|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a se katera spozna na kredite
4.1.2010 13:36:38   
vodica
Zdej je menda na novo da ti mora ostat neki čez 400e če hočeš dobit potrošniški kredit pa ker se na te stvari sploh ne spoznam me zanima nekaj.Moja mami dobiva minimalno plačo okrog 470e potem pa dobi še zraven prehrano in potne stroške in en kup dodatkov tako da končni znesek plače pride okrog 700e potem pa dobiva še 200e vsak mesec na račun ker je kupila stanovanje in ji zdej najemnino od tistga stanovanja najemniki nakazujejo na račun.Ker je vzela takrat za nakup stanovanja kredit tega zdej plačuje vsak mesec po 180e,zdej se je pa ponudila še ena možnost za en večji ugoden nakup pa bi rabila okrog 4000e pa so ji na banki rekli da ni kreditno sposobna,ker se šteje samo neto plača in nobeni drugi prilivi ki jih imauser posted image in tako zdaj na nlb ne more dobit kredita,ker ima še okrog 10000e starega kredita.Je mislila da bi tega poplačala in še nekaj zraven vzela pa sploh ne gre.Ali ima katera banka še kaj drugačne možnosti,ker včasih je bilo menda do ene tretine plače zdej so pa ful stisnili,mami bi pa res nujno rabila denar ker ga bi tako porabila da bi se ji hitro vse vrnilo,pa ni druge variante kot kredit ampak kje.Upam da nisem preveč zakomplicirano napisala in da mi zna katera svetovat.Ali res ni možno več kredita dobit če nimaš lepe plača,sam tisti ki pa velik zaslužijo pa tak ne rabijo kreditov.hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: a se katera spozna na kredite
4.1.2010 13:39:58   
Anonimen
ko sem jst iskala kredit za bajto, so mi v eni banki rekli, da stejejo vse prihodke. tudi otr. dodatke, socialne pomoci, tudi ce kaka stara mama nakazuje otrokoma, placilo na roke.......(pol se nisva odlocila za to banko, tako da ne vem za sigurno) mislim da je bla raifaisen (ne vem kako se napise)

(odgovor članu vodica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: a se katera spozna na kredite
4.1.2010 13:51:16   
vodica
ja vsaj včasih je blo tako,zdej pa ni več je bolj na novo to,še trajnika menda ne moreš več v kaki trgovini dobit če ti ne ostane tistih 400 in še nekaj evrovuser posted image sam zdej bodo spet nastradali tisti ki imajo mal dnarja prej si lahk kak večji nakup opravil na kredit ali na trajnik kaj bodo pa zdaj tisti z minimalnimi plačami ko jim bo crknu pralni stroj si ga pač ne bodo mogli več kupit ker ne bodo dobili na obroke tistih 40e na mesec recimo,če jih nimaš 400 pa adijo prat na rokeuser posted image aj preljuba Slovenija kako lepo skrbiš za bogataše da jim bo še bolj z rožicami postlano
ja,mami ima vsak mesec nakazil blizu 1000 e pa če odšteješ tistih 180e kredita pa vseeno ni kreditno sposobna za tistih 4000e kolkr bi jih rablauser posted image


< Sporočilo je popravil vodica -- 4.1.2010 13:59:51 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: a se katera spozna na kredite
4.1.2010 13:55:10   
Korina1
Joj krizauser posted image Sedaj smo vsaj gume za avto in avtomobilsko zavarovanje vzeli na trajnik, sedaj pa še tega ne bomo mogli več. Kaj nam potem sploh še preostane?

(odgovor članu vodica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: a se katera spozna na kredite
4.1.2010 14:14:37   
ninini
smo glih v decembru obravnavali to temo,ko je en sorodnik hotu kupit gume na trajnik pa ni mogu ker ima minimalno plačo in seveda tud ni vedel da so zdej spremenili pa si je že vse papirje zrihtu pa gume naroču v trgovini pol pa ni  nič blo od tega in je ostal brez gum ker mu tistih 30e na mesec niso odobrili.user posted image Ma res je banda tale naša politika in vse skup,ma oni za svojo rit poskrbijo briga jih za druge.Itak spet reveži nastradajo ko si čisto nič več ne bodo mogli kupit-res še pralnega stroja neuser posted image

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: a se katera spozna na kredite
4.1.2010 14:16:12   
Korina1
Lahko si damo samo še štrik za vrat, pa ne bomo rabili ne pralnega stroja ne gum za avto

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: a se katera spozna na kredite
4.1.2010 14:24:21   
mate0ja
predlagam, da se mama oglasi pri večih bankah. Sploh tuje banke (Raiffeisen, Unicredit, Hypo, Sparcasse ...) so precej fleksibilne, najbolj pa BKS. NLB je najbolj mačehovska banka in so zelo togi. Smo enkrat potrebovali za pol leta 20.000 EUR in sm prosila za kredit in odlog plačila do poteka kredita. Cel poslovni načrt sm jim predložila, da bi razumeli. Zadeva je bla 100 % varna, brez tveganja pa kredita nisem dobla, ker sm bla zaposlena za določen čas, čeprav je bil čas trajanja moje pogodbe o zaposlitvi daljši kot čas najema kredita.

Sm šla na eno tujo banko in tam dobila denar brez problema.

