|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dilema
23.5.2013 14:38:59   
pedikerka
sin je star 18mes. zvečer se še vedno dojiva, včasih tudi čez dan (1-2x na teden). sama nimam problemov z dojenjem, ampak pravijo, da dolgotrajno dojenje mama škodi (kalcij, kosti), poleg tega pa je sin tudi zelo zelo navezan name. res je njegov oče veliko odsoten in se vidita po cca pol ure do eno uro max dnevno, pa še takrat otrok sili k meni, če sem v njegovem vidnem polju. priznam, je včasih zelo naporno, vendar je tudi nekaj najlepšega, ko se zvečer stisne k meni, se prisesa, se mi smehlja in počasi zapre oči :) sedaj pa imam priložnost, da gre z dedkom za 1 teden na počitnice (tudi drugače sta precej skupaj in je sin zelo navezan nanj). vem, da mu ne bi nič manjkalo, zavedam se tudi, da bi bilo morda dobro, da bi se pri svoji starosti odvadil dojenja, vendar sem vseeno v dilemi. še nikoli ni spal nikjer drugje, tudi ko ga je partner dvakrat skušal zvečer uspavati (jaz sem se odstranila), jima ni uspelo in je jokal tudi po uro in pol.. tudi ko sva s partnerjem šla zvečer k prijateljem in se je sin sredi noči zbudil, se je jokal dve uri pri babici in dedku, in sva prišla nazaj domov, ker ni hotel zaspati. strah me je, da bo vedno huje ind a se bo vedno težje odvadil, kljub temu pa še vedno upam, da bo sam nehal z dojenjem. tudi brez pleničke čez dan je že od 10meseca, ker je ni več hotel imeti. dudo in flaško je vedno odklanjal. mislim, da bi mu povzročilo prevelik stres, da bi prespal v drugem okolju in brez mene. ali pretiravam? prosim za kakršenkoli PAMETEN prijazen nasvet ali mnenje. ali lahko pusti to pri njem kakšne negativne (psihološke) posledice,prevelik stres,šok? lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dilema
23.5.2013 14:44:13   
Taddy78
Verjetno bo bolj stresno zate kot za otroka...če ne probaš, ne veš. Lahko, da boš na koncu prav prijetno presenečena, da je lahko otrok tudi brez tebe...samo možnost mu moraš dati.

(odgovor članu pedikerka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dilema
23.5.2013 14:44:16   
Izabelina
js ga ne bi dala, meni se zdijo otroci pri 18m se premajhni... se mi zdi, da bo se veeeliko casa in priloznosti za it na pocitnice z babicami in dedki... sploh pa ce se se dojita...


_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu pedikerka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dilema
23.5.2013 17:51:37   
annai
moja je šla pri 18m na morje z babico in dedkom...drugače je fuul navezana name, pa je en teden uživala na morju z njima...pogrešala me je bojde samo dva večera pa še tisto se je bolj spomnila name...čule sma se po telefonu, nobene panike, dritja, ko sma končale pogovor...meni se ne zdi prehitro...

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dilema
23.5.2013 20:16:24   
Dilove*
Logično ,da je pri teh mesecih še zelo navezan nate :)
Meni se zdi še prezgodaj za take počitnice, poleg tega ga še dojiš. Zakaj bi se pa rabil odvadit? Ali tebi več ne odgovarja dojenje/te obremenjuje?
Ker če sta oba še ZA ,potem ni nič narobe če se še doji. saj ni prestar za dojenje, nekatere dojijo še velikooo dlje oz. pač do kadar sami to želijo :)


_____________________________

You raise me up, so I can stand on mountains... You raise me up, to walk on stormy seas. I' m strong when I'm on your shoulders...You raise me up, to more then I can be. <3

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dilema
23.5.2013 21:40:03   
annai

IZVIRNO SPOROČILO: Dilove*

Logično ,da je pri teh mesecih še zelo navezan nate :)
Meni se zdi še prezgodaj za take počitnice, poleg tega ga še dojiš. Zakaj bi se pa rabil odvadit? Ali tebi več ne odgovarja dojenje/te obremenjuje?
Ker če sta oba še ZA ,potem ni nič narobe če se še doji. saj ni prestar za dojenje, nekatere dojijo še velikooo dlje oz. pač do kadar sami to želijo :)



sem spregledala da se še dojita...to zna bit pol malo drugače...

