|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dvoroga maternica
21.1.2008 11:43:59   
tane
ali so že kateri diagnozirali dvorogo maternico?
meni je po SS na abraziji G, ki je opravil poseg povedal, da gre verjetno za dvorogo maternico, da je takrat tudi značilen SS v 'višji nosečnosti' (jaz sem bila v 14.tednu)
napisla mi je napotnico za dr. Ribičevo in eventuelno operacijo.

no, v petek sem bila pri svoji G, kjer sem upala na kakšen odgovor in žal ni nič videla na vaginalnem UZ, ker ni bil pravi čas. 17.12 sem imela SS in zdaj se mi že en teden pripravlja na user posted image , pa še nič.
šele zdaj mi je povedala, da mi je leta 2004 odkrila pregrado, to mi do zdaj ni niti enkrat omenilauser posted image  in da naj se pogovorim z dr.ribičevo ampak, da če gre le za pregrado in histeroskopsko operacijo, da naj jo opravim, če pa gre za dvorogo maternico pa, da mi odsvetuje operacijo, pa sem jo vprašala kaj pa potem, pa parvi še enkrat probat, da misli, da pri meni ni tak problem...
no, to da 14 tednov nosiš otročka in ga potem izgubiš, mislim, da je prekleto velik problem, sploh ne vem kako bi prenesla spet kaj takega.

sem pri vesnyci zasledila, da so ji rekli, da ima dvorogo oz. srčasto maternico pa potem nisem zasledila odgovora glede tega, le da so ji operirali pregrado??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dvoroga maternica
21.1.2008 12:12:11   
2 Sraki
Nevem v čem je razlika med dvorogo maternico, srčkasto maternico in pregrado.

Jaz sem imela srčkasto maternico oz. pregrado in so mi jo operirali in sem lahko takoj zanosila in donosila zdravega otroka. Definitivno čiprej operiraj in upam, da vama čimprej uspe zanositi in lepo donositi otroka.

Verjamem pa da ti ni bilo lahko pri 14 tednih doživeti SS. Jaz sem sedaj v drugo noseča in ravno v 14 tednu in si ne predstavljam kako bi se počutila. Je pa mal halooo od zdravnice, da ti je zadevo že ugotovila in nič omenila. Meni jo je ugotovila predno sem poskušala zanosit in sem zato zelo hvaležna, ker so SS zelo pogosti v takih primerih.

Lahko se naročiš tudi v Lj. na pregled v stari porodnišnici, tam te potem tudi operirajo. Ribičeve sicer ne poznam, mene je operiral dr. Tomaževič in ga ful pohvalijo, moraš pa kar ene 3 mesece čakat za termin pri njem. Naj pa ti ne pozabijo dati hormonskih tablet, ki te pripravijo na poseg, zato da je zadeva bolj sigurno dobro izvedena. Se zgodi, če ti pozabijo jih dat (meni namreč so pozabili in še dobro da se je moja G spomnila, da bi mi jih morali dati) moraš ponoviti postopek.

Vse dobro in upam, da se kmalu uredijo zadeve.

lp

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dvoroga maternica
21.1.2008 12:40:02   
tane
hvala za odgovor, tole čakanje kaj je bil vzrok SS me ubija, pa čakanja na preglede itd.
drugače pa mi je primarij Zupan, ki mi je opravil abrazijo potem na naslednjem pregeldu 3dni po abraziji
razložil in celo narisal kako in kaj:
eno je pregrada ali tuje septum, ki je v maternici, drugo pa dvoroga oz. srčasta maternica, kjer gre za nepravilno obliko maternice in sicer v obliki srca. tu gre za operacijo kjer ti v bistvu režejo maternico in nato zašijejo v normalno obliko, zato moja G pravi, da je bolj zahtevna operacija in bolj nevarna kot pa smo odstranitev pregrade znotraj maternice, ki ti jo prerežejo in odstranijo.

hvala za nasvet za dr. Tomaževiča, slišim same pohvale od njega, moja G pravi, da je pravi srček, prav to je rekla, 'sicer bolj star srček ampak srček' dobesedno, no sem jo vprašala h komu naj grem k njemu ali k njej (dr. Ribičevi) pa pravi, da sta oba stručkota na svojem področju in da je ona znana po tem, da zna dobro odreagirati če se pojavijo komplikacije pri operacijah.
tako, da grem kar k njej sem naročena 12.2 in komaj čakam, da izvem odgovore.

