|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zenske - vase mnenje
21.7.2005 16:19:00   
Mirna*
Drage moje!

Tole svoje sporocilo sem zdaj dala na svojo temo (prej je bilo pri "Carski rez v tretje), ker me resnicno zanima vase mnenje pa bi rada videla, da vas cimvec prebere in ga pove.

Mogoce me nekatere ne bodo razumele, mogoce tiste, ki so rodile vaginalno, brez kaksnih tezav, zapletov, itd.me celo kritizirale, pa vseeno. Gotovo pa se bo nasla kaksna dusa, ki me bo in bo vedel,a zakaj se tako odlocam...


Evo, rabim vase mnenje, zato mi dajte nekej povedat: glede na to, da sem 1. rojevala 12 ur, odprla pa se niti 2 cm, pa potem rodila s CR - ali bi na mojem mestu ponovno poskusile roditi po naravni poti ali bi ze takoj izbrale CR? Omahujem, kolebam in ne vem, kaj naj naredim...po eni strani si zelim roditi naravno, po drugi pa me "ima", da bi se odlocila za CR. Nocem izpasti "reva", kot, da sem izbrala neko bliznjico, ceprav zame ta pot ni lazja in niti odlocitev ni enostavna.

Ali naj poskusam najprej naravno? Sprva sem hotela roditi z EA, vendar sele kasneje izvedela, da EA po carskem rezu odsvetujejo - v primeru, da bi prislo do popokanja maternicne stene, tega ne bi cutila.

Torej mi ostaneta 2 moznosti: naravno z vsemi bolecinami ali ali naj se takoj odlocim za CR, za katerega se lahko? Dve dobri kolegici pravita, da bi izbrali CR, ena pa ne (le ta je 2-krat rodila vaginalno v 3 urah). Ce bi vedela, da bi tokrat rodila s svojimi popadki, se normalno odpirala, rojevala pa tja do 8 ur, sem takoj "za". Vendar pa mi gineko.ze zdaj pravi, da ne ve, kako bo slo pri meni, da sem se vsa zaprta, MU nic zmehcano...skratka, prav nic "idealne" razmere za rodit. Imam 30 % moznosti, da tokrat rodim s CR.

In zdaj - Zakaj razmisljam o CR?
--> Namrec, gineko. stoka, kako velik :duda:bo. Noseca 32 t, velik je za 35 t. Pa je vsa panicna, da se mene dela panicno.
--> ima se medenicno lego
--> nimam zelje lezat dol s popadki (po moznosti umetnimi), vsa zaprta, kot je bilo prvic in moledovat pa cakat, da se bomo spomnili narediti CR

Zaradi prvega carskega reza pa imam pravico tokrat zahtevati ponovni CR: to mi je povedal sam Pusenjak na forumu. In, ce izberem CR takoj, se lahko odlocim za spinalno analgezijo in vem, kdaj bom rodila, hitro bo konec in kar je glavno - videla bom otrocka, ko bo prisel na svet.

Moja gineko. je malo cudna, saj mi sploh ni omenila moznoszti izbire. Ce ne bi brskala po forumih in gnjavila pusenjaka, potem ne bi vedela tega...

Na enem izmed forumov pa sem prebrala tudi to (ena mamica je pisala), da so ji pri 2CR dejali, da ne dajejo umetnih popadkov, da ne bi mater.stena pocila. Ali je to res? Kaj veste o tem?

Hvala za vase odgovore, lp, A
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zenske - vase mnenje
21.7.2005 16:33:45   
Mirna*
Popravljam: po CR imam 30 % moznosti, da rodim vaginalno.

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zenske - vase mnenje
21.7.2005 16:46:53   
Anonimen
Na tvojem mestu ne bi niti razmišljala - definitivno ponovno CR.
Jaz sem rojevala 13 ur, na koncu so mi naredili CR. Naredili bi mi ga že takoj, pa nisem pustila, ker sem se bala zaradi vseh posledic, o katerih sem v času nosečnosti brala.
CR so mi naredili v epiduralni v 20 minutah, otroka sem takoj dobila v naročje. Četrti dan sem bila doma brez vsake bolečine.
V času nosečnosti mi je mož predlagal, da zahtevava CR oz. ga plačava, pa sem mu rekla, da niti pod razno.
Ko bi ga vsaj takrat poslušala!
Če bom še kdaj rodila, mi vaginalni porod niti na kraj pameti ne bo padel!

(odgovor članu Mirna*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zenske - vase mnenje
21.7.2005 20:21:38   
Lumpi
Ojla
tudi jaz sem prvič imela CR, mene so matrali 12 ur z umetnimi popadki, odprla pa v 12 urah celo 1 cm. Januarja imam ponovno rok. Po vsej verjetnosti se bom odločila za CR, razen v primeru, kot praviš ti, če bom imela svoje popadke.
Jaz bom definitivno vprašala svojo g, da mi bo točno razložila, koko je s tem.


(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zenske - vase mnenje
21.7.2005 21:29:42   
eva1
Draga Mirna, če je otrok v med. vstavi, nimaš kaj za zbirat, ker v takem primeru morajo roditi s CR!