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dilema
24.5.2013 9:24:28   
petea
Tako ''na suho'' je težko tehtati.

Kam gre dedek na dopust?
Nekam, kjer bi morebitni nočni otrokov jok lahko motil druge ljudi? Potem ne.
Nekam, kjer to ni problem? Potem ja.


Kakšen tip človeka je dedek?
Ima dovolj potrpljenja, da bo ustrezno zamotil otroka pred spanjem, da bo lahko otrok preklopil na drugačno uspavanje? Potem ja.
Je nepotrpežljiv, hitro utrujen, hoče imeti svojo rutino spanja ...? Potem ne.

Gre dedek na dopust, kjer bo imel čas se ukvarjati z otrokom? Potem ja.
Ima za tiste dneve planirane razne, obsežnejše (prostočasne) obveznosti? Potem ne ...


Je otrok že kdaj čez dan prespal pri dedku?
Če je in če je bilo v redu, potem ja.
Če je in so bile težave, potem najverjetneje ne.
Če ni, najprej poskusite, kako se obnese.

In tako naprej in tako nazaj.

Kadar moje otroke uspava ali oče ali stari starši, imajo čisto drugačno rutino, kot če jih uspavam jaz. In velikokrat jih lažje ''spravijo spat''.

Kaj narediti v tvojem primeru, pa ne vem. Verjetno bo vsaj prva noč kar naporna, sploh za dedka. Lahko pa da se bo super izšlo. Morda bo potreben kakšen malo drugačen pristop k uspavanju, kot ga ti izvajaš, da bo zaspal brez dojenja (npr. daljše vozičkanje, dolgo večerno kopanje, branje, igra v postelji ...

In ali ti sploh že želiš zaključiti z dojenjem. Če ja (ker otrok se po vrnitvi domov najverjetneje več ne bo dojil), potem naj gre. Drugače pa ne.



Pa z dedkom bi se bilo dobro pred dopustom jasno pogovoriti, če je res pripravljen in voljan imeti vnuka cel dopust (ali morda le nekaj dni?).


< Sporočilo je popravil petea -- 24.5.2013 9:28:45 >

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dilema
24.5.2013 14:01:32   
ronja
js ga ne bi dala, meni se zdijo otroci pri 18m se premajhni... se mi zdi, da bo se veeeliko casa in priloznosti za it na pocitnice z babicami in dedki... sploh pa ce se se dojita...

podpis. Vsakič, ko sem kaj forsirala glede tega osamosvajanja, se mi je vrnilo nazaj ko bumerang.

strah me je, da bo vedno huje ind a se bo vedno težje odvadil, kljub temu pa še vedno upam, da bo sam nehal z dojenjem.

Po mojih izkušnjah sploh ni res, da bi se težje odvadili, ko so večji. Mojidve sta sami nehali, velika pri 16m (1 m pred porodom druge), tamala pri 2,5 letih (se je pa takrat dojila samo 1x na dan). Če bi hotela to naredit prej, bi bil jok, kadar sem hotela poforsirat, sta obe jokali in si videl, da enostavno rabita. Mali se še doji, žnjkrat na dan in se še bo, dokler bo pač rabil (star je pa 16m).

Ne oziraj se na okolico, kaj mislijo. Če ti veš, da tvoj otrok brez tebe zelo težko zaspi in nimaš konkretnega razloga ali želje, zakaj bi to morala naredit, se ne sekiraj in bodi z njim ta čas. Če si ti želiš nehat in si ti želiš, da gre malo na morje z dedijem, da maš malo fraj, je drugo in pozdravljam, moraš tudi zase poskrbet. Ampak če tebi v bistvu niti ni tako strašno do tega, se mi zdi pa brezveze dete matrat.

