|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   endometrioza in zanositev
22.8.2008 9:35:52   
becky
mene pa zanima, koliko vas je zanosilo po ugotovljeni endometriozi in po kakšnem času. meni so jo ravno odkrili, ko so mi delali laparoskopijo in mi žarišča in zarastline odstranili. poleg tega me zanima koliko časa po laparo ste krvavele. hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: endometrioza in zanositev
22.8.2008 11:17:42   
kitka1
Jaz sem imela samo majhno žarišče endometrioze in so mi ga požgali. Krvavela sem še nekaj dni, ampak čisto malo. Je pa zdaj že drugi ciklus po operaciji - prvi je bil žal neuspešen. Upam, da tokrat uspe, ker me sicer čaka IUI.

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: endometrioza in zanositev
22.8.2008 12:08:34   
punčka10
Hej. Tudi pri meni so odkrili endometriozo in imam laparoskopijo  septembra. Becky a pa tebi niso v bolnici nč povedali, kakšne so kej možnosti za zanositev itd... Ker mene zanima prav isto kot tebe, a sm se tolažila, da mi bojo vse te odgoveore dali zdravniki. Lp

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: endometrioza in zanositev
22.8.2008 12:31:54   
Shuka
Po laparoskopiji, če ti prepihajo jajcevode zaradi zamašitve, prešpikajo jajčnike zaradi cist in pogledajo in opravijo še kak drug poseg če je potrebno potem ponavadi, vsaj tako so meni rekli, priporočajo, da fejst delate user posted image , da je uspeh neizogiben v 6 mesecih. Seveda, če so potem pogoji idealni.




_____________________________

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu punčka10)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: endometrioza in zanositev
22.8.2008 12:36:40   
punčka10
In tebi je ratal v teh 6 mesecih zanosit?

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: endometrioza in zanositev
22.8.2008 12:40:47   
Shuka
Ne, ker nisem imela idealnih pogojev, očitno sem bila bolj trd oreh kot nekateri. Samo po operaciji je vse še bolj sveže, naj ne bi bilo ovir, kot so PCO, endometriozni izrastki v jajcevodih, ali v maternici, itd. Se pravi prehodi in možnosti so velike, seveda če so tudi drugi pogoji izpolnjeni.  

_____________________________

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu punčka10)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: endometrioza in zanositev
22.8.2008 12:54:05   
PBJ
Prvič sem rabila dobre 3 leta oz. 18 mesecev po lapar. op. tumorja na jajčniku (zaradi endometrioze), odstranjena  tudi žarišča in zarastline.... , 5 mesecev pred zanositvijo sem imela pa še HSG...

Drugič pa je ratalo po šestih mesecihuser posted image ...



_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: endometrioza in zanositev
22.8.2008 13:28:23   
becky
men je rekel, da če ne bo ratalo v 6-9 mesecih, grem direktno v neplodnostno. drgač pa so men odstranili večino žarišč (pri mehurju so maksimalno kolikor so lahko, ne pa vsega, ker je rizično), vse zarastline, jajčnike, jajcevode pa imam menda ok (vse je prehodno). mi je rekel, da imam srečo, da so tako hitro odkrili. v bistvu so me na palaro poslali zaradi povišanega Ca-125 in med laparo odkrili, da je endometrioza (na laparo sem čakala 10 dni!).

imam pa največ možnosti za zanositev zdaj 3 mesece. ampak me vseeno zanima, kakšne so izkušnje.

punčka, kam pa greš na laparo? jaz sem bila v mb pri dr. žebeljanu in ga lahko samo priporočam-res je zakon. 

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: endometrioza in zanositev
22.8.2008 16:11:15   
punčka10
Jst  jo mam pa v LJ. pri dr. Požlepovi. No sej se mi je zdelo da je tko, da je prve 3 mesce kao največ možnosti za zanositev.. Torej bomo mogl bit pridni in upat na najboljši rezultat. Mene pomoje ne bojo kr tok hitr hotl napotit na neplodnostno, ker mam komi 24 let. A pa ti niso nč povedal, kakšna je kej statistika zanositve po odstranitvi endometrioze???

