|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   blokada računa
16.12.2006 12:06:24   
Anonimen
zanima me če je že imela katera blokado na računu. Meni se je to zgodilo ravno sedaj ko sem na porodniški in sem ostala brez zaposlitve. Ven dobim samo 89000, ostalo mi vzamejo, saj vem sama sem kriva, ampak me zanima nekaj vem da otroške ne smejo uzeti, kaj pa v ponedeljek dobim eno nakazilo iz zavarovalnice, a mi bojo to uzeli. Ima katera kake izkušnje glede tega. Nimam tega dolga veliko ampak tole bi mi prišlo zelo prav sedaj za praznike, pa nevem, ali sploh naj grem v banko ali ne.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: blokada računa
16.12.2006 14:11:41   
tinčica
ja  men so lahko vzeli samo en del ne smejo ti vse po zakonu tako so mi rekli na banki

_____________________________

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: blokada računa
16.12.2006 14:22:17   
Anonimen
Kako to misliš en del

(odgovor članu tinčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: blokada računa
16.12.2006 14:22:38   
baguSka
Kot sem jaz seznanjena ti vzamejo vsakrsen priliv, ki pride na racun. Dokler se dolg v celoti ne poplaca..

(odgovor članu tinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: blokada računa
16.12.2006 15:11:52   
cicido
Po vseh zakonih, ti mora na racunu ostat minimalna placa in to je okrog 90000 sit, nekaj manj. Kar je vec od tega, ti lahko vzamejo, verjetno tudi doklade.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: blokada računa
16.12.2006 15:14:15   
Anonimen
Ne otroške doklade, preživnino in socialno ti ne smejo uzeti to vem.

(odgovor članu cicido)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: blokada računa
16.12.2006 15:15:48   
TODI
Ostane ti samo zajamčen dohodek v višini 89.000,00 sit in seveda otroški dodatek vse ostalo ( božičnica, regres in ostali prilivi) gre za poravnavo dolga, zaradi katerega ti je banka blokirala račun!!

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: blokada računa
16.12.2006 15:21:03   
tinčica
točno tako

_____________________________

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: blokada računa
18.12.2006 9:06:06   
Anonimen
Po moje bi ti moglo nekaj ostat, saj brez vsega pa te ja menda ne morejo pustiti. Kolko jaz vem bi ti moglo ostati, toliko kot je najnižja plača, vsaj men se tako zdi. Malo se pozanimaj pa pokliči okrog.

(odgovor članu tinčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: blokada računa
18.12.2006 15:58:26   
Anonimen
Vsi prilivi, ki so nujni za preživetje, to je otroški, socialna, enkratna socialna, ti NE uzamejo, vse ostalo pa kolikor si dolžna. In zajamčena plača v republiki Sloveniji je 54.000,00 sit, minimalna pa 89.000,00 sit. Če dobiš plačo, ti jo lahko vso vzamejo, samo tistih prilivov ne, ki sem jih napisala malo prej.

Če dobiš nakazilo iz zavarovalnice, ti priporočam, da jim sporočiš nov račun, če ga imaš ali pa možev, fantov, otrokov...to bo še najbolje, ker vsak tvoj račun, ki bo odpret na katerikoli banki, so vsi povezani v sistemu centralne banke Slovenije in kjerkoli bo denar nakazan, ti bodo tam uzeli. Banke so med seboj povezane!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: blokada računa
19.12.2006 5:00:16   
Temari
Hojla!

Ne vem, kako je s tem danes, ampak pred par leti je bila tudi moja mama v istem položaju, pa so ji trgali VSE - socialno, otroške dodatke in preživnino. Pa kao ne bi smeli. Tako, da priporočam, da za vsak slučaj takoj dvigneš gotovino, ko dobiš nakazilo, nekaj pa pustiš na računu, da se dolg poplačuje. Priporočam tudi, da imaš odprt samo en račun na svoje ime. Če pa imaš dolgove še kje drugje, v najkrajšem času kontaktiraj to firmo ter jih prosi za obročno odplačevanje dolga - v večini primerov ti bodo ustregli, saj je tudi v njihovem interesu, da se dolg poplača.

_____________________________

Življenje se ne meri s številom vdihov, ampak s številom trenutkov, ki ti vzamejo dih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: blokada računa
21.12.2006 3:19:40   
Anonimen
Prejemke s CSD-ja oz. MDDSZ-ja ti ne smejo trgati, ne glede na njihovo višino. Torej otroški dodatek, starševski dodatek, denarna socialna pomoč, enkratna denarna socialna pomoč, enkratna denarna socialna pomoč občine, nadomestilo za paket za novorojenčka in enkratna pomoč občine ob rojstvu otroka. Prav tako ti ne smejo trgati preživnine (ne glede na višino), če si ti upravičenec do prejema preživnine (starš ali zakoniti skrbnik) ali nadomestila preživnine z Jamstvenega sklada.

