|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bronhiolitis,
2.11.2008 19:46:24   
ziva80
zanimajo me vaše izkušnje z bronhiolitisi in flixotidom. Naš skoraj 3 letnik ga je prebolel do zdaj že 5x in me zanima kdaj se bo to končalo, ali je res da pri 3 letih dobijo otroci močnejši imunski sistem podoben odraslemu in tako ne pride več do novih epizod bronhiolitisa.
Pomagajte z nasveti, saj ne vem več kaj na naredim. Kako se je vam uspelo pozdraviti, da so otroci bili celo leto v vrtcu in ne le par dni v letu?
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bronhiolitis,
2.11.2008 19:54:28   
TRIŠ
Pri nas se je pri obeh končalo pri četrtem letuuser posted image

(odgovor članu ziva80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bronhiolitis,
2.11.2008 19:55:26   
lojzika
Kaj je flixotid?

No našemu ki je tudi en bronhitičar smo kupili inhalator in to je ena redkih stvari za katerega mi ni žal denarja. Kakor začne malce pokašljevati že dobi za inhalirati , tako da je res razlika. Verjetno pa ga že imate.


Ja mislim pa da iz bronhiolitisa pride potem bronhitis, dojenčki imajo bronhiolitis večji pa bronhitis. Pomaga pa tudi morski luft, mene sta moja starša pozdravila z vsakoletnimi enomesečnimi počitnicami na morju user posted image  

(odgovor članu ziva80)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bronhiolitis,
2.11.2008 20:00:04   
lukec
Tole so bo mogoče slišalo malo kruto in čudno. Sama sem imela bronhitis do petega leta, ko me je ati na morju na silo "stunkal", da sem izbruhala čisto ves sluz. Sicer sem mu za kakšen dan zamerila, bolna pa od takrat nisem bila nikoli več (kar se bronhitisa tiče). Če je bilo to zdravilo ali le slučaj pa ne vemuser posted image

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bronhiolitis,
2.11.2008 20:02:39   
ziva80
Triš....šele, kaj ste delali do takrat, sta bila v vrtcu otroka? Iščem privat varstvo, ker vidim da ne bomo zdržali v vrtcu po tri dni in spet 2 tedna ali več doma. Kaj ste delali do 4 leta, se je kako čudežna mavža, zdravilo pokazalo da ga lahko predlagate?

Lojzika....ne ni vse isto, bronhitis in bronhiolitis, to je razlika in ja lahko imajo tudi starejši, kot ga ima še vedno naš. Glede inhalatorja, ja ga imamo, ampak ne nič ne pomaga, ko se razvije bronhiolitis je le ventolin in flixotid (to je tudi pumpica, kot ventolin) pomagata, na žalost, bi tudi jaz raje vidla da bi kaj drugega dobil. Pa da ne govorim o morju, ja imamo vikend na morju sva preživela 3 mesece na morju, zdaj 2 tedna, pa smo ga vseeno dobili, tako da ne bom zgubljala besed s tem.

Zanima me le kdaj se to konča in če so kake domače mavže, fore, ki bi mu pomagale (aja pa fitobimbi mazilo, pa ognjičevo just, pa laneno seme na prsa, pa fiziološka - to že poznamo....) Kaj novega?!

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bronhiolitis,
2.11.2008 22:57:48   
lojzika
IZVIRNO SPOROČILO: ziva80


Lojzika....ne ni vse isto, bronhitis in bronhiolitis, to je razlika in ja lahko imajo tudi starejši, kot ga ima še vedno naš.


Ne vem tako so meni razložili ko sem bila z 3 mešečnico v bolnišnici in je bilo kar hudo, tako da mi je poznano oboje bronhilitis in bronhitis, tako da ko ga eden dobi se takoj pelje še na drugega tako da si lahko predstavljaš kako je.

Drugače pa se mi zdravimo še z bezgovim čajem.

In na pljuča jima dajem tisto, ko je v bistvu za v planine, ki se segreje, ko prepogneš tak čepek. Princip je isti kot pri termoforju. Le da bistveno dlje ohranja toploto.