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: endometrioza in zanositev
22.8.2008 16:21:50   
becky
tud jaz še nimam 26 let, tak da nisi nič premlada. glede statistike je pa pri endo ful težko, ker je odvisno od ženske, od napredovanja bolezni, od prehodnosti jajčnikov... dr. žebeljan je men pač rekel, da upamo na najboljše, drgač pa neplodnostna

(odgovor članu punčka10)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: endometrioza in zanositev
22.8.2008 16:37:56   
punčka10
Aha, tko je to. Jst sm mislna, da ti pr teh letih  govorijo, ah ti maš še cajt, nikamor se ne mudi. No sej men se po eni strani res ne, sam kaj k želja enkrat vzplamti in jo je pol kr težko pogasit. Upam, da ti rata čim prej zanost. Dej sporoč mi, k ti bo, da mal upanja ulčijš, da pa vseen ni tok bedna situacija, kot se sliš. A pa ti je kej reku, kako je s ponavljanjem endometrioze??? Ker sm brala, da se velikrat ponovi in to je pol sranje. 

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: endometrioza in zanositev
22.8.2008 17:18:58   
Anonimen
Zanosila sem prvi mesec po laparoskopiji.user posted image Prej pa skor 4 leta truda.user posted image

(odgovor članu punčka10)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: endometrioza in zanositev
22.8.2008 19:03:03   
becky
o didlinaa zdaj pa si mi dala upanja in zagona. upam, da bomo me tudi. lahko poveš, kako hudo si imela prosim?

kar se tiče ponavljanja: ja, rado se ponavlja. res pa je tudi, da imajo radi, da čim prej zanosiš, ker porod ful sčisti žarišča in umiri endo.

< Sporočilo je popravil becky -- 22.8.2008 19:04:17 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: endometrioza in zanositev
22.8.2008 20:59:30   
Anonimen
Imela sem čokoladno cisto veliko 9x5 cm. Ja, kar velika je bila.user posted image Predvsem pa boleča.user posted image Potem pa še zarastline na jajcevodu, ki pa jih niso odstaranili, ker so še premajhne. Po operaciji zaradi posledic anestezije nismo mogli seksat 3 mesece, potem pa ratalo v enem samem odnosu.user posted image user posted image No, sej seks smo itak nadoknadili potem v času user posted image .user posted image Malo za šalo malo zares.user posted image

(odgovor članu becky)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: endometrioza in zanositev
23.8.2008 7:48:58   
punčka10
Didlina pol sva pa precej na istem, oz sva ble. Jst mam tut čokoladno cisto velko 7 krat 5 cm. Septembra mam laparo. Tko kt pravi becky, je lepo slišat, da si po odstranitvi takoj zanosila....nam da upanje, da bo z nami tut tko. A pa se ti je potem endometrioza spet kej ponovila? In so tut tep kej rekl po operaciji, da maš takoj po njej največ možnosti za zanositev? In če določen čs ne boš mogla zanost, da greš na umetno oploditev? Hvala 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: endometrioza in zanositev
23.8.2008 13:10:58   
becky
jaz pa sem mela vodno cisto, ki je izginila, na laparo pa niso odkrili nobene nove ciste. samo zarastline in polno endometrija okolimaternice, jajčnikov in mehurja

(odgovor članu punčka10)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: endometrioza in zanositev
23.8.2008 13:27:40   
kitka1
Kar se statistike tiče... Sem zasledila, da je pri tistih, ki so imele hujšo obliko endometrioze in s tem fizično ovirano zanositev (npr. razne zarastline oziroma zlepljenja določenih organov, še posebej jajčnikov), po operaciji precej več možnosti za zanositev, kot pri tistih, ki so (smo) imele le manjšo endometriozo, ki že prej ni fizično ovirala zanositve. Dr. Drobnič, ki me je operiral, je rekel, da vsaka endometrioza kaže na to, da rodila pač ne delujejo optimalno. Kje je točno problem, pa je težko ugotoviti, če ne gre za fizično oviro.

Pustimo se presenetiti...

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: endometrioza in zanositev
23.8.2008 18:46:53   
becky
torej imam jaz statistično lepe možnosti user posted image

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: endometrioza in zanositev
24.8.2008 17:34:08   
ANABOJAN
Pozdravljene

Na laporoskopiji sem bila dobrih 14 dni nazaj. Ja z komentarji so pa v bolnici bolj skopi kot ne. na lapo. sem šla z razlogom ciste 5x6 cm, ki pa mi je očitno pred posegom počla. a so na drugem jajniku našli več manjših cist in pa manjša žarišča endometrioe, ki pa na žalost ne vem kje so bila, čkam na pregled da pridem do svojega zdarvnika (ki me je tudi operiral). upam da nama bo kaj uspelo sedaj zanosite sicer pa mi je že v bolnici rekel da grem po enem mesecu na hormonsko. Sedaj čakam na menstruacijo, da lahko končno začneva z delovatbo. Moje gre pa juri še spermije oddat user posted image .
tako da upam da bo vse okej, da končo dočakava svojegauser posted image .
Moram pa priznati da me v teh deh kar precej boli na področju jajšnikov, nekako me špika, pa trbuh mi je še vedno ostal, se ni še potegnil v svosjo pravo formo user posted image . A je tudi katera od vas imela podobne težaveuser posted image
lep konec nedelje želim