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zenske - vase mnenje
21.7.2005 21:47:33   
Mirna*
Soncece - potem si imela zrelo MU - dr. Pusenjak pravi,d a te lahko priklopijo na umetne, ce je ostalo pripravljeno za rodit. Ce pa ne, pa CR.

Eva1 - zenske rojevajo tudi z ritko naprej, vendar pri meni to ne pride v postev (zaradi 1.cr) Itak pa ima :duda: baje cas do konca, da se obrne - tudi par dni pred porodom. Jaz sem v dvomih le glede tega, al it probat naravno, al se kar takoj odlocit ta cr. Kako je bilo pri tebi? Tebi so delali obrat, kajne?

lp

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Zenske - vase mnenje
21.7.2005 22:25:30   
eva1
Ja vem, da se rojeva tudi z ritko naprej(čeprav sem jaz imela CR-velik plod, visok pritisk med nosečnostjo...), ampak če je otrok v med.vstavi in je bil prej že opravljen CR, v drugo spet naredijo CR(tako je Pušenjak odgovoril)! Obrata pri meni sploh niso delali, ker je bil mali že vsidran v kanal, velik...probal ga je za rito prijeti, pa ga ni mogel in je rekel da brez veze da sprobavajo, ker je že čist v kanalu!
Jaz tudi ne vem, za kaj naj se drugič odličim-res pa je da je ful malo možnosti,da rodiš naravno(sploh pri meni, ke sem imela elektivni CR, tako da se nisem nč odpirala prej , in ni nobenih sprememb na materničnem vratu...ne vem, ker sploh ne vem, kašne bolečine ženske doživljajo pri porodih!

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Zenske - vase mnenje
21.7.2005 22:47:35   
beba76
Meni so prvič po 14 urah naredili CR - odtekla mi je plodovnica, nisem bila nič odprta, pa tudi umetni popadki mi niso prijeli, pol pa se je malemu začelo slabo godit, in smo šli "pod nož".

Drugič mi ni nihče dal možnosti za CR ampak so me po razpoku mehurja kar priklopili na umetne (ti so za pazliko od prvič prijeli). Po 6 urah umetnih popadkov (začeli so se na tri muinute, po kakih dveh urcah na dve, pol pa že na minutko), ko sem bila že čisto izčrpana, so mi mogli naredit vakuum, ker se mala ni pravilno spuščala.

Pa še mi to ni bilo dovolj :)-:)- in smo šli še v tretje. EA mi niso naredili, saj po CR ne priporočajo, kot si sama napisala. Tudi tokrat se je začelo z razpokom mehurja z nekimi brezveznimi popadki, pol po 7 urah umetni; in čez dobre tri ure se je rodil Gal. In to brez kakršnegakoli šiva ali kakkih drugih
zapletov. Ma, šlo je kot namazano...

Sicer mi vsi pravijo, da sem pogumna, da sem se še v tretje odločila, čeprav sem imela dva nič kaj fajna poroda za sabo; jaz pa vem, da ni tako. Vsakič sem prosila in moledovala za CR, pa mojih prošenj ni nihče uslišal. Zdaj sem na nek način vesela, da jih ni (tega ne trdim za drug porod, ki se je končal z vakuumom), saj pri CR zamudiš najlepše - prvi stik z otročkom (razen če maš spinalno).

Torej - če imaš možnost izbire, izberi CR v spinalni analgeziji. Jaz sem zdaj, ko je že vse za mano na nek način vesela, da se je vse izteklo tako, kot se je, pa tudi ponosna sem nase, da sem to zmogla (tako, kot veliiiiko drugih), vendar to ni bila moja volja. Kot sem že napisala, prosila sem za CR, pa me ni nihče upošteval...

Lep pozdrav, pa čimlažji in čimlepši porod, pa kakorkoli se boš že odločila!



(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Zenske - vase mnenje
21.7.2005 23:32:56   
Margareta

živjo,
tudi jaz dosti premišljujem o tem. Maja sem rodila prvič, po 6 urah močnih bolečih popadkov so mi naredili cr, zaradi več stvari in mi je kirurginja tudi rekla, da če bom še kdaj rodila bo cr.

Jaz si še želim otrok, ampak bom šla vsaj probat rodit vaginalno. Razen, če mi bodo striktno odsvetovali.

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Zenske - vase mnenje
22.7.2005 8:25:31   
Mirna*
No, vidim, da nisem edina v takem "smornu", pa mi je takoj malo lazje...kot ze nekje drugje napisala, bomo videli, kako bo na naslednjem pregledu: ce se ne bo obrnjen, sploh ne bom vec parlamentirala, sam za napotnico bom rekla.
Vsekakor bi si izbrala CR s spinalno, kjer imas 1. stik z otrockom, ne pa, da bi se ponovno zbudila vsa zadeta iz narkoze, pa komaj govoris, vrti se ti, skratka, otrok ti takrat ni 1. briga (vsaj meni ni bil, ker sem bila resnicno zadeta...taki obcutki, kot da bi 1 teden dan in noc pila :ups::ups:)

Vidim pa, da cakajo zelo razlicno, preden naredijo CR: od 6 pa do 14 ur. Mislim, da je odvisno od porodnisnice...meni v Kr so cakali 12 ur, kolegici v enaki situaciji pa le 6 - Postojna.

