|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delodaja...
30.5.2009 18:08:55   
mamicaTaja
14 dni nazaj sem delala test nosečnosti in mi pokazal user posted image . Noseča sm približno 8 tednov. Moj problem pa je naslednji: pogodba o zaposlitvi mi poteče konec avgusta. takrat bom noseča že 5 mescev. Mislila sm da bi do takrat nekako prikrila da sm noseča toliko da mi podaljšajo pogodbo, vendar po drugi strani ne vem kako mi bo to uspelo...user posted image Zavedam pa se tudi da me lahko odpustijo tudi če mi podaljšajo pogodbo. Če jim povem že prej, mislim da mi ne bodo podaljšali. V tem primeru bi bilaa brez porodniške, ki naj bi jo nastopila šele enkrat v začetku decembra...
Ali je v zakonodaji kje zapisano do kdaj moraš povedati delodajalcu za nosečnost? Ali imate še kak pameten razlog kako naj to izpeljem da bi mi pripadala porodniška!
Hvala za odgovore!user posted image

< Sporočilo je popravil mamicaTaja -- 30.5.2009 18:10:05 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
30.5.2009 19:04:26   
katrin30
mamicaTaja to je popolnoma tvoja odločitev. V kolikor je res, da ti zaradi tega ne bodo podaljšali, potem v kolikor se res da, skrivaj, brez slabe vesti. Drugače so ti pa dolžni en mesec pred istekom pogodbe povedati ali ti bodo podaljšali pogodbo ali ne. V kolikor ti ne podaljšajo in to izveš zadnji dan si avtomatsko opravičena do pogodbe za nedoločen čas.

(odgovor članu mamicaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
30.5.2009 19:08:59   
Anonimen
naš zakon pravi takole
Pri sklepanju pogodbe o zaposlitvi in nato v času trajanja delovnega razmerja od vas ne sme zahtevati podatkov o nosečnosti in načrtovanju družine, če niso v neposredni zvezi z delovnim razmerjem, prav tako jih ne sme iskati sam. Delodajalec tudi ne sme pogojevati sklenitve pogodbe o zaposlitvi s pridobitvijo teh podatkov ali z dodatnimi pogoji v zvezi s prepovedjo nosečnosti ali odlogom materinstva ali celo od vas zahtevati vnaprejšnji podpis odpovedi pogodbe za primer zanositve.
upam,da ti tolr kaj koristi.je pa imela sestrična podobno zgodbo,zanosila je med pripravništvom,a se je odločila da vseeno pove in so ji podaljšali.

(odgovor članu katrin30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
30.5.2009 19:12:18   
Anonimen
aja,pa meni se pri prvemuser posted image ,ni videl trebuh do začetka 6meseca.šele pri konec 6meseca sem zamenjala normalne hlače za nosečniške,pa nisem neka suhica,da ne bi blo pomote,tak da ..itak se nosijo prerezane majčke pod prsmi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
30.5.2009 22:37:12   
martita
...dokler ti hlače ne počijo! user posted image

sicer pa ni res, da ti mora mesec prej sporočit ali ti bo podaljšal ali ne....tudi tista o avtomatskem podaljšanju je iz trte zvita...po poteku roka pogodba preneha in če ti ne ponudi v podpis nove pogodbe si pač na cesti ozirma na zavodu.

to, kaj si pa mislim o tvojem načrtu, bom pa raje zamolčala....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
31.5.2009 0:00:17   
elevitka
ZDR pravi:

54. člen

(posledice nezakonito sklenjene pogodbe o zaposlitvi za določen čas)
Če je pogodba o zaposlitvi za določen čas sklenjena v nasprotju z zakonom ali kolektivno pogodbo ali če ostane delavec na delu tudi po poteku časa, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, se šteje, da je delavec sklenil pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas.

1. Prenehanje pogodbe o zaposlitvi za določen čas

77. člen
(splošno)
(1) Pogodba o zaposlitvi, sklenjena za določen čas, preneha veljati brez odpovednega roka s potekom časa, za katerega je bila sklenjena, oziroma ko je dogovorjeno delo opravljeno ali s prenehanjem razloga, zaradi katerega je bila sklenjena.
(2) Pogodba o zaposlitvi, sklenjena za določen čas, lahko preneha, če se pred potekom časa po prejšnjem odstavku o tem sporazumeta pogodbeni stranki ali če nastopijo drugi razlogi za prenehanje pogodbe o zaposlitvi v skladu z določbami tega zakona.

