|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za nosečnice!
13.6.2004 22:18:52   
Medvedka
Pozdravljene, nosečke!

Ali ste za to, da odpremo še me na tem forumu eno debato po vzoru debate ZA NAS na forumu Zanositev in ovulacija, na katerem se bomo pogovarjale o vsakodnevnem dogajanju, počutju, pregledih, si delile izkušnje, držale pesti itd.?

Upam, da boste za, zato se bom kar jaz na kratko predstavila, da se bomo poznale...

Sem v 9.tednu (8 tednov in 6 dni) in hodim h ginekologinji za rizične nosečnosti (imam sladkorno bolezen) v Ljubljani. Ves čas nosečnosti bom imela preglede na 3 ali celo 2 tedne. Ko grem naslednjič h ginekologinji, mi bo najbrž delala tudi nuhalno svetlino in upam, da bo vse v redu.
Vse skupaj je zame morda nekoliko bolj stresno kot za ostale, prvič zaradi tega, ker so mi zaradi odmrtja ploda prekinili prejšnjo nosečnost februarja letos, drugič pa tudi zato, ker imam sladkorno bolezen in moram ves čas paziti na krvni sladkor, ki zaradi hormonalnih sprememb še toliko bolj niha, saj prevelika odstopanja krvnega sladkorja lahko povzročijo napake v razvoju otroka.

Vendar, jaz delam po svojih najboljših močeh v dobro sebe in seveda pikice, ki raste v meni, zato upam, da se vse najlepše izteče.

Zdaj pa vas vabim, da se tudi ve na kratko predstavite (kaj več bomo druga o drugi izvedele seveda v nadaljnih debatah) in nadaljujete debato!

Uživajete s pikicami v trebuščkih!

Medvedka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Za nosečnice!
14.6.2004 9:33:32   
KIRA
Zdravo Medvedka,
tvoj predlog se mi zdi zanimiv. Tudi jaz sem namrec imela rizicno nosecnost, ampak ne zaradi sladkorne, pac pa kot posledica IVF in nekajkratnih krvavitev in izcedka na zacetku. O takih komplikacijah vse premalo zves od zdravnikov in bi bilo fajn imeti forum za take "tezavne" nosecnosti.
Moja pikica pa pridno brca, obe te pa pozdravljava..

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Za nosečnice!
14.6.2004 10:00:45   
Medvedka
Živjo, Kira!

V katerem tednu pa si že ti?
Kaj pomeni IVF? A veš, ali je tvoja pikica punčka ali fantek, ali pa se boš pustila presenetiti?

Jaz v bistvu niti nisem imela v mislih le debate za rizične nosečnosti, temveč za vse nosečnice nasploh...
Sem pa v svoji predstavitvi povedala tudi to, da gre pri meni za rizično nosečnost, ker se mi je zdelo tako prav.

UPAM TOREJ, DA SE NAMA PRIDRUŽIJO VSE NOSEČKE, KI BI SI RADE MALCE DELILE IZKUŠNJE V NOSEČNOSTI!


Zgoraj sem se tudi malce nerodno izrazila, ko sem rekla, da je zame nosečnost najbrž nekoliko bolj stresna kot za zdrave nosečnice, saj če je ženska zdrava in če si želi otrok, zanjo nosečnost nikakor ni stresna, temveč ena sama sreča (če odmislimo slabo počutje)...

Kira in pikica, lepo se imejta!

Medvedka

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Za nosečnice!
14.6.2004 10:12:08   
KIRA
Zdravo Medvedka,
hm, ja.. IVF pomeni In vitro fertilizacija, se pravi umetna opoditev. Ponavadi gre kar brez komplikacij in v enem od stirih poskusov bi naj bodoca mamica tudi zanosila.
Jaz sem hvalabogu v tretjem poskusu. Ni bilo glih "fajn", ampak to vse pozabis, ce je le dojencek zdrav.
Moja pikica pa mi kar naprej nagaja, ne samo da brca kot za stavo - do zdaj sem imela 3 UZ, pa se vedno obrne na hrbet ali na bok, tak da se vedno ne vem kaj bo. Zagotovo bo pa dojencek.
Na zacetku nosecnosti sva imeli kar nekaj komplikacij, ampak po 4. mesecu se je to uredilo, tako da sem prav zacudena, da je vse v redu. Zdajle sva nekje v 32 ali 33 tednu, sva zdravi, le majckeno zeleza nama manjka, pa pridno jemljeva predpisane tabletke.

