|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dabroston
21.12.2007 18:04:11   
sunny24
Pozdravček! :)

Včeri mi je gin predpisala te tablete za ureditev ciklusa (iz 30 dni na 28 dni). Mal me je zmedlo njeno vprašanje, al naj še naprej poslušam zanositi naravno al mi da te tablete? Zdaj me pa zanima, al s temi tabletami poveča možnost zanositve al kaj? Jih mam prvič, tako, da mi ni kaj doati jasno!
user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dabroston
21.12.2007 23:14:10   
ellie
To je vse skupaj nelogično... Jaz sem dobila dabroston za sprožitev M, ker je skoraj 2 meseca ni bilo. In ne povečajo možnosti zanositve... Sploh pa ne vem zakaj bi prestavljala M iz 30 na 28 dni...sej 30 dni je čist ok, če je le redna. Pomoje nima smisla, da jih jemlješ.

Lp

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dabroston
22.12.2007 23:04:42   
taši84
te tablete sm tut js jemala za ureditev M ne pa da se ti poveča možnost zanositve.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dabroston
23.12.2007 1:01:47   
sunny24
Pa sej to mi ni jasno. Pa je še rekla G, da če pol po treh mesecih ne bo M, naj pridem nazaj???????? No, neki sem še pozabla napisat... mam že 3 mesece , pred M enih 7 dni rjav izcedek.... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dabroston
23.12.2007 10:57:56   
Temari
Zato ti jih je pa predpisala - zaradi izcedka namreč. Ker rjav izcedek lahko pomeni samo eno - krvavitev.

Is Belupove strani:

Kdaj zdravilo Dabroston uporabljate?

Zdravilo Dabroston uporabljate za zdravljenje vseh ginekoloških motenj, pri katerih je potrebno jemati gestagene:
• pri nadomestni hormonski terapiji v kombinaciji z estrogeni, fiziološki postmenopavzi in stanje po ovariektomiji
pri motnjah menstrualnega ciklusa: nepravilen menstrualni ciklus zaradi hormonalnega neravnotežja, disfunkcionalne maternične krvavitve, dismenoreja (boleča menstruacija) , sekundarna amenoreja (izostanek menstruacije), menoragija brez organskih vzrokov (premočna menstruacija, ki traja dlje kot 7 dni)
• če imate predmenstrualni sindrom
• če imate endometriozo
• če ste neplodni zaradi insuficience rumenega telesa
• pri habitualnem in grozečem splavu

Tudi meni je predpisala Dabroston, a za ureditev M cikla (zadnji trije ckli so bili 35 dni, 52 dni in 29 dni). G je tudi povedala, da ni straha, če zanosim med jemanjem Dabrostona.

_____________________________

Življenje se ne meri s številom vdihov, ampak s številom trenutkov, ki ti vzamejo dih.

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dabroston
26.12.2007 22:07:11   
blustar
Jaz sem dobila po krvavitvi, ko še niso vedeli, da je bil splav in je G rekla, da so to hormoni za vzdrževanje nosečnosti. Tako da bi rekla, da je z njim večja možnost zanositve, ker vpliva na višanje nosečnostnega hormona.

(odgovor članu Temari)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dabroston
15.1.2008 23:43:58   
matejka78
Pozdravljene,

sem malo brskala, da bi kje našla Dabroston, ker se mi je na jajčniku naredila cista in mi je G predpisal te tablete in rekel, da jo bova poskušala tako počiti in me je samo zanimalo, če sva lahko tudi ta mesec z user posted image  še naprej aktivna in user posted image in sem našla tukaj odgovor. Skratka veselo naprej v akcijo, ne?


(odgovor članu blustar)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dabroston
30.8.2008 10:42:01   
L3vcika
se moram kr strinjat...kolkr sem jst razumela ginekologinjo, ki mi je pred 14 dnevi predpisala dabroston, so to tudi tablete za povečanje možnosti zanositve. Poleg vseh ostalih stvari. Čudne so te tablete, kar na vse vplivajo. :)

(odgovor članu blustar)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dabroston
30.8.2008 11:46:03   
kitka1
 Tablete Dabroston imajo specifičen učinek na maternično sluznico, zaradi didrogesterona (nekakšen umetni progesteron) se le ta začne debeliti. Tablete predpisujejo torej tistim, ki imajo premalo svojega progesterona in zato posledično pretanko sluznico po ovulaciji, kar pomeni, da se zarodek težje vgnezdi ali se sploh ne... In če že se, ga zaradi prezgodnje menstruacije (npr. manj kot 10 dni po ovulaciji) luščenje sluznice dobesedno odplakne. Značilno za to težavo je rahla krvavitev že nekaj dni pred menstruacijo.