Moja mala se je še dojila (2 leti), ko sem šla za par dni na službeno pot in so mi vsi rekli, da samo to rabi, da bo nehala. Jok, brate. prej se je dojila 1x na dan, ko sem prišla nazaj, je pa skoz gor visela (ja, niti prbližno mi ni zmanjkalo mleka, čeprav si ga nisem stiskala, sem si že želela nehat). In je jokala, ko me ni bilo, čeprav se ponoči takrat ni več dojila. Čez par mesecev, ko sem spet šla na službeno pot, pa ni bil problem - ona se ni več dojila in me ni več toliko rabila in je večinoma lepo spala ponoči. Tak da - to, kaj si mi mislimo, da bi oni morali, je eno, kaj pa je njim ok, pa drugo;).

PS: tamala se je najbolj osamosvojila,ko je bila 1 leto z mano doma, ko se je mali rodil, ko sem se najmanj sekirala za to, da bi se morala odlepit od mene in ko sem preslišala vse dobronamrene kritike, da vendar toliko stari otroci "morajo" bit v vrtcu... In sem se zamislila, kako bi bilo v naravi - vsekakor bi bili ves ta čas s starši... zato se pa potem lažje odcepijo, ker imajo tisto svojo varnsot za sabo. Eni jo dobijo prej, drugi kasneje. Mali me niti približno ne rabi ali pogreša toliko kot tamalidve pri njegovih mesecih. Različni so. Ne bi pa tudi njega še dajala drugam spat (punci zdaj ja, seveda), ker se doji in mu je tako najlažje. Gre tako za vprašanje 1 leta, ne za 10:)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pedikerka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dilema
24.5.2013 14:29:17   
Michelle12
Se strinjam z Dilove!!! :)

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dilema
24.6.2013 21:36:19   
optimistnež
Moja dilema je nekoliko drugačna, na prvi pogled nepotrebna ali nelogična, pa vendar. Moja bližnja sorodnica je mamica 2-mesečnega dojenčka. Hrani ga s svojim mlekom, jo pa skrbi, ker ima občasno otrok precej močne krče. Ko me je vprašala za nasvet, sem ji omenil, da bi bilo koristno, če bi prenehala kaditi, piti kar precejšnje količine instant kapučina in jesti bolj raznoliko hrano, kot pa samo jogurte, tu in tam kaj polnozrnatega in kakšno zelenjavo. Šele nato bi sam iskal druge načine za blažitev krčev, kot so razne kapljice in drugi preparati. Zato dilema ali je vseeno za dojenčka boljše takšno materino domnevno nepolnovredno mleko ali bi bilo bolje hraniti ga z "industrijskim", ki verjetno vsebuje vse potrebne snovi za otrokov razvoj? Prepričan sem, da cigarete v času dojenja zanesljivo ne koristijo, nočem pa preveč pametovati o škodljivosti, čeprav verjetno dojenčku škodijo še veliko bolj kot nam odraslim.

(odgovor članu pedikerka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dilema
24.6.2013 22:08:54   
josephine27

IZVIRNO SPOROČILO: pedikerka

sin je star 18mes. zvečer se še vedno dojiva, včasih tudi čez dan (1-2x na teden). sama nimam problemov z dojenjem, ampak pravijo, da dolgotrajno dojenje mama škodi (kalcij, kosti), poleg tega pa je sin tudi zelo zelo navezan name. res je njegov oče veliko odsoten in se vidita po cca pol ure do eno uro max dnevno, pa še takrat otrok sili k meni, če sem v njegovem vidnem polju. priznam, je včasih zelo naporno, vendar je tudi nekaj najlepšega, ko se zvečer stisne k meni, se prisesa, se mi smehlja in počasi zapre oči :) sedaj pa imam priložnost, da gre z dedkom za 1 teden na počitnice (tudi drugače sta precej skupaj in je sin zelo navezan nanj). vem, da mu ne bi nič manjkalo, zavedam se tudi, da bi bilo morda dobro, da bi se pri svoji starosti odvadil dojenja, vendar sem vseeno v dilemi. še nikoli ni spal nikjer drugje, tudi ko ga je partner dvakrat skušal zvečer uspavati (jaz sem se odstranila), jima ni uspelo in je jokal tudi po uro in pol.. tudi ko sva s partnerjem šla zvečer k prijateljem in se je sin sredi noči zbudil, se je jokal dve uri pri babici in dedku, in sva prišla nazaj domov, ker ni hotel zaspati. strah me je, da bo vedno huje ind a se bo vedno težje odvadil, kljub temu pa še vedno upam, da bo sam nehal z dojenjem. tudi brez pleničke čez dan je že od 10meseca, ker je ni več hotel imeti. dudo in flaško je vedno odklanjal. mislim, da bi mu povzročilo prevelik stres, da bi prespal v drugem okolju in brez mene. ali pretiravam? prosim za kakršenkoli PAMETEN prijazen nasvet ali mnenje. ali lahko pusti to pri njem kakšne negativne (psihološke) posledice,prevelik stres,šok? lp


