|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   endometrioza in odstranitev črevesja
14.12.2011 17:15:43   
becky
zanima me, če je tu kakšna, ki so ji zaradi endometrize odstranili del črevesja. meni so ga septembra letos in me zanima, koliko časa traja, da se prebava normalizira oz. kdaj ni več težav (nekako bi že rada brez strahu jedla bolj ali manj vse po vrsti)

hvala vsem

_____________________________

Vivir con miedo es como vivir a medias! (španski pregovor)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
14.12.2011 17:27:09   
Kliki
meni se je tud zajedala v črevesje pa ga na srečo ni bilo trba odstranit. jedla sem pa tudi normalno.
pomoje lahko ješ vse samo pazi da ne ješ veliko hrane ki napenja.

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
14.12.2011 17:38:02   
eva1
Kateri del črevesja pa so odstranili in koliko..ponavadi so driske par dni/tednov potem se umiri vse skupaj, edino če so odstranili večji del debelega črevesja, potem je to pač pričakovano! Glede hrane, lahko ješ vse, ni neke omejitve in diete pri  tem!

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
15.12.2011 10:19:52   
limonca*
Kdo te je pa operiral? Mene to čaka drug mesec. Meni je dr. Ribičeva rekla, da naj ne bi imela nobenih posledic. Imam pa endometriozo v in na črevesju, na pregledu so ugotovili nekje 18 cm v notranjost črevesja. Najbrž je ful odvisno kater del črevesja ti vzamejo in koliko. Koliko so ti ga odstranili? Koliko časa si bila v bolnici? Kaj pa potem v bolniški in v zdravilišču?

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
15.12.2011 13:39:36   
Hope2
Jaz sem imela resekcijo debelega črevesja (13cm), takoj ko sem lahko jedla, sem bila brez diete. Rečeno mi je bilo, da ne rabim dietne hrane, lahko jem vse kar mi paše in želim. Moje prvo kosilo v bolnici nekaj pikantnegauser posted image . Problemov nisem imela s prebavo, razen prvih nekaj dni zjutraj malo driske. Od septembra do zdaj je predolgo obdobje in če imaš še vedno kake težave, se raje oglasi pri zdravniku. Razen če so res odstranili večji del črevesja, ampak v tem rpimeru bi te najbrž opozorili na kaj takega. Se strinjam z evo, diete ni

(odgovor članu limonca*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
15.12.2011 15:19:29   
metuljček_cekinček
Ali so ti odstranili samo črevesje ali še kaj?
Ker drugače so alhko tudi hormoni.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
16.12.2011 21:14:32   
becky
odstranili so mi 20 cm črevesja (od danke gor je bilo 7 cm ok, potem pa 20 cm stran). operirala sta me ribičeva in jelenc. tudi meni so rekli, da neke diete ni. razen nič takšnega, kar napenja.
sem pa bila včeraj na pregledu v MB in je E že nazaj (ca125 je že spet skoraj 100, pred operacijo je bil skoraj 700). tako, da so težave verjetno zato - bomo videli, kaj bo ribičeva rekla v torek na to, ko imam pregled pri njej.
verjetno me za nekaj časa spet čaka visanne, potem pa nekako naprej, da čim prej zanosim. tako je vsaj včeraj rekel reljič.

limonca, potekalo je takole: v ponedeljek zjutraj v operacijsko, operacija je trajala skoraj 6 ur. na srečo so mi odstranili samo 20 cm črevesja - v igri je bil še del mehurja, jajčnik, jajcevod, ampak so sčistili user posted image . potem sem bila 2 dni res boga, tudi vstat nisem mogla. nato pa vsak dan vidno boljša, tudi počutje. v petek istega tedna sem bila doma, ampak samo zato, ker se je moje stanje res vidno boljšalo. edino kri sem imela še malo slabo. bolniške so mi dali 4 tedne.
jem še vedn ne vsega: nič rdečega mesa, nič stročnic, zelja, repe, začimb, zelo malo čebule, jajca samo kot minimalna sestavina česa, nikoli se ne najem čisto do sitega, zvečer ne jem. pa še vedno imam "slabe dneve" in ni fajn. mi pa pomaga čokolada user posted image , pa mi je vseeno, če je placebo efekt user posted image

_____________________________

Vivir con miedo es como vivir a medias! (španski pregovor)

(odgovor članu metuljček_cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
17.12.2011 17:52:51   
Poka
20 cm so ti odstranili? In še je možnost, da se ponovi - ojoj... Ali so potem po odstranjenem črevseju kake posledice?

V kolikšnem času pride endometrioza nazaj?