Dabroston pa predpisujejo tudi tistim, ki dlje časa ne dobijo menstruacije, kar pomeni, da tudi ovulacije niso imele. Sluznica se ob jemanju tablet začne odzivati podobno kot po ovulaciji in se ob prenehanju jemanja odlušči ter je kot taka pripravljena na nov ciklus (npr. da potem začnete s klomifenom...).

Zato torej Dabroston dajejo tako tistim, ki želijo dobiti menstruacijo, kot tudi tistim, ki želijo zanositi, pa imajo premalo svojega progesterona, ali tistim, ki so že noseči, saj ima progesteron tudi takrat pomembno funkcijo - skrbi za dobro prekrvavitev sluznice - in s tem preprečuje splav.

V navodilih piše, da jemanje ne zavira ovulacije in ne vpliva na bazalno telesno temperaturo.

(odgovor članu L3vcika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dabroston
31.8.2008 12:31:27   
L3vcika
Najljepša hvala za tako izčrpen odgovor. Zdej mi je vsaj mal bolj jasno zakaj to jem :)  ker ko sem prej določene poste spremljala tko nisem vedla al sem noseča, al sm mela splav, al sm ga dobila zaradi premočne M,... Hvalauser posted image

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dabroston
16.9.2008 18:50:22   
tweety83
dabroston tablete ti predpišejo ker imajo več različnih učinkov - sprožijo menstruacijo,ti uravnajo ciklus itd.
Jaz sem jih jemala tri mesece zaradi uravave ciklusa.
naj ti pa povem da se kar pripravi na napihnjen trebuh in +2kg minimalno. to je pa stranski učinek - ni nujno da pri tebi tudi - pri meni je bilo.

LP

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dabroston
8.10.2008 20:25:20   
Anonimen
Mi pa ze eno leto delamo na dojencku, sedaj pijem dabroston in me zanima, ali je kateri ratalo zanositi, ko je zacela piti te tablete? aja pijem pa zato, ker imam zelo neredne cikluse. Hvala

(odgovor članu tweety83)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dabroston
9.10.2008 8:18:47   
Balonchy
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Mi pa ze eno leto delamo na dojencku, sedaj pijem dabroston in me zanima, ali je kateri ratalo zanositi, ko je zacela piti te tablete? aja pijem pa zato, ker imam zelo neredne cikluse. Hvala



Mislim, da ti na to lahko odgovori avtorica začetnega sporočila. user posted image  Je namreč nosečka in pričakuje februarja 2009 svojo prvo štručko!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dabroston
9.10.2008 13:56:21   
Anonimen
user posted image  hvala za odgovor in pa cestitam nosecki!!!Upam da bo pri meni isto...

(odgovor članu Balonchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dabroston
12.10.2008 9:23:25   
veseli trebušček
TAMARI in KITKA  imata prav. tudi jaz sem ga dobila,takoj po IVF in ga morem jest do 12 tedna nosečnosti.

Je vseestransko zdravilo.


_____________________________

veseli trebušček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dabroston
12.10.2008 12:03:59   
ency
Dabroston pijem prvic ta mesec in danes se mi je pojavil krvav izcedek. Nevem kaj to pomeni? Dobila sem jih za ureditev m. ciklusa, saj imam zelo dolge, na cca 45dni. Zadnjo m. sem imela 20.9 in ce sem prav razumela ginekologinjo bi jo sedaj s tabletami mogla dobiti okoli 20.10. Zdaj pa ta izcedek...a je katera imela podoben primer?

(odgovor članu veseli trebušček)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dabroston
3.12.2008 8:51:30   
iannia
Jaz naj bi dabroston jemala po 1. UZ, to je nekako 8.teden nosečnosti. Zakaj točno tudi ne vem. Zdaj jemljem Utrogestan. Kje ste pa dobile Dabroston, ker se ga v nobeni lekarni ne dobi. Imam recept, pa nimam kej z njim. Sicer mi je rekla ginek., da bom pa Utrogestan naprej jemala. A imajo podoben učinek ali kako? A katera ve?

