|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 15:10:27   
Anonimen
Lep pozdravček vsem bodočim mamicam!
Imam vprašanje in bi rada vaša mnenja.Delam v trgovini,ne bom razlagala pri katerem trgovcu saj to ni tako važno.Sem v bolniški že 2 meseca in pol zaradi težav v nosečnosti in zaradi dela ki ga imam v službi.Začetek aprila naj bi začela porodniški dopust,zato mi je ginekologinja predlagala naj koristim še dopust če ga imam kaj.Jaz pa imam še kar nekaj lanskega pa še letošnjega celega in ko sem jaz zato prosila  v službi so mi to zavrnili in mi rekli da mi star dopust propade.Letošnjega naj bi koristila leta 2009 pa še to sem brala da mi ga 10 vzamejo ker nimam možnosti da ga koristim letos.Zdej me pa zanima če ima moj delodajalec pravico da mi propade dopust,ker sem klicala na socialno in so rekli da to ni prav in da če mi ga ne bodo dali naj se obrnem na inšpektorat.
Zato me zdaj zanima kakšne izkušnje imate ve in kakšne so sploh moje pravice.


Hvala za odgovore
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 15:21:38   
maja24
Kokr jest vem nej bi ga koristl do konc junija,saj tko je pr naši firmi,ga mam jest tut še 17 dni pa sm zej na bolniški pa upam da bom do konca,ker noseča se mi pa res ne da gurat cele dneve ob takšnem delu kokr ga mam.Pozanimej se do kdaj ga loh koristš kr pr dost firmah maš tko da ha loh koristš do junija pol ti pa zapade.
To te zihr hočjo nategnt ti se kr pozanimej,če ne pa res na inšpektorat poklič ma da ti ga dajo al pa da ti ga saj plačajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 15:25:17   
Anonimen
1. Dopust iz leta 2007 lahko izrabiš do 30.6.2008.

2. Dopust iz leta 2008 lahko izrabiš do 30.6.2009. V kolikor boš dopust iz leta 2008 želela prenesti v leto 2009, se ti avtomatično izbriše - izniči 10 delovnih dni, ostalo pa si lahko preneseš. Ne pusti se, da ti pripada le sorazmerni del, ker ne boš najmanj 6 mesecev v službi - to je zmota, namreč, sorazmerni del dopusta ti pripada le, če ti s 30.6.2008 poteče pogodba o zaposlitvi.

3. Dopust se navadno določa v skladu s soglasjem delodajalca, venda sta zgornji dve točki pravica, torej ti delodajalec mora omogočiti izrabo dopusta v zgoraj navednem kontekstu - dogovor so lahko le datumi pričetka in zaključka izrabe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 18:11:48   
bskrle
Ti, kar delodajalcu sprintaj zgornji post in napiši, kdaj predvidoma, bi koristila dopust.
Povej,da si se pozanimala pri sindikatu. Ponavadi to zaleže.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 18:40:22   
juniorka
Sem imela identičen primer- tudi pri trgovcuuser posted image ! Vendar me je že zdravnica opozorila, da ni nujno, da mi odobrijo dopust, če sem upravičena do bolniške...če bi mi ga pa, pa naj pridem zaključit bolniško! Seveda se to ni zgodilo, ker mi ga niso hotli dat; se nisem sekirala, ker bi mi itak vse dodatke pobrali in bi dobla isto plačo kot bolniško. Na višino porodniške pa bolniška tako nima vpliva- vsaj pri naši firmi je tako, tako da sem bla na istem. Me pa zanima, kolk dopusta bom še koristla po porodniški, preden dam odpoved, ker nazaj v tako firmo pa jaz ne grem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 18:47:26   
Anonimen
Hvala za  odgovore.Stvar je taka da so mi tud drugi ze rekli tko k ve in sm tud povedala v naši kadrovski.Oni se pa branjo s tem da če sm nesposobna za delo tud dopusta ne bom koristla,kao da drugač nej pa pridem delat pol bom pa dopust koristla mislim hočjo mi vzet neki kar mi pripada za kar sm skor celo leto delala  zdej se pa neki zgovarjajo sam to je sam tle v tej firmi, ker kolkr sem se jaz pogovarjala z drugim ženskam mam sam jest ta problem  v tej firmi, ki se gre neko družinsko podjetje , niso pa za nikamor drugam kot za na tv pa v časopis.Men bo propadl 12 dni lanskega dopusta pa se celga letošnjega ne morem prenest tko da mi bodo še novga vzel 10 dni kar nanese skupi 22 dni to se mi pa zdi krivično.

