|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   abortus
11.3.2007 10:26:51   
madela
Sem se ob temi Film nemi krik ponovno spomnila na to stran. Sicer zagovarjam,da se ženska naj sama odloči o splavu,pa vendar.... Mislim,da bi vse mamice svoje otroke zaščitile tudi s svojim življenjem,če bi bilo potrebno,tistega otroka,ki pa ga nosimo pod srcem pa še seveda bolj. Ampak se še zmeraj preveč mamic odloči za splav,torej dovoli,da njenega otročka iztrgajo iz njeuser posted image user posted image . Ženske bi morale biti malo bolj odgovorne pri zaščiti,če si ne želijo otrok!!!




< Sporočilo je popravil wahoo -- 11.3.2007 20:35:25 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: abortus
11.3.2007 10:56:49   
caillou
Tole smo predelale že tamaltavžentkrat, pa vseeno. Če je ogroženo življenje ženske ali če je bila posiljena, sem za splav, če pa se ženska zavestno podaja v nevarne igrice, sem pa odločno proti splavu, če pa že, se pa plačajo mastni denarci.



_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: abortus
11.3.2007 11:05:30   
Marogica
Kot je bilo že rečeno, se je ta tema že x-krat ponavljala tu gor. Če te zanima vroča debata, si jo preko iskalnika poišči. Ne vem, zakaj se vedno znova odpirajo teme, ki so zelo pereče, predvsem pa zelo subjektivne, katerih prave razloge me tu gor dostikrat sploh ne poznamo. Zato ne kar nekaj flancati,  če ne poznamo resničnih vzrokov za splav.

Pa še to- tudi ženske v takih trenutnih doživljajo nepopisno grozo, tako da.....ta propaganda mi gre že malo na živce.

Aja. Pa poišči si še temo, koliko rojenih otrok je ubogih, katerih starši so prav tako neodgovorni ali nesposobni vzgajati otroka.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: abortus
11.3.2007 11:19:34   
madela
Nisem tako dolgo članica RR in nisem vedela,da je tema že večkrat odprta. Glede razlogov za splav: ne obsojam splava,ko je posredi bolezen ali posilstvo. Moti me pa,ko ima  ženska čisto brezskrbo odnose,brez zaščite,pol zanosi in se odloči za splav,kar tako,ga pač ne bom imela....(otroka mislim),brez,da bi pomislila,da je to živo bitje.user posted image
Ne morem pa si niti zamišljat kako hudo mora bit,da MORAŠ iti na splav iz zdravstvenih razlogov. Hudo,hudo....user posted image
Pred kratkim je bila tema o mamici,ki je rodila punčko in jo pustila v grmovju umreti,pa jo zato vsi obsojajo,tudi jaz. Ampak ali ni to enako,tudi v trebuščku je otrok,ki ga umoriš s splavom...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: abortus
11.3.2007 11:27:51   
Blejka26
in tukaj sem jaz ki sem ne dolgo nazaj razmišljala o splavu.Nočem niti pogledati slik samo rada bi povedala,da sem se odločila otroka obdržai in vem da ga bom imela srčno rada.Če ste spremljale mojo zgodbo potem veste kako težka je bila odločitev.Toda sem sprejela lepo odločitev in mislim oz.vem da mi ne bo žal.
Rada bi tudi poudarila,da nikoli ne reci nikoli,kajti ponavadi te vse to preseneti in te usoda postavi v tako situacijo za katero si bil trdno prepričan,da ne boš niti razmišljal kaj šele storil.zato ne obsojajte prehitro.Res je,kaj če je ženska posiljena in zanosi...normalno,da bo splavila...ne podpiram pa takih,ki delajo splav namesto kontracepcij...


_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: abortus
11.3.2007 11:40:02   
Blejka26
p.s.-mislim da je kar velika razlika če splaviš,ali pa rojenega otroka zavržeš.Ko narediš splav,imaš otroka v trebuhu največ 12tednov,če pa ga zavržeš ga pa v sebi nosiš 9mesecev in to je najbolj kruto dejanje.

