|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   denar namesto daril
15.3.2006 13:49:26   
alea_si
Midva se nameravava poročiti enkrat poleti. Sicer ne misliva delati iz tega neke panike, ampak naju vseeno matra ena malenkost. Sicer že nekaj časa živiva skupaj in imava "osnovne življenjske potrebščine" že porihtane. Problem je v tem, da se bojiva, da bodo najini gostje to "malenkost" spregledali in nama na poroko veselo nosili krožnike, posteljnino in podobna klasična darila, ki bodo potem brezveze ležala v omarah. Če jim poveva, da ne potrebujeva nobenih daril naju itak noben ne bo jemal resno, ker to kao vsi rečejo. Obstaja kakšen lep način, da jim poveva, da če se že čutijo dolžne nekaj prinesti naj bo to raje denar, ki ga bova porabila za karkoli si bova pač želela (pa naj bo to potovanje ali pa dodatek k fondu za stanovanje)? Res ne bi rada izpadla pohlepna, ampak dejansko ne potrebujeva nič takega kar bi bilo možno kupiti v trgovini... Nekomu reči "za darila sprejemava samo denar" pa se tudi sliši malo pregrobo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 13:59:50   
sazi
hja, tale zadnji stavek se res sliši malo grobo
tudi midva sva že imela "osnovne življenjske potrebščine", pa sem se vseeno spomnila miljon drobnarij, ki tudi prav pridejo.
če je kdo vprašal, kaj lahko prinesejo oz. kaj potrebujeva (in večina je vprašala), se jih napotila do kolegice, ki je imela seznam približnih stvari - potem v detajle so zbirali sami - kolikor se spomnim, smo bili tako vsi zadovoljni

(odgovor članu alea_si)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:01:54   
blazka
Midva sva najinim svatom pred poroko kar povedala, da za darilo ne bi nič drugega kot denarne prispevke. Zbirala sva namreč denar za kuhinjo in se nama je zdelo brez veze, da bi imela najprej krožnike, pa vse sortne strojčke, kuhinje pa ne.
Pa so naju prav prijetno presenetili. Med sorodniki je tudi nekaj stricev in tet, ki so že malo starejši, pa bolj tradicionalni, pa sva doumnevala, da jim to ne bo prav. Vsi so bili prav veseli, ker sva jim olajšala delo z nakupovanjem in iskanjem daril. Vsak je prispeval po svojih močeh in se je res nabralo za celo kuhinjo. Po moje je tudi to pomagalo, ko sva povedala, točno za kaj bova imela ta denar in so lahko kasneje tudi videli, da sva kuhinjo zares kupila.

Ti sorodniki znajo včasih res presenetiti!
Vidva jim kar povejta, kaj si želita. Kakšen krožnik ali skodelice pa bosta vseeno dobila zravenuser posted image user posted image user posted image .

LP

(odgovor članu alea_si)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:04:54   
kalbo
Čisto nič ne boš izpadla pohlepna. Midva sva tud tako naredila s podobnimi pomisleki kot jih imaš ti. Midva sva zbirala za kuhinjo, ki nama je še manjkala. Tako se izogneš temu, da dobiš 5 bištekov pa 12 kompletov krožnikov, pa kaj jast vem, kaj še.
Ne boš verjela, samo ljudje so to sprejeli odprtih rok, ker je nakupovanje darila kar neprijetna zadeva. S tem jih kvečjemu odrešiš skrbi in letanja naokoli. Še ženina 92 letna babica je spremila to z besedami " Kaj bolj pametnega se pa nebi mogla spomnit" Sva bla kar malo v prijetnem šoku ob teh besedah. Ljudje so pa tud našli vse možne načine zapakiranja denarja. Blo je prav zanimivo. Pa še kuhinjo sva šla lahko naročit takoj v Ponedeljek po poroki, ker se je nabralo ravno prav denarja.

(odgovor članu alea_si)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:05:41   
kalbo
No, ženka, pa si me prehitela user posted image

RTI

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:10:15   
beba76
Midva sva dobila vabilo, v katerem je zadnji stavek takle:

Z darili si ne delajte skrbi, saj v ljubezni to pomembno ni! Če pa drugače mislite si vi, naj raje kak tolarček v kuverti zašumi.

