|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Začetek...
24.11.2010 9:50:11   
Pikica1985
Hej,
sem ena tistih, ki o teh stvareh nič ne ve in me zanima če mi lahko pomagate.
S partnerjem imava odnose že 4 leta brez zaščite, odnosi so dokaj redni(3-4krat na teden). V tem času nisem zanosila. Zato me zanima če mi lahko svetujete kako naj nadaljuje, da ugotovim kje je vzrok. Ginekolog mi je rekel, da je z mano vse ok, da ne vidi nič kar bi bilo lahko narobe. Fant pa je imel pred 10timi leti zvezana jajčka ali nekaj podobnega. Zato me sedaj zanima kam naj se prijavim, da začnem s pregledi? Ali moram za fanta za pregled jaz pri ginekologu dobiti napotnico ali jo dobi pri osebnem zdravniku? Hvala vam za pomoč že v naprej.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Začetek...
24.11.2010 9:59:26   
Anonimen
Pri ginekologu dobiš napotnico za spermiogram. Najprej pregledajo moškega, potem pa žensko. Če bo z njim vse v redu, bodo tebi pregledali hormone, ali slikali maternico, pregledali prehodnost jajcevodov, morda naredili tudi laparoskopijo, kjer ugotovijo, če imaš pregrado ali kakršnokoli nepravilnost, oziroma bolezen( endometrioza, neprehodni jajčniki.....) Sama laparoskopija ni nič hudega, pokaže pa veliko. Srečno obema.

(odgovor članu Pikica1985)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Začetek...
24.11.2010 12:52:17   
Monstera
Živjo.
Ne vem, če je to res, da ti tvoj ginekolog da napotnico za spermiogram. On mora po napotnico k svojemu osebnemu zdravniku.
Ti pa svoji G reci, naj ti napiše napotnico za Kliniko za neplodnost. Ponavadi velja napotnica za 1 leto. Na klini potem delajo razne preiskave. Tvoja G z UZ sto procento ni mogla videti in reci, da je vse ok, saj UZ ne pokaže vsega. Zahtevaj to napotnico!
Potem je pa odvisno od tebe in pa od G, ki te bo na Kliniki za neplodnost zdravila. Ponavadi se opravi hormonska preiskava, potem HSG (prehodnost jajcevodev), potem uporaba klomifena (tablete, ki ovulacijo spodbujajo), laparoskopija (manjša operacija, s katero še več nepravilnosti lahko odkrijejo) in tako dalje.
Resnično reci za to napotnico, ni mi jasno, kako da ti je še ni napisala po 4ih letih rednih spolnih odnosov in brez uspehov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Začetek...
24.11.2010 16:50:05   
trmica
Glede napotnice za spermiogram je tako, da jo fantu da njegov osebni zdravnik. Ti svoji G lepo povej, da ti da napotnico za neplodnostno ambulanto. Lahko, da ti bo kakšno svetovala (LJ, MB ali PO). No pri meni je bilo tako, da imam G v leonišču in ker imajo tako politiko, mi je dal napotnico za GK LJ in se sploh ni pogovarjal o kakšni drugi varianti.user posted image
No ampak, so na GK LJ super, tako da mi ni žal.user posted image

Predlagam, da pobrskaš po formumu, je ogromno že napisanega. Pa veliko sreče pri user posted image

lp

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Začetek...
24.11.2010 16:51:41   
Anonimen
Zakaj splošni zdravnik? Mojemu možu je dal moj ginekolog napotnico.

(odgovor članu trmica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Začetek...
24.11.2010 20:52:04   
Pikica1985
Najlepša hvala za odgovore, torej je najbolje da grem do svojega ginekologa in najprej prosim za napotnico za spermiogram. :) O drugih stvareh sem že kar nekaj prebrala vendar kje začeti ali je to ginekolog ali splošni zdravnik res nisem vedela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Začetek...
25.11.2010 8:58:07   
trmica
pri nas je bilo tako user posted image . nevem pa kako da lahko moj G napotnico parterju, ki ga še od daleč ni videl ??

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zakaj splošni zdravnik? Mojemu možu je dal moj ginekolog napotnico.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Začetek...
25.11.2010 9:02:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: trmica

pri nas je bilo tako user posted image . nevem pa kako da lahko moj G napotnico parterju, ki ga še od daleč ni videl ??

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zakaj splošni zdravnik? Mojemu možu je dal moj ginekolog napotnico.
Zakaj bi ga pa moral videt?user posted image user posted image  Jaz sem imela dobrega ginekologa, ki je vse zrihtal. Splošni ti bo tudi dal napotnico, pri meni je bilo pač tako.


(odgovor članu trmica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Začetek...
25.11.2010 11:43:38   
Monstera
No, očitno se da tudi tako, da ti G napiše napotnico za partnerja. Meni je bilo čudno, kako bi to lahko naredil, če partner ni njegov pacient. Uglavnem, reci svoji G pa boš videla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Začetek...
28.11.2010 15:54:38   
Taddy78
Mojemu je napotnico za spermiogram napisala njegova osebna zdravnica-ne vem kake veze ima moja G z njim user posted image
Pikica sicer ne vem kako G imaš (za moje pojme je glupa) ampak če je pri tebi vse vredu (če je), še ne pomeni, da ne morata imeti problemov pri zanositvi in bi ti morala že pred najmanj 1 letom dati napotnico za kliniko za neplodnost.

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Začetek...
28.11.2010 19:53:41   
astrid1
Mojemu je za prvi spermiogram v celjski bolnišnici izdala napotnico moja ginekologinja. Nesla sem njegovo kartico medicinski sestri, da jo je lahko izdala.
Zdaj, ko pa bodo delali drugi spermiogram v leonišču, pa mora po napotnico k svoji osebni zdravnici.
Mislim, da je čisto odvisno od načina dela posameznig ginekologov.

So pa ti postopki ugotavljanja vzroka neplodnosti zame psihično blazno naporni. Res ni enostavno. Ne predstavljam si, kako bi mi šele bilo, če ne bi imela super ginekologinje, ki me je takoj po enem neuspešnem letu poskusov zanositve napotila naprej.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Začetek...
29.11.2010 19:24:55   
smeška83
Tudi midva sva šla zelo hitro naprej, ker imam tako hud PCOS, da je moja G rekla, da je brezveze se matrat in upat na čudež. Nato pa je Reš ugotovil še slab spermiogram in sedaj čakava na ICSI. Jaz sem dobila napotnico pri G, moj pa pri osebni zdravnici.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj način spanja v postelji pove o partner...
photo
Spita s partnerjem/-ko tesno drug ob drugem ali vsak na svoji strani postelje? Spita v 'stoličko/žličko' ali s hrbtom dr...
Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?