|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija na mleko in jajca
15.10.2010 9:48:27   
ribica.
Lep pozdrav vsem tukaj! Moj dojenček ima trenutno izpuščaje po obrazu, zato sem ne strogi dieti, brez jajc in mleka. Zdaj pa veste ksko je to. Komajda kaj sploh lahko jem. Zanima me pa sledeče. Na nekaterih izdelkih piše lehko vsebuje sledi jajc, ali pa lahko vsebuje sledi mleka in arašidov. Kaj to pomeni? A to potem tudi spada v kategorijo prepovedana hrana?? Ne vem, no, a pretiravam? A je to še načeloma ok za jest? Ker se striknto držim diete, pa ne vem, a bi te zadeve lahko jedla, ali ne?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija na mleko in jajca
15.10.2010 21:08:39   
Sonček in poletje
Jaz sem tudi na dieti, pa se mi zdi, da imam ogromno stavri za pojest.

S temi stvari, ki jih opisuješ je tako, da so ponavadi proizvedeni v obratu, kjer se uporabljajo tudi omenjena živila in so to dolžni napisati, v primeru če bi pri komu prišlo do kake reakcije. Ker smo bolj na začetku diete in ker še ugotavljam, kaj user posted image dejansko ne paše se izogibam tudi takim živilom.

Imamo pa potrjeno alergijo na jajca, na mleko testi niso nič pokazali, ne jem tudi svinjine, gob in vseh ostalih močno alergenih živil. Ugotovila sem, da tudi po mandarinah dobi pikice. Piši si dnevnik, kaj ješ in če so kakšne reakcije pri otroku. Bodi pozorna tudi na blato, če se v njem pojavijo kakšne krvave nitke. Baje, da ko pride do reakcije, moraš pogledat za 3 dni nazaj, kaj si jedla in ugotovit, kaj bi lahko bilo krivo in potem to izločiš.

Upam, da sem kaj pomagala.


_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija na mleko in jajca
16.10.2010 9:22:47   
ribica.
Saj kar se drugih stavri tiče sem še kar na tekočem. Tudi sama se striktno držim diete. Dobila sem sicer dieto "samo" na mleko in jajca. Izogibam pa se tudi paradižniku in svežim jabolkam, ker so zelo alerogeni, ne jem nič iz konzerv, niti citrusov, ne uporabljam začinke in nič koncentriranih zadev. Še marmelado jem domačo. Pišem si dnevnik, do grižljaja natančno. Pri otroku sprememb ne opažam. Ko sem pred dvema tednoma začela z dieto, je imel itak zelo hrapava in rdeča lica, kar sva odpravial s kremico. Potem se mu je po 4 dnevih stanje ponovilo, ko je učinek kreme popustil. Kljub temu da jaz ne jem nič od omenjenega. Sedaj je že 2 dni ful boljše, nima skoraj nič. Drugače pa so sledi tega kar je povzročilo alergijo, v mleku do 14 dni. Sama pri našem sumim da so krivec oreščki, ki sem jih jedla pred 14 dnevi.

Hvala za mnenje, menda je bolje ne jest stvari, ki bi potencialno lahko vsebovale kaj od prepovedanega. Tako bom vsaj vedla pri čem sem.

A mogoče kdo ve če je sezam alerogen?? Upam da ni tako kot oreščki. Jedla sem namreč vaflje, prepričana da ni nič not, potem sem vidla da vsebujejo mali delež sezama.

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija na mleko in jajca
16.10.2010 13:38:41   
Sonček in poletje
Nič ni narobe s sezamom. Pri aleriji na KML je odličen nadomestek za mleko, ker vsebuje veliko kalcija.

_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija na mleko in jajca
18.10.2010 8:36:27   
ellie
Ko sem jaz bila na dieti, tudi teh stvari nisem jedla. Še kruh sem kupovala brez aditivovuser posted image  v sendvičih samo pršut...tistega brez konzervansov. Vsaj kosila so bila lahko normalna.

