|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a sem mogoče lenuh?
19.9.2008 22:49:51   
jazpatipamidva
Pozdravljene/-i

malo sem brskal po tem forumu, pa sem se odločil, da postavim vprašanje...
Naj opišem situacijo:
Z ženo sva skupaj že dobrih 10 let in imava dve super krasni deklici. S skoraj nobeno stvarjo nimava težav, ki se jih ne bi dalo rešiti. Zadnjih 6 mesecev pa jo je začelo motiti, da jaz ne hodim v službo, ampak delam doma. Da ne bo pomote, jaz perem, likam, kuhava vedno skupaj, kopava otroke skupaj ali pa jaz sam. Pri hranjenju in dajanju spat pa je žena glavna. Opravljam honorarno delo, ki je precej dobro (vendar iz meseca v mesec različno) plačano (od 500 do 3000 €), saj imam povprečje zadnjih 3 mesec okrog 1700 €.
Nezgodno zavarovanje imam urejeno, zdaj pa razmišljam še o naložbenem varčevanju za primer, če bi se meni (ne daj božeuser posted image ) kaj zgodilo.
Žena pa zahteva, da si poiščem redno službo, kjer bo več kot 1/3 plače šla državi... In zato se skoraj vsak teden enkrat skregava. No, danes pa sem slišal izjavo njene mame, da sem lenuh in kdaj da si bom našel službo... Pa sem bil danes kar tiho, vendar ne bom dolgo.

Glede na to, da dobro zaslužim, jaz vztrajam na tem, da ne grem v redno delovno razmerje, saj bo (po mojem mnenju) pokojnina, ki jo bo zagotavljala država ob moji upokojitvi znašala kvečjemu 100-200 €... Zakaj bi torej zdaj plačeval takšne vsote državi, če pa mi tega ne bo mogla vračati?

In ne, po mojem nisem lenuh... ali pa se motim?

Hvala, ker me poslušate...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: a sem mogoče lenuh?
19.9.2008 22:52:14   
Anonimen
Loči se, pa prid k menuser posted image

Ne nisi lenuh. Tvoja žena ma pa prepolno rit. Tašča pa preveč časa in vtika svoj nos tam k mu ni mesto.


(odgovor članu jazpatipamidva)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: a sem mogoče lenuh?
19.9.2008 22:59:40   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: jazpatipamidva

In ne, po mojem nisem lenuh... ali pa se motim?

Hvala, ker me poslušate...


PRosim...Nisi lenuh, če delaš, nisi pa po JUS-u, kot se je včasih reklo(odvisno, koliko si star, da boš to razumeluser posted image ). Po svoje pa razumem ženo, da jo skrbi, sploh če to niso dohodki, ki ti zagotavljajo, da bodo tudi še  čez 5 ali 10 let lahko tvoji prilivi....ja, saj vem...tudi služba ni nobena garancija, vendar razmišjljanje ljudi je pač takšno....

V glavnem lenuh res nisi, pa daj se nekako pogovori z ženo o tem...škoda kreganja za to...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu jazpatipamidva)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: a sem mogoče lenuh?
19.9.2008 23:29:51   
tweed
hehe, lenuh!

kar pojdi v službo, da boš manj doma, pol bodo pa drugi delali doma namesto tebe...
Kaj pa delaš doma?

tašča pa..........aja, a veste, kako se po novem reče tašči? Vegeta, ker se povsod mešauser posted image .

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu jazpatipamidva)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: a sem mogoče lenuh?
19.9.2008 23:34:24   
Anonimen
A ti si zadovoljen s takim ritmom in placo?

Glej, meni je vseeno, koliko kdo dela in koliko se dela, da dela, samo da se stemplja. Ce je tebi ok in ce je povprecje financ solidno, zakaj pa ne? Ce to pomeni pet ur na dan, kje to pet ur, hb, da si v njih sposoben zasluziti toliko. Mislim, da imas cisto dovolj prostora (financnega), da iz zasluzka varcujes se za penzijo.

Konec koncev pa lahko v redno sluzbo se zmeraj gres.

