|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška za otroka in s.p.
9.9.2007 13:32:32   
Zala01
Pozdravljeni,
zanima me,če katera kaj ve-če moj sinček slučajno zboli za kakšno boleznijo,norice npr., in jaz ostanem doma z njim,ker ga pač nimam komu kje pustit,kaj lahko to kratkotrajno bolniško dobim refundirano od države kljub temu,da sem s.p.?Ali pa velja isto kot zame,da mora bolezen trajati več kot 30 delovnih dni,da dobim kaj od ZZZs-ja?
Hvala za odgovore,lp.j.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška za otroka in s.p.
9.9.2007 13:56:27   
piščanc
ne, nič ne dobiš refundirano, je pa tudi res, da tudi nič manj ne zaslužiš

v bistvu ti je brez veze sploh jemati bolniško. doma si takrat ko to potrebuješ in v službi ko ne.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bolniška za otroka in s.p.
9.9.2007 13:57:57   
TheAngel
Ja nad 30 dni enako kot če bi bila nekje zaposlena. 

_____________________________

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bolniška za otroka in s.p.
9.9.2007 14:15:03   
Anonimen
To pa se mi zdi, da ni ravno tako res, kot pravita predhodnici (ampak čisto možno, da se motim, ker nisem SPuser posted image ). Moja znanka stalno hodi po bolniškle za otroke, ker se ji to splača. Pa tudi anonimna zadnjič, ki se je jezila nad odnosom zdravniške sestre, je povedala, da je šla tja po fotokopijo bolniškega lista, ker so ga ZZZZS (ali davčni) izgubili in da ga pač rabi, ker dobi povrnjeno. Je bila pa SP.

(odgovor članu TheAngel)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bolniška za otroka in s.p.
9.9.2007 14:21:40   
Anonimen
Evo, tule piše:

Na podlagi ugotovitve osebnega zdravnika oziroma imenovanega zdravnika ali zdravstvene komisije imajo zavarovanci pravico do nadomestila plače med začasno zadržanostjo od dela. Nadomestilo plače pripada zavarovancem v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja od prvega delovnega dne zadržanosti od dela zaradi presaditve živega tkiva in organov v korist druge osebe, posledic dajanja krvi, nege ožjega družinskega člana, izolacije in spremstva, ki ju odredi osebni zdravnik, zaradi poškodbe pri delu ali poklicne bolezni, nastale pri izvajanju aktivnosti iz 18. člena Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter pri določenih zavarovancih v primerih iz 3. in 4. odstavka 137. člena Zakona o delovnih razmerjih in v primerih prostovoljnega darovanja kri.
Pravica do nadomestila plače v primerih iz 3. in 4. odstavka 137. Zakona o delovnih razmerjih in v primeru prostovoljnega darovanja krvi pripada samo zavarovancem, ki imajo sklenjeno pogodbo o zaposlitvi.

Zavarovancu, ki mu je med trajanjem zadržanosti od dela prenehalo delovno razmerje, pripada nadomestilo plače še za največ 30 dni začasne nezmožnosti za delo po prenehanju delovnega razmerja.
Če je zadržanost od dela posledica poškodbe pri delu ali poklicne bolezni, pripada zavarovancu nadomestilo tudi po prenehanju delovnega razmerja in sicer dokler ni spet zmožen za delo.

V primeru začasne nezmožnosti za delo zaradi bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom, poklicne bolezni ali poškodbe pri delu pa imajo zavarovanci pravico do nadomestila plače v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja od 31. delovnega dne zadržanosti od dela. Od prvega do tridesetega dne zadržanosti od dela pa izplačuje nadomestilo v tem primeru delodajalec v svoje breme.