Meni so ravno nekaj odstanili, ni rekla, da je bilo veliko, je pa bilo zaradi E vse prepleteno, ujet jajcevod in sečevod ipd... Me pa še čaka mogoče še odstranitev črevesja, ne vedo še, ali je tam tudi.

Zdaj mi je jasno... Čim prej po posegu je treba zanosit, kar je problem, če imaš še druge težave.

Kolikor vidim, je te E res ful... Sama bom probala z dieto, kljub temu, da ni dokazov - par let nazaj sem jo imela iz drugih razlogov, pa nisem imela več bolečin med M. Vseeno boljše probat kot ne, itak moram dat kar nekaj kg dol. user posted image

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
18.12.2011 16:45:42   
becky
Poka, načeloma naj ne bi bilo problemov - edino prebava se mora uredit. Drugih težav pa naj ne bi bilo, saj je črevesja več kot dovolj user posted image . moti me še malo med user posted image , ampak ne vedno.

E se vrne pri vsaki drugače: pri enih prej, pri drugih pozneje. jaz sem pač med tistimi srečnicami, pri katerih se je vrnila takoj user posted image .

sama pred prvo laparo nisem mogla shujšat, samo redila sem se. potem pa je šlo dol - skoraj 30 kg user posted image . zdaj pa jih kar nekako držim. po drugi laparo pa kg niso šli dol, sem pa zato že skoraj brez trebuha user posted image . kot pri 20-tih user posted image

ni kaj, zanosit bo treba. še dobro, da medicina napreduje user posted image

_____________________________

Vivir con miedo es como vivir a medias! (španski pregovor)

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
20.12.2011 7:35:01   
limonca*
becky, si bila tudi v zdravilišču? 

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
20.12.2011 17:24:56   
becky
ne, nisem. sicer bi mi pripradalo, ampak pri moji hiperaktivnosti to ne pride v poštev user posted image

sem pa bila danes pri ribičevi in mi je rahlo nepripravljeni rekla, da desni jajčnik ne deluje. levi pa normalno. zdaj pa pol leta na visanne, da se vse v mojem telesu uredi, potem pa veselo na delanje bebice user posted image

_____________________________

Vivir con miedo es como vivir a medias! (španski pregovor)

(odgovor članu limonca*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
4.3.2012 18:10:22   
vesna123
POZDRAVLJENE
Berem vaše težave, saj sem na istem
Že 4 leta me boli trebuh in črevesje, bila sem operirana že 4 krat. sem čisto obupana, saj se mi skos ponavlja, zgleda da moram vsako leto pod nož. Meni se pojavla endometrioza na črevesju zato imam težave s prebavo, se ne izpraznim do konca in potem me to boli. vsak dan. zanima me kako so se  zdravniki odločili za odstranitev črevesja pri vas, pri meni se ne. Zdaj jemljem visane. če odstranijo črevesje, se hrana normalno prebavlja?

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
5.3.2012 9:37:48   
Hope2
Resekcijo ti opravijo zato, ker je E znotraj črevesja in jo je bolj trdovratno odstranit kot iz zunanjega dela. Ponavadi že tudi skoraj zapre celotno črevo in v tem primeru ni možna odstranitev E drugače kot z resekcijo črevesja. Meni so razložili, da se zunaj prepleta kot nekakšna mreža, ki se prilepi tudi na druge organe, znotraj so pa bolj v obliki bule oz krogle, ki se veča in veča in onemogoča prehod blata, lahko tudi zapre črevo in sledi razpok črevesja. Pred mojo operacijo so mi povedali, da bodo naprej poskušali samo odstranit, ampak da je to zelo težko in da povečini je treba kar izpeljat resekcijo.

Če se zunaj nabira, resekcija ni nobena rešitev. Pri notranji E odstranijo kakih 10-15cm črevesja (ker je potrebno, da preživiš, drugač elahko pride do razpoka, zastrupitve in celo smrti), pri tebi se pa na precej večji površini nabira (in ne predtsavlja nobene hujše nevarnosti, razen bolečin)- ne vem jaz si sploh ne predtsavljam zakaj in kako bi lahko bilo to rešitev. Je laparo vseeno milejša in bolj preprosta operacija, kot resekcija- ki je že skrajni način odtranitve, si ne predtsavljam zakaj bi si nekdo to želel. Ko enkrat odtranijo je konec, črevo ne zraste na novo, medtem ko nova E lahko ponovno zraste, v nedogled pa ne moreš rezat črevesje. Zadnjič mi je celo zelo priznani G obrazložil, da to nista isti E, oz da so vzroki za nastanek lahko različni. Zato npr za E na črevesju, maternici in jajčnikih pomagajo KT, medtem ko KT niso za rešitev E na drugih notranjih organih in v črevesju.