188. člen
(varstvo podatkov v zvezi z nosečnostjo)
V času trajanja delovnega razmerja delodajalec ne sme zahtevati ali iskati kakršnihkoli podatkov o nosečnosti delavke, razen če to sama dovoli zaradi uveljavljanja pravic v času nosečnosti.


in še tole:

Zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih

16. člen

(obveščanje delodajalca)

Delavec mora obvestiti delodajalca o nameri izrabe starševskega
dopusta 30 dni pred predvidenim nastopom dopusta, če ta zakon ne
določa drugače.
....


_____________________________

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu martita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
31.5.2009 0:06:57   
rija
Mamica Taja: mogoče pa bi morala razmišljati malo bolj dolgoročno....veš, delodajalci nimajo radi delavcev, ki  jim lažejo, prikrivajo pomembne stvari, goljufajo....se vadijo na neke luknje....mogoče ti bo podaljšal še tokrat, če ne bo vedel....samo mislim, da si potem pečena. Pa take stvari se tudi hitri razvejo med samimi delodajalci....tak da, premisli in se raje pogovori z delodajalcem.

Pa še tole iz zakona je zelo dvoumno

Pri sklepanju pogodbe o zaposlitvi in nato v času trajanja delovnega razmerja od vas ne sme zahtevati podatkov o nosečnosti in načrtovanju družine, če niso v neposredni zvezi z delovnim razmerjem, prav tako jih ne sme iskati sam. Delodajalec

verjamem, da se to da razložiti tudi tako, da te delodajalec pač rabi zaradi povečanega obsega del za določen čas in takrat tvoja nosečnost je v neposredni zvezi z delovnim razmerjem...neko delo se namreč brez tebe ne more opravljati...
 
Jaz bi te ziher ne gledala veselo, če bi mi ta podatek zamolčala.
 
Razmisli.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu mamicaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
31.5.2009 12:25:52   
Rožica I
Rija, kaj pa če bi bila v nasprotni vlogi?!
 
   Tudi sama sem na razgovoru za službo, ki sem jo imela že v žepu preko vez (vendar niso vedeli, da sem vmes zanosila), takoj na razgovoru povedala, da sem noseča. Skratka, služba je, seveda, splavala po vodi, sama pa sem potegnila ta kratko. Vprašanje, kako bi drugič reagirala, če bi bila v enaki situaciji!?      
   Nasplošno se držim načela, da delam po svoji vesti in zato ne prikrivam dejstev oz ne izkrivljam resnice.
   Ampak, ko ti nesojeni delodajalec sam reče, da bi te recimo zaposlil, če ne bi imela še 7. stopnje, temveč samo 5. In da naj drugič to pač ven spustim, ko pišem prošnjo za delo. Ker bi imela tako več možnosti?! In to ni samo en primer!
  Očitno je tisti, ki sam zase ne poskrbi dovolj dobro, na koncu res največji bebec! Ker zakoni so že zato, da jih spoštujemo in upoštevamo, ampak dostikrat jih upošteva samo ena stran- to so delavci. Ker vsak ve, da je protizakonito odpustit nosečo delavko, pa se to dnevno dogaja. Ker pogodbe za določen čas lahko samo 3x podaljšajo, pa ti sedaj naštejem 3 firme, samo v centru MB, ki to počno tudi po 5x in več. Skratka, mnogi delodajalci so tudi pretkani in zviti in človek, ki ga postavijo na cesto nima niti volje, niti denarja, niti vedenja, da bi (lahko)obračunaval z njimi.
  Tako da ne govorit kaka banda so ljudje, ki nategnejo delodajalca, saj ko te parkrat peljejo žejnega preko vode (brez kakršnekoli kazni in sankcije), te dobesedno mine do vsega.
   Nisem opisovala samo lastne izkušnje, ampak tudi od treh ljudi, za katere vem, da se jim je zgodila krivica in da niso nikoli na račun laži delali ali dobili službo. Koliko pa še je takih?!
   In za večino delodajalcev, ki imajo nonstop razpisan oglas, se že na daleč ve, da niso ravno najbolj pošteni do delavcev oz je tam nekaj precej narobe. In ne mi govorit, da ljudje ne bi delali; bi, verjemi, magari na črno, ampak da ga plačajo pod minimalcem, od njega pa zahtevajo malodane še 7. stopnjo?! user posted image
   Sicer me je mal odneslo, ampak sem prav jezna, ker sem ravno pred kratkim izvedela za eno podobno zadevščino.


