|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   adeno virus
4.12.2008 16:26:57   
* Mateja *
Kaj mi lahko prosim katera pove kaj za vraga je to, ker na spletu nič ne najdem, razen v ang. Mojemu tamalmu so včeraj vzeli bris in moramo čakat do jutri, kaj bo pokazal. Al je edeno al ne! In me ima da ga peljem danes ponovno, ker je bogi, zdravnica bi pa kar čakala,...

Hvala!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: adeno virus
4.12.2008 16:32:26   
Felicita
kakšne ma pa simptome?
sicer za večino virusnih okužb (tudi za adenov.) ni zdravila in če kej, se zdravi simptome. tko da če je adenovirus ti ne bo noben zdravnik mogu čist nč bolj pomagat.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: adeno virus
4.12.2008 16:34:39   
* Mateja *
Ja ne , dohtarca je pa rekla, da bo dobil ne ve kake antibiotike, ampka šele jutri, če bo pač pokazalo na adeno v. Drgač pa ima še od sobote vročino, ampka največ do 38, pa nos zabasan, ampka mu nič ne gre ven, tako da j ponoči prav bogi. Ima grlo ma žareče, pravi da ga peče!!

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: adeno virus
4.12.2008 16:34:56   
eva1
Ja najbolje da se počaka na bris!
Na adeno virozo pomislijo, če ima otrok vročini, mu teče iz nosu, ima vnete učke, kašlja, lahko bruha, driska...100 simptomov, pa samo bris da odgovor al je viroza al bakterijska zadeva! Mojem so vzeli bris, zaradi povečane bezgavke in so ugotovili adeno virus, pa ni imel nobenih težav, še kašljal in smrkal ni!

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: adeno virus
4.12.2008 16:35:57   
Petr_a
http://med.over.net/forum5/search.php?46,search=adenovirus,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=THISONE

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: adeno virus
4.12.2008 16:39:07   
oka
MI smo ga imeli dvakrat (potrjenega). Prvič je "vsekal" na prebavila. Ni bilo ne vem kake sile, malo bruhanja, driske tudi skoraj ne, skoraj nič vročine, je bilo pa zoprno, ker ni hotela nič jesti in ji je posledično padel krvni sladkor tako, da sva končali na infekcijski.
Drugič pa je bilo čisto drugače. Najprej nekaj dni zmerna vročina. Tam do 38, malo vnete učke, grlo in ušesa. Zdravnik je najprej mislil, da gre za angino in je dal AB. Stanje se je za nekaj dni izboljšalo, nato pa je vročina spet udarila z vso močjo. Celo tako hudo, da Voltaren svečka ni prijela več kot za tri ure, pa je to res "konjska" svečka. Nam se je vse skupaj vleklo skoraj štirinajst dni, mogoče kak dan manj. Je bila pa še potem, ko je "ozdravela" kar dosti utrujena. Skratka meni je zdravnica povedala da gre za res zahrbten virus in da je odvisno od tega kam napade. Lahko diahala, lahko pa prebavila. Ni pravila. Okrevanje je dolgotrajno, tudi po več tednov. Zdravila ni, nimaš kaj drugega kot da zbijaš vročino, veliko tekočine, skratka ukrepi ob virozi.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: adeno virus
4.12.2008 18:54:11   
caillou
Tudi pri naši sedemletnici je na začetku vse kazalo na adenovirus, pa se je prebavni virus preselil na dihala in končali smo na hudi virusni okužbi dihal, kjer ni zdravila zanj. Za nami je en teden bolnišnice z visoko vročino, driskanjem, bruhanjem,močnim kašlanjem, zbijanjem vročine, inhalacijami,...

Ma začelo se je z adenovirusem, ki je hitro pojemal, končalo pa skoraj z obstrukcijo pljuč.

Evo, sedaj, po skoraj dveh tednih, tamala končno malo več poje, pije,....Če se vam zdi, da je vaš otrok že predolgo na visoki vročini, omenite to pediatru, naj ga pošlje vsaj na rehidracijo. Mi smo jo k sreči dobro odnesli, lahko bi se končalo zelo slabo.

Meni osebno se zdi adenovirus, virus vseh virusov. Otrok kašlja, bruha, driska, ima visoko vročino,...Ma ni da ni, vam rečem.

< Sporočilo je popravil caillou -- 4.12.2008 18:56:13 >


_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: adeno virus
4.12.2008 19:19:53   
oka
A mogoče katera ve ali se lahko za to adenovirozo zboli večkrat ali je mogoče tako kot naj bi bilo pri rota, da ko enkrat zboliš naj bi bil imun oz. naj bi  vsaka nadaljna okužba potekala v milejši obliki? Ker tega hudiča res ne bi rada spet gostila okoli praznikov. Sicer smo ga imeli dvakrat ampak vsakič na različnem "koncu".


< Sporočilo je popravil oka -- 4.12.2008 19:22:28 >

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: adeno virus
4.12.2008 19:55:06   
Felicita
hja, lahko zboliš večkrat, za različnimi sevi (ki jih je okrog 50, se mi zdi). nekateri sevi povzročajo imunost, nekateri ne; za nekatere celo obstaja cepivo, ampak ne v slo.
sicer je pa dobro poimenovanje ja, virus vseh virusov... pa še nič, ampak res nič ne moreš proti vsemu.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: adeno virus
6.12.2008 12:37:11   
* Mateja *
Hvala za odgovore. Smo ugotovili, da ni adeno v. , ampka je p. končno mu vzela kri in je vidla, da gre za vnetje. Tasko da smo dobili antibiotik. In že danes smo kot prerojeni!!

Hvala!!!

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?