močno upam, da se konča tako kot pri tebi in da tudi midva kmalu ponovno zanosiva brez takšnih komplikacij kot prvič.

glede nasveta za hormonske tablete pa tudi hvala, si bom kar listek napisala kaj vse moram vprašat, ker me ginekološki pregledi vedno čisto iz tira spravijo in potem vse pozabim vprašat.

od srca ti želim čim bolj lepo in srečno nosečnostuser posted image

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dvoroga maternica
21.1.2008 13:32:55   
Anonimen
Ko je meni 10dni nazaj prof.Tomaževilč operiral pregrado veliko 3 cm, sem ga še zraven vprašala kaj pa moja srčasta maternica...pa me je samo pogledal in se začel smejat, rekel je, da so to samo neumnosti, ki jih naši ginekologi izjavljajo pa še specialisti niso...mi je nato na papir narisal in rekel, da logično da ker sem imela pregrado da sem imela maternico malo v obliki srca, ampak da to vse kar govorijo naši ginekologi so pa vse neumnosti...in seveda prof.Tomaževiču popolnoma zaupam in mu to tudi verjamem.
Toliko o "srčasti maternici" ki je sploh "ni".

(odgovor članu tane)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dvoroga maternica
21.1.2008 13:33:57   
tinkamiška
tane, na medover.net-u si lahko prebereš nekaj o dvorogi oziroma srčasti obliki maternice, piše dr. pušenjak in on meni, da zaradi te oblike ne bi smelo prihajati do ss, razen, če je napaka res velika. tudi meni so rekli, da imam srčasto maternico, kasneje pa so ugotovili, da imam mini pregrado, so mi jo tudi odstranili in sem donosila otročka bp(to so dokrili med posegom, ko so čistili zarastline).
pojdi malo pogledat še na tisto stran, mogoče pa najdeš še kak odgovor...

srečno

tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dvoroga maternica
21.1.2008 13:35:27   
Anonimen
Pušenjak je veeeeeeeelik zagovornik proti odstranitvi pregrade in zato on meni pač ni všeč, pika.
Če bi imel ob splav me zanima kaj bi potem rekel...tko da ne, na njegovo mnenje ne dam veliko, ker okoli pregrade in srčaste maternice so zelo zelo deljena mnenja.

(odgovor članu tinkamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dvoroga maternica
21.1.2008 13:40:10   
tinkamiška
ja, sej tudi on pravi, da so menja deljena...kar se pa tiče njegove strokovnosti, pa nimam kej rečt, zakaj zagovarja, da se pregrada ne bi odtranila, pa zato, ker recimo mojo 2mm pregrado sploh ne bi bilo treba odtranit, ni ovirala ne zanostive, ne donositve, veliko G pa niti ne zna dobro odčitat sliko na UZ inpotem pošiljajo odstranjevat tudi tako nepomembne pregrade. Poseg pa sploh ni tako nedolžen, saj je za MV kar precej "nasilen"....

Ne vem ne rada govorim čez strokovnjake, vsak pač zagovraja svojo teorijo, ker vanjo pač verjame, je pa dobro dobiti čimveč menj...

lp,
tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dvoroga maternica
21.1.2008 13:59:21   
tane
Vesnyca, no najprej moram reči, da tebe še najbolje 'poznam' ker sem prebirala tvoje večkrat koristne odgovore. no glede srčaste maternice, je meni primarij Zupan na urgenci to rekel, se pravi, da ni le navaden G, po latinsko je napisal uterus bicornis (dvoroga matenica) in sem potem na tujih spletnih straneh zasledila kar nekaj o tem, tako, da dvoroga obstaja, seveda pa je teh nepravilnosti kar nekaj tako, da so operacije odvisne od tega kako huda oblika je.

no, ko sem tega primarija vprašala ali ni te nepravilnosti odkril že moj G, pa pol ni hotu nič reči seveda, samo to, da če bi bila njegova pacientka bi mi svetoval, da enkrat zanosim, (pa sem mu potem rekla ja, za kakšno ceno, da imam SS v 14. tednu?!) in grem šele potem na operacijo, tega mnenja je tudi moja G, ki sem ji rekla zakaj mi ni povedala leta 2004, da imam pregrado.
sodeč po odgovorih nekaterih je res možno, da normalno donosiš tudi z pregrado.

jaz kot vse ostale, si želim le odgovora in potem upam, da bo naslednjič vse o.k., po besedah moje G pa nisem več tako rosno mlada...