 

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 31.5.2009 12:26:20 >


_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
31.5.2009 12:34:37   
Rožica I
     Ko smo že pri upoštevanju zakonov- sprejemajo jih naši vrli ministri, ki potem, ko izgubijo svoje del. mesto oz. jim poteče pogodba, imajo še 1 leto pravico do precejšnjega procentualnega denarnega nadomestila!!!!!
   Pa je to za vas normalno?!
Jaz bi jim dala max. 3 mesece minimalno plačo, pa da jih vidimo user posted image !!!
   In v politiko bi spustila samo bogataše, ker ti vsaj ne delajo le za lasten interes.
  Ko se samo spomnim raznoraznih stečajnih upraviteljev, ki dobijo žegen točno od vlade user posted image !!!

Bom raje nehala, ker nima smisla... user posted image
 

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
31.5.2009 13:21:49   
fusia
Delodajalca ni treba obvestiti, dokler ne želiš koristiti kakih ugodnosti v zvezi z nosečnostjo, vključno s porodniškim dopustom.
Drugače je ti je pa Rija lepo napisala, ampak če želiš tako ravnati je to tvoja stvar. Vem da je valjda bolje imeti čimvečjo porodniško.  Ampak če delaš to samo zaradi porodniške in ne zato, da boš imela po porodniški tudi službo, je vprašanje, če se ti sploh splača. Saj ne boš brez porodniške, če boš pred nastopom brez službe. Vštevajo se ti dohodki enega leta, za čas ko si brez plače pa tista najnižja varianta, ne vem kako se že temu reče. Če boš ti že pet mesecev noseča, ko boš ostala brez službe boš že skoraj tik pred porodniško pa še plačo dobiš za nazaj tako da boš dejansko samo en ali dva meseca brez dohodka.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
31.5.2009 13:27:28   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Rija, kaj pa če bi bila v nasprotni vlogi?! 
  


ne bi lagala. ker kot sem napisala, se to na dolgi rok ne splača.



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
31.5.2009 13:45:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Mamica Taja: mogoče pa bi morala razmišljati malo bolj dolgoročno....veš, delodajalci nimajo radi delavcev, ki  jim lažejo, prikrivajo pomembne stvari, goljufajo....se vadijo na neke luknje....mogoče ti bo podaljšal še tokrat, če ne bo vedel....samo mislim, da si potem pečena. Pa take stvari se tudi hitri razvejo med samimi delodajalci....tak da, premisli in se raje pogovori z delodajalcem.

Jaz bi te ziher ne gledala veselo, če bi mi ta podatek zamolčala.
 
Razmisli.


Se stinjam rija. Tudi jaz sem za odprte karte.
Očitno imam res srečo z delodajalcem, da se da z njim vse pomenit brez strahu.user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
31.5.2009 14:35:16   
Anonimen
Ali imate še kak pameten razlog kako naj to izpeljem da bi mi pripadala porodniška!


Lahko prikrijes na kratki rok. Jaz bi zagotovo poskrbela, da po tako zaigranem prikrivanju ne bi vec nasla delovnega mesta zate.

Bi se pa zagovoto maksimalno potrudila, ce bi mi direktno povedala, kaj zelis, recimo priti do polne porodniske. V tem primeru bi bil vsaj dolocen cas za toliko kot je treba.

Sama nisem nicesar prikrivala, v bistvu sem povedala takoj, ko je bila nosecnost potrjena..So mi celo nekaj povecali placo kmalu po tem. Ampak imam tako fajn sodelavce kot sem do njih fer sama :)).

(odgovor članu mamicaTaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
31.5.2009 15:32:19   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: katrin30

Drugače so ti pa dolžni en mesec pred istekom pogodbe povedati ali ti bodo podaljšali pogodbo ali ne. V kolikor ti ne podaljšajo in to izveš zadnji dan si avtomatsko opravičena do pogodbe za nedoločen čas.



Pa dajte si vendar kdaj kak zakon prebrat, no. Potem pa naivni ljudje dobivajo take (dez)informacije, ki jih širijo naprej, pa baje je tako, pa baje ni tako, pa bla bla bla...user posted image


mamicaTaja, ja, v zakonodaji je zapisano, so ti že kopirale gor, če želiš osebno mnenje, pa ne, jaz ne bi prikrivala. V končni fazi tudi če ti ne podaljšajo, dobivaš pač tiste tri mesece nadomestilo z Zavoda, tako da čisto brez ne boš ostala.



