|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dve žili v popkovini
18.8.2015 8:01:00   
Gatmana
pozdravljeni, na tole temo najdem stare datume in pri nobenem pogovoru ni nobenega zaključka, ki bi pomiril moj strah.

stara sem 34 let, sem tretjič noseča (prva dva otroka sta rojena 2005, 2007). na morfologiji se je mladi neizkušeni ginekolog trudil ugotoviti ali sta v popkovini dve ali tri žile. pa je rekel, da če sta dve da je to itak samo neka posebnost in da naj ob prihodnjem pregledu pri kolegici, ki ga je nadomeščala v času njegove odsotnosti, še enkrat omenim, da preveriva pokovino.
no, mesec kasneje sem se oglasila na rednem pregledu v 26. tednu. imela je enak pristop, da vidi dve, čez minuto je videla tri, potem je bila gotova da so tri, na koncu pa je zaključila da sta skoraj ziher dve in da kaj naj sedaj, da je kar je... prosim?!!?

seveda sem šla domov in kot da me kdo nese na računalnik sem šla gledat vse v vezi s tem; brala sem same grozne stvari in kaj vse lahko to pomeni.
v petek sem bila še pri pušenjaku na posvetu. takoj je potrdil dve žili in rekel, da se tista ki bi morala biti dvojna seveda poširi, da sta dve žili mehek marker za nepravilnosti ampak v povezavi še kakšne odkrite nepravilnosti. še enkrat je naredil morfološki pregled- pogledal je srce, mehur, ledvički- po njegovem vse ok, obrazek ok, obseg glavice pravtako primeren za starost... sicer me je potolažil, da je to nekaj kar se zgodi 1% nosečnic in da v večini ni nobenih posebnosti, mene pa še vedno dajejo strahovi in sploh se ne morem pomiriti. jočem, ponoči se zbujam in zganjam paniko, mož je že čisto na koncu, ker je sedaj v strahu tudi on.
na forumu sem našla nekaj nosečnic, ki so imele enako izkušnjo kot jaz in so sedaj seveda že mamice tem sončkom. prosim, javite se.
zelo bom vesela vseh vaših sporočil.
rada bi spet čutila mir v sebi in uživala v nosečnosti- trenutno pač ni tako.
hvala za odziv.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dve žili v popkovini
19.8.2015 8:21:24   
Anonimen
Živjo,

evo, ena mamica na javljanju! Da ti opišem mojo izkušnjo.

Na morfologiji enako šok - 2 žili. Poleg tega se niso vsi organi dobro videli. Bila sem šokirana, potrta, razmišljala o vseh mogočih scenarijih. Nerada se spominjam tega obdobja. Na internetu sem pa, tako kot ti, našla najbolj črne scenarije. Poslana sem bila v Ljubljano na podroben UZ. Ginekologinja je tam potrdila 2 žili, hkrati pa ugotovila, da je z ostalimi organi videt vse OK, tudi rast otročka je bila primerna. Glede na to je rekla, da je malo verjetno, da bi bilo kaj narobe, lahko pa pride do zastoja rasti. Tako sem morala čez 4 tedne (in potem še čez 4) na ponoven UZ, kjer je bilo vedno vse videt OK in rast ustrezala starosti otročka. Do zadnjega nisem bila mirna. Pred dobrim letom sem rodila (zdravega!!) fantka:) Sicer je takoj po porodu dobil uroinfekt. Takrat se je strah spet prikazal (kot so mi povedali, naj bi bili 2 popkovni žili večkrat povezani s kakšnimi nepravilnostmi na sečilih). Pri porodu sem pozabila vprašat, če sta res 2 žili, ko pa so za nazaj pogledali v porodni zapisnik, so bile napisane 3. Še vedno ne vem, kaj je res. Se je pa uroinfekt seveda pozdravil in od takrat razen manjših težavic (prehlad itd.) nismo imeli večjih problemov.

Srečno tudi tebi!!:)


(odgovor članu Gatmana)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dve žili v popkovini
19.8.2015 11:04:30   
Gatmana
živjo,

Anonimna hvala za tvoje sporočilo. se takoj počutim bolje.

no, včeraj spet nisem spala... totalna paranoja- mislim, da grem že čez vse meje!

seciram vsako besedo vsakega ginekologa v teh zadnjih dveh mesecih... jim verjamem, potem pa se bojim, da mi kdo kaj prikriva, da mi česa ni povedal- enostavno sem v dilemi. skušam se spomniti vseh posnetkov iz UZ in razmišljam, če sem videla kaj sumljivega..
pa se pomirim in veselim in ko se začnem veseliti, se mi zdi da mi to ne pripada, ker je lahko kaj narobe.. in sem spet tam kjer sem bila nekaj trenutkov prej.. v začaranem krogu...

hecno, da če nihče ne bi omenil teh dveh žil, bi bilo v moji glavi vse ok (ker menda nekaterim to ugotovijo ob porodu in ne prej- kar je po svoje spet interesantno- a to so ginekologi tako šlampasti ali se jim zdi podatek nepomemben in ga pač ne omenijo, ne zabeležijo?)... sedaj pa pač ni in tako kot si napisala Anonimna, do zadnjega ne moreš biti miren in brez skrbi.







(odgovor članu Gatmana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dve žili v popkovini
27.8.2015 8:19:15   
Gatmana
Anonimna, je kakšna možnost da kontaktirava preko PS ali maila; nekaj bi rada vprašala, ker si pač edina, ki se je odzvala mojemu sporočilu. Bom vesela tvoje privolitve.

lp

(odgovor članu Gatmana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dve žili v popkovini
30.8.2015 8:09:07   
Ur5a
Hej!

Ja, jaz sem tudi ta "srečnica", ki je padla v ta en procent. Ko je moj zdravnik na morfologiji našel dve žili, na to ni dal nekega posebnega poudarka, tako da sem bila kak mesec čisto mirna. Naj omenim, da je bilo vse ostalo bp. Potem pa sem enega dne kljub vsemu šla malo goooglat in itak... panika. Zaradi skrbi skoraj prijokala k zdravniku, ki pa mi je potem dal napotnico za Ljubljano in od takrat imam tam na vsake 3-4 tedne kontrolo rasti. Skratka, podobna izkušnja kot Anonimen. Se moram strinjat, da mi je vse skupaj zelo zagrenilo nosečnost, se nekako ne upaš veselit, kot bi se sicer. Je bilo pa na vsakem pregledu več ali manj vse v redu... moja punčka primerno raste in je v trebuhu zelo živahna. In to mi daje upanje, da bo vse ok. Je pa res, da dokler se otrok ne rodi, ne moreš ničesar napovedati z zagotovostjo, ker čisto vsega se z ultrazvokom pač ne da videti. Je bil tudi moj ginekolog toliko pošten in mi to povedal s točnmo takimi besedami. Jaz imam zdaj še en mesec do poroda... drugače pa tudi mene lahko kontaktiraš zasebno, bom z veseljem delila izkušnjo. Pa srečno!

(odgovor članu Gatmana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dve žili v popkovini
18.1.2016 9:25:35   
Gatmana
Spoštovane...

...se mi zdi da sem dolžna sporočiti, da sem v novembru rodila zdravo deklico...
pred odpustom iz porodnišnice so ji za vsak slučaj naredili UZ sečil. vse je bilo ok.

vsem tistim, ki ste mi poslale zasebno sporočilo, se iskreno zahvaljujem; zelo ste prijazne!

vse lepo vsem,

b

(odgovor članu Ur5a)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Tim ali Timotej
Belika



Tim (66%)

Timotej (34%)


Število vseh glasov: 361

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!