(odgovor članu juniorka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 18:55:09   
Anonimen
Se pa strinjam da bom vrjetno tud jest dala odpoved, ker skoz govorijo kok je mal otrok pol te pa **** s takimi stvarmi, ne zdi se mi fer da ti vzamejo neki kar ti pripada  pa ko si to zaslužu  s delom , tista ki je trgovka ze ve kako je delat v trgovin k te vsak lohk zajebava za tistih 400 evrov k jih dobiš na mesec pol se moraš pa se v nosečnosti obremenjevat s takimi zadevami namesto da bi užival nosečnost sploh če je prva tako kot pri meni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 18:57:36   
maja24
Kot sm napisale ti se sam zabuni ker ti pripada al pa nared kar ti je na socjalni rekla,sam ne se jim pustit,ker če jim boš pustla bog ve kulkrat te bojo še nategnil,če ne gre zlepa gre pa zgrda.Čist povsod nas teli delodajalci nategujejo res ne se jim pustit-barabe

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 19:04:04   
tinatona
Pripada ti, samo ni pa nujno da ti ga odobrijo. Imajo v službi čisto prav. Ni jim treba ga odobrit. Žal tako je. To je stvar delodajalca... eni dovolijo, eni pa pač ne.

LP

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 19:26:50   
Anonimen
A tud plačal mi ga ne bodo?Mislim to se mi ne zdi fer, a jim res nč ne morem.A se mi pol sploh splača še klicart okol, očitno majo v nasi firmi kr en svoj zakon al kaj , se prav da se brezveze razburjam,ker očitno ne bom nič dosegla.

(odgovor članu tinatona)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 20:02:33   
Majuska
V zakonu piše, da lanski dopust lahko koristiš do 30.06. naslednje leto in mislim, da ti ne bi smeli težiti. Jaz bi delodajalca opozorila na to, konec koncev ti krati tvoje pravice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 20:24:55   
Anonimen
Ja pravico mam sam kako nej jim to dopovem, k se jim ne da dopovedat, ko sem zdej klicala so se tko obnašal kot da sem en gnoj pa kao kaj se grem, mislim za bruhat kaj  vse si dovolijo.Pol mi pa tm neki naklada o rizični nosečnosti, če ve da jo imam kako si me drzne pol se obremenjevat s takimi stvarmi k se da povsod zment sam tle ne.

(odgovor članu Majuska)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 20:35:10   
tatam
Sama sem bila na bolniški od 12.tedna,pa mi je že G rekla,da se bolniške ne prekinja zaradi dopusta.Pa če maš kako rizično user posted image mi niti ni jasno,kak bi jo lahko prekinla.
Tudi meni je ogromno dopusta propadlo,pa kaj?! Verjemi se splača!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 21:02:11   
Anonimen
A vidiš kako je različno men je pa prav ginekologinja rekla da nej se zmenim za dopust.Nimam ravno rizične nosečnosti sam imam pa kr  naprej probleme pa tud tako službo da enostavno sem na bolniški in upam da bom ostala glede na to da sem že v 6 mesecu pa res ne bi rada sedela 8 ur na blagajni,kjer te tud za wc na zamenjajo.

