|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje za uspavanje - kako odvaditi
4.3.2008 15:28:01   
tasekk
Ob vrnitvi v službo bo nastopil problem, saj moj tamali zaspi le ob dojenju. Imate ali ste imele omenjeno težavo ? Kako ste jo rešile ? Hvala za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje za uspavanje - kako odvaditi
4.3.2008 15:34:11   
annie
Malce v tolažbo, moj tudi večkrat zaspi med dojenjem. Sam od sebe sicer tudi zna zaspat. Kako pa ga odvaditi...hm to mene tudi zanima? Jaz se še zaenkrat ne sekiram, ker imam še pol leta, da grem v službo user posted image Sem pa prebirala na MONU, da otrok točno ve, da ko ni mamice zna tudi na drugačen način zaspat, ko pa mamica je, pa hop na joško user posted image user posted image  

(odgovor članu tasekk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenje za uspavanje - kako odvaditi
4.3.2008 15:39:12   
princeskaa
enak problem - danes pa sem našla rešitev!!!! In sicer sem kupila eno poceni marelo - vožiček, dala našo pikico notri jo furala po stanovanju, pela, dokler ni zaspala potem sem jo pa premaknila v poteljico, druge rešitve nisem videla, ker je bila joška zakon!!! Sploh ne morem verjet, da je ratalo, prvič po 9 mesecih je doma zaspala brez dojenja user posted image



(odgovor članu tasekk)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenje za uspavanje - kako odvaditi
4.3.2008 18:43:22   
Naja30
Moja je tudi zaspala ob dojenju odkar se je rodila. Sem rekla, da pri naslednjem tega ne bom ponovila. Ga bom raje še budnega položila v posteljico. No, bomo videli, če bo tudi user posted image  za to user posted image

Moja hčerka se je odvadila, ko se je nehala dojit. Pri 11m. Od takrat sama zaspi.

(odgovor članu princeskaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenje za uspavanje - kako odvaditi
5.3.2008 16:31:06   
Ana001
Ja, to je tudi pri nas problem. Nimam več idej, kaj naj naredim, da bi postala zaspana brez dojenja. Ne pomaga večerni obred, glasba, zibanje ... Punce imate še kakšne ideje?

(odgovor članu tasekk)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenje za uspavanje - kako odvaditi
5.3.2008 19:52:08   
kontrero
Mi smo imeli enak problem, pri 10 mesecih pa smo se nehali dojiti in takrat jo je ati navadil da se uspava v naročju pred televizijo. Vzame jo v naročje, se vleže z njo pred televizijo, tako da mu leži na trebuhu in gledata televizijo toliko da se umiri. Včasih traja 5 min včasih 10 včasih več, kakor kdaj. In potem ko je umirjena in bi hotela zaspati ijo odnese  v posteljo in tam še malo poboža po hrbtu ali zaziba ritko dokler ne sitnari več in potem zaspi.  

(odgovor članu Ana001)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenje za uspavanje - kako odvaditi
5.3.2008 23:02:20   
jasna
A si želiš prenehat dojit? Kolikokrat na dan pa se še dojita? Ker če bi z dojenjem nadaljevala, jaz tu ne vidim problema. Kljub službi boš verjetno zvečer doma? Če pa želiš prenehati, boš mogla najti neko nadomestilo. Cartanje v veliki postelji, božanje v njegovi, pesmice, flaška z vodo, duda... pač nekaj kar bo sprejel in bo tudi tebi odgovarjalo. Bi se pa jaz odvajanja lotila malo kasneje in ne hkrati z odhodom v varstvo.
LP

