|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   faza ATI ATI
3.10.2007 9:25:48   
*sweety*
Vem da obstaja faza mama mama, pa me zanima če obstaja tudi faza ati ati, kajti pri nas imamo to fazo že en mesec in ne vem vzroka. Naj povem da je hči stara 22 mesecev , jaz pa sem trenutno v 27 tednu nosečnosti in je ne dvigujem več. Mene in svojega atija vidi enako časa, saj smo skupaj vsak dan od 15 ure dalje. Pišem vam zato , ker jaz nič več ne veljam. Doma se noče obuti, noče se preobleči, vse to naredi pod pogojem če je ati zraven. Npr. zjutraj za v vrtec se ne pusti počesati meni, hoče svojo krtačko in jo da atiju da jo počeše. Pri meni pa se dere. Gremo vsi skupaj v trgovino in skoči ati na drugo stran trgovine, ona ostane z menoj in se joče za njimuser posted image

Ne vem ali je to zaradi vrtca ali zakaj mene zavrača. Septembra je začela hoditi v nov vrtec. V prejšnji vrtec jo je vozil ati in hodil tudi po njo. V novi vrtec jo vozim jaz in hodim po njo, sem hodila, dokler se ni so začeli izpadi in si ne želi z menoj domov. pridem po njo v vrtec, ona pa v histerični jok, noče se ne obut ne oblečit, samo dretje, kot da jo hočem ugrabit, tako da sem jo mogla že na silo odnesti iz vrtca kar v copatih. Ne vem kaj delam narobe. Če pride pa ati ponjo, pa nimata nobenih problemov, pa gre veselo iz vrtca domov. Jaz sem prav žalostna zaradi tegauser posted image  in si sploh ne upam več ponjo v vrtec, ker ima takšne izpade. IN  nasploh me zavrača.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: faza ATI ATI
3.10.2007 10:55:58   
marsovka
predvsem ne bit žalostna! jaz bi rekla, da ti s tem hoče povedat, da je v stresnem obdobju (nov vrtec in to) in prav NAD TABO, ki si ji zagotovo najbližje, SE NAJBOLJ ZNESE.  Pri atiju je pridna, ker on ji (pa da se ne bo to sedaj narobe slišalo) malo manj pomeni in ni takega čustvenega izbruha pri njem (morda tudi ve, da pri njemu pač ne bo nič dosegla s takšnim obnašanjem).

No, tako je tudi pri nas kdaj. Jaz ga imam sicer (16 mesecev star) pri noni, a večkrat (še posebej na začetku tedna), ko ga pridem iskat, noče k meni, se joče ali se drži none kot klop, če ga pa pride iskat partner, je pa vse ok.... Mislim, da mi s tem sporoča, da sem ga pač po njegovem JAZ pustila tam in da mi bo po svoje POKAZAL..namreč pri atiju ne pali kakšno jokanje.

nasploh pa: ne DOPUSTI, DA BI OTROK IMEL OBČUTEK, DA TE S TEM PRIZADENE, KAJTI TO BO ŠE POČELA!!!  oNA TO TAKOJ ZAČUTI!! Saj veš, da je otrok pri 22 mesecih že toliko zmožen, vse razume, zna izsiljevati.
Kadar je moj začel jokat, sem ga kar vzela noni iz naročja in rekla, "kaj sedaj to, nič jokat, pridi k mamici, takoj! In se nisem dala, sem mu pač probala preusmeriti pozornost, pa je bilo. TI SI NJENA MAMA, NJENA ALFA IN OMEGA, ZAPOMNI SI TO! Nima se kaj zmišljevat ali te zavračat (KAR TE PA ITAK NE, verjemi, da drži, da je tudi slamnata mama najboljša mama za otroka)

Torej, vbij si v glavo, da te ne zavrača, da pač kaže, da ji nekaj ni prav in to tebi, kjer ve, da pade na plodna tla!


Jooj, kaj nam enim srčnih muk povzročijo ti mali vražički!! no, ja pa res, da si jih veliko kar samo "prigovarjamo"!


želim ti veliko moči pri vzgoji!

