|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ašiaši
25.11.2008 19:11:45   
storz76
Dober dan jaz sem nov na vaši strani ki moram priznati da je več kot odlična.
No ko sem brskal skozi forume pa nisem zasledil ničesar o mojem problemu ki ga imam z mojim otrokom.Danes sem bil pri pedopsihiatrinji zaradi otroka ki je bil ocenjen da ima motnjo koncentracije in pozornosti ki se odseva predvsem v šoli.No ker je otrok dobil en kup napotnic za nevemkoliko pregledov in je vse skoraj že opravil (vse b.p.),ostalo mu je še samo da opravi pregled EEG.No to seedaj ni toliko bistveno kot pa to kar vas bom sedaj vprašal:Ali je kdo od vas dobil v uporabo za otroka sirup ki se mu reče RISPOLUX??Ko sem prebral navodila za uporabo sem videl da se to zdravilo uporablja za zdravljenje manične depresije in šizofrenije!!!!!!Kolikor jaz vem moj otrok ni manično depresiven ali šizofrenik....stranski učinki so tudi bolj kot ne obupni -zaspanost,razdraženost,brezvoljnost....
Zato me zanima če ima kdo izkušnje s tem zdravilom pri otroku bi prosil če bi mi lahko odgovoril ker res ne vemkaj naj naredim.Otroka nebi rad zastrupljeval z nekimi čudnimi zdravili ki imajo res čudne stranske učinke.Že v naprej se vam zahvaljujem pa lep  pozdrav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ašiaši
25.11.2008 19:21:06   
anajmad
Ne vem,kakšno zdravilo je to. Sem pa prebrala vse komentarje na intervju ,ki je bil v prejšnji Oni z Dr. Macedoni. Trije starši so se strašni pritoževali,da njen ukrep je bil le to,da je predpisala pomirjevalo. Ma pa klinc pa takšen dohtar. Prav vse skupaj se mi je prav "zafršmagalo",ko sem prebrala komentarje teh staršev.
Ubogi otroci. Jst bi se še na tvojem mestu mal pozanimala,še kje drugje. Je le tvoj otrok in po moje ,da obstajajo še drugi načini,da se pozdravi.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu storz76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ašiaši
25.11.2008 19:53:45   
mavo
storz76, pojdi na http://med.over.net/forum/, na zdravstvena posvetovalnica in izberi pediatrija. Po mojem boš tam našel kak pameten odgovor.

_____________________________

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ašiaši
25.11.2008 21:40:01   
beti 1
Hiperkinetičnost z motnjo pozornosti je pri nas pogosto spregledana diagnoza. V razvitih državah se zaradi nje zdravi veliko več otrok. Ne zdravijo se s pomirjevali, ampak nasprotno z zdravilom, ki je za odrasle poživilo,na take otroke pa deluje ravno nasprotno pomiri njihovo pretirano aktivnost in pozitivno vpliva na njihovo zmožnost koncentracije in učenja. Pri nas je predpisovanje zdravil za ta sindrom strogo nadzorovano in omejeno. 
Preden se otroku postavi diagnoza te bolezni je potrebno izključiti vse ostale bolezni, ki lahko dajejo podobne znake, a se zdravijo drugače in imajo večinoma slabšo prognozo.
Pri nas se poleg tega praviloma tudi uči otroka in starše z raznimi psihoterapevtskimi, vedenjskimi in drugimi metodami kako se kar najbolje spoprijemati s težavami, ki jih ta motnja prinaša s sabo.
Predstavljajte si, kako bi se počutili in koliko uspešni bi bili, če bi morali sedeti na predavanjih in jih poslušati, ko je vaša koncentracija zaradi neprespane noči na psu, vaše telo pa si zaradi preobilice kave, ki ste jo zaužili želi neprestano se gibati (po domače povedano mate sršene v riti). Za otroke s to motnjo je to vsakodnevno počutje. Večina se jih tudi zaveda, da so drugačni od ostalih in imajo zaradi tega težave.

Rispolux oziroma njegova učinkovina risperidon se poleg shizofrenije in manije uporablja še za zelo različen spekter psihiatričnih in tudi nekaterih ostalih bolezni (vse to v skladu z doktrino). Zdravilo obstaja že dolgo in se ga enako dolgo uporablja tudi pri otrocih v ustrezno prilagojenih dozah. Preden se na podlagi nasvetov laikov preko interneta (ki, kot papir, zdrži vse), odločate da nečesa svojemu otroku ne boste dali, zaprosite za pogovor, razlago in odgovore pedopsihiatrinjo, ki vam je to predpisala. ponavadi se splača vprašanja pred pogovorom zapisati, da katerega ne pozabimo. Ker je pri zdravljenju otrok, sploh z motnjo kot je hiperkinetičnost zelo pomembna vloga in poučenost staršev je realno pričakovati, da boste odgovore tudi dobili.
Kar se izvidov preiskav tiče, hvala bogu, da so bp., saj ima torej vaš otrok najverjetneje "le" hiperkinetični sindrom. 

za morebitna ostala vprašanja mi lahko pišete na ZS

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: odgovor
3.1.2009 9:57:40   
vedno08
Pozdravleni!


Tudi moj otrok ima ta sindrom pa ne delamo velikega cirkusa saj kar dobro ve da se okrog njega nekaj dogaja.V šoli smo mu organizirali posebno pedagoginjo ki en-krat na teden eno uro dela z njim.Oddali smo tudi vlogo na min. za šolstvo za potrebe pomoči ki takšnim otrokom v bistvu pripada.Je namreč tretiran kot otrok s posebnimi potrebami in ima pravico do treh ur na teden pomoči pri delu v razredu.Ker je namreč zelo krtek čas koncetracije so mu kompleksna vprašanja dolgočasna,zatomu jih je treba razčlenit.Kar se pa tiče dojemanja snovi in se naučit pa ni problema.Tudi ko je njegova koncetracija že čisto popusti on vso snov,ki jo učiteljica predava akceptira.Tako da vam povem da so takšni otroci zelo pametni,treba jim je pustiti da ustvarjajo in se počutijo nekaj več.Samo vse do svoje meje,ker pa znajo včasih bit "nevarni" zase in za druge.

Tudi sama sem obiskala psihijatra in mi je predpisal tabletke,ki jih bo jemal samo za časa pouka;torej preden se začne pouk.Samo zaradi koncentracije,ki po tej tabletki drži nekje 4 polne ure.

Samo brez panike vse se da uredit in ta sindrom nekje pri 12-14 letih enostavno izgine.Kot da je bil otrok vedno popolnoma zdrav.Tako je bilo vsaj meni razloženo iz strani kliničnega psihologa,ki ga je obravnaval in mi pomagal izpeljati vse potrebno za ministerstvo.

Nič prepustit naklučju.Treba je vse izkoristit kar je možno.S tem ni vaš otrok nič manj vreden.Samo več lahko odnese in še v prednosti je pred ostalimi.

Tako nekaj o tem od mene.So samo informacije,ki sem jih sama prejela od specialistov.Samo glavo pokoncu in z vetrom naprej.


Lepo pozdravljeniuser posted image user posted image

(odgovor članu storz76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroka ne vrtite za roke!
Starši uživamo ob pogledu na široko nasmejanega otroka, ko ga vrtimo tako, da ga držimo za roke. Ne počnite tega več! Pr...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?