Pa nama je jasno, da bova dala denar user posted image

(odgovor članu alea_si)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:14:27   
Anonimen
Ja O.K., če naprimer nimata še kuhinje, ki je res nujno potrebna, če hočeta dva skupaj živet, potem to vsi razumejo in res denar prinesejo. Drugače, če pa imata že vse, pa bi bilo mogoče dobro v kakšni trgovini narediti listo daril, ki bi jih pa mogoče vseeno sprejela. Ne vem, jaz imam odpor proti temu, da bi nekomu dajala denar, če ne vem izrecno, za kaj in če ni res nujno.
Kaj pa vem, ali pa recita, če vama kupijo darilne bone v točno določeni agenciji. Se jih bo potem kar nekaj nabralo, svati pa bodo še vedno dali darilo, ne denar.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:16:30   
Anonimen
Midva sva tud, ko sva nosila vabila kar rekla za denar.
Oz. so naju vprašali, če bi kaj večjega rabila, da bi denar zbrali skupaj in kaj ornk kupili.
Pa sva čist lepo rekla, da itak imava vse, pa bi raje kar denar. In verjemi ali ne - so to zelo lepo sprejeli. Edini, ki je grdo gledal, sta bili obe mami.user posted image

Drgač sva pa v Sončku odprla račun in zbirala za poročno potovanje. In je blo vsem fajn - so kar prek klika nakazali in se niso obremenjevali kaj kupit.

In če lepo rečeš, se ne sliši čist nič grdo in grobo.

(odgovor članu beba76)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:25:19   
kalbo
Splišni, kakšna je pa razlika? Ne vem no, če dobiš za poročno darilo denar, si zanj kupiš, kar rabiš. Drugo je, če gre za rojstnodnevno darilo. Ta praksa je zadnje čase kar v navadi in je praktična za obe strani. Svatom ni treba misliti, kaj bodo kupili, mladoporočenca pa kupita točno tisto, kar rabita.
Tiste poročne knjige so pa,.... ne vem no. Že tako ne maram hodit po rgovinah, da bi si pa zbiral eno tono artiklov mi je pa tudi mimo. Če si zbereš darilo to tudi zgubi tisti čar darila, potem je vseeno, če dobiš denar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:28:21   
lelaval
Meni se tudi ne zdi narobe ali oderuško, če rečeta, da vama namesto daril raje prinesejo denar. Svate še odrešiš skrbi, kaj kupit.

Midva bi tudi rekla za denar. Kdor pa vseeno hoče kak kupit, pa potem kupi.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:28:49   
Anonimen
Ne vem, jaz ful rada kupujem darila in ful se trudim, da je ful lepo in uporabno in ... ne vem, denar je meni tako blajk dajat. Kr neki.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:31:03   
Anonimen
No, to, kar je naredila Pikec, to s potovalno agencijo, mi je lepo. To bi mi bilo sprejemljivo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:31:12   
blazka
Men se zdijo tiste poročne knjige, ki jih majo v ta velkih trgovinah prov super. Prov uživala bi, če bi lahko hodila po trgovini, pa zbirala, kaj bi rada imela. Ampak kot sem že rekla, midva sva najbolj rabila kuhinjo, pa sva jo na tak način tudi dobila.
Drugač pa poročne knjigeuser posted image user posted image user posted image user posted image .

LP

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:35:21   
kalbo
Uh, kako sva si različnauser posted image user posted image user posted image

RTI

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:37:08   
MarijaPo
Midva sva sama naredila porocno knjigo daril. Poslikala sva vse stvari, ki sva jih rabila - bile so kar velike, ker sva se glih takrat selila v skupno stanovanje, vecina jih je bila iz IKEAe, razne omare, zofe, povstri, pekaci,... In potem so svatje sli v gostilno, v kateri je bila knjiga spravljena in odlepili ven slike stvari, ki so jih "kupili" tako da, so nama zanje nakazali denar.
Ful je bil zur, ker so potem na poroko v kuverti dali slike in se zdaj, ko pridejo na obisk recejo: grem se usest na mojo zofo. user posted image  Nihce ni bil nic jezen, celo lustno je bilo, ker sva bila na slikah tud midva z Igorjem.

