|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje,pomagajte
21.11.2007 13:16:11   
zupancdam
Pozdravljeni! Kako naj svojo 10 mesecev staro dojenčico odvadim dojenja? Ponoči še vedno hoče jesti, kar se mi zdi sama razvada in predvsem to, da se zvecer ne naje dovolj mojega mleka. Ne mara čokolesnika, rižolinota. Če bi vsaj to jedla, bi ji lahko dala na žlico to pa še potem zizo, s kruhom jo pa ne morem zvecer hranit. Ali pa vendarle, pa potem ko gre spat da ji dam še zizo. Kako ste ve odvadile svoje malčke od dojenja? Imam pa se en velik problem. Nikoli ni imela flaske, ker jo ni marala pa tudi polno sma se dojili. Kako jo naj navadim na flasko? Zvečer bi ji lahko dala mleko na flaško ali pa cokolino in bi lepo spila, ker mi zvecer 100x vrze zizo ven in noter preden zaspi. Poje, se hoče igrat, spet malo poje. Ne vem več kaj storiti. Po eni strani se mi pa zdi brezveze  pri 10 mesecih dajat flaško ko jo prej nikoli ni imela. Kako vam uspe otroku dat flaško in da potem ko spije zaspi. Je katera imela podoben problem? Kako ste to resile? Ali naj se vendarle naprej dojim... Prosim svetujte mi!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje,pomagajte
21.11.2007 13:29:55   
aluš
Mi smo tako. Bil je polno dojen, na poletje ko je bil star 6 mesecev smo uvedli stekleničko s čajem (je tudi kar naprej hotel zizo, pa res je bil najbrž žejen). Zvečer ni hotel pri 10 mesecih nobene kašice, tako da je večerjal kruh ali polento ali jogurt ipd (tam cca 1 uro pred spanjem). Tik preden je šel spat pa še dojenje. Pa celo noč je bil po malem lačen kot ti praviš, samo crklanje, pa prav nič drugega. Tam pri 10 mesecih sem mu začela ponujat mleko v steklenički, ni šans. Pri 13 mesecih pa se gospod kar naenkrat odločil, da se ne bo več dojil (itak se je samo že zjutraj in zvečar + ponoči, ampak smo se tam od 10 meseca naprej  kar počasi odvajal, pa filal čaj). Takrat je tudi sprejel stekleničko z navadnim mlekom. Kar naenkrat, sem mu jo sigurno ponujala 2 meseca, mož se mi je smejal, če še ne mislim nehat, da itak ne bo nič. Pa je bilo. Torej bodi vztrajna. Pri nas se je vse odvilo v 14 dneh: odstavil se je, osvojil stekleničko z mlekom zjutraj in zvečer (ampak to je pil striktno samo na pol v spanju v posteljici) in ne boš verjela, tudi spat je začel ponoči, prej pa vsake dve uri veeee.

(odgovor članu zupancdam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenje,pomagajte
21.11.2007 13:40:27   
zupancdam
Pozdravljena Aluš! Ja zdej imamo magični lonček za čaja. A ga naj dam stran in ji po flaški dajem caj, da jo navadim na cucelj? Aja, pa še to. Kakšno mleko si dajala v flaško ko si nehala dojit? Jaz še imam ful mleka pa me zanima kako mi ga bo zmanjkalo če ji ne dam več zize? Po moje bom imela ful polne prsi.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenje,pomagajte
21.11.2007 13:49:22   
viv_
Če do sedaj ni imela flaške jo je brez veze sedaj navajati, ker boš imela potem nekoč spet problem odvadit od flaške. Pa tudi pri flašah pride do nočnih razvad.

Pri 10 mesecih je dovolj velika za večerjo na žlico. Pa probaj razne kaše Milupa, itd. Saj je tega na tržišču več kot dovolj. Lahko narediš tudi polento, mlečni riž, mlečni zdrob... Pač, nekaj ji bo že všeč. In po tem jo probaj še podojit, če bo hotela.

