|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje-še smiselno?
14.6.2006 11:41:06   
1Tanya
Punce prosim za vaša mnenja in nasvete.

Naš mali je star 3 tedne in že od začetka se dojiva in hkrati dodajava Aptamil, ker ni pridobival na teži zaradi premajhne količine mojega mleka. Dojiva se na vsake 3 ure (ali 2.5) na vsaki dojki po cca 15 minut potem pa noče več sesat. Po nasvetu patronažne sledi previjanje, da se zbrihtamo nato pa Aptamil po flaški, kjer je prva dva tedna pojedel od 30-40 ml, ta teden pa poje že 50-60.  Koliko sploh poje 3 tedne star otrok na obrok?

Ali je sploh še smiselno dojenje? Dojke so me spet začele boleti, saj malček sesa vsak dan močneje.

Hvala za vaša mnenja in uživajte lepe dneve!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje-še smiselno?
14.6.2006 11:55:08   
Seven*
Dojenje je smiselno v vsakem primeru, cetudi gre za en podoj. V materinem mleku je kup zadev, ki jih v Aptamilu NI! Ce imas bolece bradavice jih mazi z lanolinom, cimvec jih imej na zraku, bodi cimvec brez modrca, sploh ponoci, da se bodo lepse celile. Mleka bos imela toliko, koliko bos pristavljala otroka. Pazi pa tudi na tekocino in primeren pocitek!

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu 1Tanya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenje-še smiselno?
14.6.2006 12:06:37   
piščanc
jaz se strinjam s seven, dojenje se po treh tednih sploh še ni popolnoma razvilo - zdaj se šele začenja.

za boleče bradavice obstajajo tudi Multimam blazinice z gelom, ki zelo pomagajo (dobiš jih v lekarni ali drogeriji tuš)

čeprav se tvoj mali najprej doji in potem še pije po flaški (jaz vmesnega previjanja sicer ne bi prakticirala - če ješ ješ, če se previjaš se pa previjaš) naj bo pač tako. še posebej če se rad doji, ne vzemi mu tega prekmalu. če boš želela se lahko še vedno samo dojita, proizvodnja mleka je taka kot je povpraševanje.

meni je bilo dojenje zakon, če te pa še kaj zanima pa vprašaj na zs

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu 1Tanya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenje-še smiselno?
14.6.2006 13:51:41   
lelaval
Ne razumem, kako po eni strani tako povdarjajo dojenje, po drugi pa dodajanje. user posted image   3 tedne star otrok bi kamot bil sit le od dojenja. Sploh, če ga vmes med dojenjem in dodatkom previjaš - če je tiho, je zagotovo sit, s tem ga le prebudiš, dojenček pa avtomatsko začne sesat. Poleg tega, hitro ugotovijo, da se ni potrebno tako mučit po flaški, kot na dojki in le to začnejo zavračat. Če imaš še namen dojit, ti svetujem, da poskusiš kakšnih par dni brez dodatka, pa boš videla. Lahko pa se joče, če ga mučijo krči in ne lakota.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu 1Tanya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenje-še smiselno?
14.6.2006 14:16:29   
Anonimen
Seveda je dojenje še smiselno, sploh če čutiš, da imaš dojke, polne mleka.

Uporabi tiste blazinice Multimum, jih imaš lahko gor ves čas; tudi potem, ko se bradavice pozdravijo.

Na tvojem mestu bi poskusila brez dodatka. Saj verjetno bo dojenček hotel še, če bo lačen. Lahko prosiš patronažno za tehtnico, pa ga kontrolno stehtaj čez en teden, pa čez 14 dni. Tudi če v enem tednu ne bo pridobil maksimalne teže, bi jaz nadaljevala z dojenjem.

Meni je patronažna tudi hotela težit s temi dodatki, a sva pogovor zelo hitro zaključili. In je mala Mič kljub začetnemu "pomanjkanju" lepo in zdravo zrasla.

Mogoče tvoj otrok rabi malo več časa, da se navadi na zunanji svet, na hranjenje in vse ostalo.

Dovoli mu, da po "naravni" poti pride do najboljšega. Začela sta, nikjer ne pišeš, da bi ti dojenje samo povzročalo težavo; majhno je le pridobivanje teže. To pa samo posebi ni problematično; dojenček od tega ne bo zbolel.
Problematična je le izguba teže, ker kaže na prisotnost bolezni.