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dvoroga maternica
21.1.2008 17:07:56   
Anonimen
Glej, 10 dni nazaj mi je prof.Tomaževič odstranil pregrado VELIKO 3cm in rekel, da s tako pregrado bi imela le 2% možnosti da donosim in še to s težavami...en splav in abrazijo sem že imela, moj G me je pa že hotel prepričati naj še enkrat poskusim zanosit...ma sam adijo sem mu rekla, potem pa zvem da sem imela samo 2% možnosti donositvije...mislm če je vam to normalno, meni pač ni...in zato sem alergična na tiste G ki nas silijo zanosit, kljub temu da vejo kakšne so lahko posledice...SREČNA sem da so mi odstranili pregrado.
In še enkrat ginekologi so ginekologi in niso specialisti. Tudi če vas dolgo bolijo ušesa vas pošljejo k specialistu, če vas dolgo boli noga vas pošljejo k specialistu, enako je tudi v ginekologiji...popolnoma enako...tako kot splošni zdravnik ni specialist za določene zadeve, tako ginekologi niso specialisti za ne vem, določene težave...sej me razumete kaj sem hotla povedat.
Prov jezna ratam k sto hudičev ko neki punci reče G da ima pregrado ampak da je majhna in da naj zanosi....NEEEEE, mora te poslati k specialistu...to je isto kot da bi ti na pljučih neka opazili in te ne bi poslali naprej...ufff, zdej sem se pa kr mal razjezila user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Vesnyca -- 21.1.2008 17:16:36 >

(odgovor članu tane)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dvoroga maternica
21.1.2008 19:28:12   
tane
ja, te čisto razumem glede tega, da osebni G le ni specialist, zato sem bila sicer najprej jezna na mojo G, ker mi ni hotela nič razlagat o raznoraznih oparcijskih postopkih, ko sem bila pri njej v petek, pa mi je potem moj rekel isto kot ti, ona ni specialist boš vprašala njo, ko boš imela pregled pa tudi takrat ko bodo sploh povedali kaj je narobe, če je kaj...
kot vedno je imel prav, ampak saj me razumete negotovost ubija, hvala bogu, da sem vas ze prej brala in nisem čakala na user posted image  pa se šele potem narocila, ker bi potem se dalj cakala. tako pa mislim, da danes končno bo, ali pa vsaj jutri ( 33dan po SS in abraziji). nato pa čakam pregled potem bomo pa videli, ne smem nič spekulirat in se ze vnaprej sekirat

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dvoroga maternica
26.1.2008 21:10:09   
buča
pridružujem se debati,zato-dober večer....
tudi sama sem ravno prišla iz bolnice ,imela sem laparoskopijo in hsc,kljub temu,da so mi okt 07 in nov 07 in potem še 21.1 08 in se 100 krat prej že pregledovali maternico z notranjim uz,pa se ni videla nobena pregrada,nič.Moja anamneza pa je-1 rodila v 19 tednu(vedno poudarjam rodila!!!)mrtvega fantka,potem 03 sicer lahko zanosila a komaj obdržala zdaj mojo 4 letno punčko(krvavela,v 7 mes.,popadki..),potem sep 06 spet ss v 8 tednu...pa kao nikoli nič narobe....tudi v lj so poudarjali,da nimam ničesar verjetno narobe,bodo pa za vsak slučaj izvedli še laparo in hsc....no,našli so mi pregrado,1,5 cm.
Sicer pri pregradi ni pomembno koliko je velika,ko samo dejstvo,da pregrada obstaja..in kaj izvem še potem?????Da mi je lahko tisti prvi fantek ravno zarad pregrade umrl,ker če se je oplojeno jajčece ugnezdilo ravno na to pregrado,ni imel šanse,ker ni dobival dovolj kisika,pregrada je namreč manj prekrvavljena..isto je lahko bilo tudi s tretjo nosečnostjo,kdo ve???V glavnem-BOG;HVALA TI;da se vsaj moja punčica ni ugneznila na ali poleg pregrade in jo zdaj lahko crkljam...
  aja,sem pa bila kar malo šokirana nad izjavo dr.pušenjaka-jaz verjamem,da ni kar tako odstranit pregrado,ker ti tako razširi MV(potem delajo cirklažo),ampak,da on tako reče,jah najbolje,da prvič probaš,če ne gre,pa jo odstranišuser posted image user posted image user posted image ...ok,jaz sem en trd stvor,kamen in bom zdaj zanosila s še enim kamnom,pa če bo kamenček v mojem trebuščku odmrl na sredini nosečnosti-ko to jebeuser posted image ,itak sem kamen,nimam čustev,ne znam jokati,ne razmišljati,kako bi bilo če bi bili kamenčki trijeuser posted image ....halooooo???????To lahko reče samo dec!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dvoroga maternica
26.1.2008 22:55:57   
Anonimen
Buča, pozdravljena!