Aja, se to me zanima: ali kaj veste, kako je s spinalno v Kranju: ali jo delajo oz. ali ti jo 100 % naredijo, ce se zmenis za CR? Najbolj bi blo it v LJ ane? Kje pa je porodnisnica v LJ :ups::ups: (...sem mjckn bl country girl:)-:)-

Se beremo, papa

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Zenske - vase mnenje
22.7.2005 10:37:10   
Pilar
Jaz sem še danes vesela, da sem rodila kot iz topa. Dobesedno ne vem kdaj.

Moje mnenje: vsekakor bi se na tvojem mestu odločila za carski rez. Kolikor je meni znano, to je danes skoraj rutinski poseg. zakaj za :hudicek: bi se matrala in trpela bolečine, na koncu pa bi ti skraj sigurno spet opravil CR, če ti pa to lahko takoj...moje mnenje..pa srečno!

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Zenske - vase mnenje
22.7.2005 19:40:27   
Mirna*
Hvala za vasa mnenja, spodbude. Julija, ti si se 2. odlocila ze takoj za CR kajne? Jaz sem vedno bolj prepricana. Sem pa govorila z 2 kolegicama, ki sta ze 1. imeli CR tako, da sta bili budni in sta bili fulll zadovoljni. Tudi tu na forumih sem govorila z mamicami, ki so rodile s CR s spinalno a, pa so vse pohvalile. Mislim, da je to res fino, da vidis otrocka, ko pride na svet.
Julija, ali si ti imela prav napotnico za CR ali pa le za porod? Pusenjak mislim, da je rekel, da je dovolj le za porod. Mu gre ze za verjet ane?

lp, A

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Zenske - vase mnenje
22.7.2005 23:08:34   
bobek05
Jaz sem tudi imela CR s spinalno in te odločitve nikoli ne bom obžalovala...

Kar pa se tiče drugega poroda.. Anej je star komaj dober mesec dni in o ponovni nosečnosti še ne razmišljam in verjetno še vsaj kakšni dve leti ne bom - sem pa zdaj prvič slišala oz. prebrala na tem forumu, da če imaš 1x CR potem EA pri naravnem porodu ni priporočljiva :zmeden: - jaz pa sem premišljevala ravno o tem :(

No potem pa tudi meni naslednjič ostaneta samo 2 možnosti - samo ful bolečine ali pa ponovni CR :(

Imam pa tudi jaz vprašanje - če bi slučajno naslednjič rodila naravno, kaj potem porod poteka DOLGO - tako kot da bi rojevala prvič (ker otrok prvič ni šel skozi maternični kanal) :zmeden: - upam, da me razumete kaj hočem vedet!?

Aja, Mirna, jaz bi se na tvojem mestu tudi odločila za CR. Pa še to - meni so CELO nosečnost govorili, da bo moj otrok VELIK, na koncu pa je imel Anej (res da 17 dni pred PDP, a kljub temu) "le" 3480 g, tako da ta "velik" vzemi malo za rezervo, ker je naš po tednih tudi vedno vsaj 2-3 tedne prehiteval... :zmeden:

LP

Bobek

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Zenske - vase mnenje
23.7.2005 8:09:54   
Mirna*
Bobek, mislim, da je potem to tako, kot, ce bi rojevala 1. ja, ker otrok se ni sel skozi kanal in malo "raztegnil" zadeve :zmeden:

Ja, glede EA imas prav: sama sem ibla ze v Postojni na tistem infor.sestanku, pa tam nihce ni povedal, da odsvetujejo. Dr., ki se je z nami pogovarjal, sem vprasala, kaj je s tistimi, ki smo prej imele CR: je rekel le, da dajo malo blazjo obliko, da zenska malo bolj cuti, recimo, bolecine od 1-10 za stopnjo 3. Potem pa sem vpr. se Pusenjaka, pa je res odsvetoval.

Tvoj Anej bi v tistih 17 dnevih do PDP po mojem se kar malo pridobil na tezi, pa bi lahko imel ok.4 kg...zato ti je gotovo gineko.govorila, da je velik. Bomo videli, kaj bo z nasim :duda:.

Nekaj stvari me se zanima,p a te prosim, ce mi odgovoris:
- Kako pa to, da so ti toliko prej opravili CR? kar 17 dni? Brala sem, da obicajno delajo nekako 2 tedna pred PDP.
- Koliko pred CR pa si sla na kaksne preiskave?
- Ali si imela napotnico za rodit ali tudi za CR?
- Ali ti je kdo kompliciral, ko si dejala, da bi rada rodila s spinalno?
- V kateri porodnisnici si rodila?

Hvala, to bi bilo zaenkrat vse, lp

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?