Lepo, da si vprasala. Kako je pa bilo pri tebi??
LP

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Za nosečnice!
14.6.2004 11:35:19   
ksenija.
Halo, še ena nosečka se oglaša!

Sem v 25. tednu nosečnosti (24t in 3 dni), sem na srečo nosečnica, ki do sedaj sploh ni imela nobenih problemov. Moj dojenček lepo rase in se redi. Ob zadnjem ultrazvoku so mi povedali, da tehta nekje 480 g, da je že obrnjem z glavico navzdol in da je z njim vse OK. Za spol nismo vprašali, ker želimo biti presenečeni, pa še bolj zanimivo je, ko vsi stavljajo kaj bomo dobili....

Moja nosečnost poteka brez zapletov, razen v zadnjem tednu mi je leva roka začela nekaj mrtveti (mravljinčki), včasih je tako hudo, da ne morem ničesar prijeti v roko.

No sedaj pa še nekaj o meni: avgusta bom stara 29 let, to bo za mene in fanta prvi otrok. Doma sem iz okolice Ptuja. Končano imam gimnazijo, študiram pa gradbeništvo. Delala sem dve leti kot vaditeljica - vodja plavalne šole, nekaj časa v Knjižnici Ptuj, sedaj pa sem že dve leti zaposlena v privatnem gradbenem podjetju. Malo me skrbi, ker mi 1. julija poteče pogodba in upam, da mi bo šefica pogodbo podaljšala še vsaj za dva meseca, potem pa tako grem v porodniško.
Fant(očka) je star isto kot jaz, dela v Ljubljani na Ljubljanski banki, oba upama, da bo kmalu službo dobil kje bližje, saj je sedaj časih res hudo, ko se vidima samo čez vikend. Me takrat bolj razvaja, se pogovarja z mojim trebuščkom in me maže po njem.
No dosti za prvič

LP Ksenija & pikica

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Za nosečnice!
14.6.2004 13:52:43   
Lu
Dekleta samo da vskočim.

Pod naslovom Prvič noseča poteka debata 9.nebesa. So same nosečke tam. Khm... no jaz jih samo prebiram, ampak obljubim da pridem kmalu za Vami.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Za nosečnice!
14.6.2004 14:02:52   
ksenija.
Martina, upam da bo s tvojo pikico vse OK. Veliko sreče!!
LP Ksenija

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Za nosečnice!
17.6.2004 11:27:37   
Lu
Živjo dekleta!

Od danes naprej sem tudi sama novopečena nosečka. Sem v 5t.

Martina zanima me, kaj ti je tvoja G povedala na UZ???

Moj rok je 13.02.05.

lp Lu in


(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Za nosečnice!
17.6.2004 12:12:58   
Medvedka
LU, čestitam!
Si pa dobro napovedala svoj prihod že tri dni prej! Mogoče bi morala med vedeževalke, in to tiste, ki vsem napovejo pikice... Oh, kako bi te bila dekleta iz foruma Zanositev in ovulacija (Za nas) vesela!

MARTINA, držim pesti zate in za pikico, da bo vse v redu. Sporoči, kaj ti bodo kaj rekli.

ANDRA, jaz sem zdaj v 10.tednu (9tednov 3dni), zdravnica mi pa še ni povedala roka. Glede na moje izračune po zadnji menstruaciji, bi bil datum poroda 17.januar. Je pa rekla zdravnica, da je najbrž prišlo do zanositve nekoliko prej, ker je bil mali (mala) večji kot naj bi bil glede na zadnjo menstruacijo.

KAJA11, morda bi bilo res bolje, če ne bi toliko brala in razmišljala, vendar vem, da je to težko, ker sem jaz ravno taka. Le da nimam prav izrazitih simptomov (slabosti, za katere niti ne vem, a jih imam samo v glavi ali mi je dejansko nekoliko slabo, težko najdem kakšno hrano, ki bi mi res pasala za pojesti, nekoliko boleče prsi), zato pa potem razmišljam o tem, a je neki vse v redu ali ne...

