|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   diagnosticiranje avtizma oz aspargerjevega si...
24.1.2011 8:24:27   
Anonimen
Pozdravljeni!
Zanima me kako ste prišli do diagnoze avtizma. Se je zdravniku, šoli ali vam zdelo, da je nekaj narobe z otrokom?
V našem primeru je tako, da je naša 6 letnica že celo življenje drugačna, sicer max inteligentna, je pa drugačna pri obnašanju. Iz vrtca, šole ali zdravnice nisem nikoli dobila nobenega namiga na kak problem, je vzgojiteljica rekla, da je drugačna, v šoli jo pohvalijo kok ma širok besedni zaklad in kako zna pripovedovati, zaenkrat nobenega problema, tut obnaša se ok. Doma pa imamo ful probleme z vzgojo. Sicer čisto možno, da pač samo mi ne znamo delati z njo, tako da sem v precepu sploh kaj narediti. Kam se obrniti?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: diagnosticiranje avtizma oz aspargerjeveg...
24.1.2011 11:30:53   
frost
Najprej do osebnega zdravnika, lahko pa pokličete na Center za avtizem. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: diagnosticiranje avtizma oz aspargerjeveg...
24.1.2011 12:27:32   
mika
Po čem pa sklepaš, da bi šlo za avtizem? V čem je drugačna? kr to kar pišeš ni značilno za avtističnega otroka. kako je drugačna pri obnašanju?

http://www.avtizem.com/prvi_znaki_avtizma.php

tukaj je link od društva za avtizem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: diagnosticiranje avtizma oz aspargerjeveg...
24.1.2011 16:33:22   
frost
Jaz pa menim, da vzgojitelj ne reče kar tako, da je otrok drugačen. Nekdo, ki je v delovni praksi videl že x otrok hitro opazi takega, ki odstopa. Pa tudi starši besede ''drugačen'' ponavadi ne mečejo kar tako naokoli, sploh ko gre za njihovega otroka. Nekaj že mora biti na tem. Težave pri vzgoji (zaradi ''drugačnosti'' otroka, ker ne vemo kako delati z njim) so lahko dober pokazatelj kakšne motnje. Ni nujno, da gre za avtizem, je pa vsekakor nekaj na kar moramo biti pozorni.

Pa osebno bi priporočala, da se najprej obrnete na Center za avtizem (www.avtizem.org), šele potem pa na društvo DAN.


< Sporočilo je popravil frost -- 24.1.2011 16:34:49 >

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: diagnosticiranje avtizma oz aspargerjeveg...
8.2.2011 18:10:56   
potty
Prvo to, ne poslušaj besede kot so: ,,To ni značilno za otroka z avtizmom.,, ker moj sin je otrok z Aspergerjevim sindromom, za katerega sem poslušala podobne stvari (otroci z avtizmom so drugačni, on je naravoslovec, pač je malo nevzgojen, potrebuje tršo roko, postavi mu meje...), v postopkih diagnosticiranja pa se je pokazalo drugače. Če si mnenja, da je tvoj otrok drugačen stori to, kar ti veli tvoja vest. Ena krasna oseba, ki je v postopkih diagnosticiranja imela mojega sina, mi je povedala, da je problem pri naših otrocih ta, da nimajo telesnih hib, so zelo dobri govorci, male enciklopedije, in so na prvi vtis idealni otroci. In tukaj se začne psihološka vojna za starše, ki imamo na videz popolne otroke, ki se pogovarjajo sami s sabose raje igrajo sami kot z ostalimi, če se pa že s kom drugim se le po lastnih pravilih, so nevljudni, ker ne gledajo sogovorca v oči, ignorirajo (v bistvu sploh ne slišijo, ker so v svojem svetu)delujejo brezčutno, se ne smejejo šalam (ker jih ne razumejo-sej s časoma se tudi tega naučijo), si pri osmih letih še ne brišejo riti sami, si vsakič znova oblečejo pulover narobe (pa tega sploh ne opazi in gre v šolo tak), si ne znajo zavezati vezalk, skačejo in se smejejo samemu sebi, potresujejo z rokami... Uglavnem en kup stvari, pa vendar pri vsakem drugačne.
Če si mnenja, da ima tvoja deklica kakršenkoli problem, se obrni po pomoč. Moj sin je otrok kot vsi ostali, vendar zaradi svoje motnje potrebuje pomoč pri socializaciji, komunikaciji...Je pameten in se tudi sam zaveda svoje motnje in se uči živeti z njo. Njegovo razmišljanje bo vedno drugačno (čeprav ima mnogokrat prav, vendar se žal ne sklada z družbenimi normami v katerih živimo) in učimo ga živeti s tem. Jaz vem, da bo v življenju dosegel veliko, ker mu pomagamo, vem da bo samostojen, ker se uči živeti....brez tega pa bi mu bilo zelo težko.

(odgovor članu frost)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?