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: faza ATI ATI
3.10.2007 11:22:51   
Anonimen
Mi imamo fazo oči oči, da jaz skorajda nisem dobra, že praktično celo njeno življenje. Pač se je bolj navezala nanj, ker je oči bolj zabaven, al kaj jaz vem zakaj. Tako pač je. Se niti ne sekiram, ker otrok ima pač enega, na katerega se bolj naveže. Zaboli me samo, ko me začne stran odrivat in me včasih tudi udari, ko znori, če jo hočem vzet. Sploh zvečer je večkrat tako, ker je navajena, da jo zvečer oči porihta, saj sem jaz delala pretežno zvečer, ko sem bila v službi. Če pa očija ni doma, pa ni nikoli teh problemov, samo včasih malo pojoka za njim in sprašuje po njemu, samo ni nobenih hujših izpadov.

(odgovor članu marsovka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: faza ATI ATI
3.10.2007 14:25:17   
marelicaa
Pri nas je faza mami, ko je oči v službi. Ko pride oči, ga mora oči previt in zvečer oči preoblečt za spanje. Tudi ponoči imamo fazo oči, saj jaz ne veljam nič. To pa zato, ker se boji, da bo šel oči prej v službo predno se bo zbudil. Se pa zgodi, da je faza mami in oči hkrati in bog ne daj da se kam premakneva, ne da bi on vedel zato.
Pri meni je bila faza mami, ko sem bila bolna. Faza oči, pa za vse druge trenutke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: faza ATI ATI
4.10.2007 8:25:16   
diva 4
Naš David je star 2 leti, pa tudi , če sva oba doma mora vse ati, če pa njega ni sem pa jaz tudi dobra.Je pa hči tudi imela en čas enako finto.Saj potem pa je to minlo.Kar izkoristi to priliko pa naj tvoj malo več dela user posted image .

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: faza ATI ATI
4.10.2007 8:48:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: diva 4

Naš David je star 2 leti, pa tudi , če sva oba doma mora vse ati, če pa njega ni sem pa jaz tudi dobra.Je pa hči tudi imela en čas enako finto.Saj potem pa je to minlo.Kar izkoristi to priliko pa naj tvoj malo več dela user posted image .

Jaz sem tudi tako vesela, da ima fazo ati, ati, ker to pomeni, da si spočijem hrbtenico, pa še kaj drugega lahko naredim.
Kot opažam v življenju, je vedno najbolj ohinsploh zlat tisti, ki je odsoten in pride za par minut. Ne vem, mogoče zato, ker se človek (in/ali otrok) enostavno naveliča ali prenasiti tistega, ki je z njim 24/7. Zato tudi partnerja včasih potrebujeta čas zase in za svoje hobije. Tudi otrok potrebuje oddih od mame.
Dokler bo otrok vedel, da se ob morebitnih problemih lahko zanese na vaju, se jaz na tvojem mestu ne bi sekirala. Sicer pa otrok nimaš zato, da bi viseli na tebi do konca življenja. Navadi se, da je z vsakim dnem z eno nogo dlje od tebe. Poskrbi, da se bo z veseljem vračal domov.

(odgovor članu diva 4)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: faza ATI ATI
4.10.2007 11:26:11   
bobek05
Znanka je pred slabim letom 2. rodila. Med punčko in zdaj fantkom je razlike cca. 1,5 leta. Razlaga mi je, kako zelo je bila prej hčerka navezana nanjo, ko pa je zanosila in je več ni mogla dvigovat, pa se je mala čisto obesila na atija (ki ga manj videva). Pripovedovala je, da jo je začela odrinjati tudi pri drugih dejavnostih, kot ti opisuješ - česanju las, oblačenju, kopanju, uspavanju itd. Ko se je rodil bratec, je bila ene 2 meseca dokaj ljubosumna, potem pa so se začele stvari malo umirjat. Zdaj spet sprejema mamino "pomoč" in jo vključuje v igro, vendar je še vedno zelo navezana na atija.
Verjetno bo sčasoma bolje, lahko pa je tudi to, da so punčke (baje) bolj navezane na atije (fanti pa bolj na mame) - vsaj pri prvorojencih bi naj baje bilo tako.

Pri nas je faza mama nastopila lansko leto tik pred vrtcem in poteka še danes, čeprav (na moje največje veselje), se vedno bolj obrača tudi na atija (star je 27 mesecev). Verjetno prihaja zdaj v to fazo, ko bo ati akutalen pri kakšnih športnih dejavnostih, čeprav se zdaj tudi pri njem že veliko carta.

