|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergičen otrok v vrtcu
16.3.2008 16:43:04   
biga
Mene pa zanima, če so v vrtcu dolžni po zakonu poskrbeti za alergičnega otroka kar zadeva prehrano? Se pravi, prineseš potrdilo pediatra, da je otrok alergičen, ter napisano, česa ne sme jest, in mu potem kuhajo posebej ali kako? Moraš tudi prinašat hrano zanj v vrtec, da ne je vsak dan enako, npr. da ne je vsako jutro dovoljeno margarino in marmelado, ampak kak rižev ali sojin jogurt? Se pravi, ali vse dobi tam? Kaj pa Pregomin, ki ga mešamo s kašicami in pireji? Ga v vrtcu dobi? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergičen otrok v vrtcu
16.3.2008 17:00:58   
Hans
Sicer ne vem ali je to po zakonu ali ne vendar vem, da so v našem vrtcu otroku alergičnem na kravje meko dajali riževo ali sojino mleko, jogurte. Prav tako poznam vrtec v sosednjem kraju kjer so posebej kuhali za deklico, ki je bila alergična na kup stvari.

_____________________________

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergičen otrok v vrtcu
16.3.2008 17:03:36   
nynna
Ja tudi pri nas se kuha diete za otroke z alergijami. Seveda pa moraš imeti potrdilo od specialista.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergičen otrok v vrtcu
16.3.2008 17:03:51   
Lunc_a
ja prineseš od zdravnika potrdilo.in potem ima otrok poseben obrok,ki je pripravljen samo zanj

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergičen otrok v vrtcu
16.3.2008 17:31:49   
onur
Verjetno kuhajo poseben obrok, ki je prilagojen za otroka. V vrtcu nimam izkušenj, ti pa lahko povem, da iz posebnega zavoda za odrasle, kjer delam, kuhajo stanovalcem diete do cene, ki jo zavod zagotavlja za prehrano. Če gre pa prehrana za dieto čez to ceno (npr. celiakija, za katero so živila draga), morajo za to svojci poskrbeti sami.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergičen otrok v vrtcu
16.3.2008 18:18:16   
Čupka
Hej!
Po mojih izkušnjah - v vrtcu izredno lepo poskrbijo za otroke z alergijami. Rabiš seveda potrdilo pediatra ain navodilo o dieti, ki jo predpiše specialist.
Moja hči je imela 3 leta v vrtcu zelo radikalno želodčno dieto. Jedla je pestro(kolikor seveda želodčni bonik lahko) in okusno hrano. Prav zadovoljna je bila. Niso ji le črtali stvari, ki jih ne sme, ampak so jedilnik ustrezno dopolnili in posebej zanjo nakupili živila, ustrezna njeni dieti.
Enako je sedaj pri sinku, ki je alergik. Celo peciva mu spečejo posebej...

Hči je sedaj v šoli in ima brezmlečno dieto. Za pripravo njene hrane uporabljajo sojino mleko (za kak šmorn, palačinke,...), kupujejo ji sojine jogurte, posebne paštetke brez mlečnih beljakovin,...skratka zelo, zelo v redu.
Na začetku leta imaš ponavadi sestanek z vodjo prehrane, kamor greš z vesmi potrdili, ki jih upošteva in upošteva tudi izkušnje, ter (vsaj pri nas je tako) si zapiše, kar otrok res, res ne mara in ne prenaša od tistih "prilagojenih" jedi.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergičen otrok v vrtcu
16.3.2008 18:20:32   
Muca Copatarica
Skuhajo jim pač kar lahko jejo. Zahtevaj jedilnik, da boš vedela kaj je.