(odgovor članu kontrero)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenje za uspavanje - kako odvaditi
6.3.2008 8:43:11   
sanosan
Jaz sem šla predčasno v službo, ko je otrok dopolnil 9 mesecev, pa ga zaradi tega nisem nehala dojiti. Takrat sma se še dojila zjutraj, potem ko sem se vrnila iz službe, zvečer in ponoči. Meni ni to predstavljalo nobenega problema in tudi dojila sma se zvečer še do njegovega 15 meseca. Potem, ko pa sem se odločila, da ne bom niti zvečer več dojila, sem mu ponudila mleko v šalci (na slamico) za večerjo in sem ga potem v naročju cartala, dokler ni zaspal. Nikoli ni imel problema, da bi jokal za dojenje, in se mi zdi da je bil takrat tudi sam pripravljen na odstavitev. Jaz ne vem sicer kako dolgo pri vas traja dojenje za uspavanje, pri nas ni trajalo nikoli tako dolgo, da bi to oviralo moje spanje in službo. Drugo je, če delaš nočne oz. popoldansko smeno. 
Sedaj pri drugi user posted image , ki je stara 4 mesece, pa niti dude nimamo, pa se zaradi tega ne obremenjujem, kako bo zaspala. Sedaj se zvečer podojima in ko se naje in naduda, zaspi in dude niti ne rabi.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenje za uspavanje - kako odvaditi
6.3.2008 9:28:24   
Anonimen
meni tud samo z dojenjem zaspi, samo se ne obremenjujem kej preveč kaj bo....bo žeuser posted image sej otročki so bolj prilagodljivi kot si mislimo...zvečer bom pa tko nekej čez 9 doma, če res ne bo šlo drugače...

(odgovor članu sanosan)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenje za uspavanje - kako odvaditi
7.3.2008 15:41:36   
tasekk
Se opravičujem, komaj danes sem zopet uspela pridet do računalnika. Ne ne želim nehati dojit. Problem je v temu, da sinček ima večkrat čez dan potrebo po spanju. Postane sitkan in hoče it spat. Zaspi pa le na dojki. Je in potem čez nekaj časa, pol urce, 45 min  zaspi. Drugače ne. Redkokdaj tudi v vozičku. Ker bom tam do 15.ure v službi bo seveda problem za spanje. V varstvu bo pri moji mami, na katero je zelo navezan, vendar vseno mame dojke ne bo... in tu je problem. Rada bi našla še kakšen otroku prijazen način na uspavanje. Crtanje, božanje do sedaj ni uspelo obrodit sadov. Flaške se pa izogibam, ker smo nekaj mesecev imeli hude proteste na prsih. Dude pa ni nikoli osvojil.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dojenje za uspavanje - kako odvaditi
7.3.2008 21:29:04   
Naja30
Poskusi ga dati že preden greš v službo za en dan h mami v varstvo. Mogoče boš presenečena, ker bo zaspal drugače kot je navajen pri tebi. Otroci se prilagodijo, ko vidijo da ni mamice vedno zraven.

(odgovor članu tasekk)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dojenje za uspavanje - kako odvaditi
7.3.2008 23:30:57   
baja*
naš tud običajno zaspi na zizi... sva pa z dragim probala, da ga je čez dan on uspaval (nošenje in prepevanje oz. bolj brundanjeuser posted image ) in je skoraj vedno ratalouser posted image . Če sva sama s tamalim doma, ga pa raje kar priklopim, ker je bolj enostavnouser posted image . Zvečer se je pa že tud parkrat zgodilo, da ob dojenju ni takoj zaspal, pa sem ga vseeno položla v posteljico in je sam zaspaluser posted image .

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dojenje za uspavanje - kako odvaditi
7.3.2008 23:34:52   
Anonimen
Ocka jo je uspaval.

(odgovor članu tasekk)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dojenje za uspavanje - kako odvaditi
8.3.2008 14:18:33   
karin412
Uspavala v enaki pozi, kot da bi dojila, le joške nisem dala ven. Torej v naročju, ji pela pesmico, zibala... Je trajalo kake 3 dni, da je lepo zaspala.Potem je bil problem, ker se je to vleklo tudi 1 uro, da je zaspala, uvedli smo samostojno spanje v posteljici-malo je jokala spet 3 dni... to je že druga zgodba.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?