|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bris-pomoč
4.10.2006 15:36:59   
Wahoo RR
Pozdravljene punce

Sem najprej mislila pisat anonimno...ampak sem rekla, pa sej je vseeno.

Na prvem pregedu po porodu, mi je G vzela bris. Danes dobim klic, da izvidi niso v redu in da naj pridem drug teden, da mi odščipne tkivo in ga da v nadalne preiskave.
Govorila je zmedeno, jaz pa še manj razumela vse skupaj. Nekaj je govorila o malignem tkivu, pa da ne ve še, pa da bo vidla...vglavnem naj se oglasim.

Zdej pa vas prosim, da mi kakšna mal več pove o tem. Izkušnje ? Po naravi nisem paničar in tudi zdej nisem oziroma nočem biti. Želim pa vedeti čim več.
Kako pa to zgleda, ko ti odščipne tkivo. To naredi ona ? Boli ?

hvala za vse informacije



_____________________________

Lp,
Wahoo RR


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bris-pomoč
4.10.2006 18:47:35   
darjatimci
Ne vem kam hodiš k ginekologu,ampak mene so do sedaj vedno ko je bilo treba bris ponoviti vabili po pošti.Tudi ko sem imela kot ti omenjaš odščip tkiva je bilo tako.To ne boli,pri meni je bilo kot bi me nekdo zbodel,tkivo pa dajo v nadaljne preiskave,da vidijo kako in kaj.

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bris-pomoč
4.10.2006 20:34:47   
ElaM
Sam odščip ne boli, malo zapeče in to je to. Potem, če bo na tkivu ugotovljen CIN, sledijo nadaljnji postopki.
Sploh ni panike, te zadevščine ima že vsaka druga. Sama sem imela lani pap3, cin2, naredili so mi lasersko vaporizacijo, zdaj je pa bris ok.

_____________________________

:)

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bris-pomoč
4.10.2006 22:42:38   
lelaval
Sploh ne vem, kako ti je lahko po telefonu govorila o malignem tkivu in podobnih rečeh. user posted image  Pa upam, da je klicala zdravnica, ker sestra takih stvari ne sme govorit. Konec koncev pa se najprej razvijejo predrakaste celice in šele nato rakaste, ne pa, da ti že govori o malignih celicah. Halo - zdravniška etika ji prepoveduje to govorit - sploh vnaprej.
Lahko pa, da ne bo nič  - mora pa zdravnik naredit biopsijo (odščip tkiva) pri PAP III in več. Tako, da se ne obremenjuj preveč.
Meni to dela moj G 1x letno, ker sem že imela konizacijo (so brisi pokazali slabše stanje).  Jaz sem sama rekla G, da mi lahko odkrito pove, če so celice rakaste, ker sem se s tem že sprijaznila (po mamimi strani imamo v družini raka na rodilih - pa ne samo ena generacija user posted image ), a mi je trdil, da ne in, da se iz teh celic (če nič ne ukrepamo) lahko čez leta razvijejo rakaste celice.
Ko pa sem že celo leto dni po konizaciji imela vseskozi  bris I, pa mi je rekel, da sem imela tako vrsto raka, da bi mi preostalo največ 5 let. Takrat pa verjemi, me je resnično šokiralo.

Je pa res, da sta splav in porod 2 stvari, ki taka stanja ali izboljšata, ali pa poslabšata. Ampak glavo gor - verjamem, da ne bo nič hudega.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bris-pomoč
4.10.2006 23:20:44   
Wahoo RR
 
klicala je sestra...rekla mi je najprej samo to da bris ni bil v redu in naj pridem v torek, da mi odščipne tkivo. Če te prav razumem leleval...imam sepravi papIII ali več ? user posted image
 
Potem sem pa jest začela vrtat kaj in kako...no in tako sem prišla do že omenjenih trditev....Sej je zelo prijazna sestra in ji nč ne zamerim, da mi je karkoli drugega povedala.. Čeprav vem da se to ne smeuser posted image .

res hvala punce



_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bris-pomoč
6.10.2006 8:21:47   
smokvica
lp vsem,wahoo naj ti povem da ti nisi edini tak primer, meni je g pri brisu v nosečnosti letos marca ugotovila pap2 in pravi da gre samo za vnetje sedaj po porodu grem na pregled mi vzame bris in potem izvem da je izvid slabši pap3,in pravi naj se oglasim da me pošlje na gin.kliniko kjer bodo ukrepali naprej,meni se meša saj nobena v družini nima raka,jaz pa že par dni ne spim in ne jem ker razmišljam samo o tem kaj bo,če ga imam res,kaj če bosta moja sončka ostala brez mamice,nevem kaj naj naredim,lahko,da ni nič hujšega lahko pa da se samo še slabša.

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bris-pomoč
6.10.2006 9:24:27   
Wahoo RR
helo

ja, takih primerov je veliko...baje vsaka druga ženska...
se pa baje hitro razvija user posted image

kakorkoli, jaz bom počakala do torka...druge izbire nimam...in ne bom razmišljala o tem zdej...


