Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

je imel po prvem cepljenju le blažjo reakcijo (nemiren spanec, malo vročine), po drugem pa katastrofa. Vreščal je, postal je ves pikast in flekast; takoj smo šli nazaj do zdr. in dobili sirup proti alergiji, ki ga je jemal še 5 dni po tem. Čez nekaj dni smo morali na Pediatrično na odvzem krvi (imunoglobinov). čez dva meseca smo dobili izvid, da je pri njem izražena hipogamaglobulinemija (
) in da se mora madaljne cepljenje odložiti ter da moramo na ponoven odvzem krvi. In zdaj še čakamo na izvide in nadaljna navodila. Obenem pa moramo še dodatno ful paziti pri prehrani (dojenje in brez kakšnih adaptiranih mlekov, paziti pri gosti hrani ...). Zadnjič sem mu iz firbca dala malo adaptiranegamleka v kašico in čez pol ure je bil ves flekast okrog ust.
Tako da, ne vem.
. Po OMR je imela pa po enem tednu vročino in izpuščaj...skratka nič posebnega.
To ni izmišljeno in verjemi mi, da je tudi mene obupno strah teh cepljen. Če povem po resnici pri ta malem o tem nisem veliko premišljevala, ker je šele zadnje čase prišlo v javnost, da ta cepljenja niso najboljša. Slišala sem celo, da naj bi bila (dokazano) rakotvorna in da veliko zdravnikov ne da svojih otrok cepit.