|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Je to alergija ali ne?!
21.7.2006 12:25:58   
uma
Sem že čisto zmedena in obupana hkrati. Žak bo star 9 mesecev in že na začetku smo imeli probleme z dermatitisom ("sorboični") po glavi a smo se tega kmalu rešili. Po telesu pa je imelo neprestano izpuščaje. Pediatrinja je vedno samo govorila da to ni nič, da bo prešlo, da do 9 meseca itak ne moremo nič. Pa se je le potem pri 6 mesecu in nekaj odločila da mu da pregledat kri za alegijo na mleko in jajca. Pokazalo ni ničesar, tako da sem mu lepo začela dajati tudi mlečne izdelke. Kar naenkrat je bil cel obraz v mozoljčkih in po vratu. Čedalje bolj se je širilo. Sama sem mu poten prenehala dajati mleko v njegovi "najboljpojavni" obliki (kjeje še bilo skrito) in kupila Pregomin. Po 3 tednih so mozoljčki, pikice, rdečiča počasi izginjalo. Vendar pa je eden lišaj na ličku ostal in ta je tudi zelo srbeč saj si ga včasih spraska do krvi.
Pa sem začela s sojo (14dni nazaj) in zdaj ima (prej je bilo tega malo) cel hrbet lišajev (hrapavih in pikastih), ki so včasih rdeči včasih pa ne. Isto po trebuhu do prsi. In že po nogah se je spet začelo vračati. Tudi na drugem ličku se je pokazal manjši lišajček.
Ker je moja pediatrinja tako na "bo že prešlo" sem naju naročila ne bioresonanco. Vendar je do takrat še 2 dobra meseca. 
Zdaj res ne vem kaj naj. Soje ne bom več dajala. Kaj naj mu dajem? Dojit sem prenehala teden dni nazaj.
Nočem komplicirat, ampak me vse to kar se dogaja. in z kožo in z pediatrinjo, že pošteno moti. Potem pa krivim sebe, da ne naredim dovolj.  Bi bila to lahko alergija ali jaz pretiravam?
Prosim pomoč.


_____________________________

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Je to alergija ali ne?!
21.7.2006 12:33:44   
piščanc
žiga dobi izpuščaje, če se poklopi par različnih alergenih stvari + vročina.

za začetek pomaga kakšen fenistil gel, claritin sirup, aerol sirup, tudi canesten

najbolje pa je da ti za izpuščaje zdravnica predpiše kremo Advantan (tisti, ki so spraskani do krvi) in Elidel (samo izpuščaji) za nego potem pa nam super odgovarja krema A-derma. Advantan pomaga v dnevu ali dveh, potem se pa koža še zaceli in to je to.

izjave tele zdravnice so grozne in ne morem verjet, da do krvi spraskanemu otročku ne predpiše zdravila?????? seveda moraš prilagoditi tudi prehrano /predvsem mleko/, ampak samo s prehrano ne moreš pozdraviti že ranjene kože

žiga je najprej jedel pregomin s kašicami, kasneje mu je odgovarjalo hipoalergeno mleko

pa še to - žiga nima potrjene nobene alergije, je pa zelo občutljiv

< Sporočilo je popravil piščanc -- 21.7.2006 12:35:16 >


_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Je to alergija ali ne?!
21.7.2006 12:54:39   
darjatimci
Po tem kar pišeš ti lahko sigurno povem,da je to alergija.Tipični znaki,ki so se tudi pri nas pojavili po končanem dojenju.Nam je kmalu po testiranju in uvajanju diete večina teh lišajev in izpuščajev izginilo.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Je to alergija ali ne?!
21.7.2006 13:01:55   
KIRA
advantan smo mel mi pri prvi punci. niimela alergije, je pa imela tako močna temenca, da je mela cel obrazček tak v ranicah. super pomaga, sam baje tud da tanjša kožo. previdno s tem. aja, pa v hadilniku ga imej. delj časa drži, pa še kožo mal ohladi.


< Sporočilo je popravil KIRA -- 21.7.2006 13:03:40 >

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Je to alergija ali ne?!
21.7.2006 13:19:08   
trdozimc
Kaj pa če bi vseeno poskusila dobiti napotnico od svoje pediatrinje za alergologa? Saj ne vem kaj ne more, lahko pa potrdi alergijo oz. jo ovrže in vama predpiše dieto, da ne boste po nepotrebnem ukinili celega kupa živil, pa še bolj mirna boš. Naš mali je na pregominu od 2,5 meseca in jaz sem bila na dieti dokler sem dojila (brez mleka in jajc - popolnoma). Pri alergijah je pomembno, da če je alergičen na eno stvar, da jo popolnoma ukineš med prehrano, drugače se stvar ne izboljša. Se je pa Janu komaj po dveh mesecih stroge diete in uporabe primerne kremice (njemu je najbolj ustrezala od Mustelle) koža popolnoma popravila.
LP

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Je to alergija ali ne?!
21.7.2006 15:32:00   
Jančika_
Kam si se pa naročila na bioresonanco? Jaz sem v Rogaški Slatini čakala en teden, bi nas vzeli pa še isti teden, če bi mi tisti dan ustrezal.

