|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zaraščeni nohti
17.11.2010 21:55:52   
Ninush
Približno 2 meseca po porodu sta se mi zarasla oba nohta na palcih na nogah. Grozno boli, teče gnoj, en se zaceli, se zagnoji drugi in tako naprej, kar traja že 2 meseca. Saj drugače tega ne bi tu omenjala, ampak moja mama pravi, da se je njej zgodilo isto po porodu in da je šla celo na operacijo.

Ima katera podobno izkušnjo? Kak nasvet? Ne bi ravno rada takoj k zdravniku, ampak če ne bo drugega ...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zaraščeni nohti
17.11.2010 21:59:10   
Felicita
poskusi najprej s pedikerko; če ona tega ne more rešit pa le k zdravniku. če je tok hudo so pomoje 'domače žavbice' dokaj brezveze, ker se samo slabša in slabša-

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Ninush)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zaraščeni nohti
17.11.2010 22:11:40   
Arwenko
Poišči eno res dobro strokovno pedikerko, kakno medicinsko, ne tipično "kozmetično", ki je navajena samo lepe nogice delat pa nohtke lakirat. Se pravi kakšno z izkušnjami, ki sprejema tudi težje primere. Vsekakor je to pred operacijo za probat, če pa ne bo šlo, pa ti drugega itak ne preostane. 

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zaraščeni nohti
18.11.2010 13:56:08   
cebelica_
Jaz sem 4 mesece po porodu in se mi je ravnokar zacelila rana od operacije na enem prstu, ker se mi je gnojilo in gnojilo in nikakor pozdravilo. Na drugem prstu upam, da mi ne bo treba it, me pa še pri tretjem malo boli, ampak ni hujšega. V roku 3h mesecev se mi je v različno hudih oblikah ta reč pojavila na nevemkolkih prstih! In sem sumila, da mora biti kaj v zvezi nosečnost - porod - dojenje.. no, zdaj sem prepričana! user posted image Grozno je. Mi pa ni jasno, zakaj prihaja do tega?! Tako.. če najdeš kakšen pameten razlog, se priporočam za info, pa tudi če od drugih morda katera ve.

Upam, da se ti pozdravi in ti ne bo treba na opercijo, ker so prav ena jajca. Uffa. user posted image Srečno.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zaraščeni nohti
18.11.2010 18:06:19   
Ninush
Mah, muka mi je iti k zdravniku, ker je moja na porodniški, pol pa moram kar k enemu. No, očitno bom morala.

Čebelica, jaz si tudi nisem mislila, da je v povezavi, ampak očitno je.

(odgovor članu cebelica_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zaraščeni nohti
23.11.2010 22:55:03   
Smrketa13
Jest sem imela samo na eni nogi in sem šla do svojega osebnega zdravnika. Vprašala sem ga, če obstaja kakšna druga varjanta razen splošna kirurgija, pa je reku, da ne. No in jaz sem šla v Domžale kjer je medicinska pedikura. Tam mi je zrihtala v 10 min. Pol sem pa čez 1 teden šla še enkrat pokazat in situacija je bla rešenauser posted image user posted image . Sem pa imela tut že gnojno. Je reklda, da ima veliko svežih mamic ta problem.

_____________________________

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu Ninush)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zaraščeni nohti
4.12.2010 11:47:53   
Lenny1
Ojla punce!

Meni se je tudi to zgodilo (prvič v življenju), 3 mesece po porodu (kar je nekaj tednov nazaj). Na obeh palcih in potem še na enem manjšem prstu.
So pa pri meni doma "strokovnjaki", ker se vsem dogaja user posted image , tako, da je bilo potrebno samo pravilno zarezati z škarjicami (ob strani nohta, da odrežeš vse stran) in tako je šel tudi gnoj ven. Potem sem si pa samo še namazala z alojo in je OK. Pa upam, da se ne bo še zgodilo...

(odgovor članu Smrketa13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zaraščeni nohti
6.12.2010 19:56:44   
Izabelina
ej sam men se je to tut zgodil po porodu... hmmmm user posted image kako zavraga je to povezan: porod in vraščeni nohti user posted image

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zaraščeni nohti
7.12.2010 11:51:05   
cebelica_
Ne vem, ni mi jasno. Se mi pa spet ponavlja (na sosednjem prstu) in bom znorela. Pa kdaj bo tega konec? user posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zaraščeni nohti
7.12.2010 17:45:55   
Ninush
Sem bla pri zdravniku pa "mi nič ne more pomagat". user posted image

Baje je to zaradi tega, ker mi odpornost pada. Se pa non stop ponavlja, boli, pa še zima je, da se ja moram zbasat v zimske škornje ipd.