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergija na mleko in jajca
23.10.2010 19:51:45   
TopsiT
Pozdravljene!

Naša mala ima alergijo na mleko in jajce, pa tudi na svinjino, kaže pa se ji tako, da odvaja blato večkrat dnevno, zelo tekoče ali pa sluzasto, ima hude krče in vetrove, 1,5h po jedi se ji dviguje skisano mleko ali kislina. Vzeli so ji kri, vendar na krvi alergija ni bila dokazana.
So pa nama obrazložili, da telo rabi približno 3 tedne da izloči vse beljakovine KML in jajc.
Ker jo izključno dojim sem bila 4 tedne na strogi dieti, nato pa sem pojedla pohanega osliča, se je stanje z kakanjem ponovilo, tako da alergija na jajc sigurno še obstaja, sedaj pa bom zopet 4 tedne na strogi dieti in nato poskusila še z mlekom.
Pediatrinja mi je odsvetovala pitje sojinega mleka in kozjega, bolj priporočljiv naj bi bilo riževo mleko. Sezam je eden bolj alergogenih živil (mož ima alergijo na sezam), zato ga od rojstva male še nisem jedla. 
Kruh pečemo doma. PRi salamah je potrebno biti izredno previden, saj jim je v večini dodana sirotka, enako paštete, tudi vse margarine niso samo iz rastlinskih olj. Pri kakšnih drugih izdelkih pa je potrebno biti pozoren na sestavino lecitin (jajc).
Kot pomoč: po šparovih testeninah (bio pasta, brez jajc pakirane po 500g) punci ni nič, salama Neža (posebna) in pivkina ekstra piščančja sta brez sirotke in mali prav tako odgovarjata.
KLjub dieti ki jo imave, je prehrana kar pestra. Edino kar pogrešam je kaj sladkega (tortice, biskvit), pa mlečne namaze... (dobra stran, kilogramčki kar letijo stranuser posted image ), ampak še kakšna 2 meseca (če bo mleko), potem pa tako ali tako začneve z uvajnjem goste prehrane pri mali... in pridem tudi jaz na svoj račun z mlekom in jajcem (kilogramčki tudiuser posted image user posted image user posted image ).


(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergija na mleko in jajca
2.11.2010 22:14:54   
ribica.
sem po nekem času spet malo počekirala. Medtem smo naredili teste na otroku in ugotovili da je ful alergičen na beljak. Na rumenjak tudi, samo ne tako extremno kot na beljak. Ostalo je bilo negativno. Se pravi pšenica in mleko je bilo ok. Fora pa je, da mali ima še vedno rdeča lica tako kot prej. Stanje ni katastrofalno, ampak zgine pa ne. Sploh ne morem rečt, tako, zdaj sem pa to in to jedla, pa se mu je poslabšalo. POjma nimam kaj povzroča ta hrapava rdeča lica.

(odgovor članu TopsiT)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alergija na mleko in jajca
7.12.2010 19:10:41   
1irena
Za vse, ki ste na dieti brez mleka in jajc: malo razvade
jaz sem našla piškote in to zelo dobre. Kupila sem jih trgovini Vitacare, imenujejo pa se Keksi čokoladni pural bio. In so v bistvu okrogli sencvič varjanta z čokoladno sredico. NJAMI
Trogovina je v Novi Gorici, Kopru, Kranju (za MB nism sigurna), je pa na internetu stran.

