|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Začinjena hrana in poslavljanje
2.9.2005 8:52:25   
Natas@
Naš je včeraj v vrtcu prvič tudi jedel kosilo (vse otroke so hranile mamice), zato vem kakšen okus ima hrana. Juha in makaronovo meso - SLANO, in to zelo. Danes zjutraj pa sem mu dajala gres in je bil tudi zelo zelo sladek, naš ga seveda ni maral, ker pač ni navajen na sladke stvari (pa ima gres zelo rad).
No k vprašanju, kako začinjeno hrano imajo ponavadi v vrtcu in pa ali imam pravico zahtevat, da hrano manj solijo in manj sladkajo ("manj" sladek čaj je bil tudi zelooo sladek).

Drugo vprašanje pa se glasi glede poslavljenja od otroka. Da ali ne? Sama se od našega ne, ker se začne kar igrat oz. plazit po sobi, pa ga nočem motit. Ne vem pa ali je to prav ali ne.

Je pa v skupini najmlajši in edini, ki ne hodi.

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Začinjena hrana in poslavljanje
2.9.2005 9:43:43   
Anonimen
Glede hrane ne bi vedela, meni je bilo O.K., čeprav je slano in sladko. Moj je preživel in se navadil, če česa prej še ni bil.
Kar pa se posvljanja tiče, pa naj bi se res poslovili, po pravilih. Ampak v praksi je pa po moje tako, da se kmalu vidi, kaj je bolje za otroka. Če je tako zadovoljen in se ti zdi, da bi s poslavljanjem naredila več škode kot koristi, potem ga pusti. Jaz bi vsekakor ga. Treba se je prilagajat.

(odgovor članu Natas@)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Začinjena hrana in poslavljanje
4.9.2005 9:49:56   
Pajaca
Mislim, da se vrtec ne bo prilagajal če pač ti želiš manj sladko oz manj slano. Konec koncev dobijo večinoma hrano iz centralne kuhinje in jim je čisto vseeno. Upoštevajo le, če ima otrok predpisano dieto.

Pri nas so imeli ful ogabno sladek čaj, so še vzgojiteljice rekle, da je presladek a da nimajo kaj storiti, ker jim kljub opozorilu takega pošiljajo, pa sem jim rekla, naj ji dajejo kar navadno vodo.

Hrana pa.... naša itak nikoli ni marala nezačinjene hrane, tako da si ne znam predstavljati, da ji da nekdo neslano juho ali krompir, po moje bi vse ven zmetala.

Aja poslavljanje, jaz vedno rečem adijo, včasih me še sliši ne, včasih nazaj pomaha.... nisem pa za neko pretirano poslavljanje in objemanje in kaj vem da narediš cel cirkus. Aja je pa res da jaz nisem z njo nič ostajala v vrtcu, sem jo le nesla tja in vprašala kdaj pridem ponjo, se mi je zdelo, da je bolje da jo kar vržem not, pa naj se same ukvarjajo z njo.... tako da te dileme a pustit otroka ki se igra al ga motit s poslavljanjem ni bilo. Se mi je zdelo to edino pravilno... pustiš ga tam, pa se hitro navadi. Tako da je uvajanje trajalo le en teden.

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Začinjena hrana in poslavljanje
5.9.2005 23:04:13   
BARBARA R.
Tudi mi imamo tezave z slanostjo in sladkosjo jedi. Kuhajo pa kar v vrtcu samem.Mlečen gres je bil tako sladek, da se je kar vlekel ..... tako sedaj moj ZELO ješči otrok ostaja lačen. In po vsem tem še vzgojiteljica pozabi na malico. Ne vem kaj bo iz tega.

Meni se zdi, da je prav da se posloviš. Kako bomo v prihodnje pri nas prakticirali pa še ne vem.


    

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Začinjena hrana in poslavljanje
6.9.2005 22:23:01   
Marogica
Vse se bo uredilo in ne komplicirajte preveč pri hrani. Mogoče je to vač občutek, ker ne marate slano/sladko, kar pa ne pomeni, da je tudi res tako.
Drugače pa se je tudi meni doma že zgodilo, da sem kaj presolila ali bolj sladkala, kot sem nameravala. Vam se še ni nikoli?
Kar se poslavljanja tiče pa to: mi se od ta večjega sedaj poslovimo, ko pa je bil star tako kot tvoj, smo ga dali vzojiteljici in odšli.

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Začinjena hrana in poslavljanje
14.9.2005 8:16:52   
Anonimen
Kar se hrane tiče se zdi meni popolnoma normalna. Celo superska, ko gledam sestavljene jedilnike, vsak dan nekaj drugega. Pa saj če je otrok ne mara, je pač ne rabi jesti, saj se v kuhinji vedno najde kakšen kos kruha ali kaj drugega. Pri nas v jaslih je bilo celo tako, da so imeli vedno na razpolago čokolino, če otroci še niso bili vajeni na kaj drugega.

Jaz se od svojega vedno poslovim, zdaj ko je že tretje leto v vrtcu, na začetku, ko se je še uvajal, pa sem ga samo med vrati predala varuški, se obrnila in šla, poslovila in polupčkala sva se itak že v garderobi. Preden je začel jokat.

(odgovor članu Natas@)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Začinjena hrana in poslavljanje
14.9.2005 9:11:08   
žiža
Kljub temu kaj je zdravo, slano ali ne, sem mnenja, da je soljena jed bolj okusna. Ne vem zakaj otroku nebi privoščil hrane z okusom. Moja tamala tud ust ne bo odprla, če recimo zelenjavne juhe ne bom solila. Mislim, da če otroka navadiš jesti "normalno" hrano ne bo imel težav z njo niti v vrtcu, niti v šoli, v restavracijah, na počitnicah v kampu.....
Težko pa tudi verjamem, da bi v vrtcu in šoli kuhali kar tako mal po svoje. Ne, ne kuhinje imajo zelo, zelo stroga navodila pri sestavi jedilnikov, receptih, točno mora biti navedeno kakšne so vrednosti itd.

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Začinjena hrana in poslavljanje
14.9.2005 20:37:59   
elizabeta p
Za hrano ne vem kako je sladka in slana.
Glede poslavljanja pa takole. Jaz mu dam lubčka, mu rečem, da naj se ima fino in grem.

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?