Potem smo pa predno smo izvedeli da gre za bronhitis in bronhilitis dajali še med v redkev, to je sicer proti kašlju in enkrat je sinu res poma

(odgovor članu ziva80)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bronhiolitis,
2.11.2008 23:43:23   
lelaval
Sin je imel bronhitise (ne bronhiolitise) od . leta naprej - s .1.9. je šel v vrtec, nekje na sredini oktobra pa je 1. zbolel - je bil 14 dni doma, 1 teden v vrtcu, 14 dni doma - in ta začaran krog se je vlekel do 5. leta, ko je šel na operacijo žrelnice (je vedno dobil bronhitis in vnetje ušes - to pa je že potem vplivalo na sluh, tako, da je operacija bila takorekoč neizogobna). Mi je zdravnica  rekla, da ima slabšo odpornost in navadno to prerasejo ob vstopu v šolo, če pa takrat ne, pa v puberteti.
Vem, da je mučno tako, ampak boš videla, da bo hitro minilo. Meni so, ko je bil star 3 leta govorile druge mamice, da je pri njihovih otrocih okrog 6. leta nastalo - kot odrezano - niso bili več bolani.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu ziva80)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bronhiolitis,
3.11.2008 7:37:22   
ziva80
IZVIRNO SPOROČILO: lojzika

IZVIRNO SPOROČILO: ziva80


Lojzika....ne ni vse isto, bronhitis in bronhiolitis, to je razlika in ja lahko imajo tudi starejši, kot ga ima še vedno naš.


Ne vem tako so meni razložili ko sem bila z 3 mešečnico v bolnišnici in je bilo kar hudo, tako da mi je poznano oboje bronhilitis in bronhitis, tako da ko ga eden dobi se takoj pelje še na drugega tako da si lahko predstavljaš kako je.


Nočem se ponavljat in se obešat na tvoje besede, ampak napisala si skoraj isto, saj pri vas je šlo za isto bolezen, pri nas je pa BRONHIOLITIS (je vnetje najmanjših dihalnih poti, ne zdravi se z antibiotikom, kot bronhitis).  No pa saj ni pomembno, zanimajo me izkušnje. Kaj ste dajali na pljuča, ne razumem, a to je topel termoforček?

Lelaval....naj se ne sliši grdo, ampak tudi jaz bi raje vidla, da ima vnetja ušes, ker bi to lahko opazovala, oz zdravila z ustreznimi zdravili, pa vedela bi da bo po 14 dneh spet konec (ampak pri vas se tudi skos ponavlja, tako da ste na skoraj istem kot mi).
Najhuje pri nas je, da dobi kar na enkrat iz dop v pop dihalno stisko in če jo hitro ujamemo, to govorim glede ventolina, da mu pravočasno damo, je situacija super in ostanemo doma, če ne smo spet v bolnici. Ko berem strokovne razlage bronhiolitisa, je povsod omenjeno da velik odstotek otrok dobi astmo, to pomeni celo življenje isto kot zdaj, no ko bo večji bo bolje, to razumem, ampak poznam gospo, ki je hud asmatik in me je tega najbolj strah, da bo tudi on tako, tega pa ne želim niti mojemu sinčku niti drugemu otročku ....           
In ne predstavljam si, da bo spet leto dni doma v privat varstvu (to pomeni, da se čuva sam, ker potem je isto kot če ga dam v večjo skupino), ko mu je pa tako lepo v vrtcu, ampak njegov imunski sistem ne prenese prehlada.

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bronhiolitis,
3.11.2008 9:20:07   
Luni
Joj, ziva80, poznamo bronhiolitis. Po dveh fantih, ko nisem vedla sploh kaj je to, ga je fasala naša najmlajša z odhodov v vrtec (ob letu). 2x smo bili v bolnišnici, zdaj pa je zaenkrat kar o.k., čeprav zdaj že en mesec kašlja non stop. Ampak vsaj kašlja, kar je najbolj pomembno pri bronhiolitisu. Zdravilo je veliko tekočine (to je edino zdravilo)- jaz ji kuham čaj iz ozkolistnega tropotca in ne vem, ali ji pomaga to ali pa pršilo aqua maris (morska voda). To je neke vrste fiziološka in ji večkrat na dan pihnem v nosek. Ja, se ga pa bojim, zato jo takoj, ko začne na suho kašljat, začnem siliti s tropotčevim čajem in to fiziološko. Tudi nam inhalacije ne pomagajo. Je pa zanimivo, da naša tamala, ko pride na morje, zboli, vendar je po petih dneh na morju v redu. Smo pa bili čez praznike za dva dni na Pagu in je bil ravno kontra učinek spet: namesto da bi ji pomagalo, je začela na suho kašljat. Pa pravijo, da je to normalno, saj pride do neke vrste reakcije user posted image  Pojma nimam, kaj naj ti rečem, sem toliko prebrala o bronhiolitisu, pa še sama ne vem, kaj najbolj pomaga. Naši zaenkrat to dvoje in morje daljše od pet dni user posted image  Sicer pa naša ni imela flixotida, ventolin pa samo prvič, ko smo prišli iz bolnice, pa še to samo nekaj dni. Opazila pa sem, da Pediatrična (vrazov trg) zdravi čisto drugače kot infekcijska klinika. Če te zanima kaj več, piši na ZS

