|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali imam kakšne pravice
26.2.2007 14:51:42   
barakuda
Saj sploh ne vem, kako naj razložim nastalo situacijo.... takole nekako gre:

-pri firmi A sem zaposlena za nedoločen čas. Sedaj se enota, v kateri delam jaz zapira (samo enota,firam deluje naprej)

-naprej bi me vzel (brez prekinitve) nov delodajalec, ki bo prevzel to enoto in me zaposlil pri firmi B, vendar najprej samo za 3mesece. o.k. saj to je normalno pri novem delodajalcu, samo s tem sem jaz oškodovana za "nedoločen" čas - pomojem.

Zdaj pa mi nekateri pravijo, da mi A to nebi smel narediti,  oz. mi kaj pripada,spet drugi pravijo naj bom tiho in vesela, da me je B sploh vzel.

Na zakone se ne spoznam popolnoma nič, ker odkar sem zaposlena nisem bila v takšni situaciji.

Kaj mi je narediti? Je mogoče katera od vas bolj podkovana na tem področju?
Ali ima sploh smisel vtikati nos v zadeve, za katere sem čisto mrzla?

hvala, za vsakršen nasvet
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ali imam kakšne pravice
26.2.2007 16:36:24   
Tia27
mislim da te mora A razporediti na novo del. mesto, jaz osebno ne bi sklepala z B-jem pogodbe, ker imaš sedaj ugodnejšo-za nedoločen čas, nič se ti ne more zgoditi, novo del. mesto moraš dobiti, razen če gre A  v stečaj.Odpustiti te kot višek te pa kar tako tud ne sme, če je npr. pred tabo kdo ki nima otrok, ali ki ima manj del. dobe, manj izkušenj.Zgodi se ti lahko le neformalno zajebavanje v glavo, tako da na koncu daš sama odpoved, ne se pustit, vztrajaj pri svojem, ne pokaži da nimaš pojma o Zakonu o del. razmerjih, lahko ga nabaviš v knjižnici in ga preberi, priporočam, ti bo hitro jasno kaj ti pripada in kaj ne.Samozavest v roke pa bo!Veliko uspehov,lp

(odgovor članu barakuda)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ali imam kakšne pravice
26.2.2007 22:27:13   
Anonimen
Prerazporeditev na novo delovno mesto v istem podjetju zaradi organizacije dela (zaprtja poslovne enote) ali premestitev na delovno mesto v drugo podjetje (zaradi istih razlogov) je mogoča in zakonita, vendar nikakor ne na tak način, da je zaposlenemu v škodo. V primeru novega delodajalca (kakor pri tebi) te mora le ta sprejeti v delovno razmerje pod enakimi pogoji (ali boljšimi, slabšimi pa nikakor ne). V nasprotnem primeru nisi dolžna podpisati nove pogodbe o zaposlitvi, stari delodajalec pa te ne sme odpustiti, sploh pa ne, ker zapira samo eno poslovno enoto, ne pa celotnega podjetja.
Če pa že naredi to, potem pa tožiš. In dobiš. user posted image

(odgovor članu barakuda)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ali imam kakšne pravice
27.2.2007 13:06:37   
Tia27
se strinjam z Kerenso,lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ali imam kakšne pravice
27.2.2007 16:05:41   
barakuda
Ja, samo edini problem je sedaj v tem, da če me v podjetju obdrži je najbližja enota cca.60km stran od tukaj.
Vem da to ni praktično nič, samo nimam lastnega prevoza, kar on tudi ve.
Tako da me lahko da tja in zajebava v glavo (kot pravi Tia) tolko časa, da sama dam odpoved.

Novi delodajalec pa mi je jasno povedal,da dobim pogodbo najprej za tri mesece, potem pa za nedoločen čas.... če če....

Ampak najprej mi mora dat B pogodbo za podpisat, preden karkoli podpišem A al kako? Oz. najbolje da nesem vse papirje prebrat kakšnemu odvetniku ali komu takemu ki se spozna.... joj saj sem že čist zmešana od tega vsega...

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ali imam kakšne pravice
27.2.2007 22:31:38   
Anonimen
To, da je edino možno delovno mesto v podjetju A zate 60 km stran, je pa tista reč, ki bi jo ti morala pogoltniti, če želiš ostati v podjetju A. Lasten prevoz oz. to, da ga nimaš, je za vsakodnevno logistiko sicer zajebana zadeva, ampak delodajalec A ti mora tako ali tako povrniti potne stroške javnega prevoza. Je pa čas tisto, česar ti nihče ne more plačati, res je.

Dokler si zaposlena pri delodajalcu A, ne moreš (pa tudi ne smeš) ničesar podpisati pri delodajalcu B. Najprej bi morala pri A-ju podpisati odpoved, v času odpovednega roka pa potem lahko pri B-ju podpišeš, kar ti srce poželi.

Ampak računaj na to, da je veliko verjetnosti, da to delaš sebi v škodo. Nikjer ne piše, da te bo po 3 mesecih res zaposlil za nedoločen čas, kakor pravi. Če bi imel ta namen, potem trije meseci ne pomenijo nič in bi te za nedoločen čas zaposlil že takoj, a ne? Saj uvajanja ali poskusne dobe ne potrebuješ, ker si že vse oddelala v podjetju A, kjer si sedaj.

K odvetniku pa odnesi predvsem tisto, kar bi ti ponudil v podpis delodajalec A - tukaj je lahko naujveč nezakonitosti. Delodajalec B je potem tako ali tako tvoja lastna odločitev.

(odgovor članu barakuda)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?