_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu katrin30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
31.5.2009 22:00:04   
ZmajTolovaj
Jaz tudi ne bi prikrivala. Raje sem brez službe kot da me grdo gledajo, pa še mirno vest bi imela.

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
9.6.2009 19:56:44   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: katrin30

mamicaTaja to je popolnoma tvoja odločitev. V kolikor je res, da ti zaradi tega ne bodo podaljšali, potem v kolikor se res da, skrivaj, brez slabe vesti. Drugače so ti pa dolžni en mesec pred istekom pogodbe povedati ali ti bodo podaljšali pogodbo ali ne. V kolikor ti ne podaljšajo in to izveš zadnji dan si avtomatsko opravičena do pogodbe za nedoločen čas.

to ni res, ne rabijo ti en mesec prej povedat! Preverjeno!
Mi smo povedali en dan prej kot je po zakonu, da ne bomo podaljšali, če pa delavcu en dan prej ne poveš in pride v službo v dobri veri, potem se ta pogodba spremeni v pog. za nedoločen čas

(odgovor članu katrin30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
9.6.2009 19:59:09   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Rija, kaj pa če bi bila v nasprotni vlogi?! 
 


ne bi lagala. ker kot sem napisala, se to na dolgi rok ne splača.




In ko poslušam take cvetek mi mrak pred oči pade. Da meni to naredi delavka jo po hitrem postoku skenslam, pač ukinem tisto delovno mesto, v krizi pa tak smo, tak da ne no,....

Ja kaj pauser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
10.6.2009 16:57:56   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: Moyca RR

[ če pa delavcu en dan prej ne poveš in pride v službo v dobri veri, potem se ta pogodba spremeni v pog. za nedoločen čas



V dobri veri mu tudi lahko poveš, da najbrž še ve, kje so vrata, a ne? Ali pač misliš, da je prišel opravljat prostovoljno delo user posted image

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
10.6.2009 17:55:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
10.6.2009 18:25:14   
Barbara_L
Sploh ne vem, kako ti pade na pamet taka manipulacija. Kako pa te bo šef gledal, če bo zvedel od koga drugega?
Jaz bi takole: ne glede na vse (verjetno tvoja služba ni edina na tem božjem svetu) bi povedala ASAP, povedala, da se boš potrudila delati do konca in po najboljših močeh, da veš da imaš za določen čas in skratka igraj na karto poštenosti. Izgubiti nimaš v tem primeru kaj, vsaj do avgusta ne. V nasprotnem primeru ..ne vem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
11.6.2009 12:03:37   
liliana
MamicaTaja......nekako razumem, da se bojiš za službo, da se bojiš za porodniško.....vendar, povedati delodajalcu je vseeno potrebo čimprej tudi, če te zakon ne obvezuje.......iz več razlogov.....

Recimo, da se ti z nosečnostjo nekaj zakomplicira in boš morala na bolniško.....

Po drugi strani pa vsi delodajalci tudi niso takšen bavbav......in igrati z odprtimi kartami se vseeno bolj splača kot nekaj mutiti.....moja kolegica je bila v podobni situaciji kot ti.....vendar je šla takoj k direktorju in ga je naravnost vprašala, če je kakšna možnost, da ji po poteku pogodbe o zaposlitvi le to podaljša še za 2 meseca zaradi porodniškega nadomestila.....in ji je šel na roko......

(odgovor članu mamicaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
11.6.2009 22:33:24   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

IZVIRNO SPOROČILO: Moyca RR

[ če pa delavcu en dan prej ne poveš in pride v službo v dobri veri, potem se ta pogodba spremeni v pog. za nedoločen čas



V dobri veri mu tudi lahko poveš, da najbrž še ve, kje so vrata, a ne? Ali pač misliš, da je prišel opravljat prostovoljno delo user posted image

ne razumem kaj misliš s tem.
Želim povedati da če mu en dan prej ne poveš, seveda drugi dan misli da si mu podaljšal, a ne?

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
12.6.2009 7:53:28   
mika
Tudi sama bi povedala...mogoče bi počakala do treh mesecev najbrž pa takoj, da se rešim bremena in da bi vedela na čem sem. Drugače bi se preveč sekirala, kar pa ni dobro za user posted image .