Malo razvade tudi za dietne mamice

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: alergija na mleko in jajca
8.12.2010 20:55:52   
Sonček in poletje
Če se boste kaj bolje počutile. Jaz sem na dieti brez KML in jajc že več kot dva meseca. Zdaj še dojim in uvajam GH, pa se pri malemu še kar pojavljajo pikice. Po licih, nogicah, rokicah, okoli vratu... Ni, da ni. In sem tudi prepričana, da krivec ni hrana. Testi so pri takih malih itak nezanesljivi, tako da lahko samo user posted image  user posted image  user posted image . Ker sem kak dan res obupana, ker ne vem, kaj bi lahko bilo krivo. Imamo pa s testi potrjeno samo alergijo na jajca. Delali so še na mleko in sojo, pa je bilo negativno. Matr, včasih sem kar jezna, ker ti noben ne zna nič pomagat in svetovat. V večini jem domačo hrano, pripravljam jo striktno doma, večini stvari sem se že odpoveddala, saj sem opazila, da so problemi tudi po lešnikih, soji, svinjini, svežih paprikah... Zdej ko gledam vse te sladkarije, se mi bo 1x malo odfrkljalo in sem bom z vsem nabasala... Mah mal sem se prišla zlajat, ker me boste ve razumele. Držim pesti, da se vse čim prej rešimo vseh problemov s kožo.

_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu 1irena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: alergija na mleko in jajca
10.12.2010 14:15:21   
teychy
Zdravo,

tudi pri nas je bila potrjena alergija na KML, jajca, arašide...pri 6 mesecih....imeli pikice po licih, za ušesi, učke zatečene, po pregibih rok, na nogicah....pa smo tudi mazali samo 1 krat s kortikosteroidnimi kremami (zmešajo v lekarni), ki tanjšajo povrhnjico kože...potem sem čisto slučajno na internetu odkrila kremico (ga. Sanela), prav za kožne bolezni, iz naravnih sestavin....kremico sem seveda naročila...in že po dveh dneh koža brez pikic!!! in do sedaj se pikice še niso ponovno pojavile....!

seveda sem tudi jaz morala na dieto zaradi alergije...in sem se jo držala zelo strogo...ker le tako lahko pomagaš otroku, da alergija čimprej izveni...sem res da zgubila 10 kilc user posted image  v enem mesecu! ker lahko dejansko ješ 5 stvari... :)  vsaj meni se je tako zdelo, vsak dan eno in isto...zelo malo možnosti in kombinacij.....ker pa ni nič kalorične hrane, tudi otroček ni pridobival na teži - sva šla potem na aptamil ADC...ampak alergijo na mleko smo premagali!

tukajle pa je seznam stvari ki sem jih lahko jedla...če bo komu pomagalo...sem pa ta seznam dobila v bolnici...


PREPOVEDANA ŽIVILA PRI ALERGIJI NA MLEKO……
 
-       Kravje, kozje in ovčje mleko
-       skute, siri, sirni namazi, kisla in sladka smetana
-       kislo mleko, jogurti, kefir, pinjenec, sirotkin napitek
-       mlečni sladoled, sadni sladoledi na mlečni osnovi, pudingi na mleku
-       maslo, margarina z dodatkom mleka v prahu
-       drugi izdelki, ki vsebujejo mleko v prahu ali kazeni/kazeinat ali sirotke
-       - pekovsko pecivo vsebuje mleko v prahu (žemlje, kajzarice, kornspitz, bombetke,…)
-       - mlečni kruh in temni kisli kruh
-       - pecivo (torte, kremne rezine, piškoti, biskvitna peciva, čokolade, mlečni bonboni,…)
-       - mesni izdelki (jetrne paštete, hrenovke, posebne salame,…)
-       - rastlinske smetane z dodatkom mlečnih beljakovin (kazein ali sirotka)
 
