|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PCO sindrom
10.12.2006 20:00:33   
sabincek
najprej bi vse lepo pozdravila. pišem zato ker so mi predkratkim postavili diagnozo pco-sindrom. sicer sem vedno mela težave z bolečimi, ter zelo redkimi menstruacijami, imela sem še druge težave ki so povezane s tem sindromom, le da nisem dajala dovolj pozornosti na njih, razlagala sem si jih po svoje. pri 17 letih sem se močno zredila, ter postajal z dneva v dan bolj kosmata. vse skupaj se mi je zdelo zelo čudno, saj mi nobena, ampak res nobena dieta ni pomagala. večkrat sem zaradi bolečin v spodnjem delu trebuha šla k svoji ginekologinji, a ona ni opazila nič, kljub temu da sem menstruacijo imela enkrat na  leto, me ni hotela dati na preiskave. zdaj ko sem menjala ginekologa, ugotovil je ta sindrom, ter me poslal v lj na endokriniloško ambulanto. tam so spomočjo preiskav potrdili pco sindrom. dobila sem terapijo, aglurab dvakrat 850 mg. po teh tabletah mi je zelo slabo, roke se mi tresejo, poleg tega me spravljajo v depresijo, jem jih pa med jedjo. to slabo počutje me je prestrašilo, zdaj me je strah kaj bo če bom morala to jesti celo življenje, strah me je slabega počutja. strah kaj bodo te tablete naredile. sicer si te tablete antidiabetik.
prosim vas za kakšen nasvet, če je to stanje kateri poznano.


hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PCO sindrom
10.12.2006 21:39:27   
dulcinea
sabincek, pozdravljena. Kot veliko RRjevk, imam tudi jaz sindrom PCO. Tudi jaz sem zelo poraščena in (pre)debela. Meni je G ugotovila sindrom pred letom. Malo pobrskaj po RR in boš prebrala izkušnje drugih. Jaz tablet ne jemljem. Mi je pa rekla, da mi bodo KT pomagale pri "nenastajanju" novih cist. Jemala sem jih eno leto in sem se čisto spremenila. Postala sem cmerava in tečna ter zadirčna zato sem z njimi pred 2 mesecema prenehala. Nameravama pa tudi zamenjati G, ker mi ta ni čisto nič povedala o moji "bolezni".

LP, Dulči

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu sabincek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PCO sindrom
11.12.2006 16:05:45   
sabincek
ja tudi jaz sem prej 9 let jemala kontracepcijo, tudi name je vplivala kot nate. hvala ti za nasvet, upam da boš našla kakšno boljšo G.
ko si prekinila z alglurabom, ti je kaj očitala G.
zanima me še če se da kaj shujšat z tem aglurabom user posted image  to bi bilo veselje

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PCO sindrom
11.12.2006 17:48:34   
Anonimen
V vsakem primeru čimprej pokliči ginekologinjo, ji povej za simptome, ona pa ti bo povedala, ali prekini terapijo ali ne. Preberi še v priloženih navodilih stranske učinke, ker tam tudi piše, v katerih primerih moraš takoj nehat jemati zdravilo. Proti depresiji pa pomaga telovadba (samo se moraš res prisilit, da začne odvečna energija igorevat, ne pretiravat, le v pogonu moraš biti  cca. 40 min). Preizkušeno na sebi.

(odgovor članu sabincek)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PCO sindrom
11.12.2006 21:52:09   
Fargesia
Živijo! Tudi jaz sem ena izmed mnogih s sindromom PCO. Dr Jenstrle Mojca na Endo mi je predpisala Aglurab (za njeno raziskavo), pa sem po polovičkah bruhala ko nora in sem ji rekla da ne želim več tega jemat, pa ni nč komplicirala. Imela sem ginekologinjo, ki ji je bilo malo mar za moje težave (vsaj tak občutek sem imela). Zdaj pa sem šla v Leonišče in tam mi je ginekolog rekel, da če še jem Aglurab naj ga preneham. ZAMENJAJ GINEKOLOGA! V Leonišču so res specialisti za to. Sicer so plačljivi pregledi (če je potrebno zdravljenje-je le to zastonj!) od 4400-5100sit na pregled. Odvisno od ginekologa. Pozanimaj se! Jst sem se kar po netu naročila in sem bila v dveh tednih na vrsti!
Lep pozdrav, user posted image
Maša


_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu sabincek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PCO sindrom
12.12.2006 7:54:08   
Anonimen
Ojla!