Kar se pa tiče teh zakonov...men se sploh ni s tem ubadat. Kolega dela pri enem od internetnih operaterjev in že leta dela za 6mes za določen čas, za 6mes pa nedoločen in potem mu spet dajo pogodbo za 6mesecev itn..

Jaz do zadnjega nisem vedela ali ostanem ali ne. Izvedela sem na isti dan kot mi je potekla pogodba. Sedaj so mi tretjič podaljašali in to  za tri mes., kako bo naprej, sam bog ne ve. In tudi če bom morala it, bom izvedela zadnji dan. In kaj naj...sem grem tožit, da si zaprem vrata drugod? Ali pa zapravim možnost, da me pokličejo, ko se situacija izboljša.
Zavedam se finančne sitacije in sploh nisem jezna, ker so drugače korektni. Zadeve se lahko obrnejo čez noč in če bo prišlo do odpuščanja, bomo seveda prvi mi, ki smo za določen čas.

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
12.6.2009 21:14:05   
Barbara_L
IZVIRNO SPOROČILO: mika



Kar se pa tiče teh zakonov...men se sploh ni s tem ubadat.

kako bo naprej, sam bog ne ve. In tudi če bom morala it, bom izvedela zadnji dan. In kaj naj...sem grem tožit, da si zaprem vrata drugod? Ali pa zapravim možnost, da me pokličejo, ko se situacija izboljša.


Tule vidim povezavo. Draga mika, nepoznavanje prava škodi. Na žalost tebi, tvojemu delodajalcu pa je v velik prid, vsaj v tvojem primeru. Vem, da službe ne rastejo kot gobe po dežju, vsega pa vseeno ni treba za dobro vzet. Nihče ne pravi, da ga moraš tožiti,ampak za izboljšanje razmer si moraš pomagati sama. Ampak v tem primeru bo treba kakšen zakon prebrat. Do takrat pa..bo tako, kot si napisala.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: do kdaj lahko nosečnost skrivaš pred delo...
13.6.2009 0:50:04   
sab.ina
Pozdravljeni
Evo,  slučajno sem se najdla na tem forumu. Drugač imam eno punčko, ki bo avgusta, oh, že kar 4 leta stara user posted image  Rada bi pa Taji opisala svojo izkusnjo, verjamem, da ti bo pomagala. Meni delodajalec tudi ni podaljšal pogodbe takrat ko sem povedala, da sem noseča. Jaz sem tudi igrala na poštenost, pa mi niti ni žal, čeprav sem takrat brez službe ostala in je bilo res hudo. No, ko sem postala brezposlena, takrat sem bila 2meseca noseča, sem imela pravico 3mesece prejemati nadomestilo od Zavoda za zaposlovanje. Osebna zdravnica mi je takrat svetovala, da naj mi ginekolog napiše predlog za bolniško, ker takrat ko si v bolniški, ti mirujejo pravice z Zavoda. V glavnem, jaz sem 6 mesecev bila v "bolniški" in takrat sem prejemala nadomestilo plače od Zavoda za zdravstveno zavarovanje, porodniško sem normalno nastopila v 8 mesecu nosečnosti in to od centra za socialno delo. Po zaključku porodniške sem vseeno imela še 3mesece pravico prejemati nadomestilo od zavoda za zaposlovanje, ker so mi, kot že rečano, te pravice mirovale, tako da sem lepo otroka v vrtec v miru uvajala, pa še 100x boljšo službo od prejšnje v tem času si najdla. res pa moraš pazit, da kakšen rok ne zamudiš, ker pol je pa konec-recimo v roku 8 dneh se moraš prijavit na zavod, ipd. Država itak pobere od nas, navadnih ljudi, vse kar lahko, potem pa tudi mi iskoristimo vsaj tisto kar so nam "dali", v bistvu naš lastni denar nam samo vrnejo. Kaj in koliko bi oni, politiki, imeli, če nebi bilo nas, davkoplačevalcev, saj oni sami nič ne "proizvedejo", nič ne naredijo, vsa ta država sloni na NAŠEM DENARJU, no imejo tudi mi vsaj delček tega.
Tako upam  da sem ti kaj pomagala.....user posted image   Mogoče pa boš imela že na začetku več sreče in ti bodo vseeno podaljšali pogodbo, čeprav si noseča. Kaj veš, mogoče pri vas na nosečnice ne gledajo kot na kriminalce, ki se jih je treba znebit.llluser posted image  

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?