KSENIJA, glede službe sem v podobni situaciji, meni se konča pogodba septembra, ko pride nazaj učiteljica, ki sem jo nadomeščala, ko je bila na bolniški in nato porodniški. Sem spraševala, če bi me morda lahko obdržali na spisku zaposlenih, ker itak država plačuje bolniško, pa so rekli, da ne, da bi morali imeti res dober razlog, zakaj imajo na istem delovnem mestu zaposlena dva človeka. Ampak, zdaj se sploh ne sekiram več, služba gor ali dol, samo da bo z otročičkom vse v redu. Upam, da tvoj fant kmalu dobi službo kje bližje, saj ga zdaj še bolj potrebuješ ob sebi, ko pa pride otročiček pa ga boš, jasno, še toliko bolj.

KIRA, sem pa neumna a, da to vprašam... Saj, če bi že zadnjič napisala z besedo in ne s kratico, bi vedela za kaj gre. Baje, da je umetna oploditev trikrat zastonj, vsak naslednji poskus pa ful stane - a je to res? Skratka, vam je očitno uspelo in tako je prav.
Sprašuješ, kako je bilo pri meni... Tako prvič (decembra) kot drugič (aprila) z zanositvijo nisva imela težav. V bistvu je ratalo v prvo, če si to spraševala. Saj sem se malo tolažila po neuspešni nosečnosti tudi s tem, da pa vsaj z zanositvijo nisem imela težav...
Srčno pa upam, da bo tokrat vse v redu, ker sicer ne vem, kako bi se spet pripravila do tega, da grem vnovič v nosečnost.

Punce, lepo se imejte in uživajte s pikicami!

PS: Kaj bomo pa naredile s to debato, če res že ena obstaja (9.nebesa)? Jaz sploh nisem vedela...

Medvedka

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Za nosečnice!
17.6.2004 12:20:45   
tamala
Še ena vesela nosečka iz Štajerske, stara 28 let, drugič noseča, prvorojeni Timi bo septembra 4, jaz sem v 12t 3/7.

Zdaj je vse ok, slabosti so mimo, utrujenost tudi.

Prvo slikico iz UZ že tudi imamo, kaj bo, pa ne vemo. Bomo se pustili presenetiti - Timi pravi, da bo , če pa verjamemo vražam - glede na morje mozoljčkov bi lahko bila punčka! Pa pri Timiju sem imela takooo lepo kožo, sem bila kot

No, samo da bo vse ok, pa bo.

Vsem nam želim maksimalno lepo nosečnost in hiter, lahki porod!

D.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Za nosečnice!
17.6.2004 12:58:02   
Mina1
tamala: jaz sem imela ful mozoljčkov in rodil se je baby boy, tako, da ni pravila

Jaz se pri vas pofočkam drug teden, ko imam prvi pregled (23.6. ob 12:15).

Držite pesti,

pa-pa, Mina1 v

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Za nosečnice!
17.6.2004 13:16:27   
Nikica
Živjo Natali in vse ostale bodoče mamice!
Natali, mislim, da bova približno ob istem času zibale. Jaz sem namreč tudi noseča 16 tednov. Rok naj bi imela 2. 12. Na začetku sem imela en kup težav, zdaj pa uživam in ponosno kažem trebušček, ki je zaenkrat še skoraj neopazen, čeprav se ne morem več stlačiti v normalna oblačila. Tudi jaz spadam v tisto skupino mamic, ki jim med nosečnostjo ne bo lahko, saj imam že od nekdaj težave s srcem (napadi hitrega bitja, ki je sedaj še hitrejši in pogostejši). Toda jaz samo razmišljam o svoji mali pikici, ki raste v meni in upam, da se lepo razvija. Včasih me je malce strah, saj jemljem zdravila za srce, da ji ne bi škodila. Na začetku mi kardiologi resnično niso dajali nikakršnega zagotovila, da se bo bebica normalno razvijala. Vsa srečna sem v 12. tednu (točno na moj rojstni dan), ko sem šla na pregled nuhalne svetline, izvedela, da v sebi nosim pravega krepkega nagajivčka (no, kakšnega spola je še ne vem, to izvemo v 20. tednu, kaj ne?), ki je že dajal prst v usta. Z možem sva bila resnično ganjena. To je bilo zame najlepše darilo. Jaz že od 13. tedna in pol čutim nekakšno trkanje znotranje strani. A je to brcanje otročka? Nekateri pravijo, da je to prezgodaj, drugi pa, da ker sem suha in ker znam pozorno prisluhniti svojemu telesu, je vse možno. Ali mi lahko katera opiše natančneje, kakšen je občutek v prvih tednih, ko otroček še nima takšne moči, da bi te zelo močno sunil?
Vsem želim, da bi jim nosečnost potekala čim bolje in da bi rodile zdrave otročke.
Čao do naslednjič!