(odgovor članu jazpatipamidva)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
19.9.2008 23:39:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tweed)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 7:36:08   
lelaval
Kot ti je napisala že brisačkarca - loči se, pa pridi k meni user posted image . Se ne bi branila takšnega mesečnega priliva (pa čeprav ni uraden user posted image ).

Zakaj pa bi bil lenuh - ker delaš na črno (pa še zaslužiš lepo), doma pa postoriš takorekoč vsa gospodinjska dela - mislim, da je tukaj not preveč vegete. Verjetno tvoji tašči tak tvoj način dela ne gre po godu - in, ker je pač vegeta - se mora vmešat med vaju.
Mislim, da bi bilo najbolje, da se z ženo sama pogovorita o tem.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu jazpatipamidva)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 8:46:04   
FLASK_A
mati mila, kaj pa tvoja velecenjena partnerka razmišljauser posted image Jaz ne zastopim takih... Prav rada bi slišala njeno stran, sej veste kako znamo ženske vse utemeljituser posted image Ne res, prav zanima me, kaj hudiča jo na tebi motiuser posted image user posted image user posted image Jaz bi te takoj vzelauser posted image  

_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 8:53:47   
snikolina
OMG!! Namesto, da bi bila vesela, da je doma vse postorjeno pa še mesečeni priliv je s tvoje strani, ne glede na to v kakšni višini, se tudi meni zdi, da ima polno rit vsega. Žalosto, da ni hvaležna za to, kar ima.
In NE, NISI lenuh. Te dve verjetno sploh ne vesta kaj pomeni biti lenuh. Svašta!!

< Sporočilo je popravil snikolina -- 20.9.2008 8:54:14 >

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 10:32:12   
metuLJchy
ne nikakor, ne vem zakaj smo v naši ljubi državi prevečkrat prepričani da je pravi šiht le če traja od 8-16, zunaj doma seveda. Če pa delaš doma, ne to ni ok... pogledano z drugega zornega kota - marsikdo ki 8 ur v službi "ta pravi" sedi dostikrat naredi manj kot nekdo ki je odvisem od svoje efektivnosti, ki dobi plačano toliko kot naredi, in če ne naredi dovolj ni denarčkov.

Torej - ne razumem zakaj to tvoji ženi in taščici gre v nos. Si pomislil, da pa morda ti pa po tihem žena je malo fouš, ker sklepam da ona hodi v osemurno službo? In če še doma postoriš kaj, aleluja, za čestitat ne pa grajat! V vsakem primeru se morata o tem pogovorit, kaj jo v jedru žre, saj s takšnim živciranjem ne bosta nič dobrega za svoj zakon naredila.

p.s. moj ima s.p. in prejšnja ga je gnjavila da ona ne bo kuhala, ker on kao doma. Doma je širok pojem. Ali je pisarna v spodnji etaži hiše res prijeten topel dom pa je drugo vprašanje. In ko se je dela nabasalo toliko da ni sfolgal več sam je mene zaposlil za računovodski in tajniški del - jojmene, kaj vse sem poslušala. Moj ubogi nono je celo bil prepričan (ker mu je bilo tako rečeno) da sem brez službe. In to kljub temu da delam vsaj 8 ur (npr. danes sem do 15 minut nazaj tudi), da probleme nosim s sabo dobesedno spat in jih nikoli zares ne odklopim.  In seveda imam vse prispevke lačane in isto visoko plačo kot v prejšnji službi, a ker delam "doma" to za večino ni pravo delo. Žalostno ti povem 

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 10:34:59   
Shuka
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

Loči se, pa prid k menuser posted image

Ne nisi lenuh. Tvoja žena ma pa prepolno rit. Tašča pa preveč časa in vtika svoj nos tam k mu ni mesto.