_____________________________



(odgovor članu ziva80)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bronhiolitis,
3.11.2008 9:35:34   
Anonimen
Živa80, ti bom še jaz povedala svoje izkušnje z bronhiolitisom. Doma imam 16 mesečnega sina, ki je od 14 m ( se pravi v 2 m) prebolel 3x bronhiolitis. In veš do česa so prišli naši zdravniki?! Naš mali ima alergijo na KM(začel ga je piti 2 dni pred prvim Bron..., prej je bil še na adaptiranem), katera se pač ne kaže skozi kožne izpuščaje, ampak mu gre na dihala. Verjameš al ne, mene je skori kap, ko sem to zvedla.Smo pa dobili sedaj tudi prah SINGULAIR in pa seveda Ventolin in masko, saj smo sedaj odkrili še alergijo na klor.

(odgovor članu Luni)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bronhiolitis,
3.11.2008 9:36:49   
bskrle
Mi smo jo imeli leto leto doma, trenutno je v vrtcu(2 leti), vsak leto gremo za 14 dni na morje in jo večkrat potunkamo, gre veliko ven iz nje. Takoj ko se začne kašelj in sluz sem malo zaskrbljena, tako je letos bila en teden doma in se bolezen k sreči ni razvila.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bronhiolitis,
3.11.2008 9:52:35   
Irena88
Tudi moja hčerka je imela večkrat, bronhiolitis. Lansko jesen smo jo izpisali iz vrtca, ker je bila od sep. do nov. samo 5 dni zdrava... Obiskali smo že vrsto zdravnikov, bili v alergološki ambulanti, kjer so izključili, da bi ji kakšen alergen pospešil potek bolezni ki je odvisna od imunskega stanja otroka, od prehranjenosti in številnih drugih dejavnikov, pa tudi od lastnosti samega virusa. Sicer pediatrinja pravi, da pogosteje zbolijo otroci nagnjeni k alergijam, otroci ki živijo v okolju z onesnaženim zrakom, otroci ki niso bili dojeni...
Letošnje poletje je začela naša mala preventivno jemati flixotide 2 vpiha 2x dnevno, le ta ji bi naj pomagal proti vnetju dihal in 1x dnevno dobi singulair, ki bi ji naj tudi ščitil bronhije. Zdravljenje s flixotidom je dolgotrajno, saj se njegovi učinki merijo šele v mesecih tako, da bo dobivala ti dve zaščiti vsaj do pomladi, da bo lahko pediatrinja ocenila njuno učinkovitost. Upam, pa da bo vse skupaj s starostjo otroka izvenelo...  

< Sporočilo je popravil Irena88 -- 3.11.2008 9:54:45 >

(odgovor članu ziva80)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bronhiolitis,
3.11.2008 9:54:02   
erna14
ja pr nas smo bili ze 2x zaradi bronhiolitisa v bolnisnici,dobili ventolin....nazadnje ko je bil res grozno prehlajen,sem samo cakala....vendar sem mu vrjetno preprecila z stalnim ciscenjem nosa...sepravi prvih par dni zacetka prehlada intenzivno ciscenje nosa,se pravi vcasih tudi na 15 min,cistim ga pa tako da v razpirator od nubija nalijem fiziolosko notr in nato skozi eno nosnico spricnem fiziolosko in to zaokrozi skozi nosek in na drugi strani pride vseee ven..in mislim da tako smrkel ne pride ves na dihala..zraven pa mu dajem se sirup za izkasljevanje,da cimvec in cim hitreje to izkaslja...pomoje je to veliko pomagalo...srecno

_____________________________

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu ziva80)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bronhiolitis,
3.11.2008 10:23:36   
ziva80
Hvala vsem. Vem da je pri vsakem otroku drugač in vsakemu nekaj pomaga, ampak stvari ki ste jih napisale smo že vse poskusili (sirup za izkašljevanje - drug dan je bilo grozno, nikoli več ga ne dobi, smo pristali v bolnici, fiziološka - na 15 min, ja imam tudi jaz take intervale če ne še celo na 10 min, vsakič ko mi je kaj sumljivo, kravje mleko, če sem prav razumela KM - ne pije že od decembra lansko leto, saj mu je to mleko največ problemov in sluzi delalo, tako da sem izredno vesela da ga ne želi,...) poskusit moramo še s tropočevim čajem to je pa nekaj kar še nismo poskusili. Potunkala ga bom pa takoj ko bo malo toplo, da vidim če ga bo kaj spucalouser posted image .