Poskušaj metode, ki ti omilijo odvajanje blata in s katerimi lažje odvajaš. Vsake toliko tudi klistiranje, vsak dan lanena semena, paziš pri prehani.

Pri resekciji črevesja je vse odvisno koliko črevesja ti odtranijo in kateri del črevesja ti odstranijo. Lahko pristaneš na vrečki, lahko imaš še vedno kake težave pri odvajanju, lahko pa nimaš nobenih težav- povečini je slednje. Mene npr spominja na resekcijo le brazgotina, drugače pa je prebava taka kot od nekdaj.

(odgovor članu vesna123)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
8.3.2012 19:44:44   
limonca*
Jaz sem bila operirana kakšen mesec nazaj in lahko rečem, da nimam nobenih težav. Na začetku je bilo malo slabše (odvajanje tudi po 30x na dan), včasih bolj tekoče, včasih bolj trdo.. Diete nisem imela nobene, le kakšnega fižola in zelja nisem jedla.



(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
31.3.2012 13:22:14   
...studentka...
Prosim,če mi lahko pomagate,kajti čisto sem obupana :( Oktobra 2010 sem bila na laparoskopiji,kjer so mi ugotovili endometriozo po celotni trebušni votlini. Letos sem imela prvi ivf postopek-neuspešen. Sama sem začela sumiti,da imam endometriozo črevesja,saj me pred menstruacijo precej boli odvajanje in danka(se komaj usedem). Mi lahko katera pove kam se je najbolje obrniti na pomoč??' Ali naj za pomoč vprašam v Mariboru,kako odkrijejo endometriozo tudi na črevesju??? Kako priti do dr. Ribičeve????
Hvala za kakršno koli pomoč...

(odgovor članu limonca*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
14.4.2012 19:21:14   
becky
...studentka..., zaradi bolečin pri odvajanju blata med M, so pri meni začeli sumiti na E na črevesju. Potem pa ultrazvoki, pregledi krvi, začetek postopka pri dr. Reljiću. On mi je priporočal dr. Ribič (sicer so mi jo že prej, ampak je bila čakalna vedno grozno dolga), sem jo poklicala in bila po 2 mesecih že pri njej. Kako? Poklicala sem v LJ na ginekološko kliniko (ambulanta za zdravljenje neplodnosti), zahtevala termin pri dr. Ribič in ga dobila. potem je šlo vse zelo hitro, pa še hitreje bi šlo, če ne bi bil ravno čas letnih dopustov.

vesna123: po resekciji črevesja se hrana normalno prebavlja. jaz sem zdaj 7 mesecev po operaciji in je skoraj normalno - pri vsaki je pač drugače (odvisno od cm, ki ti jih odstranijo, od prostora kjer ti odstranijo, od globine E...). Za odvajanje si mogoče pomagaj z donatom, hrano s čim več vlakninami, obvezen zajtrk ipd. Je pa pri resekciji tako, kot je napisala Hope2: to ni enostavna operacija in je zadnja stvar, ki jo naredijo. Jaz sem recimo imela popolnoma zaprt del črevesja zaradi E in so morali operirati. Pa ni prijetna operacija. Verjamem pa, da imaš že vseh bolečin poln k**** in bi dala odstraniti celotno črevesje, če bi pomagalo (pri meni je bilo tako). Visanne pa dela čudeže - jaz jih obožujem: ni M, kar pomeni, da ni bolečin, E pa takrat ne napreduje. Zato je to najboljši čas, da te operirajo in da lahko greš potem korak naprej v postopku. Drži se. 

_____________________________

Vivir con miedo es como vivir a medias! (španski pregovor)

(odgovor članu ...studentka...)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
7.5.2012 18:25:49   
Ga_ga
Pozdravljena Becky,

Sem prav razumela? Dr. Reljič je sam predlagal kolegico iz Ljubljane? Se morda spomniš, na katero številko si klicala? Tudi sama bi se rada naročila na operacijo in se odločam med MB in LJ. Bila sem enkrat že operirana zaradi endometriozne ciste v Trbovljah, vendar so mi takrat naredili laparatomijo in bi šla tokrat raje do koga, ki bo bolj samozavestno zadevo skušal urediti z laparoskopijo.