Za pitje pa uporabi slamico, magični lonček, bidon... Ker sploh za v avto in na sprehod je fajn, če imaš nekaj razen kozarca.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu zupancdam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenje,pomagajte
21.11.2007 14:35:16   
roberta
hm... dojenje zna biti res kar trdovratno :)  tudi jaz sem dojila zelo dolgo (1,5 leta) in pri 10 mesecih je še vedno pretežno hrano dobila z dojenjem - ostalo pa z bananami, morda včasih malo krompirja ali česa podobnega. tudi ponoči se je dojila po 1-2 na noč, samo se mi je zdela še premajhna, da bi jo odvajala od tega... ne vem, sploh ker je tudi večerjala le pri prsih in se mi je zdelo, da tak velik otroko tisto pa res hitro prebavi in je potem dejansko lačen in hoče zato jesti.

no tako, da sem se lotila nočnega odvajanja od dojenja šele tam pri nekje 12-13. mesecih, ko je tudi za večerjo že pojedla vsaj kako žlico česa bolj konkretnega - sadja ali mleka z kruhom. ji pa to odvajanje sploh ni bilo všeč. na lep način se ni dalo, ker nosila sem jo lahko le nekaj časa (je le imela že svojih toliko in toliko kil), na pesmice in podobno je reagirala z besom, skratka, edino kar je hotla, je zizo. potem pa sem rekla, da je to pa dovolj in se odločila , da od danes naprej ni več nočnega dojenja. drla se je tudi po eno uro skupaj in to vsako noč kak teden, potem pa je počasi nehala oz. je jokala čedalje manj časa, čez kak mesec, pa je že spala brez nočnega dojenja. ob tem joku je bila vedno zraven mene, jaz sem jo božala in prigovarja, da naj zaspi, da je vse u redu, itd. skratka, toliko, da ni bila sama. se mi zdi to kar pomembno. dnevno pa sem še vedno prakticirala dojenje in sem ga zmanjševala le počasi (do 1,5 leta) - ta teden en obrok manj, drugi teden še en obrok manj, itd. tako, da niti nisem imela problema z zastajanjem mleka v prsih.  

ampak, jaz ji flaske ne bi dajala, kot je rekla viv potem pride le do tezav z odvajanje od flaske, pa za zobke ni fajn (sploh ce so sladke stvari, ki jih otrok pije), itd.  čimprej ji daj kozarec v roke in naj pije iz njega. mislim, da je tudi naša že pila stvari iz teh normalnih 0,5 l plastičnih flaš, v katerih kupiš vodo, pri 11 mesecih. pa ni bil noben problem. tako, da flaške ni imela nikoli in še zdaj si mislim, da dobro, da ne.

Glede večernega dojenja pa bi na tvojem mestu poskušala s kako drugo hrano zvečer - tako, da veš, da se je najedla - zopet kot predlaga viv - nekaj mlečnega (gres, riž, itd.), ali morda banano... in potem jo še podoji, če bo želela. Morda lahko probaš le to, da če ti vrže prsi ven, da ji poveš, da če bo še enkrat to naredila, je ne bo več dobila nazaj. In jo daj še enkrat, potem pa vzemi za tisti večer. Saj se bo naučila v parih dneh, kaj pomeni, če vrže ven zizo - da je pač potem ni več.

Vsekakor pa ji ne ukinit dojenja (vsega) kar naenkrat, ampak raje postopoma. Bo bolj prijazno do nje in do tvojih prsi.

roberta 

(odgovor članu zupancdam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenje,pomagajte
21.11.2007 14:35:50   
mml
jaz sem polno dojila nekje do 7. meseca, ker gospodična ni hotela jesti...no po tem je počasi šlo in pri 9. 10. mesecih se je dojila še zjutraj in pred spanjem. Ko sem šla v službo, sva ukinili jutranje dojenje, večerno je ostalo pa še nekje do 15. meseca, ne vem če je imela kaj od tega, ampak nekako nisem vedela, kako prenehat, po tem sem šla pa na službeno pot in je bilo pač konec.
Nikoli ni imela stekleničke in je nanjo tudi nismo posebaj navajali, od 7. meseca dalje je pila po slamici. Za večerje smo pa uvedli različne žitne kašice, ki se mešajo z vodo, pudinge, sadne skute...
...aja pa jaz sem jo budno dajala v posteljo, tako da je vedela, da je dojenje za hrano in mogoče malo za pockrljat, zaspi se pač v postelji. Večinoma je še malo pokramljala s svojimi živalcami in po tem zaspala

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?