|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zaposlene v državni upravi
18.2.2005 13:26:05   
Petra P.
Pozdravljene!

Ugotovila sem, da nas skuša država SPET okrasti! Pazite tole. S partnerjem delava na MORS. Pred časom so nam namesto, da bi nam povišali plače, začeli vplačevati določen znesek v pokojninski sklad. Pridno, vsak mesec. Nas pa itak niso nič vprašali, ker jaz bi raje imela denar, pa pustimo zdaj to.

Pa dobiva pred dvema tednoma z dragim izpiske iz Kapitalske družbe in glej ga zlomka, jaz imam vplačilo samo 1 x, on pa 4x. In ga napotim, naj v službi malo povpraša. Odgovor pa je bil tak: ko sem na porodniški, je vse obveznosti od delodajalca prevzel center za soc. delo. Delodajalec nima z mano nič, zato mi tudi ne vplačuje nič. Centru za soc. delo pa itak še na misel ne pade, da bi mi poravnavali neke (pazi zdaj ti to) dodatke!!!!

Torej: če bi mi takrat povečali plačo, bi to center za soc. delo plčal, tako pa ne. In kako je to mogoče, saj mi delovna doba ja teče?! Sem čisto prepričana, da je tole nezakonito, ker ne bi smela biti nič oškodovana, medtem ko sem na porodniški. A ima katera kako idejo, kam se pritožit, ker sicer se bom jaz pritožila kar povsod, vključno z varuhom človekovih pravic.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zaposlene v državni upravi
18.2.2005 13:46:52   
Anonimen
http://www.gov.si/irsd/


To je internetna stran inšpektorata za delo.
Tam si poišči številko ali mali, pa jih pokliči in vprašaj kaj si mislijo.

(odgovor članu Petra P.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zaposlene v državni upravi
18.2.2005 13:50:20   
Petra P.
Hvala.

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zaposlene v državni upravi
18.2.2005 15:45:05   
inga
tud znesek za pokojninski sklad se ti šteje v boniteto... magari nas nihče ni vprašal, če ga hočemo met ali ne. bi nam raje plače povišali, pa bi bilo. za teh par jurjev...

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zaposlene v državni upravi
18.2.2005 17:43:02   
Gina
Ne vem kako je pri vas- pri nas smo imeli s kolektivno pog. dogovorjeno povišanje plač. Pa je država rekla, da tega denarja nima, ter da nam ga ne da. Potem so pristali na to, da nam nek minimalni znesek plačujejo v pokojninski sklad - seveda manj od obljubljene povišice. Zdaj to sicer dobivam, tudi ko sem na porodn., vendar moram od tega plačati dohodnino!!!Če bi ta isti denar, četudi manj od obljubljenega dobila izplačan, bi ga lahko vložila v pokojn. steber in bi še nazaj denar dobila od države, ne pa da mi ga vzame. Svinjarija na kvadrat.

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zaposlene v državni upravi
18.2.2005 21:45:53   
Trebnje
Ja,tudi pri meni je točno tako:odkar sem na bolniški je to pokojninsko varčevanje v mirovanju.Lahko bi si sama plačevala,pa se mi zdi neumno,ker denarja res nimam glih za stran metat.Še nikoli pa se nisem vprašala,če je to po zakonu...Pa imam spet nekaj za tuhtat!:zmeden2:

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Zaposlene v državni upravi
18.2.2005 22:05:49   
andrejaz
Ker čisto dobro ne razumem - a je govora o pokojninskem varčevanju, ki je bil uveden avgusta 2003 namesto povišanja plač, prvič pa so premije nakazali na Kapitalsko družbo aprila 2004?
Meni kljub temu, da sem na porodniški nakazujejo te premije na Kapitalsko družbo. Nakazuje pa jih delodajalec in ne CSD. Tudi v izpisku iz Kapitalske družbe je vse OK.
:sloncek:

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Zaposlene v državni upravi
19.2.2005 14:16:13   
Petra P.
Ja, ja. Kot kaže sta spet neki dve vrsti teh reči. Namreč, tako kot si rekla, andrejaz, nam vsaki mesec nakazujejo nekih 4 ali 5 tisoč.in to počnejo še vedno. Vsaj na mojih izpiskih piše tako.

In zato se tudi nisem nič razburjala, ko sem pred kratkim dobila iz Kapitalske družbe izpisek, na katerem je pisalo, da imam na računu nekako 37 tisoč tolarjev. Čudno je bilo le to, da je bil datum nakazila november. No, temu nisem posvečala nobene pozornosti, dokler nisem videla izpiska od Kapitalske družbe od mojega. On pa je imel nakazila septembra, oktobra, novembra in decembra. Vsak mesec precejšnjo vsoto, tako da je skupaj okoli 200 tisoč. In v tem je problem. To je verjetno nekaj novega. Kaj, pojma nimam, ker sem bila lani skoraj celo leto na bolniški, pol pa na dopustu in porodniški. Piše pa na izpiskih, da je to pokojninsko varčevanje. In dobila sem nakazano le za takrat, ko sem bila na dopustu. Ker nam baje ta vsota ne pripada, če smo na porodniški, prav tako pa ne, če smo na daljši bolniški!!! Ampak ta del z bolniško sedaj še preučujejo, da bodo videli, če nam pripada ali ne. Za porodniško so se pa kar lepo odločili, da ne.