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bronhiolitis,
3.11.2008 13:27:23   
Lara28
Tudi mi poznamo bronhitise. Naš ima 2 leti in pol. Prvi bronhitis je imel pri 14 mesecih, ko smo pristali v bolnici. In potem celo lansko zimo: od okt do feb je bil en teden zdrav in zopet bronhitis. Mešalo se mi je že od vsega skupaj. Na srečo smo najhujše uspeli preprečit z ventolinom in inhalatorjem, tako da nam vsaj v bolnico ni bilo treba več. smo pa bili pri P menda skoraj vsak teden.
Čez pomlad in poletje je bilo boljše, mislim, da  le 2x . Konec julija (po 3 tednih morja in tudi potapljanja) je spet dobil bronhitis. Sicer ni bilo hudo, nam je pa P predpisala singular praške, ki jih zdaj jemljemo že 4 mesec. In zaenkrat pomagajo. Takoj ko mu začne malo tečt z nosa, pucamo s gfiziološko kot obsedeni, poleg tega pa mu še edno izsesam s pumpico, tako da jenos res čist. Zdaj ko zna že sam pihnit je še lažje. Nazadnje, ko sem prehlajenega dala v varstvo in mu ni nihče čistil noska redno, je bilo spet takoj kašljanje in hropenje.
Torej po naših izkušnjah RES pomaga temeljito in neprestano čiščenje nosa. Poleg tega pa se mi zdi da ti praški,, ki jih je tudi pomagajo. Dajem pa mu tudi redno (kot preventivo) sirup iz smrekovih vršičkov (doma narejen). No upam, da nam uspe to zimo prebrodit z manj bronhitisi, ker lani bi skoraj ostala brez službe, zaradi neprestanih bolniških.
Lp, Lara

(odgovor članu ziva80)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: bronhiolitis,
6.11.2008 19:09:42   
s.
Za lajšanje, pa tudi za popolno ozdravitev se priporoča balzamična krema ( bor, evkalptsu, meta, kafra, materina dušica...), alpen oil ( razpršilo brez potisnega plina z zelišči), ki razkužuje prostor in lajša dihanje. Oba, tako krema kot sprajček redčita sluz, čistita dihalne poti, lajšata izkašljevanje ipd.
Seveda pomaga tudi smrekov sirup s komarčkom in brinjev med.

Če katero zanima...ZS.

< Sporočilo je popravil s. -- 6.11.2008 19:11:11 >

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
7.11.2008 0:45:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu s.)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: bronhiolitis,
7.11.2008 8:15:40   
Bojana 29
Še ena mamica, ki ima punčko (stara je 2 leti in 4 mesece) z bronholitisom. Pri nas so se težave začele pri 15 mesecih - takrat sva bili tudi v bolnici. V tem letu je bila bolna že 5 krat. Nam Ventolin ne pomaga.  "Dihamo" pa: sprej zeleno- sive barve (2 vpiha) in sprej marelične barve(2 vpiha) (trenutno se nikakor ne morem spomniti kako se imenuje naše zdravilo) in sicer, prvi dan na 6 ur, potem dva dni na 8 ur, 2 dni na 12 ur in dva dni na 24 ur. Vsak dan zvečer pa vzameva Singulair. Vedno pa se bolezen začne z navadnim prehladom. Teče ji iz nosa, kiha, vročine nima. Dva dni zatem začne zelo težko dihati in že moramo "dihati" naša zdravila.  S tem, da je 1. dan čisto izčrpana - spi ponavadi skoraj celi dan. 2 . dan pa je že v svoji formi - tako da ta zdravila pri moji punčki res delujejo in ji pomagajo. Prav zaradi teh težav moje punčke nisem vpisala v vrtec - pazi jo babica. Če se bodo tile bronholitisi nadaljevali, tudi drugo leto ne gre v vrtec.

Zdaj pa še eno vprašanje: ali alhko zrnca Singulairja zmešam z mlekom npr. z žličko čokolina ali z žličko jogurta?