(odgovor članu tatam)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 21:43:44   
Zofy
Moji znanki tudi niso odobrili, ker potem morajo oni plačat... pa ni bila zaposlena pri trgovcu ampak eni drugi, veliki firmi.
10 dni letošnjega dopusta pa ti NE SME PROPASTI! Kar preberi v Zakonu o delovnih razmerjih, 3 odst. 163. člena:

   (3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev. Če je delavec v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal manj kot šest mesecev, ima pravico izrabiti letni dopust v skladu s prejšnjim odstavkom.

Da te ne zavede stavek "če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev", ker tukaj je "delal" mišljeno kot "biti zaposlen" in ne delati kot prisotnost na delovnem mestu. In še to: pripada ti tudi ves regres za leto 2008, ker ti za to leto pripada ves dopust, saj se regres veže na dopust.

Torej vsaj ves dopust za leto 2008 lahko izkoristiš do 30. junija 2009 - vsaj nekaj.

Če pa se ne bodo dali, pa se obrni na Inšpekotorat RS za delo ali pa na odvetnika. Pa to jim tudi povej, da se ne nameravaš odreči svojim pravicam in da se boš za začetek obrnila na inšpektorat. Bodi brez skrbi, da bojo 3x premislili, ker jih lahko lepo oglobijo za kršenje tvojih pravic.
Pa srečno in lep preostanek nosečnosti user posted image .
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 21:50:29   
Zofy
Aja, lahko si tudi sprintaš Zakon o delovnih razmerjih in jim ga neseš pod nos:

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200242&stevilka=2006


10 dni ti NIKAKOR ne smejo vzeti! Naj si preberejo 230. člen, točko 10, ki pravi:

(1) Delodajalec – pravna oseba se kaznuje za prekršek z denarno kaznijo od 500.000 tolarjev do 1,000.000 tolarjev, če:

10. delavcu ne zagotovi pravice do letnega dopusta v skladu s tem zakonom (tretji odstavek 65. člena, 159., 160., 161., 162. in 163. člen);



(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 21:52:29   
Anonimen
Hvala za odgovore pa lepe želje.Komej čakam ponedeljek da se res pozanimam kakšne mam pravice,ker se jim ne mislim pustit.

Vsem želim lepo nosečnost pa brez nepotrebnih problemov.




(odgovor članu Zofy)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 22:43:01   
Peli
No, pri nas mamo pa tako kolektivno pogodbo, da sploh ne moreš iz bolniške na dopust, razen če maš že v naprej dogovorjenega, tako da se bom jest lepo obrisla pod nosom, sicer pa res bi se mi poznal samo za tisti mesec, ko bi imela malo več, pr porodniški pa se mi to itak ne pozna... Ostal mi je 11 dni lanskega pa seveda 10 dni letošnjega mi bo propadluser posted image , ma nej jim bo, sm že celo nosečnost doma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: bolniška,dopust in porodniška
12.1.2008 23:15:07   
Anonimen
kje pa delaš če ni skrivnost, a v trgovini tko kot jaz ,ker potem sva najbrž pr isti firmi ,čeprav ne vem kako lahko tako delajo zakon naj bi veljal za vse enako.

(odgovor članu Peli)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: bolniška,dopust in porodniška
13.1.2008 8:28:47   
majči22
Jest mam tud take izkušnje, da če si na bolniški si na bolniški. Sicer nevem zakaj, ampak mi je bilo tako razloženo, da če si na bolniški si nezmožna za delo (tud vn ne smeš hodit in okol po trgovinah). Tko, da če se ti bolniška prekine za določeno število dni (da izrabiš dopust) potem pa želiš ponovno na bolniško iz istega razloga kot je bila prejšnja bolniška ni v skladu z zakonom. To mi je razložila osebna zdravnica.
Nevem kako pa je ker greš ti potem na porodniško. Če logično sklepam tuki nebi smelo bit problema, saj ti porodniška tko in tko pripada.