_____________________________

Uživaj življenje, saj je čudovito, čarobno potovanje!

(odgovor članu ency)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dabroston
12.1.2009 8:26:51   
ejči
Pozdravček:)
Jst sem tud dobila tabletke dabroston zaradi nerednih ciklov in zato lažjega načrtovanja nosečnosti. Zanima me, če katera ve, kdaj po dobiš ovulacijo načeloma ob jemanju tablet?Meni je ginek. prdpisala jemanje od 15-25. dneva, 28. dan naj bi pa menda dobila menstr.  Sedaj me pa zanima, kako je z ovulacijo? Kdaj nastopi? Lp Ejči

(odgovor članu iannia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: dabroston
12.1.2009 11:16:32   
ency
Jst sm ravnokar koncala s pitjem Dabrostona, pila sem ga 3mesece (zaradi nerednih cklusov)...mislim da ovulacija nastopi 10-14dni pred predvideno user posted image . Se mi je pa pojavil teden dni pred user posted image  roza izcedek, ki je trajal kar en teden, user posted image  pa je prisla tocno na 28dan. Zdaj sem ta ciklus prvic brez dabrostona in ce racunam, da bi na 28dan mogla prit, ze zamuja...me pa ful bolijo jajcniki-predvsem zvecer, tudi slabost je prisotna in pa boleca prsa, tako da predvidevam, da pride kmalu.

(odgovor članu ejči)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: dabroston
24.1.2009 21:28:29   
Anonimen
živjo!sem imela izkušnje z dabrostonom in klomifenom.prvič ko sem hotla zanositi sva se trudila z mojim dve leti po naravni poti ali brez uspeha.potem sem začela jemljati klomifen in sem zanosila potem pa sem dobila še dabroston.rezultati pa so bili uspešni.zdaj hočem še drugič zanositi po 9 letih in mi spet ne gre.šla sem na preglede in 4 cikluse jemala klomifen ali brezuspešno.v četrtek spet grem g in sem prav žalostna ker se že eno leto spet trudiva pa nič.bom videla kaj mi bo naprej svetovala .lp

(odgovor članu ency)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: dabroston
25.1.2009 17:16:13   
pikica36
meni jE Pušenjak rekel, da naj ga jemljem v drugem delu ciklusa od 11-25 dne , ker je možno da ne zanosim zaradi popuščanja rumenega telesca. in v primeru + naj ga jemljem do 12 tedna , v primeru , da je test neg. pa počakam na M.

_____________________________

pa smo spet tam, kjer smo bili- nikjer!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: dabroston
25.1.2009 17:45:02   
divans1
Zdej pa js ne razumem čist tega. Sama bom šla verjetno drug mesec na klomifen, ker mi folikli ne rastejo dovolj kljub rednim menstruacijam. A to pomeni, če bom slučajno zanosila, mi bo pol ginekologinja predpisala še dabroston, glede na to, da sm že mela enkrat splav?? Al jo je treba to kej spomnit??? Kakšne izkušnje imate s tem in klomifenom, ker vidim, da ga tudi v tej temi nekatere omenjate? Hvala za odgovore!

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: dabroston
25.1.2009 19:01:58   
CLAUDY11
živijo punce kolikor jaz vem dabrostona ni več na našem trgu!!!! ker ko sem ga hotela je rekla da ga ni in namesto tega devajo primolu nor!!!

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: dabroston
25.1.2009 19:32:57   
divans1
A mi ne ve nobena odgovorit???

(odgovor članu CLAUDY11)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: dabroston
26.1.2009 14:54:03   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: CLAUDY11

živijo punce kolikor jaz vem dabrostona ni več na našem trgu!!!! ker ko sem ga hotela je rekla da ga ni in namesto tega devajo primolu nor!!!


Ne, pri nas ga ni, dobiš pa recept in greš potem lahko kupit na Hrvaško...

(odgovor članu CLAUDY11)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 let čakanja na otroka: Zgodba, ki me ne ...
Povedala vam bom nekaj zelo intimnega ... In bolečega. Sedem let sem se spopadala s svojo žalostjo, pustila je posledice...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?