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: endometrioza in zanositev
24.8.2008 19:00:28   
becky
jaz moram priznat, da mi je žebeljan povedal vse, kar me je zanimalo, torej tudi, kje so bila žarišča endo, kaj vse so mi delali... mene špika ne več, treubuh pa še imam, sploh ko se najem, lepo čutim črevesjeuser posted image . sva pa že včeraj user posted image , ker mi je dr. rekel, da ni ovir, da ne bi. da pa naj počakava par dni, da me ne bi bolelo-pa me ni, čeprav je bil šele 3. dan od posega.  

upam, da bo pri tebi vse ok. jaz upam na najboljše

(odgovor članu ANABOJAN)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: endometrioza in zanositev
25.8.2008 9:38:00   
anci banci
meni je trebuh ostal kar cel mesec po laparoskopiji. kar se pa tiče špikanja jačnikov so me pa 14 dni po laparoskopiji začeli špikat in krče sem imela... pa sem šla  zdravniku in mi je z ultrazvokom ugotovil da imam ovulacijo

(odgovor članu ANABOJAN)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: endometrioza in zanositev
25.8.2008 10:07:25   
punčka10
Dejmo, dejmo, javte se punce, ki ste po odsranitvi endometrioze postale srečke user posted image . Da nam, ki nas to še čaka mal dvignete upanje, da tut nm rata! Pozdravček.

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: endometrioza in zanositev
25.8.2008 10:13:27   
Anonimen
Trikrat sem zanosila,pri nikoli do sedaj dokazani endometriozi.Kljub temu,da sem vedno pojamrala,da imam take težave,boleče in močne menstruacije,bolečine medovulacijo,pa boleče odnose,me nihče ni šljivil.Šele sedaj po mnogih letih,ko je mojega rodnega obdobja bilo konec in sem morala zaradi hudih težav na odstranitev matrnice in jajčnikov,so preizkave le teh organov pokazale,da je bila endometrioza prisotna.


Endometrioza - ženska tegoba


user posted image
Endometrioza je pogosto precej boleča motnja v ženskih rodilih. Maternična sluznica, ki običajno obroblja notranjo steno maternice, se pri endometriozi širi izven nje na tkiva okrog nje, najbolj pogosto na jajcevode in jajčnike in drugo tkivo medenične votline. Lahko pa se širi tudi po drugih delih telesa.

Vzroka, zakaj se maternična sluznica širi navzven, do zdaj še niso našli. Obstaja kar nekaj teorij, vendar nobena od njih ni docela potrjena. Zaradi statističnih podatkov je znano le to, da se bolezen pojavlja v določenih družinah in sicer pri ženskah, ki še niso imele otrok. Če je imela endometriozo mati, je torej večja verjetnost, da jo bo imela tudi hči. Endometriozo ima okrog deset odstotkov žensk. Poleg bolečine, ki je najbolj znan simptom, lahko endometrioza povzroči tudi neplodnost. Pogosto jo odkrijejo prav zaradi tega.

»Ujeta« kri


Med menstrualnim ciklusom hormoni »sporočijo« sluznici v maternici, da se odebeli in s tem pripravi na morebitno nosečnost. Če do spočetja ne pride, raven hormonov upade, kar povzroči, da se odebeljena sluznica začne luščiti. To povzroča mesečne krvavitve, menstruacije. Če je sluznica razraščena drugje v telesu, torej izven maternice, se odziva na enak način kot sicer. Prav tako odebeli in se potem začne luščiti. Ker pa odvečna kri nima kam odtekati, je ujeta v telesu in začne dražiti okoliško tkivo. Ta kri lahko povzroči tudi nastajanje cist, pravijo strokovnjaki z znane ameriške klinike Mayo. Ciste pa tvorijo brazgotine in lepijo tkiva, tako da se lahko zgodi, da ima ženska z endometriozo organe v medenični votlini dobesedno zlepljene. Vse to povzroča bolečine, ki se navadno pojavijo med menstruacijo, vendar pa tudi pred njo in po njej. Mnoge ženske pravijo, da je boleč tudi spolni odnos. Sluznica izven maternice, zlepljeni organi in brazgotine so lahko tudi vzrok za neplodnost, ki pa se ga da v veliki večini primerov odpraviti. Zato je najboljši nasvet za ženske, ki trpijo zaradi menstrualnih bolečin, da o tem spregovorijo s svojim ginekologom. 