Upam, da boš nadaljevala z dojenjem user posted image  user posted image

(odgovor članu 1Tanya)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenje-še smiselno?
14.6.2006 14:30:45   
tulip
Saj se ne dojita toliko na pogosto! Midva sva se dojila cel prvi mesec na 2uri, s tem da je sesal po pol ure ali 45min... Potem sva kupček podrla, se previla in čez 3/4 ali 1uro jovo na novo, skratka, prvi mesec sem samo dojila! user posted image  
Poskusi ga večkrat pristavit, da se bo delalo več mleka, glede bradavic so že povedale in skušaj ne obupat! Včasih je res težko in si misliš 'kaj mi je tega treba', a če imaš mleko se splača malo potrpet in se potrudit! Dojenje res ni samo rožnato, kot se ga opeva, so tudi boleče bradavice, stalna prisotnost pri dojenčku...na drugi strani pa ko steče, so to tako lepa občutja in povezanost, za katera se je vredno potruditi..user posted image
Naj vama bo lepo, poskusi!!user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenje-še smiselno?
14.6.2006 17:23:45   
natalia
pri treh tednih je moja pojedla 80-100 ml na obrok, na 3 ure.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenje-še smiselno?
14.6.2006 19:34:16   
skuštrana
Seveda je smiselno!!!
Imam prijateljico katere hčerkica ni pridobivala na teži. Patronažna ji je stalno težila z dodatkom, celo vago ji je prinesla domov, da mora dete vagati po vsakem obroku..Po nekaj tednih je moji frendici prekipelo, vrgla je stran vse dodatke, poklicala patronažno, da naj pride po vago in ji rekla, da je ne želi več videt in sklenila, da bo samo dojila...In je šlo. Danes je punčka zdrava 15 mesečnica...
Saj bo šlo...user posted image user posted image

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenje-še smiselno?
14.6.2006 21:31:42   
rainbow
Tudi jaz sem za user posted image user posted image user posted image

Dojenje prve mesece je dokaj naporno, zato mora mamica čim več počivat, dosti pit, fajn jest, se pustit razvajat user posted image , in čim več pristavljat!!!

Midva z mojo mlajšo user posted image  nisva nikoli prekoračile 2.5 ure med dojenji. Sploh sprva sva se dojile, ko je bila lačna, potem pa čez kako uro ali uro in pol, ko je postala zaspana, dude namreč ni nikoli sprejela. Tak da je bilo to kar pogosto.

pri moji prvi user posted image  pa zaradi panike kar po 10 dnevih hop na flaško, mi je bilo vedno user posted image  žal. zato sem se pri drugi toliko bolj potrudila, svašta prebrala (forumi na netu in monu user posted image user posted image user posted image ) in nama je uspelo.
Tako da ti svetujem, da morda res poskusiš kaka dva dni brez flaške, pa če to pomeni dojenje na uro. Svetujem ti tudi, da vedno dojiš na en obrok iz ene dojke, da dete popapca tudi tisto gosto zadnje mleko, ki se tvori sproti. Po uri in pol pa daš drugo. Mogoče bo nekaj dni hudo, ampak potem se bo zadeva uravnala. Seveda je prepogoj, da dete pravilno sesa. Potem ni problema!!!

kak sem pametna postalauser posted image

uspešno!!

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenje-še smiselno?
14.6.2006 23:33:09   
ČebelicaMaja
Tanya tudi jaz in moja user posted image  sva imeli enake težave, že od vsega začetka ji dodajam, najprej Aptamil 1, potem pa zaradi krčev Conformil. Včeraj je bila stara 2 meseca, pa še vedno dodajam in sem se sprijaznila, da bo verjetno tako, dokler se bova dojili... Imela sem podobne pomisleke, ker sem imela  in še imam premalo mleka... pa sem jo redno pristavljala, stimulirala s pumpanjem, pila čaje (hektolitre čajauser posted image ), vse živo... pa ni bilo nič bolje. Zdravnici sem že težila, če obstaja kaka kemija (Tametil tablete ali kaj podobnega za stimulacijo nastajanja mleka)... in se veliko sekirala... potem pa mi je pediatrinja rekla, naj se najprej neham sekirat, da kolikor pač dobi otroček, je bolje kot nič... pa  sem sklenila da se bova dojili, dokler bo hotela user posted image , saj sem ugotovila, da med dojenjem izredno uživa in se sprosti, dobi tistih nekaj protitelesc, ne bom pa nehala dodajat, ker ne mislim tvegat, da bi se user posted image  zaradi izgube teže znašla v bolnišnici (poznam dva taka primera)... Bradavice se ti bodo že utrdile, to traja le nekaj dni... sicer pa delava isto kot ti- se dojiva, takrat običajno zaspi-jo previjem in nadaljujeva s flaško- tudi meni je tako svetovala patronažka in se je obneslo... sej ima vsak svoj sistem, naj ti samo povem, da je količina mleka odvisna od veliko dejavnikov in vsaki pač ni dano (pa če stori za to marsikaj), da bo polno dojila ali pa sploh dojila. Zato poslušaj sebe in svojegauser posted image  in ne forsiraj dojenja za vsako ceno, ni pa tudi vredno obupat nasamem začetku...  

