|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zdravila v zgodnji nosečnosti
22.9.2011 23:19:59   
Anonimen
Zanima me tiste ,ki ste rodile otročke oz vam je bilo ugotovljeno na ultrazvoku, da ima otrok: preklano ustnico ali preklano mehko nebo ali nezaraščeno hrbtenico(spina bifida) ali nezaraščen trebuh ali pa kakšno srčno napako,
ali ste v zgodnji nosečnosti jemale zdravila-katera?

Ker sem zvedla, da sem noseča, sem pa jemala kar nekaj zdravil (naklofen, urbason, gentamicid, cipralex) in ko sem bila na posvetu pri genetiku, mi je naštela te prirojene napake, ki bi lahko bile posledica zdravila.

Zelo me skrbiuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zdravila v zgodnji nosečnosti
29.9.2011 21:32:11   
Anonimen
Jemanje kritičnih zdravil v zares zgodnji nosečnosti običajno povzroči usodne napake, plod odmre in pride do ss. Princip vse ali nič. Če je pri tebi nosečnost ok, potem do takih napak verjetno ni prišlo. Vseeno pa naj delajo bolj natančne UZ kontrole v prvi polovici nosečnosti.

Pa še direkten odgovor: imela otroka s spino bifido in posledično s hidrocefalusom, pa nisem jemala kakšnih zdravil ne pred ne med nosečnostjo.   


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zdravila v zgodnji nosečnosti
30.9.2011 13:56:33   
krtekxx
Zdravo, jaz sicer konkretno teh zdravil nisem jemala, sem pa jemala Ketonal, Paracetamol, Heparin, Antibiotike: Efloran, Tolycar, in še enega, pa še nekatere reči v infuziji, ki jih ne poznam oz. se ne spomnim - vse zaradi hude hiperstimulacije na začetku ter klopnega meningitisa v 22.tednu. Vsi so se držali za glavo (Cerar, genetiki). Rodil se je pa prekrasen zdrav otročiček. Naj te spremljajo na UZ, plačaj si kakega pri kakem res dobremu g. sama, če lahko. mene je bilo med nosečnostjo neprestano strah, kako in kaj bo, vendar me je Cerar ravno z UZ-ji proti koncu vedno potolažil, da otrok izgleda krasno...in tako je tudi bilo. Pa srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zdravila v zgodnji nosečnosti
1.10.2011 12:33:10   
Anonimen
Še predno sem vedela, da sem noseča, sem imela manjši operativni poseg, zaradi katerega sem par dni jemala antibiotike in protibolečinske tablete. Ko sem naredila test in je bil pozitiven, me je zajela panika, a me je Pušenjak potolažil, da gre v tako zgodnji nosečnosti ponavadi za vse ali nič in da gotovo ni nič hudega.
Kasneje so na AC ugotovili, da ima otrok kromosomsko napako; ne sicer usodno, pa vendar. Nikoli  ni nihče potrdil, da je do napake prišlo zaradi zdravil. Lahko je, lahko ni.
Otroka sem vseeno donosila, je zdrav, ima le napovedane telesne posebnosti.

(odgovor članu krtekxx)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?