|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a tudi pri vas vrtec (slabo) vpliva na obnaš...
12.9.2007 18:16:48   
mika
naša pupa(2leti, 8mes) je s septembrom začela prvič hodit v vrtec. na začetku je bila histerija, jok in preklinjanje, da ne bo šla v vrtec, sedaj  je že bolje. v skupini se je kar prilagodila, problem pa je doma.
cel čas želi pozornost, pozornost in pozornost. sploh ne vem več kako se naj ukvarjamo z njo ker je nemogoča. dela vse kar ne sme, noče se igrat, pet, plesat, risat, gledat risank......nič kar je počela prej. samo norela bi in špičila neumnosti. cel popoldan smo zunaj se lovimo( žal pa   nisem sposobna laufat dve uri ali več), v peskovniku meče pesek in kamenje, na terasi prevrača stole............
jo skregam, da ne sme tega delat pa mi reče 'mami jaz te imam zelo zelo lada' in obljubi da ne bo več...čez minuto spet divjanje.

a je možno, da v vrtcu ne porabi dovolj energije in potem nadoknadi doma?
al  je to spet eno obdobje, na katero bo treba počakat da mine?

< Sporočilo je popravil mika -- 12.9.2007 18:18:32 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: a tudi pri vas vrtec (slabo) vpliva na o...
12.9.2007 18:28:22   
Anonimen
To je izražanje notranje napetosti. V vrtcu je "pridna", marsičesa si ne upa, potem pa doma ventile spusti. To moraš razumeti, potem je veliko lažje.
Bolje tako, kot da je obratno. Ker tisti otroci, ki imajo doma  bolj vojaško vzgojo, da morajo biti "pridni" in marsičesa ne smejo, se pa potem v vrtcu in pozneje v šoli sproščajo.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: a tudi pri vas vrtec (slabo) vpliva na o...
12.9.2007 19:06:36   
polona2
Ravno obratno. Če nekaj dni ne gre v vrtec, postane "nemogoča". Drugače pa se v vrtcu otroci od sovrstnikov naučijo tudi kakšnih, ne ravno lepih stvari, Hana tako sedaj zna fino uščipniti, naučila se je pljuvati-kao, potem včasih preseneti s kakšno novo besedo, ki mi ni ravno v ponos...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: a tudi pri vas vrtec (slabo) vpliva na o...
12.9.2007 19:17:33   
Jančika_
Vasja je lani tudi imel take finte (star je bil dve leti) - vrtec je sprejel enkratno, niti enega samega problema ni bilo, a doma je bil cel september tak, da bi se lahko cel popoldan tolkla z glavo v stenouser posted image . Potem ga je pa minilo in postane tečen, če nekaj časa ne gre v vrtec.

Tamali je pa star 14 mesecev in je tudi čisto nor na vrtec (še čakam, da pride kakšna zapoznela krizauser posted image ), doma pa tudi cel kažin - a tokrat sva z možem že toliko pametnejša, da sva pogruntala, da je mali enostavno totalno preutrujen. In vsi vemo, kakšni so otroci, ko so utrujeni in zaspani. Juhuhu, tečnoba na kvadrat. V vrtcu namreč spi pol manj kot je prej doma (doma 3 ure, tam mu uspe največ uro in pol, raje manj). Zato ga zdaj ob prihodu domov še posebej veliko ujčkava, pa še eno dodatno flašo mlekca dobi za pocartat, pa je po dveh dneh že ogromna razlika, imamo nazaj našega smejkotauser posted image .

Čisto možno je, da je bila tudi pri tavečjem kriva utrujenost, samo takrat nama to enostavno ni padlo na pametuser posted image . Jah kaj češ, celo življenje se učimo...

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: a tudi pri vas vrtec (slabo) vpliva na o...
12.9.2007 19:38:02   
marita
naša 3 letnica je pa postala doma nemogoče pridna! Vsi samo gledamo kakšno čudno obdobje ima in čakamo na kakšen izbruh takega vedenja kot ga opisuješ. Zaenkrat pohvalno, tudi v vrtcu jo zelo hvalijo.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: a tudi pri vas vrtec (slabo) vpliva na o...
13.9.2007 8:04:43   
srki
Nisem nikoli opazila kakšnih takih sprememb pri njemu. Lahko rečem, da mu vrtec bolj kotristi, kot škodi. Ko je bil med najinim dopustom doma, je bil proti koncu dopusta nemogoč.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: a tudi pri vas vrtec (slabo) vpliva na o...
13.9.2007 8:14:29   
NinKa
Mika, kot da bi opisoval našega user posted image . Le da je naš eno leto starejši kot vaša pupa. V vrtcu je priden, vse pomaga, za seboj vse pospravi, ma vzgojiteljice ga hvalijo non stop.  Jaz pa zmerom sam z odprtimi usti gledam, in se sprašujem, "A so prepričane, da to o mojem sinu govorijo?user posted image "

Ker doma je tako, kot ti praviš, pozornost pozornost in še enkrat pozornost. Enostavno z možem popoldan, razen tamalega "zabavat" ne moreva nič počet. Če ga pustiva, začne razmetavat, razbijat in končno utrujen začne tečkat.

Sicer smo se tega v zadnjem letu že navadili, ampak včasih je pa groza in strah, sploh ko res kaj naleti, da bi mogel popoldan delat pa nimaš niti sekunde miru, ker mali cel čas okoli pleše in sprašuje vse možne bedastoče.