LP vsem

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: bronhiolitis,
7.11.2008 8:20:27   
_andreja_
Nalin v lekarni se dobi ena takšna nežna kremica, ki jo lekarne same izdelujejo in je od treh mesecev dalje, samo koliko pa pomaga je pa res druga zgodba, mogoče bi vprašala in se pozanimala zgubiti nimate nič.... samo glede na to da ste na ventolinu mislim, da bodo naravni pripravki bore malo pomagali, vsaj pri nas je tako.... lahko samo čakamo da mine samo od sebe...

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: bronhiolitis,
7.11.2008 9:56:51   
mojasončka
Flixotide-kot antibiotik-sam za plučka

Midva imava bronhitise od 6m naprej-sva pri drugem tud v b pristalauser posted image
Voden bronhitičar, kot asmatik, je mel flixotide-redno zaščito dva vpiha dvakrat dnevno 1 leto+singular prašek(za asmatike) 1 krat dnevno
No in letos aprila je men prekipelo in sem mu vzela vstran postopoma vse(je blo polek praška ist), in glej ga zlomka, samo en bronhitis do sedaj-pa še to pred kakim mesecemuser posted image

So bili pa njegovi bronhitisi in navadni in asmatični
ko so bili asmatični je dobil in flexotide in berodual-za širjenje pljučk
Star je pa sedaj 2leti in 4 mesece


_____________________________

Komaj čakamo 4 člana pardon čalnico družine

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: bronhiolitis,
7.11.2008 9:59:51   
mojasončka
Zdaj pa še eno vprašanje: ali alhko zrnca Singulairja zmešam z mlekom npr. z žličko čokolina ali z žličko jogurta?
IZVIRNO SPOROČILO: Bojana 29
bronholitisi nadaljevali, tudi drugo leto ne gre v vrtec.

men so rekli da naj nebi mešala z tekočino-medtem ko so kolegici rekli da naj kruser posted image . No jaz nisem nikoli-smo se kr z jogurti pudingi matrali. tud čokolino nebi smel bit sporen tko da-tekočino pa sem mislila sok,voda,...../quote]

_____________________________

Komaj čakamo 4 člana pardon čalnico družine

(odgovor članu Bojana 29)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: bronhiolitis,
7.11.2008 10:29:27   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin

vidim da eni mešajo bronhitis in bronhiolitis. Bronhiolitis je enako pljučnica. Pri bronhiolitisu so tako kot pri pljučnici prizadeta vsa pljučka, pri bronhitisu pa samo bronhiji (mislim da so to zgornji del pljuč)

Mene tudi zanima, kdaj se to konča. pri nas pomaga samo ventolin in od spetembra dalje smo praktično konstantno na njem, poleg tega pa jemo SINGULAIR in moram rečt da kar pomaga oz zadevo zelo umiri. Granulce pa mora jemati vsak večer. Naravnih pripravkov si zaenkrat ne upam uporabiti saj so za dojenčke preagresivni.


Ne vem, če to čisto drži. Meni je pulmolog razložil, da so pri bronhiolitisu prizadete alveolce, najtanjše cevčice, katere vodilo do bronhijev. To je virusna okužba, medtem ko je bronhitis bakterijska in so prizadeti bronhiji.....

_____________________________



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
7.11.2008 11:33:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu _andreja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
7.11.2008 11:35:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: bronhiolitis,
7.11.2008 11:41:41   
mojasončka
V lekarni morate pazit kaj rečejo-se tud zmotijouser posted image
men so v bolnici rekli da najnebi z tekočinouser posted image

Berodual-ventolin pa tud brez zdravil ne pomagatauser posted image , zato pa je tu še flexotide kot antibiotik, prva dva sam širita pljučka, sam če ne zdraviš zraven nevem kako bi pol sam širjenje koristilouser posted image

No upam , da ni kaj narobe z tem ko sem prišla k debati, sam mislim da upam no da bom kateri lahko kaj pomagala-vem kako hudo se je men vse skupaj na začetku zdelo-pol pa sem že sama vedla kdaj kaj rabiuser posted image

No upam da vaše hitro mine in bodo vse te stvari hitr odložili na stranski tiruser posted image





jaz nebi rekla da glih težko diha-ja se pa hitro zadiha-ampak takrat mora res zelooooooooo noretuser posted image


_____________________________

Komaj čakamo 4 člana pardon čalnico družine

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




način poroda
bellamia

kako ste rodile svoje otroke?

naravno, brez protibolečinskih sredstev (76%)

s carskim rezom (18%)

z ultivo (6%)


Število vseh glasov: 319

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!