Ali meniš da si bila tako hitro na vrsti tudi zaradi težav, ki si jih imela? Ker jaz kakor zaenkrat izgleda na UZ imam samo cisto na enem jajčniku, pa oba jajčnika zalepljena nekam za maternico. Sicer pa nimam drugih težav kot bolečine med spolnimi odnosi, prve dni pri menstruaciji, vmesne krvavitve, občasne bolečine pri odvajanju blata in zaprta sem. Sem imela prvič veliko hujše težave. In me je strah da bi me odslovili da še nisem tako prioritetna...

Hvala za pomoč.

Srečno dekleta!

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
7.5.2012 18:33:24   
Ga_ga
vesna123, ali si kdaj zdravnika vprašala kako je, če bi ti večkrat naredili klestir? Jaz se spomnim, da sem imela ful težave s prebavo predno so mi odkrili endometriozo (kako globoka je bila mi žal zdravniki niso nikoli povedali, ker je to operacijo očitno opravil en nevešč zdravnik). Imela sem pa cisto na jajčniku, pa čisto zlimane reproduktivne organe s črevesjem in še ful enega sranja... In so mi enkrat na kliniki za abdominalno kirurgijo naredili klistir z vodo in malo mila... bilo je super, saj prej nisem šla na blato skoraj en mesec! user posted image

(odgovor članu vesna123)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
7.5.2012 20:07:51   
becky
Ga_ga, klicala sem številko, ki je na internetu in povedala, da bi se rada naročila pri dr. Ribič inda me pošilja dr. Reljič (ambulanta v stari porodnišnici). Lahko pa pokličeš kar sestro Mariko (izredno prijazna sestra, ne komplicira, direktna) na oddelek in ti bo ona povedala naprej.
Ja, dr. Reljič je predlagal dr. Ribič, ker sam nima toliko izkušenj s tako globoko in predvsem črevesno E kot jih ima ona - ona je pač številka 1 kar se tiče tega Če nameravaš zanosit, absolutno priporočam MB - iz izkušenj (pa hodim tja 1krat letno na kontrolo) ti povem, da so v LJ nesramni (stara porodnišnica je izjema). Drugače pa je zelo dobra tudi dr., ki je Ribičeva asistentka, ampak ne vem več priimka. V MB pa so itak vsi zakon in izredno prijazni - ni da ni.

To še: prepogosto klistiranje ni dobro. Bolje je 1krat na mesec en dan 2-3 litre donata in je to to.

_____________________________

Vivir con miedo es como vivir a medias! (španski pregovor)

(odgovor članu Ga_ga)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
8.5.2012 9:31:43   
Ga_ga
Becky, hvala ti za pomoč.

LP

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
8.5.2012 9:54:00   
cimi
IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Kolikor vidim, je te E res ful... Sama bom probala z dieto, kljub temu, da ni dokazov - par let nazaj sem jo imela iz drugih razlogov, pa nisem imela več bolečin med M. Vseeno boljše probat kot ne, itak moram dat kar nekaj kg dol. user posted image


mene so tudi operirali za E, sicer ni bilo hujšega. Po 6m sem zanosila z IVF
Zadnje čase pa opažam da imam občasno kar močne bolečine v predelu črevesja, taka topa bolečina, ki drži cca par minut. Pa sem pomislila da se je verjetno ponovno pojavila E in se razširila še na črevesje.
Mi lahko prosim zaupate kakšna je ta dieta?
katera hrana škodi, katera je priporočljiva itd
hvala

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
8.5.2012 11:02:39   
Ga_ga
cimi, preberi več o tem na linku http://www.ringaraja.net/forum/m_4144551/mpage_1/key_/tm.htm#4212372

(odgovor članu cimi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
25.5.2012 12:39:13   
mariles
Meni so postavili diagnozo endometrioze na črevesju bolj po "nenavadni" poti, ker se mi je vnel slepič in ga je kirurg poslal na patologijo. Kasneje smo s pomočjo dr. Ribičeve ugotovili, da je vsega skupaj kriva endo. Težave so iz meseca v mesec naraščale, velikokrat sem pristala na urgenci, pa tudi v bolnici.
Pa sem se sama lotila branja in preučevanje te zahrbtne nadloge in se lotila diete dobesedno z danes na jutri. Res, začela sem s 1. v mesecu in se strogo držala. Že prvi mesec je bilo za 90% boljše, drugi še boljše, pravzaprav neverjetna izboljšava. V tretjem mesecu diete sem zanosila, prej pa nikakor ... Tako da sem zaradi nosečnosti odpovedala operacijo user posted image Kaj bo potem, pa bomo videli, zdaj uživam, ker spet jem vse user posted image , po rojstvu pa spet dieta.
Sicer priporočajo bolj postopni prehod na to dieto, ker je res huda, ampak jaz nisem mogla več prenašat teh bolečin. Gre pa načeloma za to, da odrežeš gluten, mlečno, sladko in pa od mesa ješ samo bele dele perutnine ter občasno kakšnega purana. Meso ne sme biti trgovinsko, ker je polno estrogena itd. itd. Dieta zahteva ogromno volje, pa tudi časa in denarja user posted image . Da ne bo pomote, naši zdravniki je ne podpirajo, vsaj jaz nisem srečala takega.
Če želi katera več info, naj mi pošlje zasebno sporočilo, imam nabranih kar nekaj linkov do tujih strani, pa tudi do strani z recepti, kjer si lahko pomagate s kakšno idejo.