 
NADEMESTKI MLEKA IN JEDI BREZ MLEKA – DOVOLJENA ŽIVILA

-       Rižev napitek z dodatkom Ca in Mg ali brez (proizvajalci: Isolo Bio, Vitariz, Lima)
-       Ovseni napitek (proizvajalci: Isolo bio, Lima, Vitariz)
-       Drink plus napitek – soja, riž in oves z dodatkom Ca in vitaminom D2 (proizvajalci: Isola bio)
-       Sojin napitek (proizvajalci: isola bio, lima, vitariz, provamel)
-       Rižev puding (proizvajalci: vitariz)
-       Sojin puding (proizvajalci: islol bio, lima, vitariz, provamel)
-       Puding Royal – vanilija (kolinska) v prahu na riževem ali sojinem napitku ali na kompotu
-       Rastlinska smetana brez dodatka mlečnih beljakovin (proizvajalec: vitariz)
-       Mehke margarine brez mlečnih beljakovin (vitaquell omega 3, vitaquell m olivo, vitaquell bio, GEA 40% margarina)
-       Polbeli kruh, črni kruh, polnozrnati kruh (žito- martinov, jelenov, grosuplje- krjavlov) ali doma pečen kruh in doma pečeno pekovsko pecivo brez dodatka mleka
-       Piškoti žitni brez mleka (medex-bio žita, riž, rozine)
-       Domača priprava raznovrstnega peciva brez mleka z ustrezno maščobo, ki ne vsebuje mleka
-       Mesni izdelki: prekajena puranja prsa (mercator)
 
 
Vse te stvari najdeš največ v DM in SPAR, ter Mercator!
 
 
Dovoljena je vsa zdrava hrana kot sveža živila, BREZ: dodatnih konzervansov, umetnih barvil in arom, jušnih koncentratov, jušnih kock in drugih dodatkov jedem, brez ostrih začimb (poper, paprika, muškatni oreh,…), brez svinjine, salam, klobas, konzerv, čokolade, kakava, lešnikov, arašidov, orehov, drugega lupinastega sadja!
Pri alergiji na jajca so PREPOVEDANA ŽIVILA:
-       Kokošja in prepeličja, gosja, račja jajca
-       Drugi izdelki, ki vsebujejo jajca, jajca v prahu ali jajčni lecitin E322
-       Pekovsko pecivo vsebuje jajčni lecitin E322 (žemlje, kajzarice, kornspitz, bombetke,…)
-       Mlečni kruh in temni kisli kruh
-       Majoneze in druge jajčne kreme (pudingi, kreme za torte, tiramisu,…)
-       Jajčne testenine in jušne zakuhe
-       Margarine z dodatkom jajčnega lecitina E322
-       Pecivo (torte, kremne rezine, piškoti, biskvitna peciva, čokolade, mlečni bomboni,..)
-       Mesni izdelki (jetrne paštete,…)
 
DOVOLJENE jedi brez jajc:
 
-       Testenine in jušne zakuhe brez jajc- osnovne sestavine: pšenična moka durum, sol in voda (proizvajalec: Barilla-modra embalaža, žito, mlinotest)
-       Mehke margarine brez jajčnih beljakovin in lecitina (vitaquell omega 3, vitaquell m olivo, vitaquell bio, GEA 40% margarina)
-       Puding Royal – vanilija (kolinska) v prahu na riževem ali sojinem napitku ali na kompotu
-       Polbeli kruh, črni kruh, polnozrnati kruh (žito- martinov, jelenov, grosuplje- krjavlov) ali doma pečen kruh in doma pečeno pekovsko pecivo brez dodatka mleka
-       Piškoti žitni brez mleka in jajc (medex-bio žita, riž, rozine)
-       Domača priprava raznovrstnega peciva brez jajc z ustrezno maščobo, ki ne vsebuje jajc
-       Mesni izdelki: prekajena puranja prsa (mercator)
 
 
Možnosti so še J
 
100% olivno in sončnično olje
Sadje prekuhano v kompotih in čežanah
Marmelada brez konzervansov (tam, kjer imajo stvari za diabetike)
Govedina, teletina, konjsko meso, puran, piščanec, zajec, ovčetina
Doma pečen kruh brez mleka in jajc, ajdov kruh, ajdovi žganci, prosena kaša, ješprenj, ovsena moka, ovseni kosmiči, riževi kosmiči, riževa moka, čisti cornfleks (alnatura- dm), neoluščen polnozrnati riž, pšenični zdrob, navadna polenta, koruzna moka, kus kus, čičerika, leča,…..