Bolečina opozarja

Endometrioza je lahko blaga, srednje močna oziroma razširjena in huda, zelo resna. Težava je tudi, da se stanje z leti slabša, če seveda nič ne ukrenemo. Nekatere ženske z endometriozo pa nimajo nobenih znakov te bolezni. Odkrijejo jo lahko pri operaciji, ki je povezana s kakšnim drugim zdravstvenim problemom. Običajno pa bolnice navajajo sledeče znake: boleče menstruacije (bolečina v medenični votlini se lahko pojavi že pred menstruacijo in traja tudi več dni po njej), bolečine ob drugem času (na primer med ovulacijo ali med spolnim odnosom, pa tudi pri prebavljanju hrane in pri uriniranju), hude krvavitve (včasih obilnejše kot navadno, tudi krvavitve med ciklusom) in neplodnost.
Vedeti je treba, da so krči v času menstruacije normalen pojav. Toda ženske z endometriozo opisujejo veliko hujšo bolečino, ki počasi narašča. Ginekologi pravijo, da stopnja bolečine ni vedno povezana z razširjenostjo endometrioze. Tudi ženske z blago endometriozo imajo lahko zelo hude bolečine in narobe, ženske z zelo razširjeno boleznijo čutijo šibkejše bolečine. Bolezen je mogoče tudi zamenjati za druga stanja, ki povzročajo bolečine v medenični votlini: vnetje, ciste jajčnikov ali pa celo sindrom razdraženega črevesja. 

Ugotavljanje bolezni

Za ugotavljanje bolezni je pomembno, da bolnica ginekologu svoje težave kar najbolj natančno opiše. Možen je tudi pregled z vaginalnim ultra zvokom, vendar se pogosto zgodi, da je tudi s to preiskavo nemogoče ugotoviti, ali gre za endometriozo. Najbolj natančen odgovor bo ginekolog dobil z laparoskopskim posegom. Gre za manjši kirurški poseg, pri katerem (v anesteziji, seveda) zdravnik naredi majhen rez v neposredni bližini popka. Trebušno votlino razširi v pomočjo plina, da bolje vidi organe v trebušni votlini. Majhen instrument, laparoskop, mu pomaga, da vidi, ali se morda kje razrašča odvečna maternična sluznica. Dostikrat zdravnik istočasno z diagnostičnim postopkom opravi tudi terapevtskega, se pravi, da izreže odvečno tkivo. Endometriozo lahko ugotavljajo tudi s posebnim krvnim testom. Antigen 125 (CA 125) sicer uporabljajo za odkrivanje nekaterih vrst raka; z njim lahko odkrijejo tudi beljakovino, ki jo imajo v krvi ženske z endometriozo. Vendar lahko tako ugotavljajo le zelo razvito bolezen, blažje in srednje pa ne. Posebej velja opozoriti, da endometrioza ne pomeni večje nevarnosti za nastanek raka v odvečnem tkivu.

Neplodnost

Najhujši zaplet endometrioze je, kot že rečeno, neplodnost. Prebiranje izjav slovenskih žensk na nekaterih spletnih forumih da precej jasno sliko, kako hud problem je lahko endometrioza. Nekatere so bile na operacijah že nekajkrat, saj se bolezen rada ponovi. Kljub temu pa so mnoge vseeno zanosile. Strokovnjaki pravijo, da je pri tretjini do polovici vzrokov za žensko neplodnost kriva endometrioza. Tkivo maternične sluznice namreč rado ovira jajčece na njegovi poti. Vendar je način, kako preprečuje spočetje, precej kompleksen in zapleten. Res je tudi, da lahko precej žensk z endometriozo kljub bolezni zanosi. Med nosečnostjo endometrioza ne dela nobenih težav. Zdravniki ženskam pogosto svetujejo, naj se čim prej odločijo za otroka, saj se bolezen lahko poslabša, s tem pa se možnost za zanositev zmanjša.

