|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje-premalo mleka?
15.1.2008 19:31:27   
Spark
Moja punči je stara 2,5 meseca in jo dojim. Danes in včeraj pa imam občutek, da imam premalo mleka. Dojke niso nič trde in napete, niti zjutraj ne. Sedaj pa ne vem, ali mam premalo mleka ali je kak porast v teži, pa zaradi tega tak občutek. Prej sem jo dojila približno 10 minut na eni dojki za en obrok in je bilo vredu. Sedaj pa se po 2 minutah, začne nekaj pritoževati, pa odmikati, pa spet sesati, pa zelo močno sesa, tako, da me malo boli bradavica. Pa potem, ko stisnem bradavico, niti ne pride nič mleka ven. Zdaj ne vem, ali naj jo samo čim večkrat pristavljam in nič ne dodajam, ali naj ji dam raje še dodatek. Drugače se uredu počuti, tudi ponoči je spala normalno in danes čez dan je bila tudi ok. Plenička je bila vsakič polulana, pa 1x pokakana.
Še nekaj mi razjasnite. Ali je možno da zmankja sedaj mleka, pa čeprav sem jo polno dojila. Ker jaz sem mislila, da je lahko problem z dojenjem samo na začetko ko se otrok rodi in potem, ko se začne dodajati gosta hrana, da se začne zmanjševati količina mleka in zaradi teka potem tudi zmanjka?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje-premalo mleka?
15.1.2008 19:35:33   
Lunc_a
To je slab znak da so dojke trde in napete.Dojke morajo biti mehke.če se ne bi najedla,potem oziroma ne bi imela mleka,potem niti pleničke ne bi bile polulane,otrok ne bi spal,bi bila non-stop tečna oziroma bi jokala a ne ,ker bi bila lačna.Ti lepo doji in se ne obremenjujuser posted image

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenje-premalo mleka?
15.1.2008 22:27:47   
lelaval
Dokler je tako, kot si napisala - lepo spi, lula in kaka, se ne obremenjuj  in se lepo dojita še naprej. Veš, kako je fino, ko dojke niso več tako trde, da te bolijo.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenje-premalo mleka?
16.1.2008 0:02:46   
shooo
nič  ne dodajaj. po moje ima skok v rasti (okoli tretjega meseca) ponavadi.
verjetno bo trajalo kak dan da se uskaldita povpraševanje in ponudba.
pogumo naprej.
lp



_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenje-premalo mleka?
16.1.2008 8:54:52   
sanosan
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Še nekaj mi razjasnite. Ali je možno da zmankja sedaj mleka, pa čeprav sem jo polno dojila. Ker jaz sem mislila, da je lahko problem z dojenjem samo na začetko ko se otrok rodi in potem, ko se začne dodajati gosta hrana, da se začne zmanjševati količina mleka in zaradi teka potem tudi zmanjka?


Glede tega ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da se količina mleka prilagaja potrebam tvojega otroka, vendar se količina ne spremeni med enim in drugim podojem, ampak je za to potreben čas. Svojega prvega otroka sem polno dojila do 6. meseca starosti. Tudi potem, ko sma začela z gosto hrano, se mi je normalno tvorilo mleko kot prej še vsaj kak mesec. To, da mleka zmanjka, je samo tvoj občutek, ki se ga probaj znebit čim prej. Mleka ne zmanjka, ker če boš otroka prisatvila pol ure po dojenju na isto dojko, bo še vedno lahko navlekel mleko (preverjeno pri prvem in sedaj pri drugem otroku). Še ena pomembna stvar povezana z dojenjem, je pitje zadostne količine tekočine, najboljše vode. Po vsakem podoju spij kozarec ali dva vode, pa ne bo problemov.

lp

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenje-premalo mleka?
16.1.2008 8:58:54   
Anonimen
ne ne, nič ni premalo mleka, samo ponudba in povpraševanje sta se uskladila in dojke tvorijo točno toliko mleka, kot ga otroček poje....in kot se povečujejo in spreminjajo otrokove potrebe, se temu prilagaja količina mleka - zato brez skrbi, strahove stran in uživaj! in ne, mleka ne more kar tako zmanjkati, absolutno ne ( kako bi preživeli otroci, ki nimajo na dosegu mlečnih formul, če bi narava to tako poštimala) ko je enkrat laktacija vzpostavljena, je mleko tam....še leta po dojenju se da iztisnit mleko in je praktično mogoče kadarkoli vzpodbudit tvorjenje, tako še enkrat - brez skrbi okoli tega!

(odgovor članu sanosan)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenje-premalo mleka?
16.1.2008 9:09:18   
Spark
Hvala vam, ker ste me potolažile. Včasih se mi zdi da teorijo kar obladam, samo ko pa pridem v realnosti do kakega problemčka, pa kar zmrznem. Tamala je ponoči prav lepo spala. Zaspala je ob 11ih, ob 4ih se je dojila, in še vedno spi. Sej vem, če bi bila lačna, ne bi. Upam, da bo hitro spet kak naval mleka. Mi je grozno, ko imam občutek,po koncu dojenja, da hoče še, jaz pa nimam nič za dati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenje-premalo mleka?
16.1.2008 13:11:28   
Anonimen
Ostalih nisem brala, tako da možno, da dobiš od mene nasvet, ki si ga že dobila.
Ne dajaj ji dodatka, nikakor. Sploh če ni videti lačna, če se redi,
in je polulana. Čim več jo pristavljaj, kolikor presenejo bradavice, kadar bo želela sesati, ji ponudi. Enkrat eno, drugič drugo dojko.
In ne, ne more ti kar tako zmanjkati mleka, sistem ponudbe in povpraševanja sta vzpostavljena in mleka se dela toliko, kolikor ga user posted image  potrebuje. Ko pa začneš enkrat dodajati, pa začne user posted image  seveda izpuščati oborke na dojki, takrat pa lahko začne zmanjkovati mleka. Simple as that. user posted image

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenje-premalo mleka?
17.1.2008 10:44:31   
Spark
Hvala vam za odgovore. No sedaj je dojenje že boljše. Samo potem pa začne mala štrajkat da noče veliko jesti ampak je zelo malo. To pomeni, da bo čez par dni spet kriza. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenje-premalo mleka?
17.1.2008 15:53:54   
Anonimen
Nič hudega, če malo pojé, le pogosto jo pristavljaj, pa se bo mleko delalo.

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?