|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška
8.11.2007 15:20:07   
Anonimen
Lepo pozdravljene.Sem noseča 16 tednov in sem od 3.10 na bolniški, ki mi jo je za mesec dni odobrila osebna zdravnica. Nato sem imela kontrolo pri ginekologu, ki mi je ponovno napisal potrdilo za podaljšanje bolniškega za 4 tedne oz. do naslednje kontrole (5.12.). Danes pa sem dobila pošto iz zavoda za zdravstveno zavarovanje, da so mi podaljšali bolniško le od 2.11. do 10.11. Jaz sem čisto paf, ker sem se že veselila, da bom z mojo 1 leto staro punčko več časa skupaj, pa v službi imam tudi pravega idiota za šefa, ki mi je že med prvo nosečnostjo grozil, da mi bo spremenil pogodbo samo za 4 ure... mi je težil in težil kljub temu, da sem bila do konca v službi. prvič sem težje zanosila, 2 meseca pred zanositvijo sem bila tudi na konizaciji, ko sem test naredila sem pričela takoj krvaveti, saj imam tudi terensko delo in zdaj, ko sem zanosila ponovno kljub odsotnosti menstruacij, se bojim, da bi bilo kar koli narobe. Zdaj pa taka rešitev komisije. Sploh ne vem kaj narediti. Ali ima kakšna podobne izkušnje in kako si je pomagala. Skratka jaz sem se med prvo nosečnostjo nenormalno veliko presekirala zaradi službe in si tega ne želim ponoviti. lep pozdrav!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška
8.11.2007 15:23:40   
Anonimen
Draga moja, časa imaš natanko 3 dni, da daš pritožbo. Začni jo pisat takoj zdaj in še danes jo pošlji priporočeno. Jutri dopoldan jih pa še pokliči. Očitno so se nekaj zmotili.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bolniška
8.11.2007 15:24:49   
Anonimen
Kaj pa ti je g napisal? Ker dobro bi bilo, da tudi njega pokličeš in razložiš kaj in kako.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bolniška
8.11.2007 15:41:09   
Taula
Vprašaj G nujno kaj je napisal...ker on napiše za koliko časa predlaga. Ponavadi za 1 mesec, pol se pa podaljša.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bolniška
8.11.2007 16:26:59   
Anonimen
Po mojem že piše pritožbo. user posted image

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bolniška
8.11.2007 17:13:54   
anita29
Pozdravljena, anonimna. Zdej si me pa kar mal v strah spravila. Jaz sem tud na bolniški od 4.10, 5.11 pa mi je ginekologinja podalšala bolniško do 4.12. Danes sem bla pri osebnem zdravniku in je nekaj kompliciral, da ne ve če bo komisija odobrila podaljšanje bolniške. A to pomeni, da ginekolog pojma nima, zakaj me je dal na bolniško, komisija je pa zakon. Tud jaz ne vem kaj bom nardila, če  me zavrnejo. Pomoje bom poklicala kar ginekologinjo kaj naj nardim. Odgovor komisije pričakujem drug teden. Bom sporočila, kakšen bo odgovor. Če se boš pritožila - velik uspeha. Čav

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bolniška
8.11.2007 17:49:27   
Sandra*
Ful, ful, ful komplicirajo, men so zdj že dvakrat podaljšal za 14 dni. Pojdi k ginekologinji in naj ponovno napiše potrdilo in tako ti os. zdravnica ponovno da na komisijo.

(odgovor članu anita29)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bolniška
8.11.2007 17:50:33   
polly80
tega pa ne razumem..če te da ginekolog v bolniško kako te lahko da komisija nazaj v službo..jaz sem v bolniški od 25.10. do 21.11.,upam da mi bo podaljšal,mam takšno službo pa še težave,a potem pa lahko rečejo na komisiji da moram v službo..pa niso normalni..če je rizična nosečnost pa res ne smejo komplicirat..pokliči ginekologa!lp

(odgovor članu anita29)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bolniška
8.11.2007 19:31:22   
Dejča
Tudi meni so večkrat podaljšali le za 14 dni, pa sem šla ponovno do G, ki je napisala še eno mnenje in sem ga nesla k osebni zdravnici, da je poslala na komisijo - in so mi podaljšali. Odvisno je od tistega, ki je v komisiji. Vsaj pri meni je bilo tako.