Zdravila in operacija

Težave, ki jih endometrioza povzroča, si ženske blažijo z jemanjem zdravil proti bolečinam. Vendar pa marsikdaj običajni analgetiki, ki jih lahko kupimo v lekarnah brez recepta, niso dovolj. V takem primeru bo zdravnik predpisal močnejša zdravila. Za ženske, ki ne nameravajo zanositi, lahko predpišejo kontracepcijske tablete, ki dostikrat težave precej zmanjšajo. V zadnjem času preizkušajo dve vrsti zdravil, ki veliko obetajo in je mogoče pričakovati, da jih bodo dobile tudi ženske z endometriozo. Eno od teh zdravil se namreč že uporablja za zdravljenje druge bolezni (rak dojke).
Še vedno pa je najbolj učinkovita terapija odstranitev odvečnega tkiva, torej operacija. Kot že rečeno, ta poseg danes opravljajo z majhnim rezom, kar za žensko pomeni krajše zdravljenje. Včasih pa je le potrebno narediti večji rez, če kirurg med operacijo ugotovi, da laparoskopski poseg ne bo dovolj. Še ne tako dolgo nazaj so ženskam z endometriozo preprosto odstranili maternico, kar je seveda pomenilo, da potem niso mogle imeti otrok. Odstranitev maternice in obeh jajčnikov je še danes rešitev za bolnice z najhujšimi oblikami bolezni, vendar pa je to, kot pravijo ginekologi, zares zadnja rešitev problema.
11 let do diagnoze

Sredi novembra lani je Svetovna fundacija za raziskavo endometrioze (WERF) organizirala prvo mednarodno multi centrično raziskavo, s pomočjo katere bodo sestavili poseben vprašalnik. Ko bo ženska odgovorila na ta vprašalnik, bo mogoče oceniti, ali ima endometriozo ali ne. Za takšno raziskavo so se odločili predvsem, ker so ugotovili, da od začetka bolezni do diagnoze povprečno mine 11 let. To pa za ženske pomeni 11 let trpljenja in potencialne neplodnosti.
Socialna bolezen?

Evropski parlament je priznal endometriozo kot velik problem, kot socialno bolezen. Rezultat tega so bili mnogi načrti, ki so jih pripravili v posameznih evropskih državah. Italija je, na primer, sprejela petletni akcijski načrt za obvladovanje problema. Tudi pri nas se z zdravljenjem endometrioze ukvarjajo mnogi centri. Kampanje, ki bi poskrbela za ozaveščanje ljudi, pa za zdaj v naši državi še ni organiziral nihče.
Naravna zdravila

Komplementarna medicina za naravno zdravljenje endometrioze svetuje več ukrepov: izogibati se je treba vnosu kemikalij, predvsem dioksinom in polikloriranim bifenilom, znanim kot PCBjem. Povezanost med naraščanjem endometrioze in onesnaženjem z omenjenima kemikalijama je namreč dokazana. Najboljši način, kako to storiti, je, da se izogibamo živalskim maščobam, kar posebej velja za polnomastne mlečne izdelke in rdeče meso. Izogibati se velja tudi kavi in alkoholu.
Priporočajo pa zelenjavo: brokoli, peteršilj, zeleno, cvetačo, zelje, ohrovt, brstični ohrovt, špinačo in blitvo, laneno seme, omega 3 večkrat nenasičene maščobne kisline, ki se sicer nahajajo v ribah, vendar pa jih je mogoče dobiti tudi v kapsulah kot prehrambeni dodatek.
Pomembno je tudi, da obvladamo stres. Pri tem nam bodo pomagali vitamini iz skupine B in C, poleg njih pa še minerala magnezij in cink. Priporočljiva sta tudi ingverjev in zeleni čaj.
Odsvetujejo tudi pšenico in rž, priporočajo pa fižol, grah, skratka stročnice, rjavi riž, ovsene kosmiče, repo in gorčico, semena in kalčke, čebulo in česen. Za marsikatero žensko je takšna sprememba prehrane zelo temeljita. Vendar pa bo dobro vplivala tudi na siceršnje počutje.
Milka Krapež


< Sporočilo je popravil neva6 -- 25.8.2008 10:15:28 >

(odgovor članu punčka10)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: endometrioza in zanositev
26.8.2008 13:05:07   
tejka**
Sama sem imela kar hudo obliko endometrioze. Lani nekje konec marca so mi jo odstranili, julija sem zanosila, a žal potem tudi splavila. En zdravnik mi je rekel, da sem verjetno prekmalu, ker maternica in rane niso bile še zaceljeneuser posted image ...včasih so ženkse okrevale dlje časa kot me danes...posegi pa vseeno potrebujejo svoj čas.

Potem so me zaradi možne ponovitve napotili na IVF

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: endometrioza in zanositev
27.8.2008 21:12:25   
becky
jaz pa sem danes dobila izvide iz bolnice: maternico in desni jajčnik sem imela zraščena, maternico zraščeno na trebušno votlino. veliko žarišče endo na prednji in na zadnji strani maternice. no, to so pdstranili in upava na najboljše.

upam, da bo vam vsem tudi uspelo

(odgovor članu tejka**)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.
V teh okoliščinah ne seksajte
Preverite, v katerih primerih in okoliščinah je po daoistični seksologiji seks odsvetovan oziroma celo prepovedan.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?