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Za nosečnice!
17.6.2004 13:19:16   
KIRA
Nic ni prehitro. Moj G me je prepriceval, da tudi jaz ne morem se cutiti brcanja, da je prerano, pa ni imel prav. Obcutek je ostal isti, le okrepil se je s casom. Malega sem zacutila nekje sredi 4. meseca, en mesec dni prezgodaj - po zdravnikovem mnenju. Pa se nisem prepirala z njim. Glavno da jaz vem, kako to je. On nikoli ne bo, ker je moski, hehe.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Za nosečnice!
17.6.2004 13:52:15   
Bejba
Vidim, da se tudi tukaj zbirate nosečke. Vabim pa vas, da se nam lahko pridružite na forumu Prvič noseča, kjer nadaljujemo debato ZA NAS iz foruma Z in O in sicer pod naslovom (xx.nadaljevanje). Tam si tudi izmenjujemo izkušnje in strahove.

Pa uživajte v sončku!

LP; Bejba

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Za nosečnice!
17.6.2004 16:40:11   
Nikica
Ja, iz Ljubljane sem in bom upam, če bo vse po sreči (držimo pesti) rodila v tukajšnji porodnišnici. Bodi ponosna na svoj trebušček. Moj je res majhen, toda počasi se že oblikuje, tako da zdaj že nosim nosečniške hlače. Jaz bi tudi rada, da kdo opazi (npr. v trgovini), da sem noseča, pa nič. Tako bi se rada hvalila s svojo pikico, pa se lahko samo tistim, ki vedo za mojo nosečnost. Tako za vsako stvar, nosečniško tegobo ali veselje zelo hitro poročam najprej možu, nato pa še ostalim domačim. Tukaj mislim na starše. To bo moj prvi otroček in sem resnično očarana nad vsem, kar se dogaja v meni. Natali, nič ne skrbi, saj veš, da moraš biti ves čas nasmejana za svojega sončka, ki ga nosiš pod srčkom. No, moram priznati, da jaz zdaj zaradi hormončkov kaj hitro potočim kakšno solzico. Prava cmera sem. Če mi nekdo pove nekaj lepega, imam že solzne oči, če gledam žalosten film, začnem jokati. Res zanimivo, kako vse vpliva name!
Pridno počivajte in uživajte v vsakem trenutku!

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Za nosečnice!
17.6.2004 21:31:52   
Pilar
Vse lepo pozdravljam. Tudi jaz sem prvič noseča in rok imam 27.12.2004. sicer sem se na RR že večkrat oglasila, ker sem imela kar nekaj težav in sem potrebovala nasvete...no zdej sem pa odkrila še to klepetalnico in sploh ne vem, če bom imela čas za vse te novičke. Čisto sem odvisna od RR.
Midva pa nosečnosti nisva planirala, ampak sva pa ful vesela, ker pa je zaželjena, tudi če ni bila načrtovana. V začetku sem imela kar nekaj težav: jemala sem antibiotike, pa ščitnica mi dela premalo, pa slobokrvna sem, pa Rh negativna, ampak počasi se stanje normalizira. Sva bila pa z mojim bodočim možem prejšnji teden pri Pušenjaku na NS in me je zelo pomiril. No, za zdele bom končala in upam, da se veselo beremo še naprej in vse se lepo imejte!!!!