(odgovor članu 1Tanya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dojenje-še smiselno?
15.6.2006 6:40:43   
sato
za boleče bradavice obstajajo tudi Multimam blazinice z gelom, ki zelo pomagajo (dobiš jih v lekarni ali drogeriji tuš)


Porabila sem samo 3-4 blazinice, pa je bilo potem ok. So pa tako velike, da komot eno prerežeš na pol in lahko daš po vsakem dojenju isto nazaj. Tako da imaš eno za ves dan ( so nam rekli v porodnišnici in tako sem delala jaz ). Stanejo okrog 1.700sit. Meni je res pomagalo.
Splača se poskusiti in potrpeti dva-tri dni, potem pa bo. Ni lepšega, kot dojiti-vedno je pri roki, ni dela z umazanimi stekleničkami in panike, ko je otrok lačen, ti pa še ohlajaš stekleničko...pa še zastonj je.
Jaz prvič nisem vztrajala, pa mi je še zdaj žaluser posted image

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dojenje-še smiselno?
15.6.2006 22:04:51   
natalia
vedno je pri roki, ni dela z umazanimi stekleničkami in panike, ko je otrok lačen, ti pa še ohlajaš stekleničko..


ni sile. če si organizirana lahko flaško pripraviš v 40 sekundah, še manj, isto umiješ ali pa jih kupiš več.pri meni je bila panika, če sem se obirala pri dojenju, tk, da neke razlike ni.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu sato)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dojenje-še smiselno?
16.6.2006 8:14:01   
mojca75
Moja zgodba je podobna, podpiram dojenje! Tud midve sva štartali z nastavki, pa črpanjem pa malo smo dodajali, pri treh tednih pa smo se samo polno dojili!

Se splača potrudit, ampak če ne gre pa ne gre in zato si še vedno najboljša mama za svojo pikico!

meni je do več mleka najbolj pomagalo DA SEM SE NEHALA SEKIRATI, sekirala sem sebe, tamalo in moža. Odkar sem skulirana se lepo dojiva - tud rediva se lepo!

Držim pesti, nikar ne obupaj, tud jaz trenutno hodim z eno razboleno bradavico, ampak vstrajam (moram danes po te Multimam blazinice), čaprav boli ko user posted image  ampak vse mine!


(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dojenje-še smiselno?
16.6.2006 14:17:55   
Tina15
Če ima mali interes za dojenje....VZTRAJAJ! Pri meni je bilo v začetku vse ok, potem pa sem imela vnetje maternice, vročino čez 39 in mleka ja začelo primanjkovati. Dodajali so mu po flaški in naš je povsem izgubil interes. Na dojki ni bil niti 5 minut. Povlekel je toliko, da je priteklo, potem pa kmalu odnehal. Doma sva se dojila še kakšne 3 dni, potem pa je vsakič, ko sem ga pristavila, jokal in se odrival stran. Glede na izkušnjo od prvič, ko sem sebe in malo 3 mesece matrala s kombiniranjem, sem se tokrat takoj odločila in nehala z dojenjem.
Vso srečo in držim pesti, da vama uspe priti samo na dojenje.
Moj nasvet....čim manj mu dajaj flaško, ker slej ko prej jo bo imel rajši kot dojko. Lastne izkušnje!

_____________________________


(odgovor članu 1Tanya)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...




Stara imena
Ylenia

So stara imena vedno bolj moderna?

da (44%)

ne (17%)

nic bolj kot ponavadi (23%)

nisem opazil/a (15%)


Število vseh glasov: 590

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!