Ker imam tudi jaz eavno 18m sem se odločila, da ti odgovorim. Se mi zdi, da ko otrok malo zraste kar mal pozabiš kako je pri določeni starosti. Moj se sicer že nekaj časa več ne doji ( je postopoma nehal na svojo pobudo). Glede na to, da otrok do zdaj še nikoli ni spal pri nokomer drugem se mi zdijo počitnice kar naekrat res malo preekstremne, sploh če se gre za več dni. Mogoče bi bilo pametno, da ga najprej poskusiš dat k dedku samo čez eno noč pa vidiš kako bo šlo. V drugem okolu bo mogoče lažje sprejel da te ni zdraven in da tudi dojenja ni kot pa doma. Dokler ne poskusiš ne moreš vedet. Moj 18 m je do zdaj že parkrat prespal pri tastu in tašči brez težav. Je pa res, da sem ga prvič dala tja po sili razmer, ker sem morala z večjim ostati v bolnišnici in enostavno ni bilo ravno druge izbire. Je pa na moje presenečenje to že prvič lepo sprejel. Tako, da poskusi enkrat pa bo kar bo. Če bo prehudo te dedek še vedno lahko pokliče.

_____________________________



(odgovor članu pedikerka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dilema
24.6.2013 22:13:38   
nusi
kolikor jaz vem (oz sem prebrala na straneh v zvezi z dojenjem) bo slabo prehranjevanje vplivalo predvsem na mamo, ker naj bi mleko počrpalo iz telesa vse kar potebuje za svojo sestavo, torej bodo šle zaloge snovi iz njenega telesa na njen minus, v smislu, prej bo njej primanjkovalo neke snovi kot mleku. po te logiki materino mleko ne more biti nekvalitetno, ker bi drugače proizvodnja zamrla. Občasno zvijanje je lahko prisotno tudi ob najboljši prehrani. Je pa pametno izločiti določene škodljive snovi (nikotin, kofein, alkohol...)

(odgovor članu optimistnež)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dilema
24.6.2013 22:15:07   
mateyka
seveda NI ok kadit med dojenjem - nikotin gre v mleko doječe matere in ga otrok zaužije in res je da lahko povzroča krče.

Also, infants of women who smoke have a higher incidence of colic. Nicotine is present in the breast milk of smoking women as well as the air the infant breaths.

glede dojenja ali AM pa pravijo takole:
Breastfeeding provides many immunities that help your baby fight illness and can even help counteract some of the effects of cigarette smoke on your baby: for example, breastfeeding has been shown to decrease the negative effects of cigarette smoke on a baby’s lungs. It’s definitely better if breastfeeding moms not smoke, but if you can’t stop or cut down, then it is better to smoke and breastfeed than to smoke and formula feed.

Smoking does affect breastfeeding. However cigarette smoking is not a contraindication for breastfeeding. So yes, you can smoke and breast feed.

...the benefits of breastfeeding far outweight any risks (to the baby) associated with smoking.



če že kadiš:
- If you are smoking, do not smoke in the baby`s presence.
- If you are going to continue smoking while breast feeding try to smoke following a feeding, rather than right before a feeding.


..you should wait at least 95 minutes from your last smoke to breast feed your child again... - torej, cirka 90 min je čas ko je veliko nikotina v telesu in zato je najbolje da če že, da se prižge čik PO dojenju in doji 90 min PO zadnjem cigaretu.

in zaužit veliko vitamina C, ki ga cigareti hudo nižajo. mogoče če bi mama vsaj jemala vitamine, če je že prehrana tako boga..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 24.6.2013 22:17:55 >

(odgovor članu optimistnež)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?