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Za nosečnice!
18.6.2004 9:55:06   
Nikica
Zanima me, če ve katera, kdaj moram poklicati, da se naročim za ultrazvok (morfologijo) v ljubljanski porodnišnici. Hotela sem se prijaviti takoj, ko sem dobila napotnico, pa so mi rekli naj še počakam. Morfologija bebice se gleda v 20. tednu?
Želim vam čudovit zaključek tedna!

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Za nosečnice!
18.6.2004 11:25:23   
tina
Lep pozdravček vsem bodočim mamicam!!! Kako lepo je brati vaša doživetja. Če ne bi bilo RR, bi mi bilo nadvse dolgčas in ne vem kako bi prebrodila krizico, saj sem že od februarja doma. Sem v 37 tednu + 1, tako da se moja nosečnost izteka!!!!! Komaj čakava bebico! Mož pravi, da bo , meni pa se zdi da bo . Kakor koli že, samo da hotro rodim, da bo potem vse o.k. in da bom lahko dirkala z vozičkom naokoli. Zdaj sem precej doma, ker imam ekstremno nizek pritis, padla sem tudi parkrat skupaj, sicer pa imam že celo nosečnost fenomenalno kri, nič nisem bruhala, apetit ta prav, spim po 12 ur dnevno, v bistvu vse v redu, samo pritisk me zafrkava. Zdaj, ko je v bušelnu že malo manj prostora, me včasih kar boli, ko brca. Zanimivo, kako vesel si, ko začutiš prvič, ko te nekaj od znotraj popraska. Meni se je to zgodilo konec 18 tedna. Zdaj, ko se pa 3 kg obesijo na mehur, je pa že kar malo neprijetno, ampak je pač treba zdržat. Zanimivo, da nisem imela niti ene strije do 35 tedna, čeprav imam ekstremno ogromen trebuh (124 cm obsega), zdaj jih je pa kar veliko. Noge mi zatekajo zadnjih 14 dni. V zadnjih 2 mesecih sem si kupila že 5 parov čevljev, na koncu moške natikače za na plažo. Mož se samo še smeji in pravi, da če ne bo kmalu prišel dojenček na svet, da bo moral uredit še eno sobo za moje čevlje. Roke pa imam tako mravljinčaste, da se ponoči zardi tega zbujam, ne morem pa niti kosila pojest, ne da bi odložila pribor vsaki 2 minuti. Mi vsaj likat ni treba, ker ne morem držat likalnika! Je pa fino, da ni prevroče, saj je tako malo lažje.

Eno je skrbelo, kaj bo, če ji ne podaljšajo pogodbe. Nič hudega, če si bila v zadnjih 18. mesecih zaposlena 12 mesecev. Tudi sama sem v bistu sredi februarja postala brezposelna, službe si potem sploh nisem iskala, ker me za 3 mesece ne bi nikjer vzeli. Bila sem na zavodu, zdaj pa normalno prejemam porodniško. Vse se da urediti.

Lp vsem, če se ne oglasim v kratkem, rojevam. Upam, da bo hitro, sem se pa tako ali tako odločila za epiduralno, ker imam totalno nizek prag bolečine. Ko bo vse za mano, vam sporočim, kako je bilo. Uživajte!!!

Pa pa! Tina in ?

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Za nosečnice!
19.6.2004 11:02:05   
p@tricij@
Živjo,
tudi sama sem nosečnica.v pponedeljek stopim v 37. teden in komaj čakam da vidim svojo štručko. Noseča sem drugič in imam že enega .
prva nosečnost je bila za mene čisto drugačna, kot pa zdaj ta, ker prvič nisem imela nobenih problemov ne z slabostjo, z ničemer. druga nosečnost je pa drugačna. na začetku sem shujšala 8 kg, slabost, nič apetita, nizek pritisk, krčne žile,...
moj trebušček se šele zdaj malo bolj povečuje, mesec nazaj pa so me spraševali, če sem res noseča. Proti prvi nosečnosti, ko sem bila kot žoga okrogla in tudi strije so se mi takrat najbolj naredile, zdaj pa se mi še ni niti ena.
ampak vsaka mora vse to dati čez.
zanima me pa, kje vse izvajajo epiduralno?