Me veseli, da je to za tabo, mene še čaka. Za mano sta dva ss v zgodnji nosečnosti, okoli 6. in 7. tedna. Pregrade se mi na UZ nikoli ni videlo, ampak samo sumijo nanjo, kao da je mogoče neka manjša. Na uz se vidi neka senca točno tam, kjer je bil prej vgnezden plodek(imam slikice UZ iz nosečnosti in sedaj po abraziji in sem primerjala). Mogoče je tam polip ali miom(tako piše na slikici), v glavnem ne vejo. Aprila imam histeroskopijo in upam, da mi nekaj najdejo in odstranijo, da bom potem čimprej imela svojega bebija v naročju.
So ti mogoče rekli, da lahko pregrada  povzroča ss tudi v zgodnji nosečnosti?
Kako pa so izgledali pri tebi ss zaradi pregrade?
Kako dolgo so ti rekli, da ne smeš zanosit?
Oprosti, ker sem te zasula z vprašanji, ampak saj veš, kakšne smo.


Hvala in srečno.user posted image

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dvoroga maternica
26.1.2008 22:57:04   
Anonimen
aja... Pušenjak ima pa glede tega res mal čudne izjave. Se popolnoma strinjam s tabo. Saj veš- lahko je rečti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dvoroga maternica
28.1.2008 10:14:13   
buča
živjo,urskaj...
ja,res ni fino,da je za tabo že vse to....
pri meni niti sumili niso na pregrado,po 3 notranjih uz v lj,so rekli,da je videt vse lepo in da verjetno res ne bodo ničesar našli...no,pa vseeno so,pregrado,vse drugo pa je bilo res b.p.
Če imaš pregrado,imaš 25% manj možnosti,da zanosiš in samo 75% možnosti,da sploh donosiš do konca...
pregrada vpliva seveda na ss v vseh fazah nosečnosti,tako v zgodnji,kot v pozni.Seveda sem jaz zanosila in donosila punčko,ki so seveda bolj odporne,pa tudi ne brez težav.očitno mi jo je usoda namenilauser posted image
meni je prvi fantek nažalost umrl in sem ga rodila v 19 tednu nosečnosti.9 ur sem ga rojevala
tretja nosečnost se pa že od začetka ni razvijala normalno in so mi naredili abrazijo v 8 tednu.
četrta nosečnost pa bo potekala brez težav,rodila bom na rok in imela spet še enega sončka v hiši(ta cilj sem si zadala)...
naredila bom ogromen jez okoli sebe,da nobena kruta usoda ne bo mogla do mene in mi ugasniti še eno sončece.....tkooo
če te še kaj zanima,z veseljem pomagam...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dvoroga maternica
28.1.2008 10:50:52   
crvicek
Pozdravljena Ursukaj,

tudi jaz imam za sabo ss v 6 tednu in zdaj nestrpno čakakm na odstranitev pregrade. Mene je moja G že pred nosečnostjo napotila k specialistu, ker je sumila na pregrado in mi je svetovala odstranitev pred nosečnostjo, pol pa so mi na spec. pregledu rekli da je full majhna in da ne bo ovira za zanositev in donositev, nakar sem zanosila kar kmalu. Meni se je ss začel najprej z rjavim izcedkom, nato dva dni nič in tretji dan spet. Tretjo noč pa so se mi proti jutru pojavili krči kot pri M in sveža kri, tako da sem takoj vedela kaj se dogaja. Ko sem prišla v bolnico in so mi naredili UZ, je bila maternica že prazna. Ravno med pregledom se mi je izločil še ostanek tkiva, tako da sem dobila le kapljice za krčenje maternice in strog počitek ter pregled čez teden dni. Po je bilo vse ok, krvavela nisem več in tudi počutila sem se dobro. Nato me je G naročila na UZ čez 3 tedne in takrat sem imela sluznico še tanko, tako da mi je spet videla pregrado. Tudi ona je bila zmedena, saj je rekla da se ji sploh ne zdi tako majhna kot je pisalo v izvidu specialista, tako da me je spet napotila k spec. po drugo mnenje, vendar tokrat k prof. Tomaževiču. In res prof. Tomaževič je pregrado potrdil. In sploh ni majhna, velika je cca 2 cm, tako da 3.3. mi jo bo odstranil. rekel mi je tudi da za tako pregrado nas donosi srečno le 2%.
Jaz sem prepričana da je bil to vzrok za ss, tako da upam da bo po operaciji kmaluuser posted image in user posted image .
Vam vsem tudi želim, da čimprej zagledateuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dvoroga maternica
28.1.2008 11:30:56   
tane
no, tule nekaj podatkov oz. link na spletno stran, kjer so opisane različne nepravilnosti maternice, meddrugim tudi dvoroga/srcasta maternica, ki obstaja, več pa tudi o pregradi/septum (poglej V. Septate),