_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: a se katera spozna na kredite
4.1.2010 14:33:19   
Korina1
Če pa gledam z druge strani je pa tudi prav kar so naredili ( čeprav res ne vem kako bo še z nami letos). Se spomnim lani prispevka na tv ko so prikazali delavko z Gorenja ali mure, se ne spomnim točno. Šlo je da je jamrala da s plačo ne morejo preživeti in prispevek je bil posnet v njeni domači kuhinji in kuhinja, hladilnik in mikrovalovka pa vse najnovejša tehnologija in vse kot je sama rekla na trajnik. Čista resnica da če imaš nepotrebne stvari na trajnik da ti za osnovno preživetje ne ostane veliko.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: a se katera spozna na kredite
4.1.2010 14:35:45   
Anonimen
sam dobro....ok za luxus....samo pa da za osnovne zivljenjske dobrine ne dobis kreditauser posted image

itak pa je zalostno to, da ga za te stvari moramo vzet, ce jih hicemo kupit....user posted image user posted image user posted image user posted image slovenija!

(odgovor članu Korina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: a se katera spozna na kredite
4.1.2010 14:40:05   
Kerensa*
Včasih, ko smo imeli samo hranilne knjižice in smo živeli samo od gotovine, katero smo dejansko imeli, je bilo najbolje. Brez kreditov, limitom, leasingov, trajnikov, čekov in podobnega. Kar imaš, zapraviš - česar nimaš, ne moreš. In jaz še vedno živim tako. Sicer nimam več hranilne knjižice, ampak TRR, vendar brez vsega prejle naštetega. In hej - živim!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: a se katera spozna na kredite
4.1.2010 14:47:48   
Korina1
Se strinjam Kerensa. Mi imamo na trajnik samo gume in avtomobilsko zavarovanje, karkoli drugega niti ne upava vzeti ker potem ostane premalo za preživetje, pa čeprav ne bi kupovala luksusa ampak stvari ki so dejansko resnično potrebne in seveda tudi nižjega cenovnega razreda. Pa si enstavno do sedaj nisva mogla privoščiti. Me že tako dovolj skrbi kako bo z zavarovanjem.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: a se katera spozna na kredite
4.1.2010 14:49:44   
Kerensa*
Jaz sem se vseh teh nepotrebnih stroškov znebila. No, OK, kakor opažam, imam glede "nepotrebnih stroškov" nekoliko drugačne kriterije, kakor večina RR-ovk, ampak vseeno - moj budžet je moj, ne od koga drugega. Za nujne večje nakupe/plačila pa obstaja "zlata rezerva" v višini ene minimalne plače (kar večinoma zadostuje za vse nujno in nepredvideno - višjih enkratnih stroškov nekako nimam).

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: a se katera spozna na kredite
4.1.2010 15:05:23   
t5t6
Kolikor imam jaz izkušnje določajo kreditne pogoje dokaj individualno. Mi imamo en kredit vezan na prihodek iz najemnine, pa ni bil noben problem se to zmenit, naj poskuša pri Hypo banki. Ja pa res, da vse banke gledajo, da ti po plačilu anutete ostane minimalna plača, saj od nečesa moraš tudi živeti. Vstrajno iščite dalje saj so pogoji med bankami zelo različni.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: a se katera spozna na kredite
4.1.2010 16:55:51   
symona
Jaz imam dva kredta, ki sem ju vzela pri hypo banki, enega stanovanjskega na 15 let in enega kratkoročnega na 5 let in ko mi banka odbije oba kredita, mi porodniške ostane 385 evrov, pa sem oba vzela lansko leto. Sem pa tudi od prej imela kredit, pa sem tistega odplačala in vzela novega, pa ni blo nobenih problemov, plus tega sem še takrat (zdaj nimam več) imela limita 2.000 evrov. Tak da naj proba iti na hypo banko, meni se zdijo ugodni. 

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: a se katera spozna na kredite
6.1.2010 9:37:17   
Raho
Tudi meni se zdi, da je glede kreditov najbolj fleksibilna Hypo banka

(odgovor članu symona)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: a se katera spozna na kredite
6.1.2010 13:57:01   
Pikica26
Tako kot so že ostali napisali, bi tudi jaz predlagala, da se gre vprašat na več različnih bank, ker imajo različne pogoje. Sama delam na eni od bank in se ukvarjam tudi s krediti, vendar je pri nas tako, da se je potrebno držat kriterijev, da ostane minimalna plača. Upoštevamo pa samo neto dohodek od plače in nobenih drugih prilivov. Sicer sem že eno leto na porodniški, tako da trenutno nimam v glavi številk. Je pa res tudi to, da so precej zaostrili pogoje v času krize, ker morajo banke zaščitit same sebe oz. jim zavarovalnice postavijo hude pogoje. Vendar večja kot je banka, bolj je lahko fleksibilna in te tuje banke so na tem področju zato bolj zanimive.
Pa še nekaj, tudi znotraj ene banke se pogoji lahko spreminjajo med različnimi poslovalnicami. Tako da nekaj vztrajnosti in živcev, pa ni vrag, da ne boste našli rešitev.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: a se katera spozna na kredite
6.1.2010 22:11:34   
Anonimen
Ko sem imela tisto zagato, in mi je zaradi bolniške dalo manjš povprečje neto plače, nobena banka ni šla pod povrečje minimalca, pa čeprav je bilo razlike samo za 10 €. Poskušala sem najprej na svoji banki Hypo. Pr Hypo je potem odvisno, kaj reče zavarovalnica. Pri ypo mi je bilo reženo, da je zavarovalnica postala zelo stroga in da več kot 3/4 vlog zavrne, pa čeprav ne gre za velike zneske. Pri Hypo upoštevajo prilive, če si njihov komitent, zavarovalnica pa dejansko gleda na tisto 1/3. Sama sem nato rešila drugače.

(odgovor članu vodica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?