|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dejavnosti v vrtcu
13.2.2010 22:26:26   
2srcka
Zanime me, kakšne dejavnosti imajo otroci v vrtcu kamor hodi vaš otrok. Imajo organizirane kakšne izlete? kako preživijo dneve? S čim se ukvarjajo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dejavnosti v vrtcu
14.2.2010 8:20:46   
**Tinkara78**
Po osmi uri je zajtrk, potem jutranji krog kjer se dogovorijo kaj bodo delali cel dan. Vodeni program do nekje desetih. Potem grejo obvezno ven - razen če je res zelo mrzlo, ali je velik naliv. Po dvanajsti kosilo. Ker so zadnje leto v vrtcu več ne spijo. Sledi prosta igra oziroma dejavnosti v sklopu vrtca: družabne igre, ročna dela, ljudski plesi, pevski zbor, likovni krožek,.....

Letno plačamo lutkovni abonma - 20 eurov mislim da 6 predstav, obiskujejo knjižnico, letos so šli k medičarju, .... pa še sigurno kaj. Imajo pa na koncu leta letovanje na kmečkem turizmu.

Naši dve vzgojiteljici sta zelo aktivni.user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 14.2.2010 8:21:55 >

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dejavnosti v vrtcu
17.2.2010 14:00:57   
pefika90
Živjo! Sem študentka predšolske vzgoje, hodila sem na srednjo vzgojiteljsko, imam tudi prakso v vrtcih, tako da o teh stvareh nekaj vem.
Vrtci se morajo držati uradnega dokumenta Kurikulum (dobi se ga tudi v knjižnicah), kjer so napisani obširni cilji, ki naj bi jih vzgojiteljice dosegle pri otrokih. Dejavnosti, ki so načrtovane (potekajo dopoldan), se poglabljajo v 6 področij (gibanje, jezik, matematika, umetnost, družba, narava). S takim načinom dejavnosti se otrok razvija na vseh področjih. Tako glede načrtovanih dejavnosti. Zjutraj pri sprejemu otrok se otroci igrajo z igračami, ki so na razpolago v igralnici, z vrstniki, lahko se ˝crtajo˝ pri vzgojiteljici, pravico pa imajo tudi do počitka, če so npr. zelo zgodaj vstali in so zato še zaspani. Potem sledi malica, z njo seveda umivanje rok pred in po malici, če so otroci v starejših skupinah, si po malici umijejo tudi zobe. Nato pa sledijo usmerjene dejavnosti, ki sem jih omenila na začetku. Pred kosilom gredo lahko na dvorišče, na atrij, na sprehod, ali pa poteka v igralnici prostočasna dejavnost (otroci se igrajo s čimer želijo). Potem je umivanje rok, kosilo, po kosilu pa počitek ali spanje. Tu ima spet vsak otrok pravico, da ne spi oz. da se lahko nekaj igra ali bilokaj dela, vendar mora biti to neka tiha in umirjena dejavnost (npr. gledanje knjigic, sestavljanje puzel, itd.), vendar velikokrat iz mojih izkušenj te pravice otrok vzgojiteljice sploh ne upoštevajo. Po počitku sledi popoldanska malica, po njej pa kakšna prostočasna dejavnost ali kaj podobnega. Otroke ponavadi pridejo starši iskat po kosilu ali pa po počitku oz. po popoldanski malici. Vsak otrok, ki je vpisan v vrtec ima pravico bilokdaj priti v vrtec in bilokdaj oditi iz vrtca, seveda s starši ali skrbniki.
Glede zletov pa je odvisno od samega vrtca.

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dejavnosti v vrtcu
18.2.2010 9:39:24   
2srcka
Pefika90, hvala za odgovor. Sem spraševala samo zaradi tega, ker je ena mamica v našem vrtcu, kjer so otroci od 1 leta do 6 let, zahtevala poučne izlete v spremstvi staršev. Meni se je to zdelo...ne vem kako naj napišem...butasto. Se mi zdi da takipoučni izleti pridejo v poštev za otroke starosti 5 in 6 let. za mlajše se mi pa niti ne zdi primerno (sploh eno letnike). Itak greš lahko na nedeljski izlet z družino, kar je meni bolj izvedljivo.

(odgovor članu pefika90)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dejavnosti v vrtcu
19.2.2010 7:33:19   
barni
Meni bi bilo pa super, ce bi nase otroke v vrtcu peljali kdaj na kaksen izlet. REs da so se majhni (2-4) samo mislim, da jim to ne bi nic skodilo.

Mi je kar malo hudo, ko je prakticno cel dan notri, ven grejo ob lepem vremenu le za kako uro dopoldan, popoldan pa itak ne, ker eni spijo dalj in potem morajo ostali notri cakat.
Meni se pa zdi, da bi bilo bolje zamenjati nekaj aktivnosti, ki jih pocnejo notri iz Kurikuluma s tekanjem po svezem zraku.

Res pogresam vec gibanja na svezem zraku v nasem vrtcu, pa tudi ce bi organizirali kaksen izlet s starsi ne bi imela nic proti. Jaz grem rada na taksne stvari, tudi mi hodimo veliko okoli. Pa tudi ce bi bilo to za vikend me ne bi motilo.

Mislim, da je to malo tudi odvisno od vzgojiteljic. Ene se bolj angazirajo druge manj, morda pa je odvisno tudi od vodstva, saj so ene ravnateljice precej zategnjene.

Pa tudi uvajanje tujih jezikov pogresam. Zakaj mislijo, da je 2 leti star otrok premajhen, da bi se recimo nekaj casa na dan govorilo z njim v tujem jeziku? SAj ne gre tukaj za ucenje v smislu knjige in predavanja. Tako majhni otroci so kot spuzve, crpajo in crpajo znanje...zakaj ne bi tega izkoristili?

Vcasih smo ziveli poleg privat vrtca. Spomnim se, da je vsaj 3x tedensko prisel avtobus in jih nekam odpeljal. tudi tuje jezike so se ucili ze takoj od malega, kar tako skozi igro in vsakodnevne opravke. Lusten program so imeli, vsako leto so tudi sli vsem sosedom ob dolocenih praznikih voscit in zapet pesmico, prinesli so tudi kaksne izdelke, povabili so na kaksno predstavo...veliko je bilo tega. Res so se imeli lustno.

(odgovor članu 2srcka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
19.2.2010 9:05:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?