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: alergija na mleko in jajca
12.12.2010 18:27:03   
Anonimen
živjo

Sem mamica 14mesečne punčke in na testih za alergije smo izvedeli da je alergična na kravje mleko ... sedaj pa me zanima zakaj nebi smela piti kozjega mleka? In pa kakšno je mleko Allernova?


Najlepša hvala za odgovor


Lp Maja

(odgovor članu teychy)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: alergija na mleko in jajca
12.12.2010 18:44:24   
ledenaa
Ker ima kozje mleko eno od obeh mlečnih beljakovin popolnoma enako kravjemu mleku, je to mleko pri alergijah na KML tudi prepovedano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: alergija na mleko in jajca
12.12.2010 20:23:26   
Lantea
Allernova je men user posted image , mala ga pa nekaj malega spije, ampak najedla se ga pa verjetn nebi (no razen če bi bila res kriza). Ponavadi zaključi po 30ml.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: alergija na mleko in jajca
12.12.2010 21:21:32   
Anonimen
sej fora je v tem, da ona mleka samega ne pije ... samo za kašice ga mam, drugače se pa zaenkrat še doji, tko da tut jst ne smem KM pit in ne vem kaj nej zdej :S

(odgovor članu Lantea)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: alergija na mleko in jajca
13.12.2010 11:18:18   
Lantea
Jaz kolikor pijem (npr. v beli kavi), pijem riževo mleko. Sojino mi ni všeč...no sej mi tud riževo ni, ampak sojino mi je še slabš. Za palačinke, pecivo, ipd. pa tud sojino, k se pol ne okusi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: alergija na mleko in jajca
14.12.2010 20:32:10   
lipikica
joj povsod se zanimam glede alergije na kravje mleko in potem vidim da je link alergije....
naša punčka je stara 6 tednov, 14 dni nazaj so se ji pojavili mozoljčki po obrazu, zadnji teden pa je razalo bolj grozno. lička ima praw rdeča in hrapavam mozoljčki so še, ponekod pa so rumene hrastice ratale. to zajem acelo glavo, obrat, uha, lasišče. ima pa tudi zadnji teden po dojenju pa tudi med dojenjem kar težave, se zvija, ima veliko vetrov, skratka tako nemirni spi. blato je kar normalno se mi zdi. ali naj bi bilo to kaka alergija na mleko'

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: alergija na mleko in jajca
16.12.2010 17:08:56   
isobel
Jaz nisem jedla izdelkov, ki so imeli sledi alergenov, t.j. jajc (moj mali je bil alergičen na jajca). Dosledno sem brala vse izdelke (npr. na Alpski sladki smetani je pisalo, da lahko vsebuje sledi jajc, pa si tega nikoli ne bi mislila).

Po enem letu strogega držanja diete, je alergija pri malem izzvenela in danes lahko normalno je jajca.

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: alergija na mleko in jajca
16.12.2010 21:58:06   
naja78
čer.
punce ogromno je za jest če si na dieti,sem bila 8 mesecev,se je odločil da se ne bo več dojil.vmes smo kombinirali z adc-jem,malo smo ga sladkali,ga je rad pil.tako kot so na na pediat.svetovali.
koža se čisti tudi do 5 tednov.kopajte v hrastovem lubju,vsak večr in namažite z lekarniško pripravljeno kremo 30% aqua prons v evcerolu.nam je pomagal.še zdaj ga mamo.dobiš na recept.smo ga 3x dnevno mazali.
alergija na jajce najkasnej izgine,na mleko hitreje.
nam nikoli niso dokazali na krvi, pa je imel mali probleme: sluzavo blato večkrat na dan,pikice značilno je da se začno najprej na obrazu,potem po celem telesu,krvave nitke v blatu ob prekršku,ki je recimo trajal 3 dni(sem jedla pico,sir,...kava z mlekom),šele 3 dan se je pokazalo..........
za sladke stvari ješ lahko maner napolitanke-diat,rižev sladoled,75% čakolada,pečeš biskvit breuz jajc,je čudovit,....
izogibala sem se svinjine,citrosov,rib,paradajza in njegove mezge,nobenih jušnih kock,..
v millerju je ogromno stvari ki jih lahko ješ,samo brat je treba.tudi prav fajni pirini piškoti,....

sedaj pa izvajam provokacijo doma in čakam.vam javim,delam pa z aptamilom navadnim.