(odgovor članu cebelica_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zaraščeni nohti
13.12.2010 18:55:12   
honey
No, meni se je pa to pojavilo že med nosečnostjo. Enkrat pa že prej, ko nisem bila noseča. In sem šla takrat direktno na Polikliniko, ker sem imela že tako ognojeno, da so mi morali del nohta odstranit. Potem se mi je spet noht vrasel (na drugi nogi) - takrat sem bila pa že noseča in sem šla k pedikerju. Ajoj user posted image Kako me je user posted image bolelo, ko mi je to rihtala. Sem mislila, da bom kar znorela. Potem se mi je pa spet pojavilo v jeseni, mi je pa kar moja splošna zdravnica odstranila del nohta - tam,, kjer je bilo že vneto in ognojeno. Tako da ne vem, kaj narediti. Poskusi najprej s pedikerjem, ampak jaz vem, da ko bo noht že vraščen oz. vneto in gnojno, grem k zdravniku. Ne bom trpela pri pedikerju.

_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Ninush)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zaraščeni nohti
15.12.2010 13:47:50   
cebelica_
evo, ravno spet s povitim palcem user posted image včeraj bila pri kirurgu, ker razen crocsov nism mogla obut nič. To je drugič v dveh mesecih.
Zdej pa spet vse skozi - bolečine, prevezovanje. Uffaa, kdaj se bo to končalo.

Imajo pa zelo različna mnenja - eni dajejo AB, drugi pošiljajo h kirurgom, tretji te odslovijo s "to ni nič".. No comment.
Da bi pa kdo poskušal vzrok najt, to pa ne user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zaraščeni nohti
18.12.2010 16:30:21   
Ninush
Evo, jaz pa od pedikerja. Fuuuuuul bolelo, ko mi je rezal ob strani noht in naslednji dan skoraj hodit nisem mogla. Zdaj, 3 dni kasneje, ni nič bolje. Eh, ne vem ...

(odgovor članu cebelica_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zaraščeni nohti
19.12.2010 19:58:53   
jakaracman
http://www.lepotna-klinika.si/index.php?option=com_content&view=article&id=88:3tosponka&catid=37:novice
Vsem priporočam sponko, sama sem si rešila problem vraščenega nohta, tisto, ko zarežejo ob strani dela samo še večjo škodo.
Jaz nisem bila tu , sam dala samo kot primer.

< Sporočilo je popravil jakaracman -- 19.12.2010 19:59:59 >

(odgovor članu Ninush)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Zaraščeni nohti
28.12.2010 19:47:11   
ursah
Ojla,

zgodilo se je tudi meni, šla sem k zdravnici. Rekla mi je, da se to po porodu pogosto dogaja. Ne vem zakaj, ni mi logično, ampak ok. Dobila antibiotik in napotnico za polikliniko, ampak so pomagali antibiotiki, je bilo v 2 dnevih ok.


(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Zaraščeni nohti
28.12.2010 22:59:48   
Ninush
Jaz sem spet malo počakala, če bo bolje, noge namskala v kopeli z ... (ne morem se spomnit v čem, vijolično se obarva, ko daš v vodo)
Potem sem šla k drugemu zdravniku, ki mi je dal napotnico za kirurgijo. Nič antibiotika. Zdaj se  moram naročit tja. Pa ful ne bi šla. user posted image

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Zaraščeni nohti
29.12.2010 20:18:42   
cebelica_
hipermangan? meni ni nikoli nič pomagal user posted image
ne hipermangan, ne alkohol, ne jod, ne kamilica.. sej ne vem, kaj vse sem še pokusila.

sem pa nekje na internetu prebrala, da baje pomaga švedska grenčica. tako da lahko poskusiš, pa poročaš o rezultatih - da bom vedla za naslednjič, ko se mi bo spackal naslednji noht user posted image user posted image no, zdej res upam, da je bilo to to, ker sta mi bile 2 op. dovolj.

aja, meni je pa kirurg zdej nazadnje rekel, da bi morala najprej AB jemat, da se vnetje pozdravi, ker se čene težko tole poštima. mah, vedi ti.

(odgovor članu Ninush)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Zaraščeni nohti
6.4.2011 12:21:58   
BIS30
Me "veseli" da nisem edina s tem problemom: jutri bo naš fant star 10 mesecev in od takrat imam z nohti ful probleme. Res, da se mi je že kdaj prej zarastel kakšen noht (napačno odrezan), pa sem si ga sama ven potegnala, pa je blo bolje.

Nekje 3 mesece po porodu se je začelo, najprej na rokah (oba sredinca, kazalec...), potem pa je šlo na palce na nogah... Kaj vse sem probala sploh ne vem... (kakšna stvar je stvar še poslabšala), potem pa le po 2 mesecih pacanja grem k pedikerki. Skoraj jo je kap...najprej mi sploh ni hotela nič delat, da nisem za drugam kot za kirurgijo. Ko sem jo le proisla, da sam to ne, da bom že zdržala...je začela (lahko rečem, da sem 2. rodila). Dobro uro je trajalo... Ampak stvar se je po 3 tednih ponovila, pa sem spet šla, pa spet je boooolelo. Pediekrka mi je sicer omenila operacijo, sam baje se rado ponovi... Meni se namreč noht na palcu pa celi dolžini vrašča, pa ful globoko je noht - baje je to od tega, ker sem se v nosečnosti zredila 27 kg, pa bila polna vode (vse kar sem lahko obula so eno številko večji crocsi) in so se nohti poglobili.