Ma bo že, kak je rekla moja babi, še prehitro bo zrasel, šel v šolo, pol bom še pa jokala, ker naju več ne bo "šmirglal".


(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: a tudi pri vas vrtec (slabo) vpliva na o...
13.9.2007 8:48:56   
pety78
Evo, sem se že bala, da je samo pri nas tako. Prejšnji teden je imel vsak dan, ko se je zbudil popoldan ali pred spanjem hiterični napad. Kar naenkrat je začel jokat, metat stvari po tleh, dudo, ki sem mu jo mogla pobrati, ker je rekel, potem je še bolj jokal, ....Norel, kričal, brcal....enih 20 minut do pol ure. Sem misla, da se mi bo zmešalo. Za vikend pa NIČ.
Evo, ta teden pa ima tudi take manjše napade, ali zvečer, preden gre spat, nocoj tudi ponoči...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz ne vem, kako naj reagiram, če sem huda, je huje, sem pa nocoj bila ful potrpežljiva in sem mu tisto prekle*o dudo pobrala tudi 10x, če je rekel in ga skušala na lep način zamotit. Joj, je bilo težko, user posted image ampak po nekaj časa je bil mir. Ampak vsak dan to prenašat....Ne vem, kaj naj naredim, kako naj sploh reagiram. Pozornosti ima dovolj, saj ga gresta v vrtec že ob 12. uri iskati dedek ali babica, pa je potem z njima dokler midva ne prideva domov.


_____________________________



(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: a tudi pri vas vrtec (slabo) vpliva na o...
13.9.2007 8:55:54   
daddy
  Ne. Na prav vse najine otroke je vrtec vplival le in samo pozitivno.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: a tudi pri vas vrtec (slabo) vpliva na o...
13.9.2007 10:07:25   
Anonimen
ne moja podivjana triletnica je postala čisto fletna punčka. celo mal se je mojčkat začela :) včer me je celo prosila sama prvič v živlen nej ji dam lupčka??!! user posted image

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: a tudi pri vas vrtec (slabo) vpliva na o...
13.9.2007 11:39:27   
Magi*
ja, naša je trenutno malo bolj podivjana. v vrtcu pa je baje pravi cuker. po mojem je to "tranzicijsko" obdobje, bo minilo. ali je zaradi vrtca ali tajming slučajno sovpada, pa se nisem spraševala?

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: a tudi pri vas vrtec (slabo) vpliva na o...
13.9.2007 15:42:40   
dory
nas je tud mal podivjan...cez dan...sploh pa v svojem trenutku pevskih tako tuli, zraven je dodal se brcanje in zbijanje po vratih...sem samo obnemela....ko se skulira je pa tok priden, pa k men se pride stiskatuser posted image ...ne vem  kaj naj recem...upam,da se vnese...

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: a tudi pri vas vrtec (slabo) vpliva na o...
13.9.2007 21:14:23   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: mika

naša pupa(2leti, 8mes) je s septembrom začela prvič hodit v vrtec. na začetku je bila histerija, jok in preklinjanje, da ne bo šla v vrtec, sedaj  je že bolje.


user posted image  user posted image  user posted image

_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
13.9.2007 21:40:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: a tudi pri vas vrtec (slabo) vpliva na o...
17.9.2007 15:43:04   
mika
V vrtcu je "pridna", marsičesa si ne upa, potem pa doma ventile spusti. To moraš razumeti, potem je veliko lažje.


hvala za te besede, splišni. resuser posted image . malo sem razmislila....vsak večer ji pripovedujem zgodbico o Luciji, ki gre v vrtec, tako da je vrtec lažje sprejela. potem sem pa v zgodbico vključila še dogajanje po vrtcu doma, da uboga atija in mamico, ne prevrača stolov, da posodi sosedovemu fantku igrače, da je prijazna.....in ful pali. ne morem verjet kako bi naša Lucija rada bila takšna kot v zgodbici. nič o teh velikih lumparij več ne počneuser posted image . na začetku ko sem jo peljala v vrtec je jokala in me je pri zgodbici spraševala, če tista lucija joče in sem ji rekla, da ne. da je zelo vesela, ko gre v vrtec, ker ima veliko prijateljev in se z njimi igra. tako ji ni več hudo it vrtec. narediva pa vse tako kot je opisano v zgodbici, najbolj pomembno pa je to, da jo pred igralnico  močno stisnem k sebi, si dava lupčka in gre sama noter.


uh sem vesela, da se je situacija umirila.

hvala vsem za izkušnjeuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: a tudi pri vas vrtec (slabo) vpliva na o...
18.9.2007 8:57:30   
srki
Super, da vama je uspelo.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: a tudi pri vas vrtec (slabo) vpliva na o...
18.9.2007 9:28:05   
mika
Super, da vama je uspelo.


no ja...potem ko sem napisala post, mi je popisala fotelj in skoraj strgala zavese. zavedala se je, da ni prav in se mi opravičevala, da bo pisala samo na papir in ne bo več vlekla zaves. ko sem čistila fotelj, me je spraševala če bo šlo dol in se je videlo, da ji je žal. potem je do večera bila ok.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: a tudi pri vas vrtec (slabo) vpliva na o...
18.9.2007 10:56:21   
piščanc
meni se tud zdi, da je zaradi vsega dogajanja bolj utrujena in na tak način želi pozornost. najbolje je, da ji pokažeš ljubezen, stisneš, umiriš in se ji te dni bolj posvetiš.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?