Svetujem, da otroka ne siliš. Vem, da boli, ampak žal SAMO TI ne moreš narediti ničesar. Naš je tudi vmes atija odrival, pa čeprav ni bilo nobenega razloga zato in je tudi veliko časa preživljal z njim. Midva sva sklenila, da ga bova skupno "spremenila"... Npr. sem jaz atija povabila v igro, ali pa izrazila željo, da bi se vsi cartali... če je kaj naredil narobe in ga je ati skregal, nisem takoj stekla k njemu, ampak sva mu skupaj z atijom poskušala razložit zakaj je bil kregan in da ati ni jezen nanj... na začetku je iskal tolažbo pri meni tudi če sem ga jaz skregala ali mu kaj prepovedala, ampak zdaj gre tudi k atiju - midva v takšni situaciji vedno odreagirava tako, da se vsi 3 zberemo na enem mestu in mu skušava dopovedat, da ga imava (oba) rada, ampak da se tega pa tega ne sme početi ... in mislim, da deluje

Upam, da boš našla v tej klobasi kak uporaben nasvet. Ne obupat. Slej ko prej bo rabila svojo mamo... Mama je samo 1.

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: faza ATI ATI
4.10.2007 11:58:45   
pupika
Naš mali se začne jokat za atijem če stopi iz dnevne, ker misli, da spet kam gre in ga nekaj časa ne bo, pa mu moram vedno razlagat da pride nazaj, da se je šel samo preoblečt. Se je pa mož sedaj navadil, da preden stopi v dnevno se preobleče, ko pride iz službe in seveda gre takoj k njemu.

Je pa imel pred meseci fazo mami, če sem se jaz samo premaknila iz njegovega obnočja, je bil tak jok, pa niti ati ni pomagal.

Pri nas se od mene noče odlepit kadar je bolan, če ga pa takrat dam preč od sebe, pa je jok, kot da mu ne vem kaj delamo.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: faza ATI ATI
4.10.2007 13:03:41   
taška30
Ko sem prebrala tvoj post, sem rekla, no evo tole je pa tko kot pri nas. Začelo se je ko sem bila približno toliko noseča kot ti sedaj in se stopnjevalo do poroda (predvsem odhodi iz vrtca - identično). Potem se je sicer malo umirilo, mogoče ravno zato, ker sem po porodu res pazila in se ogrooomno posvečala tastarejši, da ja ne bo prikrajšana.
No, zdajle pred kratkim se je pa spet začelo. Če atka ni doma sem jaz ok za vse, drugače sem pa fuj. Nič ji ne smem, dobi živčni zlom, me izziva, zanalšč počne stvari, ki jih ne sme, v garderobi vrtca ko pridem jaz ponjo dela scene itd...

No, pa sem se spomnila enkrat ene teme tule, ki mi je takrat dala ful mislit, mal si preberi, sploh od odgovora Mamuške naprej. Jaz bom danes definitivno obrnila ploščo in se začela ravnat po temu nasvetu, pa bom videla, če v tem grmu tiči zajec.
tukaj

Res je, da je tvoj drugi otroček zaenkrat še v trebuhu, ampak jaz mislim, da otroci kar čutijo to.

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: faza ATI ATI
4.10.2007 15:51:22   
Anonimen
bog daj, da ta faza pride tud k nam. Pri nas že mesec dni zamuja. No, se še imam česa veseliti user posted image .

To je pa potem ena izmed boljših faz user posted image

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: faza ATI ATI
5.10.2007 7:11:36   
srki
Pri nas je ati ati predvsem takrat, ko ga ni doma, pa ko ga kaj okregam ali mu kaj prepovem in ko joka, potem kliče njega. Drugače pa ni kaj posebej na kakšnega od naju navezan, mislim da naju ima kar za enakovredna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: faza ATI ATI
6.10.2007 13:04:32   
*sweety*
punce hvala za odgovore, ful so mi pomagali, da sem si malo razjasnila stvari in me ne prizadene več tako.

lepo se imejte

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: faza ATI ATI
4.11.2007 21:40:37   
Moyca_
tudi faza mami, mami je

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: faza ATI ATI
5.11.2007 3:53:58   
PikaNogavicka
Faze prihajajo in odhajajo. Nic ne skrbi.


(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: faza ATI ATI
5.11.2007 23:10:59   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: PikaNogavicka

Faze prihajajo in odhajajo. Nic ne skrbi.




točno tako

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu PikaNogavicka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
Top poletno varstvo za otroke 2024
Napočil je čas, ko je treba poiskati in rezervirati termine za poletne počitnice. Mi smo vam pripravili izbor TOP idej z...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?