user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 10:55:12   
Anonimen
Očitno je za partnerko bolj pomembno na nek način vrednota), da imaš službo, ker misli, da je s tem nekako bolj socialno varna družina.
Veš, vsak ima svoj prav. Zakaj je toliko upokojencev s tako malo pokojnino. Zato, ker so bili privatniki, takrat so res imeli denar, ampak so si plačevali najnižjo osnovo. Res pa je, da še ni bilo takrat raznih skladov, pokojninskih stebrov itd. Sicer pa kje piše, da tudi bo tudi to držalo čez toliko let?
Poznam ogromno mladih, ki razmišlja in dela tako kot ti.
Nekateri se počutijo varne v državni službi, nekateri bolj prisegajo na svoje delo in iznajdljivost, povsod so pa prednosti in slabosti. V prvem imaš plačo, na katero ne moreš vplivat, vsi zneski se štejejo v otroške doklade, plačilo vrtca, če pa si samostojni podjetnik ali delaš honorarno pa lahko drugače razpolagaš.
Jaz mislim, da je najbolje, da se vsedeta skupaj, vsak naj napiše pozitivne in negativne stvari in poskušata najti nek kompromis. In vedeti morata oba, da vsaka odločitev potegne svoje stvari za sabo.
Lahko pa tudi greš v službo in hkrati opravljaš honorarno delo s tem, da se naj žena poslovi od pomoči v gospodinjstvu, ker ne boš imel tolika časa za družino.
Ne, zaradi tega še zdaleč nisi lenuh, za družino čisto lepo oz. krasno skrbiš.
Ker pa seveda ne dosegaš taščinim kriterijam oz, kriterijam ženine družine te žali na ta način.
In kakšno službo bi lahko dobil?



(odgovor članu snikolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 11:01:53   
Mijavček
Ženi reč, da naj razmišlja s svojo glavo in neha uporabljat Vegete.

Kakšen lenuh neki....delaš honorarno, torej DELAŠ, zaslužiš v povprečju 1700 EUR, kar ni mal, torej prispevaš v družinski proračun. da ne omenjam, da pereš, likaš, kuhata skupaj, z otroci se ukvarjaš.....
Ne razumem kaj bi tvoja žena sploh radauser posted image

Uglavnem črtajta Vegeto z jedilnika,pa bo mende v se OK!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 11:48:02   
Anonimen
odvisno kakšno honorarno delo opravljaš? zdaj,če bi moj kaj preprodajal ne bi bila lih vesela...

(odgovor članu Mijavček)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 11:48:25   
Anonimen
Uglavnem črtajta Vegeto z jedilnika,pa bo mende v se OK!


user posted image user posted image

(odgovor članu Mijavček)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 12:24:48   
nuala
Če delaš vsekakor nisi lenuh, vendar pa imata z ženo očitno različne poglede na te stvari.
Kako pa je bilo na začetku; si prej hodil v službo ali si bil vedno samostojen?
Morda je ženi nekaj do položaja v družbi in prisega na stereotipno urejeno družino kamor poleg majhne hiše z vrtom, dveh otrok in dostojnega avta vsekakor spada tudi mož z zaposlitvijo na kolikor toliko uglednem delovnem mestu? Si morda tako mesto kdaj imel, sedaj pa si bolj "gospodinjec" in je razočarana?
Ali pa je skrb upravična in se ukvarjaš z dejavnostjo, ki čez čas morda ne bo več donosna?
Vsekakor se mi zdi, da če sta skupaj že 10 let in nimata posebnih težav, se bosta uspela pogovoriti tudi o tem. Nekako pa ne razumem, kaj ima pri tem njena mama ( če seveda finančno zmoreta sama in ni ona tista, ki vama mora še pomagati ).
V skrajnem slučaju pa, vidiš koliko je takih, ki te takoj vzamejo?

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu jazpatipamidva)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 12:28:37   
kristinaj
zamenjam s tvojo ženo za mesec dni :=))).... 




_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu jazpatipamidva)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 13:13:36   
uwaga
Glede na vse napisano definitivno ne spadaš med lenuhe. Me pa močno zanima, kaj dela tvoja žena doma in v službi, ter koliko zasluži, da si ti pri svojem finančnem prilivu "prislužil" naziv lenuh.?!