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: alergija na mleko in jajca
6.1.2011 8:54:34   
sunnybee78
Mene pa nekaj zanima... Ali ima dojenček, ki je alergičen na KM reakcijo vedno, ko mama poje kaj takega, kar vsebuje KM? Ali je traja ta alergija za vse življenje?

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: alergija na mleko in jajca
6.1.2011 9:16:56   
ledenaa
sunnybee78 tudi mama mora biti na dieti,a ni logično da v njeno mleko prehaja vse kar poje user posted image  Koliko bo trajala alergija nihče ne ve

(odgovor članu sunnybee78)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: alergija na mleko in jajca
6.1.2011 10:08:05   
sunnybee78
Ledenaa, to razumem. Zanima me zato, ker ugotavljamo, kaj mojo punčko muči - nima potrjene alergije na KM. Sprašujem zato, ker me zanima, če je reakcija vedno po taki hrani, da potem veš, da je to to, ali pa ni nujno da je vedno, pa je vseeno alergija. Napisala sem malce čudno, a upam, da razumeš, kaj sem hotela povedati...

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: alergija na mleko in jajca
6.1.2011 19:44:49   
Sonček in poletje
Meni so razložili tako, da je pri alergiji tako, da ko je v telesu dovolj alergenov potem telo odreagira. Kar bi v praksi pomenilo, da od 1 dcl mleka ni videt reakcije, če pa spiješ 5 dcl pa je reakcija user posted image  user posted image  user posted image . Mamo pa mi tudi probleme z alergijami in se tudi jaz sama še vedno lovim kako in kaj.

_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu sunnybee78)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: alergija na mleko in jajca
7.1.2011 8:55:44   
sunnybee78
Najlepša hvala Sonček in poletje! Upam, da se boste čimprej porihtali.
Lep pozdravuser posted image

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: alergija na mleko in jajca
8.1.2011 9:12:28   
sabri
Mene pa zanima ali ste večina testirali malčke na pediatrični ali tudi kje drugje, ker je vrsta tri mesece. Mi smo pogruntali alergijo na mleko in jajca šele ob uvajanju gh, stara je 8 mesecev. Ima pa ful čudno reakcijo, ko sem jo dojila in jaz pila ogromno mleka in jajca jedla, je bilo vse ok pri njej. Ko je pa direktno pila mleko vso (riževo, sojino, aptamil zaa alergike,dm mleko...razen alernova ji zaenkrat ustreza), je pa zbruhala, hropela in kašljala en dan. Zdaj pa, da čakam tri mesece, ravno ko ne vem kaj ji lahko dam jesti ob uvajanju, ker ima zihr še na kaj drugega, mi je dolga. Kje je še kakšna mogoče privat, tudi če je za plačat? Hvala.

(odgovor članu sunnybee78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: alergija na mleko in jajca
8.1.2011 13:39:21   
mamicaTaja
Mi smo bili 1. na testiranju na Ped.kl. in smo na datum čakali 3 mesece potem pa še izvide 3 mesece. Zdaj gremo pa v Dravlje k dr. Vodušek. Klicala sem decembra in dobila datum 14.1., izvidi pa so baje v 3 tednih.

Zasebna pediatrična in alergološka ordinacija - pediatrija in alergologija
dr. Vesna Plevnik Vodušek
Regentova 70
1000 Ljubljana
Telefon: 01/512-18-68

LP

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?