Smo pa šli samo na testiranje in držimo pri tamalem dieto - očitno res gre za tiste stvari, ki jih je testiranje pokazalo, ker nima več težav. Naša pediatrinja je tudi rekla, da naj počakamo, da bo minilo, pa da to ni nič hudega itd, ampak mali je imel po lasišču take grozne izpuščaje, ki si jih je razpraskal do krvi, da tega nisem mogla več gledat.

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Je to alergija ali ne?!
21.7.2006 16:21:36   
cmokec
Pojdi na pregled k drugemu pediatru in se sklicuj na pregled za drugo mnenje. Res je, da te nihče ne bo vesel, ker imajo praviloma že tako veliko dela, ker so nadomeščanja in dopusti. Samo gre za tvojega otroka in to je tvoja pravica, sa ti pregled za drugo mnenje krije zavarovalnica iz naslova zdravstvenega zavarovanja.

Tudi napotnico ti pediater mora napisati, če to od njega zahtevaš.

Drugače so pa opisani znaki tudi meni sumljivi in se nagibam na alergijo. Res je najbolje, da gresta k alergologu, da bosta točno vedela, kaj jesti in s čim pozdraviti kožo. Verjamem, da je v tej vročini lišaj zelo moteč, zato ne izgubljaj časa s pregledom.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Je to alergija ali ne?!
21.7.2006 16:48:48   
valči
Zgleda,da ima res alergijo,ker Lara je grozno lišajasta in krastava.Pa je pediatrinja govorila,da bo izzvenelo,pa ni.Z morja pridemo celi bogi in jo naročim v Rogaški na bioresonanco.V torek sva bili.

Pa ji je pokazalo kup alergij:
-na vsa mleka in mlečne izdelke
-na svinjino
-na pšenico in kvas
-na vse E-je
_ima še glivice

Mene pa srce boli,ker jo imam na dieti,1.8. pa greva na terapije,upam,da jo ozdravimo.
Jančika,na kaj je Vasju pokazalo alergijo?

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Je to alergija ali ne?!
21.7.2006 17:37:34   
Jančika_
Valči, pokazalo je tole: kravje in ovčje mleko in izdelke, svinjino, vse oreške, poživila (kakav, med, kava itd), pšenico, glivice, sladkor. Ampak ker se je zadeva začela kazati šele precej po enem letu starosti, sva z možem malo dvomila v mleko in pšenico in najprej ukinila svinjino, kakav (čokolado) in oreške - in evo, je dobro. Se pa takoj pozna, če poje kaj od tega. Takoj dobi fleke in potem spet traja kak teden ali dva, da se mu koža sčisti. Opazila sem pa tudi, da dobi fleke po skuticah od LJ mlekarn in Hoferjevih skuticah, po Fruchtzwergih pa ne.

Sem poskusila na začetku mu dati riževo mleko, pa me je tako pogledal, kot da ga hočem ubituser posted image . No, na srečo je bilo dovolj ukiniti omenjene stvari. Nisem se pa še odločila za terapije; prvič ker so to take reči, ki se jih ni problem izogniti, drugič pa zato, ker  je na testiranju dobil živčni zlom - tako je tulil, da še česa takega nisem videla. In mi ni, da bi to vsakič gledala. Pa smo sedeti je moral tam! Ampak že takoj, ko je stopil skozi vrata, je popenil - neverjetnouser posted image .

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Je to alergija ali ne?!
21.7.2006 21:30:15   
Pingvinčica
Jančkika. A mi lahko napišeš koliko stane ta bioresonanca? Naša Tia je tud cela flekasta pa pediatrijnja pravi, da če se ne praska in ker so negativni testi na moko, jajce, sojo, da ni straha. Jaz sem že č.ist obupana in ne vem več kam se naj še obrnem. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Je to alergija ali ne?!
21.7.2006 22:22:53   
tincci
Moja user posted image se je nekaj mesecev praskala do krvi, v pikicah in hrastah je hodila tja, pa me je pediatrinja pošiljala domov, da bo minilo!!! In tamala je vmes ratala hipersenzibilna in ima alergije na kup stvari, ki bi se jim dalo izognit, če bi to odkrili takoj!!! Tko da ne se dat odgnat, jst sem se, pa mi je dons zelo žal user posted image user posted image



(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Je to alergija ali ne?!
21.7.2006 23:50:06   
Jančika_
Tia2005: testiranje stane 12.500, za terapije pa nisem čisto ziher - mislim, da so polurne 5 jurjev, enourne pa 8, tam nekje. Jaz sem vesela, da sem Vasjo peljala tja, ker zdaj praktično nima več problemov (jih ima pa moja babica, ker mu ne sme dajat čokoladeuser posted image ; kot da na svetu ni drugega, kar lahko pofojtraš otroku...).

