|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolezen als
29.7.2010 22:31:20   
gita10
Meni zelo dragi osebi je bila danes postavljena ta grozna diagnoza. Zanima me če ima katera kakšne osebne izkušnje z to boleznijo. Kako naj se do nje obnešamo - kako ji naj pomagamo. Vsak nasvet bo dobrodošel. Hvala  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolezen als
30.7.2010 7:47:06   
hermy1
Zelo mi je žal za tvojo drago osebo. Čisto osebne izkušnje nimam, ampak službeno in ne bo ne vam, ne njej lahko. To obdboje si lahko olajšate, če boste oboji poiskali pomoč. Dodajam link, kjer mislim, da so podane vse potrebne informacije in kontakti in želim vse dobro.

http://www.kclj.si/ikn/INFO/ALS/ALS.htm

user posted image  Hermy

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bolezen als
30.7.2010 18:58:42   
gita10
Hvala ti vendar nisem našla nikjer zapisano kako hitro se ta bolezen razvija. Gre za mojo teto - eno najboljših oseb kar jih poznam , še vedno je nasmejano samo roko ji malo nagaja toda zaenkrat še ni nobenega groznega znaka ali ga pa ona ne prizna. Zato me zanima predvsem osebna izkušnja ali pa če iz zdravstva poznaš koga, ki je zbolel za to boleznijo in kako hitro bolezen napreduje.

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bolezen als
30.7.2010 19:13:46   
Volga
Čeprav ALS velja za bolezen, ki naj bi bila povezana z majhnim preživetjem (v povprečju 3 do 4 leta), velja poudariti, da približno 25 % bolnikov preživi več kot 5 let, 10 % bolnikov pa več kot 10 let. Statistični podatki o preživetju pa so morda nekoliko zastareli, ker ne upoštevajo izboljšav v negi in tehnologiji.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bolezen als
30.7.2010 20:18:27   
gita10
Volga jaz v tem trenutku močno upam, da bo moja teta padla v tistih 10% venda ji pa seveda želim tudi kvalitetnega življenja ne samo životarjenja

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bolezen als
30.7.2010 20:19:23   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Volga jaz v tem trenutku močno upam, da bo moja teta padla v tistih 10% venda ji pa seveda želim tudi kvalitetnega življenja ne samo životarjenja


tudi jaz vam želim vse dobro.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bolezen als
30.7.2010 20:23:47   
*miska.mcc*
ah gita....vse dobro tvoji ljubi teti in vsem vam!

_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bolezen als
30.8.2011 23:46:49   
MMIICCII
draga Gita 10! Tebi draga oseba ima najhujšo bolezen, kar jih je. Niti rak ni tako hud, kot ta prekleta ALS. To je bolezen, ki žal ni raziskana, zanjo ni zdravil, ne vedo zakaj se pojavi....vzroka ne poznajo, ne vedo če je dedna,....le predvidevajo lahko......Torej nič se ne ve, vedo, da boš umrl in da ti ni pomoči. Lahko traja leto, dve tri,.....na koncu si tako bogi, da ti lahko povem, da to ni spodobno življenje človeka. Niti noge ne moreš premaknit, niti sedeti,niti se opreti na roko, niti sam jesti, niti dihati brez mehanske ventilacije (to je ena vrsta maske, ki jo imaš na obrazu nos usta, da ti pljuča sploh lahko dihajo, ker brez tega niti dihati ne moreš) snameš jo samo, ko ješ obrok. Samo ležiš in ležiš in ležiš in ležiš.......možgani so ok., kompletno telo pa je živa rastlina.To je tako žalostno in hudo, da se ti srce tga in duša.....Včasih sem mislila, da mogoče res Bog obstaja ali neka sila, sedaj pe ne verjamem v NIČ. To sem ti napisala lahko, ker poznam to bolezen, ker jo ima moja mama. Veliko poguma in kar se da še lepih trenutkov tebi in tej osebi! Srečno!

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bolezen als
27.9.2011 17:22:28   
gita10
MMIICCII šele danes sem videla tale tvoj odgovor- hvala ti, da si delila z mano. Sedaj so znaki že zelo vidni, oseba, ki je še lani avgusta na mojem rojstnem dnevu plesala je pred dvema dnevoma dobila invalidski voziček. Teško govori in bolezen zelo hitro napreduje. Lahko si samo želim, da vse skupaj ne bo trajalo predolgo. Tudi tebi in tvoji mami vse najboljše!

(odgovor članu MMIICCII)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bolezen als
28.11.2011 23:06:59   
MMIICCII
Draga Gita 10! Pogovarjaj se s tole tebi zelo drago osebo, dokler se še da in dokler jo razumeš. Kmalu-prekmalu bo prišel čas, ko ne boš mogla nikakor več razumeti, kaj ti bo želela povedati.....obema bo zelo hudo......ona se zaveda, da bo umrla oziroma, da umira in je v glavi popolnoma razsodna in v vsakem trenutku vse sliši in registrira....,čeprav se ti bo kdaj zdelo, da spi ampak vse sliši. Bodi pozorna in večkrat boš videla,kako ji bodo solze drsele in se bo zelo naprezala, da ti bo sploh kaj še lahko povedala. Za malo besed bo porabila ogromno energije in se bo neverjetno utrudila. Z besedami se ne da opisati tega,kar človek doživlja v takih trenutkih.... Moje mame ni več malo manj , kot dva meseca. Zadnja dva dneva ni mogla več zaužiti nobene hrane, niti polovičko majhne žličke juhice....da o kakšni drugi hrani niti slučajno ne govorim..., niti požirek vode...,niti tablet ni mogla več pogoltniti (ne celih,ne zdrobljenih) Vsak dan potočim kakšno solzo za mamo, ker je življenje tako nepravično in kruto.Bodi močna in pogumna in ji stoj ob strani!!!! To so hudi in nepozabni trenutki. Srečno obema!

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Ali ste zadovoljne s prenovljeno ringarajo?
botrca



da (74%)

ne (26%)


Število vseh glasov: 317

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!