več kužen. Ko se norica posuši, ni več nalezljiva, pa četudi se potem, ko je enkrat že bila hrastica, le-ta malo zagnoji.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Z noricami naokoli
20.1.2009 14:25:54   
vesna_14
Me pa zanima, če so na svetu starejši ljudje, ki noric niso nikoli imeli.
IZVIRNO SPOROČILO: lysa

Jaz jih še nisem imela pa sem stara 27 mi pa je G rekla ker jih je tavečji imel ravno v času ko sem bila noseča, da bi v 90% ljudem po krvi pokazalo da so imeli koze ampak da je možno da so v tako rahli obliki da jih niso starši opazili.
Tako da jih jaz nisem dobila kljub temu, da so jih vsi trije škratki  preboleli-srčno upam, da jih ne dobim niti kasnejeuser posted image


_____________________________

Dneve mi lepšajo moji trije mali sončki in možek....januarja 2010 pa dobomi še enega razgrajača...in tako nas bo veliko.

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?