se kmalu spet oglasim.
uživajte v svoji nosečnosti.

patricija

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Za nosečnice!
19.6.2004 14:58:07   
tina
Epiduralno izvajajo v Postojni ne glede na dan - torej vedno, le ob prihodu moraš to povedati, jo je pa potrebno plačati (okoli 40.000 sit). V Ljubljani jo izvajajo med tednom dopoldan, če je anestezist prost, ponoči, ob vikendih in praznikih ne. Za ostale porodnišnice ne vem, zdi pa se mi da še v Kranju in na Jesenicah.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Za nosečnice!
20.6.2004 20:52:33   
Medvedka
Lep pozdrav vsem!

Jeseničanka, baje da simptomi nosečnosti pri večini nosečnic minejo ali se vsaj omilijo po tretjem mesecu. Srčno upam, da da bodo tudi tebe slabosti zapustile vsaj v 13. tednu, če ne prej. Si kar ne morem predstavljati, kako je, če kar naprej bruhaš - meni bi po mojem iztopile oči iz očesnih jamic...
Skratka, drži se in se tolaži s pikico v trebuščku, ki veselo raste...

Vsem bodočim mamicam in pikicam želim čim prijetnejšo nosečnost!

Medvedka

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Za nosečnice!
21.6.2004 9:01:09   
Lu
Dobro jutro!

Joj boga Jeseničanka se mi kar smiliš. Jaz morem rečt, že trkam, da zaenkrat še nimam nobenih problemov. Jem vso hrano, nič mi ni slabo,... Kar naj ostane tako.

Punce kako bo pa kaj letos z dopustom??? MIdva greva konec julija in v avgustu tudi. Kako je z sončenjem. Pretiravati ni dobro, to vem. Amapk skrivala se pa tudi ne bom. No pa saj, če bo tako vreme se res ne bo treba

Dekleta oglasite se še kaj na forumu Prvič noseča/9.nebesa

Čim lepše in zdravo nosečnost želim,

lp Lu in
(5t 7/7)

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Za nosečnice!
21.6.2004 9:32:32   
tina
Glede sončenja je treba bit previden, ker lahko ostanejo trajne pege. Jaz sicer ne bom te sreče, da bi šla lahko to poletje na morje, ker imam čez 16 dni rok, imamo pa zato rezervirano konec septembra v Izoli, če ne drugače, da malo zamenjamo okolje in da se sprehajamo ob morju. Vsi priporočajo čim več plavanja v morju med nosečnostjo, če se to le da. Jaz bi dala vse, da bi šla lahko zdajle v morje... Pa še cele dneve mi je tako noro vroče, ves čas me obliva, in ker imava samo tuškabino, se ne morem niti malo pocrklat v banji... Moja kolegica je bila lansko leto, ko je bilo ful vroče, na morju do zadnjega tedna. Čez dan se je malo bolj skrivala v senci, zvečer pa na plažo. Vsem želim lep dopust, Jeseničanki čim prejšnje izboljšanje stanja, tistim pa, ki ste na koncu kot jaz, da čim hitreje mine! Potem pa bebica!

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Za nosečnice!
21.6.2004 9:37:06   
Lu
Tina,

kakšne pege, ti lahko ostanejo na koži???

Hvala in

lp Lu

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Za nosečnice!
21.6.2004 17:30:59   
Simona T
Pozdrav vsem nosečkam,
še ena se vam pridružuje, sem 28letna trenutno iz LJ. se pa selim v KP. Jutri (22.6.) imam prvi pregled pri G in upam da bo vse ok.
Kar se tiče sončenja, jaz sem bila ta vikend malo več na soncu cca. 2 uri na dan,pa to ne v tahudi vročini in mi je bilo blazno slabo,tako da se bom sončka kar izogibala. Drugače se pa počutim fajn,samo na wc moram kar naprej hodit.
Lepe nosečniške dneve vsem skupaj

Simona


(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?