|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolečine v členkih - še vedno
28.11.2010 23:21:37   
isobel
Med prvo in tudi med drugo nosečnostjo sem proti koncu user posted image dobila bolečine v členkih na rokah in zapestju. Po prvem porodu sem te bolečine še nekaj časa imela, nakar je vse skupaj izvenelo. Sedaj, drugič, po dveh mesecih od poroda, pa je bolečina še vedno prisotna. Malo sem se razgledala po spletu in mi je nagnalo strah v kosti, da je mogoče revmatoidni artritis. Zdravljenje je pa tako agresivno, da moraš prenehati z dojenjem. A je med vami katera, ki so ji to diagnosticirali? Se je kateri to prvič pojavilo med nosečnostjo? Po kolikem času so pri vas te bolečine izvenele po porodu?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolečine v členkih - še vedno
29.11.2010 5:59:02   
end1
v prvo gotovo, več kot tri mesece, ker sem bila že naročena v bolnico na pregled, tako da sem v drugo potrpežljivo počakala zihr štiri mesece, da je minilo. Mi je pa dr. rekel, da se bolečine dlje časa prisotne, ker je napor nega otroka.

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bolečine v členkih - še vedno
29.11.2010 15:58:55   
m_o_i
jaz sem to staknila po porodu (v zapestju) in lahko, da je samo kaka tetiva vneta. poskusi s kako mentolovo kremo(jaz sem kupla neko Diano v DM) in elasticnim povojem za zapestje.
no, meni ne pomaga nic in grem ta teden do zdravnice; ker zdaj me pa trga ze tudi, ce mam roko pri miruuser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bolečine v členkih - še vedno
19.1.2011 19:42:46   
VesnicaB
Meni so približno eno leto po prvem porodu diagnosticirali revmatoidni artritis. Bolečine so se mi začele,  po porodu. Terapija je bla kar huda - vsak dan par tablet - kot so mi zagotavljali do konca življenja. Ampak k sreči obstaja tudi alternativa...Če sumiš da bi lahko šlo za vrsto artritisa, je fino da čim prej prideš do revmatologa, ki ti bo to lahko potrdil. Za revmo je značilno da se po navadi poslabša kmalu po porodu. Po drugem porodu (oktober 2010) se je bolečina spet pojavila - v bistveno blažji obliki. Čeprav moja revmatologinja že komej čaka da mi spet izroči šop receptov, se da vse s pravilno prehrano in občasnimi posti uredit. Seveda revmatologi o alternativi ne želijo kaj dosti slišat - je ne zagovarjajo oz. še vedno hočejo vse rešit s tabletami... Meni kaj dosti niso pomagale - izvidi krvi, ko sem jedla njihove tablete, nikoli niso bili tako dobri kot po postu in zdravi prehrani. Hodim sicer na redne kontrole, ampak vem kako si najbolje pomagam sama.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bolečine v členkih - še vedno
26.1.2011 1:00:11   
isobel
Kar ne morem verjet, da sta minila že dva meseca, odkar sem napisala prvi post na to temo. Od takrat sem na dieti in Lyprinolu. Sprva je kazalo, da bo pomagalo, pa se je spet na lepem poslabšalo. Resno razmišljala o prekinitvi dojenja in klasičnem zdravljenju. V zadnjem obupanem poskusu iz prehrane izključila še mlečne izdelke (več kot 30% RA ima 'alergijo' na mleko) in jih nadomestila z ribami ter sojo (beljakovine), prenehala sem tudi jemati C vitamin (nekaterim pomaga, nekaterim škoduje), ki je bil na dnevnem meniju vse od poroda. Stanje se je drastično izboljšalo, vendar bolečine niso popolnoma izginile. Nabavila sem si tudi kalcijeve tablete, kar je še dodatno pomagalo. Od hrane sem opazila, da se najbolje počutim po bananah in lososu. Zakaj mi to pomaga, ne vem. Je pa tako kot je rekla VesnicaB, da se z dieto lahko že daleč pride, čeprav menim, da moraš sam najti, kaj tvojemu telesu najbolj ustreza. Pa veliko svežega zraka in razgibavanje tudi pomaga, da se stanje ne poslabšuje. Je pa na trgu veliko alternativnih zdravil na naravni bazi, ki niso tako škodljiva kot klasična zdravila, ki jih predpisujejo revmatologi. Upam, da bo to pomagalo kakšni nesrečnici, ki se sooča s podobnimi težavami. Pot do ozdravitve pa je žal dolga.
Jaz sem se te bolezni lotila na ta način zato, da lahko še vedno dojim. Če se bo stanje tako izboljševalo še naprej ali pa vsaj obstalo na tej točki, bom z dojenjem nadaljevala še nekaj mesecev. user posted image

(odgovor članu VesnicaB)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bolečine v členkih - še vedno
26.1.2011 8:10:48   
Anonimen
Pozdravljena!