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alergičen otrok v vrtcu
16.3.2008 19:51:49   
lex
Že ko vpisuješ otroka jim napišeš zdravstvene težave otroka in dodaš potrdilo pediatra, če se to zgodi sredi leta pa jim takrat sporočiš, da je tvoj otrok alergik (ali pa ima kakšno drugo bolezen - sladkorna,...). In vzgojiteljica in vrtec sta dolžna poskrbet za te otroke, če se ve, da česa ne sme. Mi smo imeli v vrtecu 2 alergika na mleko in pšenico, kruh so mame nosile same, riževe oblate je nabavil vrtec, pač na začetku so veliko pomagale mame, da se je unesel vrtec, da so ugotovili kaj in kako kuhat, potem pa je vrtec poskrbel zanju. Kakšen priboljšek so mame zrihtale (kakšne kekse, ko so ostali dobili čokoladico,....)

eden pa je imel celialkijo, pa so mu kuhali samo zanj, kruh pa si je nosil od doma (je imel v nahrbtniku in si je šel pred malico iskat svoj kos)

Če si prijazen bodo tudi oni in tako bo lahko tvoj otrok normalno funkcioniral v vrtecu. Pač prijazno se zmenite kaj in kako.

< Sporočilo je popravil lex -- 16.3.2008 19:52:28 >


_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Muca Copatarica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: alergičen otrok v vrtcu
16.3.2008 20:35:17   
snorlax
Moj starejši sin ima celiakijo in nikoli ni bil nikjer problem dobit dietno hrano in to brez doplačila. To velja za vrtec, šolo, šolo v naravi...

Je pa potrebno malce sodelovanja med kuhinjo in starši. Jaz sem šla vsak konec meseca ali tedna (ne spomnim se več) v vrtec, dobila jedilnik, označila tisto, kar sigurno lahko je, ostalo so mu prilagodili oz. skuhali dietno. Kljub temu, da so dolžni poskrbeti za vse obroke v vrtcu in za malico v šoli (za kosilo pa ne), sem hvaležna vsem kuharicam in odgovornim za prehrano za odlično sodelovanje in posluh pri težavah. Vsakič sem se jim oddolžila vsaj s kako kavico.

Res imam same pozitivne izkušnje. V šoli v naravi pa sem vedno prej poklicala tja, kamor so šli in se natančno dogovorila, živila kot so moka, testenine, kruh... pa sem dala s seboj. V termah Dolenjske Toplice pa celo tega ni bilo treba. So mi izrecno povedali, da bodo oni nabavili.


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: alergičen otrok v vrtcu
16.3.2008 22:40:34   
* Mateja *
Za alergike bi moralo biti poskrbljeno v vsakem vrtcu tako, da jim dajo posebno hrano!!

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: alergičen otrok v vrtcu
17.3.2008 8:05:04   
lelaval
Ko je šla najstarejša v vrtec, je bila edina in prvi primer z alergijo (alergija na KM) in smo se dogovorili, da sama prineseva sojino mleko in ostale stvari zanjo, bodo pa to odšteli pri plačilu. Vsak petek sva dobila jedilnik za cel teden in označila, kar ne sme jest.
V šoli pa so rekli, da jih je par otrok z dietami (sicer ima vsak drugo), a bodo sami nabavljali stvari - samo prvi mesec sem še označevala na jedilniku, kar ne sme jest, potem pa so se že "naućili".

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: alergičen otrok v vrtcu
27.7.2008 20:18:57   
pravljična
kolegica mi je rekla, da celo v zasebnih vrtcih (kjer bi človek, glede na ceno, res pričakoval nekaj razumevanja) ne dobijo za obrok nekaj drugega pač pa jedo le tisto na kar niso alergični, vse ostalo jim pač z jedilnika črtajo (vrtec Mali svet npr.); tako se lahko zgodi, da otrok je le po pol obroka oz. zelo enolično prehrano...kar se meni zdi nedopustno in verjetno niti po vseh pravilih....ampak to si zasebni vrtci pač lahko privoščijouser posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: alergičen otrok v vrtcu
29.7.2008 16:58:25   
Freycha
mi smo domenjeni, da ji kuhajo v sklopu tistega, kar lahko.Zmenili smo se tudi, da dobim jedilnik za prihodnji teden in če bo na njem kaj takega, kar mala ne sme, ji prinesem s sabo svojo hrano. Račun pa izstavim vrtcu in mi povrnejo stroške. Koliko se bodo pa potem držali bomo pa videli od septembra naprej.....

(odgovor članu pravljična)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?