|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj storiti?
17.9.2006 16:32:50   
Anonimen
Doma imamo novofundlanko, staro 5 let in fantka, starega 20 mesecev. Problem pa je v tem, čeprav smo sina od samega začetka navajali na Geo, da se je iz dneva v dan bolj boji. Sedaj joč že, če samo zalaja.
Stikov nismo nikoli potencirali, pa tudi omejevali ne. Psici smo ga takoj, ko je prišel iz porodnišnice pokazali in če je hotela, je lahko šla k njemu (s tem, da smo vedno bili prisotni tudi mi). Nikoli mu ni naredila nič.

Ne vem, od kod ta iz dneva v dan večji panični strah. Pravzaprav se sin boji vseh psov. Poskušali smo tudi z majhnimi kužki, a se tudi njih izogiba. Ker je Gea ugotovila, da se je sin boji, se mu je začela izogibati. Ponavadi leži nekja metrov vstran in ga opazuje. Če vidi, da se je napotil proti njej, popolnoma na miru leži in skoraj da ne diha, le da ga ne bo prestrašila.

Kaj naj storim? Vedno bolj se nagiban k temu, da jo bomo morali oddati, čeprav se mi ob tej misli para srce...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj storiti?
17.9.2006 16:41:57   
Twetty
Lin je stara isto 20 mes,pa se boji vseh živali,gleda jih od daleč če pa se ji približajo jo je strah.Doma imamo psa in papagaja,srečuje pa tudi muce tako da tudi meni ni jasno zakaj se jih boji.Na tvojem mestu ne bi oddala psičke,mogoče je to samo obdobje,saj veš da se naši malčki spreminjajo iz dneva v dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj storiti?
17.9.2006 16:45:28   
Jacqueline
Če vidi, da se je napotil proti njej, popolnoma na miru leži in skoraj da ne diha, le da ga ne bo prestrašila.


Glede na to, da sin ni v nikakršni nevarnosti poleg psičke, ne vidim razloga da bi jo oddali. Sin pa mora sčasoma premagati strah pred psmi.

Lp,
Jackie

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj storiti?
17.9.2006 16:46:32   
Shania
raho, kdaj se je začel ta strah? Iz nič? Je morda malega kdaj kakšna večja žival prestrašila? Kakšen drugi kuža? Karkoli?

Ta strah sigurno izvira od nekje. Koliko časa je že tako?

lp,
Shania

_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Twetty)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj storiti?
17.9.2006 16:55:55   
Anonimen
Od samega začetka, ko se je začel zavedati sveta okoli sebe. jokati smo ga slišali le, ko je bila Gea v njegovem vidnem polju, še prej pa, ko je začela lajati.

Je pa res, da pa je čisto pri koncu moje nosečnosti, enkrat sosed prišel preko ograje (kljub temu, da smo mu rekli, da naj tega ne počne) k nam na dvorišče in je psica "ponorela", tako da sem jo komaj zadržala, lajala pa je tako, da to ni za opisati. In takrat se je še nerojeni otrok zelo prestrašil (vznemiril), ker je bil še cel dan kasneje zelo aktiven in sem ga komaj pomirila.

Je možno, da bi bilo krivo to?

(odgovor članu Shania)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj storiti?
17.9.2006 19:14:37   
Slončica
Moje mnenje je, da ni psička naredila nič narobe, sem zagovornica pasje prisotnosti pri otrocih, ker z njihovo prisotnostjo pri otročku vzpodbudiš nekakšen občutek za nežnost in občutek.Po mojem je to samo razvojno obdobje pri otročku, psičko pa je strah ker čuti, da je otročka strah in se joče zaradi nje.Pa tudi mislim, da psička čuti, tvoje misli.
Roko na srce, ne je oddajat, se bosta že privadila.
Tud sama pričakujem dojenčka in to čez slab mesec, doma pa imam 2 kužka, mamico(3 leta) in njenega sineka (1.5 let), ki pa je non-stop zraven mene in lahko povem, da pes čuti spremembe na mojem telesu, ker pride do mene in mi položi glavo na trebuh in nepremično leži in posluša.
Najlepše pa je videt otročka, ki zna in ve da mora lepo delat z vsemi živimi bitji.
Mal solzavo sem opisala vse to, sam sem še pod vtisom včerajšnih novic o tisti čarovnici(Novice, zadnja stran)
Pa lep preostanek vikenda

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj storiti?
17.9.2006 20:26:00   
Shania
Se strinjam z mnenjem Slončice. Jaz verjamem, da bosta na koncu še velika prijatelja.
Poskusite za začetek malega počasi navajat na Geo. Umirite ga,  ko začne jokat. Naj vidi vas, kako ste mirni ob njej, naj vas gleda, kako jo božate in se smejite. Glede na to, da je psička izredno razumevajoča imate vse šanse, da zadevo spravite v red. Začnite malega pomalem navajat na Geo. Najprej naj jo samo vidi, vi se ji smejte (naj vidi, da ona predstavlja nekaj prijetnega), potem ko se navadi na njo, ga navajajte, da sta skupaj, počasi začnite z dotiki...

Kaj mislite, bi probali tako?

lp,
Shania

_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj storiti?
17.9.2006 20:35:34   
Anonimen
Imam idejo: dajte kužiki za začetek kakšno veliko roza mašno na glavo. Gotovo bo izgledala manj velika in manj črna.user posted image  Pa seveda veliko božat kužiko in biti nežni z njo. To otrok vidi in dojame, da je kuža v bistvu nežno bitje.
Ampak s tisto mašno bi bilo to mogoče malo bolj nazorno.

(odgovor članu Shania)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj storiti?
17.9.2006 22:06:57   
lol
Al pa da bi ji tamal kake pasje piškote dal?Mi smo tko prakticiral pa se je obneslo.Sinek je pa star dve leti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?