Sedaj je toliko bolje, da že zdržim en mesec brez pedikerke, sem se pa "zaklela", da mi ni žal denarja in da bom vsaj zaenkrat raje hodila in plačala, ker takoj ko sem si sama rezala, se je stvar spet ponovila.

Tudi jaz sem najprej mislila, da je vzrok slabokrvnost, pa sem šla dat kri, pa ni nič pokazalo - kdo bi vedel:)))

(odgovor članu cebelica_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Zaraščeni nohti
7.4.2011 20:34:51   
Anonimen
Adijo pamet! Jaz sem pa mislila, da si naenkrat več ne znam rezat nohtov. user posted image Še do poroda sem si znala lepo uredit nohte, po porodu pa se je začelo. Je bolelo, samo nisem rabila hodit k dr. ali ja kirurgijo. Zdaj (skoraj 6m po P) pa mi je ostalo uspelo porihtat, en pa še nagaja. Samo nisem tako pridna kot ve, se ne spravim k pedikerki. Ja je treba it pri takih zadevah kar na medicinsko pedikuro oz. tja kamor gredo tudi diabetiki. Kozmetičarka mora obvladat, da ne naredi še večje packarije.

Za eno vem, da je v kleti ZD Šiška, Polona Poljanšek je včasih v LJ delala super (nevem, če se ni preselila), pa Goga Jeriček tudi, pa mislim da v KC LJ spodaj kjer je frizer in kozmetika tudi. Samo k ta zadnjim ne grem nikoliiii, ker me je ena pri depilaciji pazduh tako zmesarila, da ji ne upam zaupati še nog. Vidim pa da hodi k njim veliko ljudi. No, pa saj niso edini.

(odgovor članu BIS30)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Zaraščeni nohti
7.4.2011 23:26:22   
Ninush
Meni pediker ni mogel pomagati. No, eno stran mi je rešil. Oba palca na nogi pa sem morala iti operirat. Po enem sem okrevala 3 tedne, po drugem en. Zdaj imam ožja nohta, vse nohte grdo rjave od hipermangana in že itak od prej široke noge (in debele gležnje) še širše, mislim celo, da imam eno št. večjo nogo. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Zaraščeni nohti
8.4.2011 8:12:19   
BIS30
Jaooo Ninush, kak je mogl to bolet!!! Me kr stisne!!! Jaz srčno upam, da sem se pocajatala, sam po moje še ni vsega konec, ker mi pedikerka sploh ne more pridet do konca, ampak nekje do sredine dolžine nohta in potem samo čakam, kdaj se bo spet začelo špikanje, potem pa vedno huje.

Koliko časa pa je sedaj od operacije? Ali so ti kaj rekli, so ti trajno rešili problem, ali je možnost, da se spet ponovi? Jaz upam, da bo sedaj malo bolje, ko se ne bodo več toliko nosili zaprti čevlji!

Držim pesti, da si se rešila in tudi drugim, da bi čim manj bolelo!!!

(odgovor članu Ninush)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Zaraščeni nohti
8.4.2011 12:04:39   
Ninush
U ja, bolelo fejst!!!! user posted image Obakrat po operaciji mi je zdravnik rekel, da zdaj pa naj pazim, kako si noht režem. Ahjoj, se mi več ni dalo razlagati ... Ponovi pa se mi po mojem na drugi (zunanji) strani nohta. Na opraciji sem bila v zač. januarja in zač. februarja. Operiran del je ok. Sem se pa enkrat udarila  v zunanji del enega nohta in začel se je gnojit. Spet sem "hipermangirala" 2x na dan in stiskala gnoj ven in zdaj (trkam na les) je ok.

(odgovor članu BIS30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Zaraščeni nohti
8.4.2011 12:13:47   
ledenka
jaz grem takoj, ko me začne tiščat, k pedikerki. sedaj sem se navadila, da hodim redno in si doma sploh ne strižem sama nohtov na nogah, ker naredim samo še večjo packarijo. tako pa se 1x na mesec razvajam tam, pa imam podplate in nohte ok.

hodim pa na medicinsko pedikuro v Lassano poleg konzorcija, obe pedikerki sta fajn.

_____________________________

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!


(odgovor članu Ninush)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Zaraščeni nohti
26.7.2011 15:29:10   
olimpijka
koliko pa sploh računajo pedikeri za striženje nohtov? Meni se več ne da s tem ubadat, skos se zarežem v meso in boliiiii!!!!

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Zaraščeni nohti
27.7.2011 8:34:54   
Lara28
V Mariboru je cena okoli 25 eur. Jaz sem tudi po prvem porodu imela težave, fejst se mi je gnojilo, sem sama dolgopacala, na koncu sem rešila s pedikerjem. Zdaj po drugem porodu sem šla k pedikerju takoj, ko je začelo tiščat. In je ok. Si pa sama režem noht ob koži že nekaj časa in ponavadi mi uspe preprčit, da se vraste.

(odgovor članu olimpijka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?