|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dodajati ali ne?
15.8.2006 16:21:27   
monika30
Lepo pozdravljene!
Rabim nasvet in sicer moj malček je star 2 meseca in ga skoraj polno dojim (pribl. na dve uri, dve uri in pol). Skoraj polno zato, ker mu zvečer dodajam flaško, to pa zato ker po skoraj uri hranjenja še vedno joka, vleče rokico in išče hrano, pa tudi zaspati noče oz. ne more.
Drugače lepo napreduje, saj je v enem mesecu dobil 1200 g. Glede na težo se mi zdi, da dodatka sploh ne potrebuje, vendar zvečer kaže očitne znake lakote (aja popije pa od 80-120 ml). Po flaški mirno zaspi. Zdi pa se mi, da tudi meni zvečer že malo primanjkuje mleka.

Kakšno je vaše mnenje, ali naj dodajam ali ne?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dodajati ali ne?
15.8.2006 16:27:41   
Jančika_
Če spije toliko, potem je dodajanje upravičeno. Otrok pač ne sme biti lačen.

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dodajati ali ne?
16.8.2006 10:30:14   
Lara28
Monika!
Tvoje sporočilo je identično temu, kar bi lahko jaz napisala pred kakšnim mesecem in pol. Takrat je bil našuser posted image  star 1,5 mesec in do takrat sva se samo dojila. Vendar včasoh tudi na pol ure. No in potem tudi to ni bilo več dovolj. Jokaj je kar naprej, še posebaj popldne in zvečer.  Jaz pa skoraj z njim, ker nisem vedela kaj še naj naredim. Bala sem se mu dati dodatek, saj so mi vsi zagovorniki dojenja svetovali naj tega ne počnem, ker bo vedno manj se dojil in ne bo hotel več dojke. In nekega dne je moj mož temu naredil konec,  odšel popldan v lekarno po Novolac, mene poslal spat in nahranil otroka po flaški. Otrok je zaspal in spal 4 ure neprekinjeno - prvič do takrat. In od takrat dalje že skoraj šest tednov dodajamo. Včasih spije 100ml, včasih tudi 200. Nekajkrat pa se je zgodilo, da sva se samo dojila cel dan. Tudi poredil se je dovolj, ceo 1440 gr v enem mesecu in pediatrinja nam je rekla, da je to skoraj preveč, naj se samo dojiva. Ampak ona ne posluša revčka, ko joče in ne veš kaj bi naredil, da bi ga potolažil. Vem, da je lačen. Ne vem, zakaj nimam dovolj mleka, kljub temu, da počnem vse kar priporočajo. Pijem čaje za dojenje in veliko tekočin, počivam... pristavljam ga zelo pogosto. Ampak sem se pač sprijaznila s tem. Tista flaša na dan mu pa res ne bo nič slabega nardila, če je otrok potem sit in zadovoljen, sem tudi jaz. Od dodajanja naprej si je tudi ustvaril nek red in je na 2 uri, prej mi je skozi visel na joški in se mantral. Tudi ponoči spi do 6 celo 7 ur v kosu. Vsi smo bolj naspani in zadovoljni.
No to je naša izkušnja. Ni se zgodilo, da bi padli v začaran krog in bi hotel vedno bolj piti po flaški. Ostali smo na isti količini kot na začetku. Toliko mu očitno pač manjka.
Upam, da sem ti kaj pomagala. Lep pozdrav!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?