user posted image
ki je najbolj pogosta nepravilnost in med manj zahtevnimi operacijami.
http://babyjava.net/main/index.php?blog=3&title=uterine_abnormalities&more=1&c=1&tb=1&pb=1

buca, drugace pa te razumem, ko praviš, da si rodila, tudi jaz pravim tako zase, ko sem v 14. tednu doma rodila najinega otročka in ga držala v rokah, nato sem pa morala še na urgenco na abrazijo, moj partner pa je najinega otročka odnesel na Žale, razumem pa tudi da si jezna ko ti rečejo, da poskuš še enkrat, ja tudi midva bi lahko rekla, kar nekaj sočnih na to, da mi je moja G zamolčala, da je leta 2004 odkrila pregrado in ko sem ji vprašala zakaj mi ni povedala do zdaj pravi, da je ona mnenja, da je treba enkrat probat, sva se včeraj z mojim pogovarjala o tem, pa je rekel, da bo koga kam poslal user posted image user posted image user posted image , če bodo rekli naj še enkrat probava, kaj probat iti skozi tak pekel še enkrat!!!

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dvoroga maternica
28.1.2008 19:43:16   
Anonimen
Buča, hvala za odgovor. Upam, da tudi meni najdejo pregrado, polip ali miom, na katere mi tudi sumijo, da bom potem čimprejuser posted image user posted image user posted image . Sem primerjala UZ slikico ko sem bila noseča 6 tednov in UZ slikico 3 tedne po abraziji in je točno na tistem mestu, kjer se je plodek vgnezdil črna lisa v obliki kroga. G je rekel, da je mogoče polip ali mogoče miom... ne ve se še in upam, da kmalu izvem kdo je ta nadloga in da mi jo odstranijo. Kdaj pa lahko zdej zanosiš, po kolikem času po posegu? Prava frajerka si, da si si zadala tak cilj, te bom kar kopirala in tudi jaz naredila okrog sebe velik jez, da nič ne bo prišlo do mene. Žal mi je, da si morala skozi to.user posted image user posted image user posted image Še enkrat hvala in se slišima.user posted image

Crvicek,
na žalost se je usoda poigrala tudi s tabouser posted image user posted image user posted image user posted image . Tudi meni se je tako začel ss kot tebi, in končal tudi, le da drugič z abrazijo. Še malo pa greš na odstranitev pregrade-super. Jaz grem šele 23.4. v bolnico, 24.4. pa imam sprejem-kje je še touser posted image Lepo se imej se slišima punca!user posted image

Tane,
hvala za linke, ki so zelo uporabni.user posted image



(odgovor članu tane)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dvoroga maternica
29.1.2008 9:08:03   
buča
anede,da sem frajerka!!!!
Ja,meni so rekli,da 2 meseca ne smem zanosit.Tako,da greva za moj rojstni dan v akcijo,pa upam,da bo zapoznelo darilo...user posted image
sj bo bejbe...sj bo..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: dvoroga maternica
29.1.2008 14:08:36   
Anonimen
Itak da bo, na tako darilo se splača počakat, da pride z nekaj mesečno zamudo, ane?!?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: dvoroga maternica
6.2.2008 12:14:22   
tane
IZVIRNO SPOROČILO: tane

no, tule nekaj podatkov oz. link na spletno stran, kjer so opisane različne nepravilnosti maternice, meddrugim tudi dvoroga/srcasta maternica, ki obstaja, več pa tudi o pregradi/septum (poglej V. Septate),