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Je to alergija ali ne?!
22.7.2006 10:19:31   
uma
To je grozno slišat, da je toliko pediatrinj podobnih glede neresnega jemanja. In tako imam pol na koncu jaz občutek da pretiravam. KEr je to moj prvi otrok sem pa še sploh toliko bolj neizkušena. Saj jaz bi bla zelo vesela da ni nič in da lahko normalno vse je. Rada bi samo vedela.

Bomo videli kaj nam bodo rekli.


_____________________________

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Je to alergija ali ne?!
22.7.2006 10:27:14   
Alisa
No pri meni se je tudi danes ponoči pojavili neki izpuščaji, vendar nisem jedla nič takega vsaj meni se zdi tko. Sploh včeraj nisem jedla nič drugega kot en sendvič, zelenjavo juho in za zajtrk corn flaks. Pa cel dan sem pila šipkov čaj po priporočilu pediatrinje. Zvečer pa sem spila 1dcl jabolčnega soka z 2 dcl vode. Kaj od tega bi bilo lahko krivo za izpuščaje na čelu pri otročku. In ali naj grem kar danes do zdravnika? Ali lahko s katero kremo namažem te hrapave izpuščaje?

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Je to alergija ali ne?!
22.7.2006 11:22:43   
Pingvinčica
Jančika hvala. Te lahko prosim še za telefonsko številko? Hvala ti še enkrat in ena user posted image zate. 

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Je to alergija ali ne?!
22.7.2006 12:11:41   
Jančika_
Tia2005, telefonska je 03 8190690. Fajn rihtajte!

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Je to alergija ali ne?!
22.7.2006 21:54:50   
valči
Jančika,hvala za odgovor.Sedaj,ko sem obupana glede Lare,rabim različna mnenja in pozitivne misli.In bom šla do konca,čeprav je najina dieta kar zporna.
Vsem mamicam,ki imajo alergične otroke zelim vsd srečo,otročkom pa zdravje.user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Je to alergija ali ne?!
31.7.2006 18:34:18   
uma
Evo pa smo zrihtali. Smo bli danes v Rogaški in izvedeli, da imamo alergijo na: mleko (vsa mleka), cvetni prah  (vse), pike žuželk, vse meso, kovine,umetna barvila, trave in zelišča. Tako da bomo zdaj na dijeti, kar pomeni, da tudi brez sojinega mleka. Ostane nam edino pregomin, ki sicer vsebuje sojo, vendar nekaj mora dobiti.
Potem bomo pa videli kako.

Zdaj moram pediatrinjo prepričati, da mi napiše recept za pregomin, saj je precej drag.
Ima kakšna izkušnje s tem? Ali lahko ona predpiše na recept kar tako ali mora imeti pozitivne krvne teste pri njih?

Vsem srečno in hvala.


_____________________________

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Je to alergija ali ne?!
31.7.2006 20:20:11   
Pi-kica 1
Za Pregomin dvomim, da ga boš dobila na recept kar tako, brez pozitivnih krvnih testov. Teh testov z bioresonance namreč uradna medicina ne priznava. Poleg tega je postopek malo bolj zapleten in sicer napiše alergolog na podlagi pozitivnega testa predlog na zavod za zaposlovanje, tebi pa da napotnico za tvojega zdravnika in predlog za Pregomin. Na podlagi te napotnice in predloga potem dobiš pri svojem zdravniku recept za Pregomin.

LP

Pi-kica

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Je to alergija ali ne?!
1.8.2006 8:04:39   
darjatimci
Uma,brez potrjene alergije,se pravi izvidov pri alergologu,res ne bo receptov za pregomin.Imaš možnost uporabe tudi riževega nadomestka,ki ga kupiš v vsaki večji trgovini.Kar pa se tiče cene izdelkov prehrane,pa vsi vemo,da naš družinski proračun trpi štiri ali pet kratno.Nam je alergologinja ponudila recept za pregomin,ampak smo ga zavrnili,ker je naš fant bil star že 20 mesecev in ni več tako velika poraba mleka kot pri manjših otrocih.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?