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:38:10   
kalbo
Splišni, sej pol kupiš kaj uporabnega za manjši znesek, ostalo, kar si namenila mladoporočencema pa v denarni obliki zapakiraš zraven. Tako je volk sit in koza cela. user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:38:57   
Anonimen
O, MarijaPo, to je pa res bilo fletno zrežirano.user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:39:37   
alea_si
Ja, sej to s poročno knjigo sva tudi že razmišljala, ampak potem bova imela doma multipraktik, ki ga bova uporabljala enkrat na mesec, pa nove odeje, ki jih še ne rabiva čisto zdaj, pa svečnike in vse tisto česar dejansko ne rabiš, ampak pač kupiš. Sem pač bolj praktične narave user posted image

Očitno to z denarjem res ni več taka tabu tema glede na vaše izkušnje. Sicer pa tudi če se jim ne bo zdelo fajn nama itak ne bodo v obraz povedali user posted image

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:39:54   
Anonimen
Ne, kalbo, meni je mimo denar dajat in pri tem ostanem. O.K., če bi morala, bi, ampak bi bila žalostna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:40:46   
Anonimen
Očitno to z denarjem res ni več taka tabu tema glede na vaše izkušnje. Sicer pa tudi če se jim ne bo zdelo fajn nama itak ne bodo v obraz povedali


Ne, samo žalostni bodo.user posted image

(odgovor članu alea_si)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:41:47   
Maxica
Tudi midva sva bila na istem - ko sva nosila vabila okrog, jih je kar precej vprašalo, kaj želiva za darilo, pa sva potem kr malo namignila, da bi najraje denar. Večini svatom se je to zdelo najbolje, saj jim ni bilo treba tuhtati, kaj in kje nabavljati. Za najino željo sva povedala tudi staršem, tako da so potem oni to posredovali tistim, ki jim je bilo nerodno vprašati naju.
Dobila sva tudi nekaj vrednostnih bonov (npr.za Merkur), ki sva jih tudi fino porabila.
Ne vem, nekako namignita, kako in kaj. Tista ideja, da se že v vabilo malo namigne v to smer, se mi zdi fina.
Jaz vem, da si najraje sama opremljam stanovanje in si nabavim takšno stvar, ki mi je pač všeč. Brezveze se mi zdi, da bi na policah imela grdo vazo, ker mi je tetka pač kupila nekaj, kar je bilo njej všeč. Se je pa pred leti poročila moja sestrična (takrat še ni bilo te navade z denarjem, vprašali jo pa tudi niso, kaj bi želela) in je naenkrat dobila 6 likalnikov!!!
Tako da jaz sem še vedno raje za denar.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:44:07   
blazka
alea_si vidva kar za denar rečta, bosta vidla, da vaju bodo presenetli, pa še veseli bodo, k jim ne bo treba razmišljat, kaj naj vama kupijo.
Pol si pa kej lepga prvoščta pa na vse tiste, ki so vama to omogočli zraven mislita, pa bo super.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:44:33   
kalbo
No, sej je res, da če nebi kuhinje rabila, nebi šla v to, ker bi me ženka prepričala v poročno knjigo.

Splišni, evo, če bi meni dala prispevek za kuhinjo, bi se v njej vedno najdlo kaj dobrega zate user posted image , pa nebi bla več žalostna a neuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 14:46:25   
blazka
Splišni, k bi ti Kalbo v svojem seksi predpasniku postregel, bi te vsaka žalost minila!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: denar namesto daril
15.3.2006 20:10:17   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: alea_si
Nekomu reči "za darila sprejemava samo denar" pa se tudi sliši malo pregrobo.

Izberita si nekaj, kar res potrebujeta in je večji zalogaj, ter vsem povejta, da zbirata za napimer kuhinjo. Bratranec je naprimer zbiral za poročno potovanje. Midva sva zbirala za dnevno sobo. Vedno pa ti bodo ljudje prinesli tudi kaj, kar ti bo ostalo.

(odgovor članu alea_si)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?