Me zelo veseli, da si vztrajna in iščeš še dodatne opcije. Kot eno zelo pomembno, bi tu dodala vaje. Pri preprečevanju poslabšanja RA, so se izkazale za ključne. To lahko potrdim iz prve roke, saj delam med drugim tudi z revmatiki. Obstaja več kot očitna razlika med tistimi, ki redno skrbijo za mišično moč (prizadeti so sklepi, mišice pa so ok) in tistimi, ki so se predali bolečini. Če bodo mišice primerno močne, bodo tudi pomagale držat sklepne površine ustrezno razprte, slednje bodo zato bolj prehranjene in 'podmazane', z rednimi vajami za ohranjevanje obsega gibljivosti pa bo sklep dovoljeval gibanjev vse smeri. Kadar na to pozabimo, postanejo mišice ohlapne ali zakrčene, vedno manj smo gibljivi, v sklepu kosti pritiskata preveč ena ob drugo, bolečine in vnetje pa se stopnjujeta. Če že obiskuješ revmatologa, najte opozorim, da ti na diagnozo RA 1x/leto pripada delovni nalog za fizioterapijo (v LJ je v bolnici Petra Držaja, vendar je tudi 'hišne' zdravnike treba pogosto spomniti, da poleg zdravil obstaja še kaj drugega). Vedno pa ti lahko tudi splošni zdravnik napiše delovni nalog, na podlagi diagnoze 'bolečina v sklepih rok' ali kaj podobnega. Vedno naj na delovni nalog, poleg protibolečinske terapije, napišejo še aktivne vaje in razgibavanje. user posted image Pazi pa samo to, da jim tega ne skomandiraš ampak jih zaprosiš za to. Nekateri so namreč precej alergični na zahteve ali priporočila, ki ne prihajajo od njih samih.user posted image

Seveda ti je pomagala tudi prehrana.user posted image user posted image Banane vsebujejo Mg, Ca, fosfor, Fe in druge za mišice in kosti pomembne minerale. Z lososom pa poskrbiš ne samo za nujne beljakovine ampak tudi Omega3 maščobne kisline.

Le tako še naprej!user posted image

(odgovor članu isobel)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bolečine v členkih - še vedno
26.1.2011 13:25:13   
VesnicaB
Super isobel - kar tako naprej. Meni najbolj pomaga čimveč sadja in zelenjave, posebej ananas, jabolka in hren. Jedla sem tudi sulfasalazin sulfat po priporočilu zdravnika. Poskusi si v Milerju kupit zelenjavni sok od BIote - polnjen po Breusovem receptu- jest sem se ob njem postila in ga še zdaj redno pijem. V bistvu ga pije kar cela družina in morem rečt da smo veliko bolj zdravi. Iz prehrane sem izložila jajca, meso, kruh in nasploh izdelke iz škroba. Mlečni izdelki mi pa ne škodijo, je pa res da mleka ne pijem oz zelo malo, jem pa veliko jogurtov in skute.
Ne obupaj prehitro z dojenjem. Za RA pravijo da je značilno da ima svoje faze zagona in mirovanja, tako da ko ugotoviš kaj ti paše lahko hitro ustaviš fazo zagona bolezni. Je pa obdobje po porodu in dojenje že tako naporno za vse mamice, tako zdrave kot tiste z diagnozo RA. Držim pesti zate, da ti uspe obvladati RAuser posted image

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bolečine v členkih - še vedno
29.1.2011 0:34:02   
isobel
Hvala obema za spodbudo! Tudi nove informacije mi bodo prišle prav. user posted image

(odgovor članu VesnicaB)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bolečine v členkih - še vedno
5.5.2011 14:46:29   
isobel
Tole sporočilo je izključno za tiste, ki se po porodu soočate s podobnimi težavami kot sem se jaz. Kot sem omenila že prej, meni Lyprinol ni pomagal oziroma ni stanja izboljševal. Po nasvetu farmacevtke sem zato začela jemati Liberin, počasi pa sem tudi začela jesti vse po vrsti oziroma nisem imela več zgoraj omenjene diete. Po dobrem mesecu jemanja se je stanje drastično izboljšalo, danes pa sem dobesedno brez bolečin. Žal pa so mi ostale fizične posledice - zadebeljeni sklepi, ki so bili vneti. Seveda dopuščam možnost, da se je stanje izboljšalo samo po sebi, neodvisno od teh tablet, če pa slučajno temu ni tako in so res te tablete zaslužne za zdravje mojih sklepov, pa bo mogoče kateri prišla prav tudi ta informacija.

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?