|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje, ko je v vrtcu?
9.11.2005 15:22:23   
Ajnaa
Kmalu bom šla v službo, mala v jasli. Malo niže sem zasledila, da vas je nekaj, kiimate otročka v vrtcu in še dojite. Vsa pohvala vam. Ker želim tudi sama še dojiti, ko bo mala v vrtcu, mi prosim povejte, kako so se vaši otročki navadili, da v vrtcu ni zize, kako jih nato dojite doma (za uspavanje ali vsakič takoj, ko pridete domov), kako je z večernim uspavanjem. Ali se res dojeni otročki težje navadijo na vrtec? Mogoče še kakšen nasvet, vsekakor pa vas bom rabila čez dva meseca, ko mi začnemo z uvajanjem.
Hvala in lepo se cartajte.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje, ko je v vrtcu?
9.11.2005 20:01:18   
metka
Zdravo Ajnaa! Če se spomniš sem bila tudi jaz pred kakim dobrim mesecom zaskrbljena kako bo z mojo pikico, ko bo v jaslih. Punce so mi kar lepo povedale >>>  se bo pač sprijaznila. No in zdaj je situacija taka:
Lepo smo se navadili na vrtec, bilo je sicer par dni joka, ampak je šlo. Res, da me je v prvih dneh tamala skoraj slekla že na vratih. Sva se pač porihtale in se je malo pocrkljala, potem pa vsak dan manj. In zdaj se dojiva zjutraj, ko vstane ( in se tako še malo pocrkljava ) in obvezno zvečer, ko gre spat. Res je, da se tudi ponoči ponavadi zbudi 1x in še jeva, ampak gre! Med vikendom pa se včasih tudi zgodi, da se malo več pocrklja; pa naj se, saj se verjetno ne bo dolgouser posted image .
Jo moram kar malo pohvaliti!user posted image  user posted image  user posted image

Strah me je bilo predvsem spanja. V začetku je bilo malo problemov, zdaj se je navadila, da se pač ena od vzgojiteljic vsede k njej in jo malo "čohlja" po hrbtu in ..... zaspi...user posted image   Tako, da sem zadovoljna in si nisem mislila, da se bo tako lepo izteklo.

Tudi tebi želim, da čimpreje in čimlažje prebrodiš krizo ( če bo ) in  seveda čim lepše prve dni! In eno user posted image  za srečo!

LP

(odgovor članu Ajnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenje, ko je v vrtcu?
10.11.2005 9:46:48   
Ajnaa
metka, hvala za spodbudo. Me veseli, da ste se tako lepo navadili, upam, da bo tudi pri nas tako. Bom poskušala za enkrat dat skrbi na stran, ker me sicer to preveč obremenjuje.
Kako pa je pri vas zgledalo uvajanje in po koliko ur na dan? Ali joka, ko jo oddaš zjutraj? Koliko časa je pa na začetku jokala, samo par minutk ali celo dopoldne? Mene je tudi spanja najbolj strah.

(odgovor članu metka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenje, ko je v vrtcu?
10.11.2005 9:51:37   
san
tudi midva sva pričela hoditi v vrtec pred mesecem dni in sva se pred tem veliko dojila, pa nismo imeli težav zaradi tega. tudi spal ni, pa so ga tam brez težav navadile na spanje. sedaj se čez dan kar pozabi dojit in od kar obiskuje vrtec tudi doma brez težav zaspi čez vikend.
lp san

(odgovor članu Ajnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenje, ko je v vrtcu?
10.11.2005 10:17:22   
kaja11
Tudi moj škrat se še vedno doji in hodi v vrtec. Pred odhodom v vrtec se je dojil samo zjutraj, zvečer in ponoči. V vrtcu baje ni nobenih problemov z uspavanjem.... ko pa pride domov se hoče podojiti. Očitno se hoče malo pocrkljati.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenje, ko je v vrtcu?
10.11.2005 16:02:03   
metka
Z uvajanjem sva začeli v drugi polovici oktobra. Prihajali sva ob  osmih ,pojedli zajtrk, potem sva počakali še kaki dve urci in potem domov; tako da se je v prvem tednu navadila na otroke in vzgojiteljici. V drugem tednu pa je začela tam tudi spati in sem ponjo hodila okrog dveh.

Z jokom zjutraj je pa tako, da včasi joka včasih ne odvisno. Ponavadi jo ena od vzgojiteljic takoj vzame k sebi in gresta jest. Nič kaj dosti se ne posljavljam samo papa in grem. Se mi zdi, da je pri njej tako najbolje, ker če še kaj čvekam potem je jok in hoče k meni. 
Ponavad je pri njej jok kadar je zaspana in bi "amaama mama" (jedla pri meni ), pa tudi to so rešile in jo dajo za kake pol urce spat potem je pa ok.

Mislim, da se ni treba preveč ukvarjati s skrbmi že toliko prej ( saj jaz zdaj vidim, da sem se čisto preveč sekirala ), saj bo - vzemita si pač čas za uvajanje.
Za spanje pravijo, da je fino, če imata s seboj kar ima ponavadi tudi doma
( ninico ); mi je žal nimamo smo pa naštudirali, da ji paše "čohanje" po hrbtu in zdaj pač to tudi prakticirajo.
So mi pa povedale, da je bila lani na uvajanju punčka, ki je zaspala samo na žogi in so to pač nekaj časa delale, potem so jo postopoma navadile posvoje. 

Na stran skrbi glede tega pa bo in uživajta še ta čas!user posted image

Lpuser posted image

(odgovor članu Ajnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?