_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu smokvica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bris-pomoč
6.10.2006 10:21:32   
ElaM
Ejjjj, smokvica, to še ni rak. Brez panike, res. Govorim iz lastnih izkušenj, sama sem lani tudi skoraj znorela, par dni non stop jokala in bluzila, da imam raka.user posted image  Navsezadnje pa ni bilo nič hudega, mesec po posegu sem zanosila in je bilo vse ok.
Kar pogumno, to so samo spremembe na MV, ki pa res lahko čez leza postanejo rak, če jih ne odstranijo.

_____________________________

:)

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bris-pomoč
6.10.2006 14:19:43   
Anonimen
Pozdravljene punce,
tudi sama vsake pol leta trepetam, ko kličem za izvid brisa. Dvojko imam od kar pomnim, vedno dam kuro z antibiotiki skoz, pa nič ne pomaga. Zato razumem tele občutke. No, ko sva se z ginekologinjo odločili da me pošlje v bolnico na poseg, če se bodo te dvojke ponavljale, pa čudežno pride izvid PAP1 in še to tik pred nosečnostjo, tako da sem bila ves čas mirna. No, zdaj po porodu smo bris ponovili, izvida še ni user posted image , mene pa nekje v podzavesti žre po malem...
No, jaz paničarim pri vsaki spremembi tudi na dojki, ker je moja mama umrla za rakom na dojki in ne rabim razlagat kaka panika me je pognala do g ko sem sredi nosečnosti zatipala tako bulico pod pazduho. In kaj se je izkazalo? Da se je nosečnica malo preveč zredila in je šlo za maščevje.
Jaz se probam prepričat, da takole odkrivanje teh sprememb danes pomeni le eno...da jih odkrivajo dovolj hitro. Sreča če gre za nenevarne, če pa le niso tako nedolžne jih s takim hitrim odkritjem, zagotovo pozdravijo. Zato....saj veste da z živčkanjem škodimo same sebi, ne? Zato nič črnih misli punce....Držim pesti za vse nas.

(odgovor članu ElaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bris-pomoč
12.10.2006 9:07:13   
smokvica
oj wahoo! kako si se porihtala,jaz sem bila včeraj pri g pa mi je rekla da ni nič hujšega naj pa se grem vseeno pregledat na g.kliniko lp goga

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bris-pomoč
12.10.2006 22:39:49   
Wahoo RR
ja, sem bila v torek tam...

številke pač kažejo na to...da bi lahko bilo maligno, vendar ker ni videla samih sprememb prav na materničnem vratu, mi ni odščipnila ampak sva zdej zmenjene v začetku novebmra, da mi še enkrat vzame bris...in če bodo isti rezultati, me pošlje na kliniko na odščip...mi ga ne bo ona...

tok zaenkrat....jaz še vedno kar nič ne razmišljam...nimam kej do novembra

srečno :)

_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu smokvica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bris-pomoč
27.10.2006 12:26:39   
Anonimen
Pišem malce pozno sem komaj sedaj opazla to temo, pa glede odščipa jaz sem mela 3 leta PAP II in sem hodla na 6 mesecev na bris pol pa sem le šla v bolnico na odščip pa je kljub temu da je PAP še vedn II ampak je vse ostalo OK tako da imam sedaj na 1 leto preglede, moram pa novembra poklicat kako je z zadnjim tako da se ne preveč sekirat je mogoče vsaj to dobro da smo malce večkrat tam ker tiste, ki majo I imajo vsake 3 leta samo preglede.

(odgovor članu Wahoo RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bris-pomoč
15.11.2006 18:55:51   
Wahoo RR
Oj

Evo , prejšnji teden sem bila zopet na brisu in danes mi je sporočila, da je rezultat isti kot prvič. Upala je namreč, da je pri prvem vplival na rezultat porod pred takrat 6 tedni.

No, rezultat je isti in zopet piše, da naj bi šla na odščip. V petek grem po napotnico, potem na odščip in pol pa spet čakat na rezultate.

Po kolkem času pa pridejo izvidi ?

_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bris-pomoč
17.11.2006 17:42:36   
Linča
Mislim, da me je moja ginekologinja klicala 14 dni po odščipu!

_____________________________

24. aprila je sijal sonček in rodila se je princesa Sara

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bris-pomoč
7.12.2006 9:17:07   
Wahoo RR
Evo...včeraj sem imela ta pregled, na katerega me je poslala moja gin.

Zvedla nisem itak nič. Nobenga odščipa ni bilo. Ta isti pregled imam zopet čez 6 mesecev.
On sicer je danes videl spremembe na materničnem vratu ( moja gin ni vidla nič ) user posted image ...ampak misli, da je še možnost, da se samo popravi user posted image  Kljub temu, da trdi, da so te spremembe že nekaj let vidne user posted image  

2000 sem imela laparo, 2003 izvenmaternično, 2005 porod, 2006 porod....pa noben user posted image  ni nč vidu ????

Vglavnem mal sem jezna dons zarad tega...edina tolažba mi je, da če bi bilo že sedaj kaj orng hujšega...da bi ukrepal.
Menda user posted image

Razmišljam o tretjem mnenju.