Srečno punce!

(odgovor članu cimi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
29.8.2012 10:22:38   
kancilja
Pozdravljene!

Imam vprašanje povezano z endometriozo, zanimajo me vaše izkušnje.

Namreč bila sem lastnica E, levi jajčnik je "zasušen", desni še funkcionira, odstranjeno sem imela tanko črevo(del) in slepič.

Sedaj pa sem zmedena in me zanima ali je imela katera te izkušnje z bolečinami, torej ali govorijo v prid ponovitvi E.
Kmalu bo leto dni odkar sem bila pri ginekologinji, ni ugotovila nekih posebnosti, UZ pa mi ni naredila.

Torej včeraj sem imela ostro in močno bolečino levo spodaj v trebuhu proti kolku in popku,odločala sem se ali bi šla na sprehod ali ne. Nisem šla, saj se je bolečina stopnjevala, tako da sem težko hodila, ko sem sedela pa sem čutila en tak pritisk tam spodaj, kot da bom rodila(čeprav še nisem). Bilo mi je zelo mučno, bila sem oddaljena od doma, na obisku pri nekomu(so napočitnicah), doma sem pa imela edino spasmex, vendar nisem bila sposobna se vsesti v avto in se odpeljati domov.
Ko sem se vlegla, se je bolečina spodaj zmanjšala, ne pa v trbuhu. Pri odvajanju vode sem imela prisoten boleč občutek, da mi bo vse zlezlo ven.
Potem sem se vseeno, kljub bolečini odpravila domov, da sem spila spasmex, edino kar imam.
Bolečina v trebuhu je popustila, olajšanje sem občutila po odvajanju blata, ampak po odvajanju vode ne, sedenju tudi ne.
Opravičujem se saj je zelo na hitro napisano, vendar težko sedim in čutim nek pritisk kot da bom rodila po drugi strani pa se ta pritisk širi v sp.del trebuha. Že tri leta imam nizko železo, vzrok ni ugotovljen, oz. je to s strani zdravnikov zanemarljivo.
Zadnjo menstr. sem imela pred 15 dnevi. včasih sem imela na 24-29 dni, zadnje 3 mesece pa dobim menstruacijo na 30, 35, 40 dni...
Ali vse to skupaj govori v prid endometriozi?

Pred obiskom zdravnika, ginekologa, bi prosila še za vaše izkušnje, mnenje.



< Sporočilo je popravil kancilja -- 29.8.2012 10:25:26 >

(odgovor članu mariles)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: endometrioza in odstranitev črevesja
29.8.2012 14:51:15   
Night
kancilija, ne vem, kaj naj ti napišem, ker je vsaka zgodba z endometriozo razred zase. Meni se je ponovila že po prvi menstruaciji po operaciji, čutila sem jo pa tako, da sem začutila identično bolečino kot pred operacijo. Jaz sem imela topo bolečino vedno samo na enem mestu, ki je vztrajala po več mesecev. Ko se mi je ponovila, je moja G na UZ ni videla, jaz pa sem vedela, da je spet to to, zato sem zahtevala, naj me da naprej k dr. Ribičevi, ki jo je videla takoj pri prvem UZ.
Jaz ti svetujem, da greš kar na pregled k svoji G in zahtevaš ultrazvok. Drugače pa naj ti da napotnico za specialista. Zadeve se namreč zavlečejo in preden pridejo do tebe, se zna vse skupaj samo poslabšati. Nočem te strašiti, a jaz imam slabe izkušnje.
Imaš obilne M? Mogoče je to razlog za nizko železo ...
Vedno daljši ciklus je lahko posledica endom., ni pa nujno.
Glede na to, da si imela E tudi na črevesju, ti priporočam, da poskusiš z dieto, ker je pomagala mnogim ženskam. Pobrskaj malo, tudi na tem forumu je bilo govora o tem.
Pa srečno!

(odgovor članu kancilja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?