Upam, da boš dobro opravila! Sam pustit se pa ne smeš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: bolniška,dopust in porodniška
13.1.2008 11:27:50   
Zofy
Punce, 10 dni letošnjega dopusta vam ne sme propasti. Če se ne boste same postavile zase, se ne bojo niti drugi, še manj pa delodajalec.
In tudi, če v kolektivni pogodbi piše, da vam 10 dni propade, to še vedno ne drži, ker se v kolektivni pogodbi upošteva le tiste določbe, ki so za delavca/delavko bolj ugodne. In ker so v tem slučaju ugodnejše določbe Zakona o del. razmerjih, se upošteva le-te. Sem ravno iz izpita delavnega in socialnega prava in mi lahko verjamete. Če pa ne, pa vprašajte na kakem forumu pravnih nasvetov. Ne dajte se no!!! user posted image

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: bolniška,dopust in porodniška
13.1.2008 13:23:38   
Muklla
No, zdej pa še meni pomagajte, prosim. Kaj pa v šolstvu? Jaz bom pričela s porodniško 2. julija, ko se v bistvu začne letni dopust za šolnike. Glede na to, da v šolstvu malo katera dela do konca, zaradi narave dela, imam občutek, da bom sigurno mesec ali dva prej mogla na bolniško (izkušnje v šoli). Kako pa v tem primeru? Dopust za 2008 lahko koristim do 30. junija 2009, ampak jst bom do 2. julija 2009 še na porodniški. A v tem primeru mi celi dopust propade?

Sicer o tem še nisem razmišljala, ampak ko tole berem, pa sem pomislila tudi nase. Pri teh stvareh te lahko "nategnejo" in če vsaj kaj veš (še boljš iz konkretnih primerov), si vsaj malo bolj pripravljen.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: bolniška,dopust in porodniška
13.1.2008 14:01:09   
Zofy
Muklla, ja, star dopust ti propade in po vsej verjetnosti ga, ker si zaposlena v šolstvu, ne moreš koristiti pred šolskimi počitnicami user posted image .
Vsekor pa se tudi ti obrni na kakšne pravne nasvete na kakem bolj pravniškem forumu. Pa srečno!

(odgovor članu Muklla)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: bolniška,dopust in porodniška
13.1.2008 14:39:26   
Anonimen
No jest zase vem da se jim ne bom pustila že tko so me preveč izkoriščal se ko sem delala pa niso ur plačal in tko naprej zdej mi pa ne bodo še to vzel če mi pripada.Jutri res začnem klicart okol da vidim kaj je res pa kaj ne.Edina stvar je k me skrbi je da mi ne bodo pa kako drugač najgajal v službi,da mi ne bodo kakšne inšpekcije poslal al pa me pol zajebaval ko bom pršla s porodniške ,bomo vidl mogoče si bom že prej najdla kakšno drugo službo al pa imela kr še enga otročka.Bomo vidl.

(odgovor članu Zofy)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: bolniška,dopust in porodniška
13.1.2008 18:26:17   
Taula
No, zdej pa še meni pomagajte, prosim. Kaj pa v šolstvu? Jaz bom pričela s porodniško 2. julija, ko se v bistvu začne letni dopust za šolnike. Glede na to, da v šolstvu malo katera dela do konca, zaradi narave dela, imam občutek, da bom sigurno mesec ali dva prej mogla na bolniško (izkušnje v šoli). Kako pa v tem primeru? Dopust za 2008 lahko koristim do 30. junija 2009, ampak jst bom do 2. julija 2009 še na porodniški. A v tem primeru mi celi dopust propade?


Sva na istem. Meni so že za en dan komplicirali ko zmešani, v pogodbi itak piše da ga koristim lahko v skladu z dogovorom..se pravi če ga ne odobrijo (vem da ga ne bodo) pol ne vem kaj.user posted image  Razen bolniška pred porodniško ostane. No ja...sem optimist da bo delala lahko do porodniške.user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?