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 13:27:30   
Najki
ti imas idealno sluzbo in veliko casa za zeno in gospodinjstvo. ne vem, kaj jih moti. toliko zensk si samo zeli, da bi bili moski doma in ne zunaj vecino dneva. bolj verjetno je ljubosumna, da imas bolj fleksibilen cas in delas iz udobja svojega doma. pa ocitno vec casa za otroke. nekaj, kar bi vsaka zenska rada, tu si pa ti prevzel to vlogo =].

na njenem mestu bi bil meni edini razlog za negodovanje, ce bi bila druga opcija financno veliko donosnejsa, pac odvisno od tvojega dela in ce bi bil bolje placan v redni sluzbi.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 14:39:25   
ssevin
Glej, če ženska reče da si lenuh, pol si lenuh, mi je zelo žal.










(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 14:46:49   
nicnic
IZVIRNO SPOROČILO: jazpatipamidva

jaz perem, likam, kuhava vedno skupaj, kopava otroke skupaj ali pa jaz sam. Pri hranjenju in dajanju spat pa je žena glavna. Opravljam honorarno delo, ki je precej dobro (vendar iz meseca v mesec različno) plačano (od 500 do 3000 €), saj imam povprečje zadnjih 3 mesec okrog 1700 €.



Ammmm.... če bi moj mož enkrat letno opral kaj, speglal ali skuhal... bi padla dol od sreče. Očitno tvoja žena ne ve kaj ima. Glede službe in financ je pa tako, da važno da imate za preživet; 1700€ na mesec v povprečju je zelooooo lepa plača.

Taščo pa vprašaj, če ima ona od tega kaj manj, če nisi redno zaposlen, ampak samo honorarno. Pa me prav zanima, če tudi njen mož pere, lika, kuha? Ne? Pol jo pa vpraši, če je svoji hčeri fouš! Ne šparat jezika!!! (Tud jst sem danes ornk zaropotala - zarad tasta - zarad podobne situacije kakor ti.)

(odgovor članu jazpatipamidva)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 15:00:40   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: jazpatipamidva

Opravljam honorarno delo, ki je precej dobro (vendar iz meseca v mesec različno) plačano (od 500 do 3000 €), saj imam povprečje zadnjih 3 mesec okrog 1700 €.- Mene bi bolj zanimalo letno povprečje user posted image

Žena pa zahteva, da si poiščem redno službo, kjer bo več kot 1/3 plače šla državi... - Mislim, da nista enakopravna, če lahko ona nekaj zahteva od tebe.. Pa saj si vendar odrasel človek! Očitno nima zaupanja vate.user posted image
.

No, danes pa sem slišal izjavo njene mame, da sem lenuh in kdaj da si bom našel službo... - Jaz bi ji na tvojem mestu, rekla, da je sicer to najmanj njena stvar, ampak da ji boš vseeno povedal in da službo imaš!

Pa sem bil danes kar tiho, vendar ne bom dolgo.- No, jaz definitivno ne bi bila glede tega tiho. Po moje si itak predolgo tiho, zato pa si dovolijo vsega user posted image


In ne, po mojem nisem lenuh... ali pa se motim?- Ja, no, če sam ne veš sigurno kako je na stvari, je jasno, da te babnce v trenutku v prah zmeljejo user posted image ..

Hvala, ker me poslušate...- Ni za kaj user posted image !


< Sporočilo je popravil Rožica I -- 20.9.2008 15:02:05 >


_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu jazpatipamidva)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 15:33:38   
poli*
1700 E v povprečju je za moje pojme izredno dobra plača.
Verjetno ji ni všeč (je malce ljubosumna), da si ti (kar) doma, ona pa mora hodit nekam drugam delat (verjetno za manjše dinčke). To, da si kar "doma", se sliši zlo lepo...
O vegeti pa ne bomo zgubljali besed

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 15:34:25   
angel_rebelde
Te pa nehaj pospravljati, ma nič ne postori doma.. potem pa, ne posvečaj se ji, izgovarjaj se kako si utrujen od nedela... Potem bo ona vidla user posted image

_____________________________

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: a sem mogoče lenuh?
20.9.2008 15:47:03   
Tende
Se podpišem pod punce. Pa ženi pokaži, kakšne odgovore si dobil tukaj, se bo sigurno prestrašila, ker bi te vse vzele!user posted image

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?