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bolniška
8.11.2007 21:34:33   
Peli
Pomoje majo premal dela in zato težijo s takimle 14 dnevnim podaljškom, da majo kej delat.user posted image

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bolniška
8.11.2007 22:50:35   
Sandra*
peli pomoje maš ti najbol provuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bolniška
9.11.2007 7:39:14   
scubadiver
Al pa je preveč bolniških kar tako, brez pravega razloga in zato komisija zavrača vloge. Pa to ne leti na nobeno od tukaj ampak na splošno....

_____________________________

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana


(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bolniška
9.11.2007 8:24:21   
Skabi
Na komisijah sploh ne preberejo natančno vloge. Moji mami so recimo podaljšali bolniško za 1 dan user posted image

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bolniška
9.11.2007 9:06:24   
maja24
Men jo pa sploh ne dajo glede na to da sm umetno zanosila,sm bla pr G pa me sestra sploh ni spustila do G,je kao rekla naj pridem po prvem UZ,ki ga mam čez 14 dni,mam pa dost fizičen deu(sobarica).mislm a niso barabe

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bolniška
9.11.2007 10:04:38   
j@s@
Živijo.
Tudi sama sem v bolniški od 8 t dalje(krvavitev in zdravljenje neplodnosti).Meni je komisija že dvakrat podaljšala bolniško in sedaj čakam na tretjo odločbo.Sedaj sem noseča 29 t.Nikoli mi niso komplicirali in so mi vedno podaljšali za en mesec.
Katastrofa potem pa imejmo otrokeuser posted image .
Lep dan vam želim in ugodno rešene pritožbeuser posted image

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: bolniška
9.11.2007 10:41:23   
lana38
Tudi jaz sem že od 4.5. na bolniški, pa so mi vedno podaljšali za 1 mesec. Zdaj, ko sem bila zadnjič celo za 1,5 meseca. Danes grem pa spet do os. zdravnika, ker mi jutri poteče podaljšanje, porodniško pa nastopim 1.12. Torej rabim še teh 20 dni, da mi podaljšajo. Upam, da s tem ne bo nekega problema. Če ne, bom pa še dopust koristila. Imam še celega letošnjega.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu j@s@)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: bolniška
9.11.2007 20:28:16   
trobentica74
Ne bom več anonimna. Danes sem bila pri osebni zdravnici in mi je svetovala, naj napišem pritožbo, vendar kot je opazila, se je zdravnica, (je tudi ginekologinja), ki rešuje bolniške zamenjala in da ni zavrnila samo moje bolniške, pač pa jih je še nekaj nosečnicamuser posted image . Svetovala mi je, naj grem v ponedeljek še k svoji ginekologinji, mogoče mi bo lahko še kaj napisala, vendar dvomi v touser posted image . Tako se jaz psihično pripravljam na odhod v službo, še prej pa upam, da bom lahko vsaj ves dopust porabila in srčno upam, da me ne bo šef preveč psihično maltretiral. Je pa res, da sem na srečo zdaj ok, še bolje bi bilo, če se ne bi obremenjevala s službo. V odločbi pa so mi napisali tudi to, da terensko delo in delo s strupi, ki ga sama opravljam niso več moj problemuser posted image , saj me ščiti zakon o nosečnicah, na kratko povedano, da mi mora šef dati primerno nadomestno delo in šef bo tega strašno vesel. Sama nisem nikoli izkoriščala bolniške, v službo sem hodila vročična in brez glasa, saj smo tako majhno podjetje, da zna na žalost vsak samo svoje delo in niti nimamo časa, da bi učile ena drugo. Kaj bo pa zavod imel od tega, če bo vse nosečnice poslal delati mi pa tudi ni jasno. lep pozdrav!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: bolniška
10.11.2007 9:13:26   
lana38
Zavod ne bo rabil refundirati bolniške, če pošlje nas user posted image  v službo. Po 30 dneh si namreč v breme zavoda in tvoj delodajalec nima stroškov s tvojo plačo. Država bo prihranila, če jih je manj na bolniški, ki traja več kot 30 dni. Desna oblast, ki ni na strani delavca. To je to.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu trobentica74)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: bolniška
10.11.2007 9:49:53   
Anonimen
Zdravo trobentica,

