|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zbujanje
21.3.2006 9:57:21   
sabinke
Moja mala bo imela ta teden 5 mesecev, tezka je cez 8 kg in se se vedno izjemno rada doji, pri gosti hrani pa se razveseli le, ce so umesani kaksni dodatki (malo smetane in podobno). Odkar sem zacela uvajati gosto hrano, se mi zdi, da se ponoci pogosteje zbuja ... Pa pravijo nekateri, da naj bi bilo nasprotno user posted image .

Ce bi upostevala gospo Pantley, bi lahko rekla, da spi vso noc:
- spat gre ob 19.30 (zaspi sama v svoji posteljici)
- spi do 23.30 (potem jo pobozkam, dam dudo in zaspi)
- ob 1.00 jo dojim
- ob 2.00 bozkanje
- ob 3.00 dojenje
- spi do 5.00, dojenje
- vcasih potem spi do 7.00 ali pa ne.

Bojim se, da se je navadila na to nocno bozkanje ... Ima kdo podobne izkusnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zbujanje
21.3.2006 11:04:27   
Anonimen
Joooj, a veš, koliko noči sem jaz prebožala, pa dudo not, pa dudo ven, pa pokrit pa lupčkat pa ššš-jat user posted image
Pri nas je tudi nekaj časa trajalo,d a se je sploh navadil na tole gosto hrano. S tem, da smo v roku 2m dobili  8 zobkov in noči so bile res res katastrofalne user posted image
Ko sem ukinila nočno dojenje (za moje pojme je po 5-6m ponoči to samo crkljanje), se je stanje malo poboljšalo. Zamenjaj dojko s čajem ali dudo.
No, ne bom ti pametovala...boš vidla, bo minilo. Prej ko slej. Pri nas je šele zdaj začel nekako spat od 19h do 5h user posted image  
Aja, pri nas velja pravilo, da MANJ kot poje zvečer, BOLJE spi. Zato mu zvečer dam samo mleko. Če mu dam gosto hrano (Keksolino, recimo), se bo celo noč nekaj zvijal in se zbujal na eno uro.

(odgovor članu sabinke)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zbujanje
21.3.2006 11:07:00   
sabinke
Kako ti je pa uspelo ukiniti nocno dojenje?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zbujanje
21.3.2006 12:35:18   
kati*
pri nas imamo podobno izkušnjo, ker pa zaenkrat še traja in nismo še čisto ven iz "problema" ti lahko povem le kaj in kako delamo

... sicer pa zaspi ob 19ih, se dojiva ob 11 in 3 ter se zbudi ob 7ih. Glede na to, da smo se še 1,5 m nazaj dojili vsake 2 uri, mi je to zaenkrat super - ker pa je med ukinjanjem dojenja bilo tudi veliko tolažbe, ujčkanja in popravljanja dudike, kar je bilo nadomestilo dojenju - smo se med in pred pa tudi po hranjenju spet začeli zbujat. In prejšnji teden je doseglo vrhunec - ko sem mu popravljala dudiko vsake pol ure user posted image . No pol sva pa z možem med vikendom naredila "red" in enostavno sem ga pustila, da se je malo zjokcal in pol dala dudiko in pomirila, a nikakor vzela ven iz posteljice. No, danes moram reč, da se je že drugo noč zbudil (poled hranjenja) le dvakrat za dudiko. Torej počasi napredujemo. Gosto hrano pa mu dajem le dopoldan. Ko se bo noč umirila, pa bomo šli na hranjenje enkrat na noč. Upam, da nam bo uspelo user posted image .

_____________________________

lp, K

(odgovor članu sabinke)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zbujanje
21.3.2006 12:50:52   
Grascakinja
Koliko  časa pa se ponoči doji? A res vleče ali se samo crklja? Mogoče je samo žejna?
Kaj in koliko jeste zvečer? Jo zvečer fino utrudiš s kakim kopanjem ali masažo?

Pri nas jemo okoli 18:30 večerjo (mlečne kašice), po kopanju pa še malo mleka. Ko sem ji pustila, da je popila še toliko mleka, kot je želela, je bila kap in zbujanje na dve uri. Zdaj ji dam manj kot 100, da si samo dopolni želodček, in spi do 3h-5h. V bistvu se je samo crkljala in vlekla flašo namesto dude. Ponoči pri nas "ukinjamo" - kadar se zbudi okoli 3h -hranjenje tako, da ji dajemo vedno manj mleka in vedno redkejšo mešanico, po nasvetu pediatra. Čaj namreč pri nas ne zaleže.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zbujanje
21.3.2006 21:11:29   
sabinke
Ponoči včasih zelo vleče, drugič pa malo, tako da je težko reči, ali se samo crklja. Ji pa dajem gosto hrano samo zjutraj in zgodaj popoldne, zvečer se samo doji.

Rada bi vedela, kako dojiti samo enkrat ponoči, na primer ob treh. A je to "dudanje" dobra metoda?

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zbujanje
22.3.2006 19:40:47   
Grascakinja
Pri nas je duda odlična rešitev. Sicer je čez dan nima, samo za zaspat in ponoči potolažit. Ker sem se odločila, da jaz ne bom duda na dveh nogah in sem ji dala dudo že v porodnišnici.
Ponoči sva se midve dojili sede, tako, da je pojedla, ko je zaspala, sem jo odstavila in ji dala dudo in v posteljico. Je bilo težko ostati budna, ampak se je splačalo. Včasih bi jo najraje položila poleg sebe in pustila, da vleče. Pa sem se bala, da jo speštam.
No in duda varianta je pomenila, da smo nekajkrat na noč vstali, popravili dudo, božali, šele ko ni bilo efekta in sem videla, da je lačna, sem jo dojila. Kmalu se je izkazalo, da je lakota večinoma samo 1x ali 2x na noč. Držim pesti.

(odgovor članu sabinke)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?