user posted image
ki je najbolj pogosta nepravilnost in med manj zahtevnimi operacijami.
http://babyjava.net/main/index.php?blog=3&title=uterine_abnormalities&more=1&c=1&tb=1&pb=1

buca, drugace pa te razumem, ko praviš, da si rodila, tudi jaz pravim tako zase, ko sem v 14. tednu doma rodila najinega otročka in ga držala v rokah, nato sem pa morala še na urgenco na abrazijo, moj partner pa je najinega otročka odnesel na Žale, razumem pa tudi da si jezna ko ti rečejo, da poskuš še enkrat, ja tudi midva bi lahko rekla, kar nekaj sočnih na to, da mi je moja G zamolčala, da je leta 2004 odkrila pregrado in ko sem ji vprašala zakaj mi ni povedala do zdaj pravi, da je ona mnenja, da je treba enkrat probat, sva se včeraj z mojim pogovarjala o tem, pa je rekel, da bo koga kam poslal user posted image user posted image user posted image , če bodo rekli naj še enkrat probava, kaj probat iti skozi tak pekel še enkrat!!!



tole je pa pomota sem hotela prenesti na drug forum 'Želimo si novega člana'user posted image

< Sporočilo je popravil tane -- 6.2.2008 12:15:38 >

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: dvoroga maternica
7.2.2008 23:59:45   
kalipso
Pozdravljene!
No, da povem še mojo izkušnjo.

Tudi pri meni so odkrili, da imam dvorogo maternico. Odkrili so mi jo med carskim rezom, posteljica je bila zraven nje stisnjena. Imela sem 2 ginekologinji in nobena je ni videla na ultrazvoku. V 11. tednu sem krvavela iz posteljice vendar se je stanje hitro umirilo. V 7. mesecu so ugotovili, da je hčerka lažja in manjša, morala sem več počivati in jesti več beljakovin. Trebuh se imela majhen, 8. mesec sploh ni kaj zrastel pa jih to ni nič kaj čudilo. 3 tedne sem prehitro rodila, punčka je imela popkovnico 2 x okol vratu, z nogami navzdol. Na srečoje bilo vse z njo vredi, bila pa je majhna - 44 cm in lahka 2080 g. Doktor mi je rekel, da sem imela srečo, da sem donosla. moja G pa mi je rekla, da če gre za dvorogo maternico, da se tega ne da spremeniti. In rekla mi je še, da bo naslednja nosečnost manj kritična, ker je maternica že bolj raztegnjena. Ne vem, kaj si naj sploh mislimuser posted image .LP

_____________________________

Zara, ti si najina največja sreča!!!

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: dvoroga maternica
8.2.2008 0:05:32   
kalipso
Uf kak sem zdaj to napisala čudno. Ko mi v glavi šviga toliko misli, pa jih pozabim napisatiuser posted image .

Tudi pri meni so odkrili, da imam dvorogo maternico. Odkrili so mi jo med carskim rezom, posteljica je bila zraven nje stisnjena. Imela sem 2 ginekologinji in nobena je ni videla na ultrazvoku. - Tu sem mislila pregradico ali kako bi pač to poimenovala.

Pa popkovino, ne popkovnicouser posted image .

Se opravičujem!user posted image

_____________________________

Zara, ti si najina največja sreča!!!

(odgovor članu kalipso)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: dvoroga maternica
8.2.2008 10:16:23   
Barachiel
Tud jest imam že kar precej slabih izkušenj z G (ne ravno glede zanostitve, ampak drugi problemi, zaradi katerih bom pa mogoče res imela problem kasneje zanositi...) in mi gre pri njih najbolj na živce njihova aroganca, ker so tako zaverovani sami vase, da te leta in leta prepričujejo, da je vse kar se s tabo dogaja normalno in da to ni nič čudnega (kot da si nekekšen hipohonder) in te pošiljajo nazaj k tvojemu osebnemu zdravniku, ki tud blage nima o ginekoloških problemih. Pa sej to ne velja samo za G, tudi ostali nekateri zdravniki ti lažejo v obraz, ko pa v resnici POJMA NIMAJO kaj se stabo dogaja! Namesto da bi si to priznali in te napotili h komu drugemu-specialistu, ki bi mogoče o tvojih problemih vedel kaj več te pacajo še naprej in obstaneš v nekem začaranem krogu iz katerega ne vidiš izhoda user posted image

_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu kalipso)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?