Je pa razlika pri trganju minimalne oz. zajamčene plače. Minimalna plača je cca. 89.000 SIT netto in toliko ti banka izplača, če so oni (v banki) dobili od DURS-a ali sodišča navodilo, da ti zaradi dolgov neki tretji osebi (fizični ali pravni ali državnemu organu) blokirajo račun. Kar je več od tega zneska, zarubijo in nakažejo na račun, na katerega morajo (večinoma kak prehodni račun na DURS-u, lahko pa tudi direktno na upnikov račun). Če pa dolguješ denar direktno banki, ti lahko takrat, ko zadeva še ni prišla na sodišče, trgajo popolnoma vse, kar pride na račun (skupaj z vsem, naštetim v prvem odstavku), da pač pokriješ minus. Če pa "urediš" tako, da na račun, kjer dolguješ banki, nimaš nobenih prilivov, dokler zadeva ne pride na sodišče, potem pa, ti pa lahko trgajo vse, kar je nad zajamčeno plačo, torej nad cca. 54.000 SIT. Dohodkov iz prvega odstavka pa ti NE SMEJO trgati.

V kolikor je kjerkoli kakorkoli drugače, lahko tožiš. Za povrnitev, za obresti in za odškodnino. Čakaš, ampak dočakaš. Seveda pa nikogar ne zanima, kako oz. od česa boš živel vmes. user posted image

(odgovor članu Temari)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: blokada računa
13.1.2007 18:36:43   
conrad
Moja draga ima blokiran račun s strani Dursa in lahko dviguje denar le na matični banki. Nikjer v Sloveniji ne more odpreti nov račun. To je potekalo do sedaj, ko je prejemala le denarno pomoč od centra za socialno delo, brez problema. V kratkem bo dobila zaposlitev in plačo cca 150 tisoč, pa me zanima, koliko ji bodo trgali? A od minimalne plače (okrog 90 tisoč) naprej, ali od zajamčene plače (54 tisoč). Predvsem me pa zanima, lai je možno pri delodajalcih urediti tako, da njeno plačo nakažejo na moj transakcijski račun? Če ne, je možno pri delodajalcih urediti tako, da plačo nakazujejo na račun v tujino (recimo Hrvaško ali Italijo)?


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: blokada računa
13.1.2007 18:47:22   
Anonimen
Če ne, je možno pri delodajalcih urediti tako, da plačo nakazujejo na račun v tujino (recimo Hrvaško ali Italijo)?


Glede na to, da se je s prihodom evra izenačila tarifa za nakazila v Slo in ostalih državah EU, se verjetno pri delodajalcu da dogovorit? Ugibam, vem pa ne.

(odgovor članu conrad)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: blokada računa
13.1.2007 19:17:01   
ivanap
upnik pošlje sklep o izvršbi delodajalcu in ta mora zaposlenemu od plače vzeti kar je nad višino minimalne plače, to je nad 89.000 sit in nakazati upniku. Če tega ne naredi ali nakaže plačo na drug račun, vstopi delodajalec v položaj dolžnika in lahko upnik terja od njega. Zato mislim, da ne bo noben delodajalec nakazal plače delavca na nek drug račun in sam poravnaval dolgove svojega zaposlenega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: blokada računa
15.1.2007 0:54:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: conrad
Nikjer v Sloveniji ne more odpreti nov račun.

Ne bo držalo. POVSOD v Sloveniji IN v tujini lahko kadarkoli in pri katerikoli banki odpre nov TRR, vendar ji ga bodo v roku enega mesecu prav tako zablokirali (za tujino nisem prepričana, ampak v EU verjetno velja enako). Ampak banka je DOLŽNA odpreti TRR. Zato banke pač obstajajo. Verjemi - preverjeno iz prve roke. Sem na istem.
V kratkem bo dobila zaposlitev in plačo cca 150 tisoč, pa me zanima, koliko ji bodo trgali? A od minimalne plače (okrog 90 tisoč) naprej, ali od zajamčene plače (54 tisoč).

Odvisno, komu je dolžna. Načeloma pa bo 89.000 SIT dobila izplačano, ostalega pa ne.
Predvsem me pa zanima, lai je možno pri delodajalcih urediti tako, da njeno plačo nakažejo na moj transakcijski račun?

