|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje in fromilid, hiconcil in nexium
27.2.2011 9:39:28   
srečica
Pozdravljeni

Zanima me ali ima katera podobno izkušnjo inkaj narediti.

Imam 11 mesecev starega sinka s katerim se dojiva zjutraj in zvečer. Ker so mi odkrili bakterijo Helicobacter pylori sem dobila 2 antibiotika in sicer Hiconcil na 12 ur 2 tableti (za tega vem, da lahko dojim) in Fromilid (clarithromycinum)na 12 ur 1 tableto, ter Nexium (esomeprazolum) 2 krat na dan vse skupaj 7 dni, potem pa še Nexium 1 mesec 1 tableto na dan.  Zdravnica mi je predlagala, da preneham dojiti preden začnem s terapijo (meni da je sinko itak že dovolj star, jaz bi ga še vedno rada dojila).

Zato se obračam na vas, če mi lahko svetujete kaj naj naredim. Rada bi odpravila bakterijo in rada bi še naprej dojila. Kaj narediti? Kako lahko to škodi mojemu dojenemu otroku? Je imela že katera podobne težave?

Najlepše se vam zahvaljujem in upam, da dobim kak nasvet.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje in fromilid, hiconcil in nexium
27.2.2011 9:52:33   
sas888
Sicer nisem imela podobnih težav ampak gre pač za tvoje in otrokovo zdravje, jaz bi poslušala zdravnico, otrok pa tud ne rabi več dojenja. Moje mnenje pač.

(odgovor članu srečica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenje in fromilid, hiconcil in nexium
27.2.2011 10:14:10   
Precious
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:nI08gvNtbwkJ:med.over.net/forum5/read.php%3F11,434275,434275+Fromilid+in+dojenje&cd=3&hl=sl&ct=clnk&gl=si&source=www.google.si

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:SC-Jjxr-SKIJ:med.over.net/forum5/read.php%3F94,6093905+Nexium+in+dojenje&cd=1&hl=sl&ct=clnk&gl=si&source=www.google.si

Toraj če preberš vidiš da lahko dojiš user posted image

(odgovor članu sas888)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenje in fromilid, hiconcil in nexium
27.2.2011 22:02:46   
SaaS
Ne vem kaj je ta Nexium, z antibiotiki pa po mojem ni tak problem.

Ko je bil moj prvi star 7 mesecev sem jaz zaradi angine dobila hiconcil. Ker moje z ni bilo sem bila pri dežurnem in ta mi je rekel naj kar neham dojiti, saj je že dosti star user posted image . Jaz sem bila kar malo iz sebe in sem nato klicala našo pediatrinjo, kjer sem dobila odgovor naj kar dojim, da ne nobene nevarnosti. Saj tudi otročkom dajejo hiconcil, če ga rabijo. Klicala sem še eno znanko, medicinsko sestro, ki je potem spraševala potem pediatra, enak odgovor..  Nisem nehala dojiti in je bilo vse ok.

Kar se fromilida tiče, ga je pa moj drugi sin pri 14 mesecih dobil. Tako, da če ga dobi otroček, po mojem tista mini dozica skozi mleko tudi ni razlog za prenehanje dojenja.

Najbolje pa mogoče, da kar pediatrinjo pokličeš in jo vprašaš. Tako sem jaz naredila, ko sem bila v dvomih.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenje in fromilid, hiconcil in nexium
28.2.2011 22:00:00   
srečica
Hvala vsem za odgovore, linke in mnenja. Sem si vse dobro pogledala.  Danes bom začela s terapijo in bom vseeno samo občasno dojila. vsak drugi dan toliko, da ne izgubim mleka in da ne pozabi se dojiti.

Upam, da me ne boste nekatere zdaj obsojale.. ampak glede na to, da je preverjeno, da ne more škoditi bom poskusila. Upam samo, da se mleko ne bo po okusu spremenilo in bo zaradi tega zavračal.

Lep pozdrav

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenje in fromilid, hiconcil in nexium
28.2.2011 22:22:55   
eva1
Jaz vem da ob tej terapiji sigurno nebi dojila, sicer pa če nimaš težav z helicobaster py. počakaj še dokler dojiš, pa potem daj čez terapijo!

(odgovor članu srečica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenje in fromilid, hiconcil in nexium
1.3.2011 7:11:19   
Precious
srečica zakaj bi te kdo obsojal? saj ti vse lepo piše, da smeš dojit. Ne poslušaj drugih,ki  v bistvu sploh nimajo pojmauser posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenje in fromilid, hiconcil in nexium
1.3.2011 8:06:02   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: Precious

srečica zakaj bi te kdo obsojal? saj ti vse lepo piše, da smeš dojit. Ne poslušaj drugih,ki  v bistvu sploh nimajo pojmauser posted image


Lej , jaz sem ji samo predlagala in ja nekaj  pojma imam, ker delam ravno na odd.kjer se med drugimi ugotavlja tudi helicobacter py. in vem, da naši zdravniki odsvetujejo dojenje ob uporabi večih zdravil na enkrat! Ne vem zakaj, tko pač je, in če ji ne povztroča bakterija trenutno težav, bi jaz z zdravljenjem trenutno počakala

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenje in fromilid, hiconcil in nexium
1.3.2011 8:06:45   
eva1
user posted image

< Sporočilo je popravil eva1 -- 1.3.2011 8:07:09 >

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenje in fromilid, hiconcil in nexium
1.3.2011 8:19:29   
Precious
Eva lej jaz sem jo odg. na post. te kaj motiuser posted image

Sicer pa o naših večini zdravnikov ne bi. marsikdaj odsvetujejo dojenje čeprav tega ne bi bilo treba.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dojenje in fromilid, hiconcil in nexium
1.3.2011 9:40:30   
srečica
hvala obema. Jaz sem se odločila tako kot se mi zdi prav in popolnoma se strinjam s Precious, da zdravniki včasih malo pretiravajo glede zdravil in dojenja, da se zavarujejo pred morebitnimi tožbami. Jaz sem se pozanimala pri 3 svetovalkah, pediatru (saj oba antibiotika predpisujejo tudi dojenčkam oz. otrokom), babicah v porodnišnici in so mi rekli, da lahko dojim ampak tik preden vzemem zdravila. Dojim samo 1 krat dnevno in še to po 11 urah odkar vzamem antibiotik.

želim si, da me ne kritizirate, saj sem res samo prosila za nasvete oz. izkušnje.

Lep dan še naprej, Precious tebi pa še posebej hvala.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




brcanje
laura2010

Kdaj ste prvič čutile brcanje otroka

3.mesec (19%)

4 mesec (49%)

5 mesec (20%)

ne vem (12%)


Število vseh glasov: 212

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!