Če ste torej iz državne uprave in ste bile lani že od septembra doma, vam itak niso nakazali nič.

Se mi vse bolj zdi, da bom pritožbe razposlala kar na vse naslove, ki se jih lahko domislim.

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Zaposlene v državni upravi
19.2.2005 14:19:08   
Petra P.
Ah ja, pa še eno vprašanje za ANDREJOZ: a pol tebi nakazujejo samo tistih par tisočakov ali si konec leta prejela še parkrat visoka vplačilav pokojninski sklad? Se opravičujem, če sem preveč firbčna. Ampak če druga ministrstva vplačujejo, je treba naše res na vrbo obesit!

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Zaposlene v državni upravi
19.2.2005 17:01:54   
Petra P.
Ravno sem pogledala v
Z A K O N O KOLEKTIVNEM DODATNEM POKOJNINSKEM ZAVAROVANJU ZA JAVNE USLUŽBENCE (ZKDPZJU)
- tista vsota se ti ne šteje v dohodnino :

10. člen
(davčne olajšave)
(1) Znesek premije, ki jo v skladu s prvim odstavkom 8. člena tega zakona za račun javnega uslužbenca plačuje delodajalec, se ne glede na določbe ZPIZ-1, zakona o dohodnini in zakona o prispevkih za socialno varnost, javnemu uslužbencu ne všteva v osnovo za dohodnino in v osnovo za prispevke za socialno varnost zavarovanca v letu, v katerem je bila premija plačana.
(2) Javni uslužbenci so poleg davčne olajšave na premijo, določeno v prejšnjem odstavku, upravičeni še do davčne olajšave na premije po ZPIZ-1, pod pogoji in v višini določeni z ZPIZ-1.
(3) Znesek premije iz prvega odstavka tega člena se ne glede na določbe ZPIZ-1 in zakona o prispevkih za socialno varnost, ne všteva v osnovo za prispevke za socialno varnost delodajalca v letu, v katerem je bila premija plačana, in se ne šteje za izplačilo plače. Znesek premije iz prvega odstavka tega člena se ne glede na določbe ZPIZ-1 in zakona o davku od dobička pravnih oseb delodajalcu ne prizna kot odhodek in davčna olajšava pri davku od dobička pravnih oseb.
(4) Delodajalci so poleg davčne olajšave na premijo, ki jo plačujejo po prvem odstavku tega člena, upravičeni še do davčne olajšave na premije plačane po ZPIZ-1, pod pogoji in v višini določeni z ZPIZ-1.


Upam, da ti kaj prav pride - preden oddaš napoved za dohodnino.

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Zaposlene v državni upravi
19.2.2005 18:01:55   
Gina
Uau, hvala. Saj mi res ni bilo jasno, zakaj pri izpisku ne piše številka, kam vpišeš. Ampak, ko smo začeli dobivati, so nam rekli, da gre v dohodnino. Dobro, da so se zmotili in še enkrat hvala.:bravo:

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Zaposlene v državni upravi
19.2.2005 18:20:09   
Petra P.
Malenkost.

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Zaposlene v državni upravi
19.2.2005 23:07:02   
viv_
Petra,

jaz sem zaposlena na FDV-ju, pa smo imeli isto varianto, ampak meni so v času porodniške to plačevali na FDV-ju. Sem ravno dobila izpis.

lp

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Zaposlene v državni upravi
20.2.2005 23:16:48   
Petra P.
Preživela sem čudovit vikend med prebiranjem zakonom in pravilnikov :(:(:(.

Ugotovila sem, da se tistih 4 ali 5 tisoč, ki jih dobivamo vsak mesec, nakazuje tudi med porodniško in sploh vedno. Ampak nikjer pa nisem našla jasno opredeljenih tistih ekstra nakazil (okoli 40 tisoč), ki jih je moj dobival od septembra naprej, jaz pa le enkrat.

Nakar ti ugotovim, da pa se tako nekako mimogrede omenjajo neki posebni skladi, kamor delodajalec nakazuje denar za tiste, ki delajo na delovnih mestih, ki so nevarna ali pa če je verjetno, da zaposleni tega dela ne bo mogel vedno opravljati. No, nekaj na ta način. Kot kaže, je za nas zaposlene na obrambi to to. Ker so našemu sektorju baje enkrat v jeseni dali tak status, vsaj tako mi je prišlo na ušesa, ker pač sem na porodniški in nič ne vem. :(

Ampak ta prispevek ni nikjer tako jasno določen, kot tisti, ki ga plačujejo vsem, tako da sploh ne vem, kam in na kaj točno naj se pritožim. Jasno, da se mi še vedno ne zdi fer, da mi tega ne plačujejo, ker sem na porodniški.

Ker še nisem 100%, da je to res to, bom še vedno poizvedovala. Če odkrijem kaj novega, bom takoj povedala.


(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




prsna črpalka
tina202

Ali ste potrebovale prsno črpalko? ( pa še kakšen komentar zraven prosim)

Da, ker dojenje ni steklo (26%)

Da, čeprav sem tudi normalno dojila (39%)

Ne, ker sem dojila (29%)

Ne, ker sem dajala drug mlek (5%)


Število vseh glasov: 248

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!