_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu Linča)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: bris-pomoč
7.12.2006 15:09:34   
Magi*
Wahoo, mene so tako cmarili "samo" 3 leta. Na koncu me je moj G poslal na lasersko evaporzacijo. sem šla po drugo mnenje, ta drugi G, mi je pa predlagal električno zanko, da bi odstranili tkivo in ga tudi dali histološko pregledati. po laserju ne ostane nič tkiva za pregled, namreč.

no, danes so mi naredili ta poseg. zdaj pa čakam na izvide in molim, da so odstranili v zdravo in da bo vse v redu.

se pa dejansko lahko tudi samo po sebi zazdravi, če imaš močan imunski sistem. pri meni se je vmes pocajtalo in 3 leta je bilo v redu. no zdaj pa je spet ven udarilo, zato se je tudi tale drugi G tako odločil in moram priznati, da se mi je ta odločitev zdela edina smiselna.

zdaj pa nazaj počivat.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: bris-pomoč
7.12.2006 15:10:10   
Magi*
aja, še to. tudi meni niso delali odščipa.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: bris-pomoč
21.5.2007 10:20:50   
Wahoo RR
oj punce

Evo..6 mesecev je minilo in zopet sem bila na pregledu.

Tudi sedaj je takoj opazil spremembe na mat.vratu, še enkrat mi je vzel bris, čeprav je rekel,da je skor 100% da bo tudi ta izvid C4 ( do sedaj mi ni noben povedal koliko točno je ) in da bom šla na odščip ali konizacijo ( a sem prav napisala ?)

Tako da moram čakam do 20.6. da vidim kam me bo poslal.

Žalostno je to, da morava zdej počakat z otročkom...sva namreč že delala na tretjem, zdej morva pa štop nardit. Odščipa namreč ne delajo v nosečnosti, razen če niso 100% da je rak. Razen če sem trenutno že noseča...Po menstruaciji sva že imela nezaščitene odnose...Tako da čakam konec meseca. Me zdej mal skrbi...bi bilo boljše, da ne bi bila.


Aja, nisem takrat napisala. Sem šla po 3 mnenje in tudi tist agin. ni nič vidla....Zanimivo, a ne....


Zdej pa mene zanima kolk je ta C4...kje na lestvici je ?


_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: bris-pomoč
28.5.2007 21:44:42   
potepinka
Hello!

No da se še jaz javim,v začetku nosečnosti mi je bilo ugotovljen PAP C4,pri 12t sem šla na odščip,nakar pride izvid CIN III.Sedaj bom hodila na kliniko na kolposkopske preglede in upam da ne bo kaj hujšega.8t po porodu pa sledi LLETZ operacija,laserska.Sem pa komunicirala z dr.Pušenjaku in pravi da to ni nobena panika naj bom mirna,da to še ni rak.Zdaj pa moram čakat do novembra da rodim.
Upam da sem ti kaj pomagala Wahoo,tako da jaz sem tudi v zapleteni situaciji in se poskušam pozitivno usmerit se mi zdi da sem se v tem času ogromno poučila o tej zadevi

Lp

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: bris-pomoč
14.6.2007 12:54:33   
Wahoo RR
Oj

da se javim...

Tudi ta bris je bil C4. V sredo grem tja da določiva datum za lasersko odstranitev tkiva. Nič še ne vem a je samo preventiva al že kaj drugega. Bom zvedela v sredo.

Zanima me, kako to zgleda. Vaše  izkušnje ? Tiste ki ste imele to, zakaj ste imele ? A kej v bolnici ostaneš ? Kok cajta se celi to ?
Sva že delala na tretjem otročku...pa sva mogla zaustavit zdej...dokler se tole ne poštima...

prosim za odgovore

_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: bris-pomoč
16.6.2007 13:03:05   
Magi*
sem ti že na "naš vsakdan" odpisala, pa bom še enkrat. ne razumem, kako vas pošljejo na LLETZ in laser, ker to dvoje ni eno in isto. prvo je odstranitev tkiva z električno zanko, drugo je laserska vaporizacija. laser običajno porabljajo pri manjših spremembah, mlajših puncah... wahoo, če hočeš pojdi k dr. Kobalu po mnenje. on je tudi operater na ginekološki kliniki, dela pa tudi v privat ambulanti. mene je zelo lepo sprejel, natančno kolposkopiral MV (jaz sem spremljala na monitorju) in mi je vse sproti pojasnjeval. se je strinjal z mano, da laser ni zame najboljša opcija, ker nisem bila na odščipu in mi je tudi rekel, da ni potreben, ker je jasno vidno, da spremembe so in so plitke. potem mi je naredil poseg na kliniki (seveda na napotnico, na vrsti sem bila v 14 dneh), zelo plitek rez v zdravo, histološka preiskava je pokazala, da je bilo tkivo CIN II.

dela pa v
CENTER ZA GINEKOLOŠKO IN PERINATALNO DIAGNOSTIKO d.o.o. 
Celovška 93a
1000 Ljubljana
 
TEL: 01 5195 214
GSM: 031 473 950
 


_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?