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: abortus
11.3.2007 11:58:24   
Pupica
res je to že miljonkrat predelana tema.In res ima vsaka svoje mnenje o tem. Ampak mislim, da tule prikazujejo precej starejše fetuse, kot 12 tednov. v sloveniji pa je zakonsko določeno do 10.tedna, tako da...In seveda je vsak ki ima kanček sočutnosti in nekaj znanja proti splavi pri recimo 24.tednih..kot sem vidla na eni slikici-otrok po splavu in otrok rojen v inkubatorju, oba starost 24.tednov.

in kot je že ena napisala...poglej si zgodbe, kjer nastradajo rojeni otroci zaradi staršev, ki si jih niso želeli ali jih ne znajo vzgajati.

sama nimam proti splavu do 10.tedna nič. naj se mame same odločajo, po tem času, pa mislim, da je res skoraj zločin delati splav.Pa ne le zaradi otroka ampak tudi zaradi matere.


(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: abortus
11.3.2007 11:59:15   
madela
Naj ti najprej čestitam za nosečnost.Želim ti veliko lepega z otročičkom.

Meni pa to ne predstavlja razlike,kdaj umoriš otroka,ali pri splavu,ali pa takrat ko je rojen,izzid je isti,otrok je mrtev.user posted image  

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: abortus
11.3.2007 12:16:56   
Anonimen
Ti izhajaš iz svoje izkušnje in iz svojega poznavanja in dojemanja sveta.
Tako to je.

Eno je abortus kot kontracepcija drugo pa.... so žalostne zgodbe...

http://www.ringaraja.net/forum/tt.asp?forumid=164

http://www.ringaraja.net/forum/tt.asp?forumid=102

Preberi si.

Je pa ta bila tema obdelana do potankosti in je bilo izrečenih zlo veliko težkih besed tako pro kot contra... uporabi iskalnik in si preberi.


(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: abortus
11.3.2007 19:22:19   
Nattka
IZVIRNO SPOROČILO: madela


Meni pa to ne predstavlja razlike,kdaj umoriš otroka,ali pri splavu,ali pa takrat ko je rojen,izzid je isti,otrok je mrtev.user posted image  




Torej ni razlike, če ženska naredi splav v primeru posilstva,......ali pa, če ga naredi,ker pač ni uporabljala zaščite in si otroka ne želi?      Otrok je mrtev.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: abortus
11.3.2007 19:46:57   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: madela


Otrok v trenutku splava doživlja nepopisno grozo,ki je mi verjetno ne bomo nikoli.


Precej privlečeno za lase. Še večja groza je, ki jo ta trenutek preživlja cel kup rojenih otrok po celem svetu. In ta groza ne traja le trenutek ampak malce dlje. Tako da je bolje kot modrovati o splavu pomisliti malo bolj na tiste, ki so ta trenutek v "nepopisni grozi" le zato, ker so se rodili.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: abortus
11.3.2007 21:21:45   
madela
Mi je kar malo žal,da sem odprla to temo,ker nisem človek,ki bi hotela kogarkoli prizadeti,sploh pa ne tistih,ki so svoje male pikice izgubili. Res mi je žal,če sem katero s tem prizadela. Sočustvujem z vsemi,ki si želijo otročka,pa se mora tako končat, z ss ali boleznijo ploda oz. mame.
Rad bi samo povedala,da je preveč tistih splavov,ko so razlogi neutemeljeni in to storijo brez kakega obžalovanja. Moja nekdanja soseda je imela prvi abortus pri 13 letih,kasneje pa še dva. To je zanjo nekaj nepomembnega in takšne zadeve mene bolijo. Naj bi raje poskrbela za zaščito,ne pa takole.
Moj post pa sploh ne leti na tiste,ki so doživele ssuser posted image .

Moderatorji,temo lahko izbrišete,ker ni vredno,da bi bili prizadeti nedolžni....

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?