opravljam podobno delo kot ti (sodeč po tem kaj sem prebrala) in sem tudi dobila odločbo, da moram nazaj v službo. Saj mora delodajalec poskrbeti za varno delovno mesto.. Nimam pojma kaj bom delala v ponedeljek v službi. Saj imamo vsi samo terensko delo. :(
Sem pa v zacetku 8. meseca. Tako, da 1 mesec bom morala delati. Sem se pa že skulirala, prvo je otrok. Šef je tečen, ko sam satan in vem, da bo veliko vroče krvi, ko bo zvedel, da ne morem lazit po terenu. Že ob novici, da sem noseča mi je nalagal delo, kot da sem težki fizikalec in pričakoval nadure.
Ne smes se sekirat, ce te bodo poslali delat, pojdi, a ne delaj nič takega, kar bi ogrozilo tebe in otroka. Bodi mocna!! Sluzba gor ali dol.  Meni je že čisto vseeno, če me odpustijo (sem pa za nedoločen čas).. Bom vsaj v miru dokončala magisterij. Služb je ogromno, otrok je pa samo eden!!

lp

(odgovor članu lana38)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: bolniška
10.11.2007 12:20:14   
Anonimen
Jaz pa mislim, da bi lahko napisale pritožbo. Imate časa v 3 dneh. Seveda se je treba pogovorit s zdravnikom, da vam zagarantira, da dobite ta čas bolniško, ko boste čakale odločbo iz komisije. Ponavadi komisija da potem vsaj tiste dni še bolniško, ko čakate odločbo. To je po mojih izkušnjah, ko sem pisala pritožbo za očeta. In je bilo tako, kot sem vam napisala.Sicer so mu podaljšali še naprej.
Izkoristite pritožbene roke, saj zato so:)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: bolniška
11.11.2007 12:09:24   
Anonimen
Pozdravljene!

Mene pa zanima kaj ste imele na odločbi zavoda za zdravstveno zavarovanje napisano. Jaz imam namreč samo to, da je izbrani zdravnik zavoda ugotovil, da sem začasno nesposobna za delo. Nikjer pa nič datumsko opredeljeno. Kaj naj bi to pomenilo?

Hvala za odgovore!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: bolniška
11.11.2007 12:50:34   
Taula
To je čudno, ker vedno piše od kdaj do kdaj ti odobrijo. Ker po tem času daš novo vlogo. (če je potreba po tem)
Piše tudi ali je mirovanje na domu, ali so dovoljeni izhodi...itd.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: bolniška
11.11.2007 14:35:40   
benika
Trobentica, kaj pa, če bi šla v službo za kak dan ali dva, potem pa spet na bolniško? A bi to šlo? Jaz sem očitno ena izmed tistih srečnic, katerim komisija ni komplicirala in so mi enostavno bolniško podaljšali do nastopa porodniške.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: bolniška
11.11.2007 20:28:23   
tosja
Verjamem, da si stvar že rešila. Kolk berem po forumu je čist različno. Tudi jaz sem v B od 7 t.
Prvič sem imela podaljšano 14 dni, pol enkrat tud 6 tednov, sedaj pa tud sam 3 user posted image pa se sploh ne sekiram. Pred datumom grem do G, mi da cetlc, ga nesem k OZ, pa je...pol pa čakaš in vidiš al so se te usmilili za 4 al za ...tednov.
Pa tud ne glede na to kar napiše G...user posted image Kdo bi jih razumel???


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: bolniška
11.11.2007 20:29:58   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Jaz sem očitno ena izmed tistih srečnic, katerim komisija ni komplicirala in so mi enostavno bolniško podaljšali do nastopa porodniške.


user posted image user posted image user posted image Res si srečnica! Tud moja G je napisala - do nastopa porodniške...pa je očitno niso razumeli... user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?