Pravica do nadomestila zaradi nege ožjega družinskega člana, s katerim zavarovanec živi v skupnem gospodinjstvu, traja v posameznem primeru največ do sedem delovnih dni, za otroke do sedem let starosti ali starejšega zmerno, težje ali težko duševno in telesno prizadetega otroka pa do 15 delovnih dni.
Kadar to terja zdravstveno stanje ožjega družinskega člana, lahko pristojni imenovani zdravnik izjemoma podaljša trajanje pravice do nadomestila, vendar največ do 30 delovnih dni za nego otrok do sedem let starosti ali starejšega zmerno, težje ali težko duševno in telesno prizadetega otroka oziroma do 14 delovnih dni za nego drugih ožjih družinskih članov.
Imenovani zdravnik lahko izjemoma podaljša trajanje pravice do nadomestila osebnega dohodka za nego otroka, in sicer v primerih, ko je taka odsotnost potrebna zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja otroka oziroma v drugih izjemnih primerih. Taka odsotnost ne more biti daljša od 6 mesecev.
Ne glede na prejšnji odstavek lahko na predlog strokovnega kolegija Kliničnega centra Ljubljana - Pediatrične klinike imenovani zdravnik podaljša trajanje pravice do nadomestila plače za nego otroka in sicer v primerih, ko je to potrebno zaradi težke možganske okvare, rakavih obolenj ali drugih posebno hudih poslabšanj zdravstvenega stanja.
Na predlog strokovnega kolegija Kliničnega centra Ljubljana - Pediatrična klinika lahko imenovani zdravnik odobri tudi pravico do nadomestila plače enemu od staršev, ko je tak otrok v bolnišnici.
To pravico lahko uveljavlja eden od staršev do dopolnjenega 18. leta otrokove starosti.
Trajanje odsotnosti je odvisno od stanja bolezni in se glede na dinamiko poteka bolezni presoja individualno.

Tukaj je link:

http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/B61898CEC23D98F4C1256E8C00271C9B

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bolniška za otroka in s.p.
9.9.2007 15:31:42   
ona
Ja,jaz grem včasih,ko so otroci bolani po bolniško za moža ker je s.p. in že če imamo pravico do bolniške,potem raje vzamem na njega,ker tole neseš na davčno potrdit,da ti osnovo napišejo in potem oni pošljejo na zzzs,kjer ti refundirajo dneve bolniške,tudi,če si samo 1 dan na bolniški,tako,da kar v akcijouser posted image
poglej na forum o partnerskih odnosih,sem tudi jaz brala,da so eni punci izgubili bolniški list in se je potem skregala nekaj z osebjem ali nekaj takegauser posted image
torej,vedno az otroka vzameš bolniško,če si s.p. in potem se na davkariji pozanimaj in jim povej,da imaš za potrdit bolniško za nego otrokauser posted image Boš naredila potem kar to bodo tam povedali,ok

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bolniška za otroka in s.p.
9.9.2007 15:36:28   
CatJa
Ja, no, na bolniško se ti "splača" le, če potem za otroka dejansko skrbi babica ali kdo drug, sicer je menda ja boljše, da gre na bolniško tisti, ki je zaposlen v podjetju, ki NI njegovo. Se pravi tisti, ki se ne sekira, kdo mu bo prislužil plačo.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bolniška za otroka in s.p.
9.9.2007 15:40:16   
ona
Ja,odvisno s kakšnim delom se ukvarja,saj moj mož tudi vedno dela,ko sem pač jaz na bolniški,papir pa vzamem na njega,ker dobi nazaj povrnjeno več,kot,če bi jaz uveljavila bolniško...
če pa si s.p. in sam zboliš,se ti ne splača oz. izpod 30 dni ne dobiš nič,za otroka pa dobiš tudi za 1 danuser posted image
Glede čuvanja babice je vsekakor odbrodošlo,samo,če tudi te možnosti nimaš,potem pa moraš bit z bolnim otrokom domauser posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bolniška za otroka in s.p.
9.9.2007 15:43:43   
CatJa
Ne štekam, sori, doma si ti, bolniški list dobi pa on. Ti pa, kaj, koristiš dopust al kako, da si lahk doma?


_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bolniška za otroka in s.p.
9.9.2007 17:12:31   
ona
A,ja sem pozabila povedat,jaz sem itak doma skozi,le zaposlena sem pri njemu in mu pomagam s papirji,sem pa v bistvu doma,tako,da ne rabim dopusta,imam pač srečouser posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bolniška za otroka in s.p.
9.9.2007 19:36:35   
CatJa
Tako pa že, ja.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bolniška za otroka in s.p.
10.9.2007 21:50:39   
piščanc
no, pa sm spet nekaj novega izvedela. mogoče bomo pa lahko kdaj celo koristili. do sedaj še nikoli nisem šla po bolniški list, sem bila vedno samo doma, sem pa s.p.

je pa res, da sem jaz doma samo kakšen dan, bolniško potem vzame mož.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bolniška za otroka in s.p.
12.10.2007 14:27:10   
Zala01
Vem...šele po enem mesecu se vam punce zahvaljujem za odgovor...ve pa res vse vesteuser posted image ...ste mi resnično pomagaleuser posted image ...lep dan še naprej...janja

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?