Če se delodajalec striktno drži zakona, potem to ni mogoče. Moj bivši delodajalec pa se je zakonu izognil na veliko bolj simpatičen način, ki je popolnoma zakonit, vendar redkokdo ve zanj. Po zakonu je edina delodajalčeva dolžnost, da delavcu izplača plačo in mu da plačilno listo. Na kakšen način pa plačo izplača, pa nikjer ne piše. Vsi se poslužujejo izplačila na TRR, ker je enostavnejše, preglednejše, velikokrat tudi cenejše in zaradi DURS-a bolj varno, ampak je pa popolnoma zakonito, da ti plačo izplača tudi v gotovini. Moraš biti seveda redno zaposlen (to je pogoj). Delavec je s tem sicer delno oškodovan npr. pri kreditih (nekatere banke zahtevajo prilive na TRR pri njih, ne samo plačilne liste), ampak v tvojem oz. njenem primeru je tale varianta zelo sprejemljiva. Ravno na podlagi tega sem bila jaz lahko redno zaposlena za polni delovni čas in za nedoločen čas, imela pa sem blokiran TRR in sem kljub temu dobila na roke zakonito plačo skoraj 1000 eurov. Pogoj za to pa je seveda, da ima samo blokiran TRR. Po določenem času zaposlitve tudi delodajalec prejme od DURS-a upravno-izplačilno prepoved na tvojo plačo. Takrat ti pa tudi na roke ne sme izplačati. Ampak to nekaj časa traja.
Če ne, je možno pri delodajalcih urediti tako, da plačo nakazujejo na račun v tujino (recimo Hrvaško ali Italijo)?

Hrvaška ni v EU, zato bi znalo bit bolj problematično, ampak z Italijo pa ne bi smelo biti problemov. Vsak državljan si lahko odpre TRR točno tam, kjer želi. In če meni npr. ustreza imeti matično banko v Zagrebu - ja kdo, je*enti, mi pa to lahko prepreči? Lahko, da je kje kakšen "catch" pri proviziji pri nakazovanju v tujino (da bi jo delodajalec odštel od tvoje plače, ampak dvomim - prej tako, da ti kar lepo njemu plačaš), se mi pa niti sanja ne, kje bi to on potem prikazal v svojem računovodstvu - pod kakšne stroške?

Marsikaj se da, če se hoče... lukenj v zakonih je nešteto... in kar ni kaznivo, je legalno... saj tukaj ne debatiramo o morali, kajne? user posted image

(odgovor članu conrad)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: blokada računa
15.1.2007 10:31:18   
conrad
Hvala za odgovore.

Glede odprtja TRR ne bo držalo, kot je rekla Kerensa, ker sva probala na več bankah v Sloveniji (tako slovenskih, kot tujih) in so vedno zavrnili, ko  je uslužbenec izvedel davčno številko. Še enkrat, račun je blokiran s strani DURS-a, na podlagi odredbe sodišča (gre za terjatve Elektra Slovenije iz preteklosti, ki pa seveda eksponentno naraščajo v tisoče in tisoče evrov).

Glede odprtja računa na Hrvaškem, bi potem, če bi bilo seveda to možno urediti šla osebno dvigovat na Hrvaško banko, ker se itak mesečno voziva tja.

@Kerensa - Koliko časa se pa po tvojih izkušnjah da urediti, da ti izplačujejo na roko, preden ukrepa DURS in sporoči delodajalcu prepoved? A misliš, da bi se dalo uredit takšen način izplačevanja tudi pri "državnih" firmah, ali je obsojena na zaposlitev pri privatnih firmah?






(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: blokada računa
15.1.2007 18:04:47   
Anonimen
Danes sem bila na banki in uprašala, koliko je še tega dolga, ki mi trgajo in mi pove da še samo cca 100 eur in je konec. Ko sem prišla domov me kliče upnik, kateremu so nakazovali eno leto ta denar in mi reče vi nam dolgujete 1000eurov. Pravi, da so to neke obresti.
Pred enim letom sem dobila sklep iz sodišča (blokada računa) glavnica 111.000 SIT z zakonitimi zamudnimi obrestmi od 1998 leta, ter sodni stroški 8.600 SIT z obrestmi DO PLAČILA.
To se je vleklo toliko časa zato ker sem dala pritožbo, ker mi niso upoštevali 60.000SIT, ki sem jih že prej poravnala.
Sodišče mi je priznalo teh 60000SIT, to se pravi, da se znesek, glavnica zniža za 60000SIT.
11 mesecev so mi trgali vsak mesec cca 24000SIT.

Kaj bi zdaj ta upnik rad še od mene. 1000 eurov je mal nor, saj me je kar vrglo ko sem to slišala. Niti vedel ni da sem imela blokado zaradi tega, ko sem mu povedala račun, kam se denar nakazuje je preveril in me nazaj poklical in trdi da je še vseeno 1000 eurov obresti in če spravim skupaj 500eurov mi 500 odpišejo obresti, če ne bojo obresti še tekle in bom še 10 let plačevala.

Kdo se kaj spozna na to naj mi pomaga. Jas nevem več kaj naj a je to res možno.Če je ta država lepo živi od teh gromozanskih obresti.
prosim če mi kdo kaj pove o tem ali kakšno stran, kje si lahko kaj preberem.

(odgovor članu conrad)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: blokada računa
17.1.2007 17:05:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: conrad
so vedno zavrnili, ko  je uslužbenec izvedel davčno številko.

In zakaj potem pri meni tega ni nihče naredil? V petih letih? user posted image  Pa kar verjemi, da bi imeli zelo dober razlog. user posted image
Še enkrat, račun je blokiran s strani DURS-a, na podlagi odredbe sodišča

Tudi pri meni ni nič drugače.
gre za terjatve Elektra Slovenije iz preteklosti, ki pa seveda eksponentno naraščajo v tisoče in tisoče evrov

Pokukaj na temo "Še ena o zastaranju...". Terjatve Elektra zastarajo v kaj-pa-jaz-vem-koliko letih (mislim, da piše 1 leto, nisem pa ziher). In obresti ne smejo preseči glavnice. TRR imaš delno blokiran neupravičeno. DELNO.
Koliko časa se pa po tvojih izkušnjah da urediti, da ti izplačujejo na roko, preden ukrepa DURS in sporoči delodajalcu prepoved?

Pojma nimam. Pri meni je bilo brez problema pol leta.
A misliš, da bi se dalo uredit takšen način izplačevanja tudi pri "državnih" firmah, ali je obsojena na zaposlitev pri privatnih firmah?

Na državne firme kar pozabi na tak način. Pri privatnikih pa očitno gre. Vsaj pri meni je šlo.

(odgovor članu conrad)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: blokada računa
17.1.2007 17:07:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
sodni stroški 8.600 SIT z obrestmi DO PLAČILA.

Po tisti logiki, da obresti ne smejo preseči glavnice... glavnica je tukaj 8.600 SIT, torej 17.200 SIT skupaj... več naj ne bi bilo... če sem jaz zakon prav razumela... Od kod potem 1000 eurov, se mi niti ne sanja.

Upam pa, da bo Maggie kaj več pripisala - njej se več sanja o tem kakor meni. Jaz sem ravno tako v riti s temi pufi, tako, da... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: blokada računa
3.2.2007 9:15:52   
mily
Vsekakor lahko obresti presežejo glavnico! Ponavadi jo, ker zamudne obresti so user posted image  Preverjeno - na žalost.

_____________________________

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: blokada računa
4.2.2007 8:00:23   
Anonimen
Ja in zakaj je potem v veljavi zakon, da obresti ne smejo preseči glavnice? user posted image

(odgovor članu mily)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: blokada računa
4.2.2007 13:10:28   
mily
Tle si izračunaš zamudne obresti. http://www.ius-software.si/dvsebine/obresti/obresti.asp 
Komot presežež glavnico. Ko sva si midva prej informativno tle računala, je potem bilo do tolarja točno.

_____________________________

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: blokada računa
4.2.2007 15:06:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Ja in zakaj je potem v veljavi zakon, da obresti ne smejo preseči glavnice? user posted image


Da obresti ne smejo preseči glavnice  velja od leta se mi zdi 2002, nisem pa sigurna, prej pa so lahko presegle glavnico 1000X. Ne vem od kdaj je njena izvršba, vprašanje kam pade.

Po mojih izkušnjah (delam na izterjavi) najboljše, da greš na elektro in prosiš, da ti odpišejo  nekaj obresti, napiši neko prošnjo, daš nekaj dokazil in sigurno ti bodo odpisali. Najslabše je čakat, da se poplača z izvršbo,ker se pokrivajo najprej obresti od stroškov, nato stroški, šele zatem obresti od glavnice in na koncu glavnica in zaradi tega traja tako dolgo preden se dolg poplača. Žal je tako.

Sem sigurna, da se da kaj uredit, če celo DURS kaj odpiše , ne verjamem da elektro ne bi.




(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: blokada računa
26.2.2007 15:01:49   
Anonimen
Kerensa (ti si bolj "domača" na tem področju)....

Morda veš, če banka (NLB) da kredit za poplačilo izterjave na računu (in posledično odblokade), če je stranka sicer kreditno sposobna (služba za ndč...)?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?