Jaz imam tudi PCO in jemljem aglurab 850 mg že 6 mesecev. Na začetku sem začela z 1/2 tabletke in počasi sem sedaj na 2 tabletkah na dan. Od stranskih učinkov se mi je pojavljala driska, ampak sem ugotovila, da zaradi tega, ker sem jemala aglurab na tešče. Sedaj pa ga jemljem po jedi in se stranski učinek pojavi le redko. V tem času sem shujšala 12 kg, vendar pazim kaj jem in seveda sem skoraj izločila iz prehrane sladkarije, mastne jedi...
Najbolj pa sem vesela, ker se mi je z aglurabom znova vzpostavil menstrualni ciklus, ki je bil prej zelo nereden. Sedaj pa prihaja redno na 30,31,32 dni, kar je zame že mali čudež. Zato mislim, da ni dobro kar takoj nehati z jemanjem agluraba, če niso stranski učinki res prehudi. Pustiti morate, tudi, da se telo navadi nanj. Te dni sem bila na uz in mi je ginekologinja rekla, da kaže, da so se mi vzpostavile tudi lastne ovulacije, kar se baje zgodi nekje po 3. mesecih jemanja agluraba, če je vzrok težavam inzulinska resistenca.

Zato, drage moje le pogumno!


(odgovor članu Fargesia)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PCO sindrom
12.12.2006 20:34:45   
sabincek
tudi meni je mojca jensterble predpisala aglurab. js sm ginekologa že zamenjala, mam zdaj res vredo ginekologa. maša zanima me kaj ti je dala Mojca namest agluraba? meni ni omenila kaj za raziskavo....
lepo je videti da nisi sam v teh težavah, ne me narobe razumet, nobenemu ne privoščim slabo, a ko si na začetku še nepoučen, neinformiran je lepo poklepetat z nekom ki preživlja isto kot ti

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PCO sindrom
14.12.2006 7:54:09   
manca
Glede na to, da imam PCO me zanima, v kakšnem primeru ti predpišejo Aglurab? Jaz sem v ambulanti za neplodnost dobila le klomifen (1/2 od 3-7 dne in to za 4 mesece), menstruacije imam pa redno vsak mesec.

(odgovor članu sabincek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PCO sindrom
14.12.2006 18:41:49   
Fargesia
Živijo! se opravičujem ker tako dolgo nisem odgovrila. Men je dala Metformin, vendar ga nisem niti začela jesti. Sem izrazila željo da bi počakala če se bo mestruacija sama od sebe uredila, pa je bila za stvar. In se mi je! do letošnjega poletja. Bila sem ful pod stresom, spet sem se nazaj zredila in problemi so prišli nenapovedano. Zdaj hodim na fitnes (ne pretiravam z vadbo) in kot vse kaže se bo po 4 mesecih spet uredilo. nisem pristaš zdravilom in če je le možno poskušam narediti kaj za svoje dobro. res sem se zredila za cca.10kg in to ni peljalo več nikamor. Zdaj se moram pa še cukru odpovedat...

< Sporočilo je popravil maša82 -- 14.12.2006 18:51:47 >


_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PCO sindrom
14.12.2006 18:45:31   
Fargesia
Moram pa še povedat, da tako kot vse druge tablete, tudi Aglurab vpliva drugače na vsakega posameznika. Znanka je shujšala za 20 kg!!!! in vse se ji je uredilo po 3 mesecih uporabe.

To raziskavo je dr. Jenstrle vodila leta 2004, tako da je pomoje že končana. Bile sta pa dve skupini žensk in vsaka skupina je jedla različne tablete. se pravi Aglurab in še nekaj drugega....pa očitno se je Aglurab izkazal za boljšo varianto!!!


_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: PCO sindrom
17.12.2006 19:23:30   
sabincek
RES JE DA AGLURAB VSI HVALIJO, ČE SE SEVEDA ODŠTEJEJO STRANSKI UČINKI. MORAM PA PRIZNAT, DA SO SE MENI ZDAJ TUDI TI STRANSKI UČINKI PRECEJ UMIRILI, TAKO DA MI JE SLABO LE ŠE ZVEČER.


20KG? TO PA JE NEKAJ. PA SAMO Z UPORABO AGLURABA?ALI SE JE ŠE MALO PAZILA PRI HRANI.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: PCO sindrom
17.12.2006 21:23:58   
Fargesia
Prej je imela veliko kg preveč! in očitno je aglurab stopil te kilograme. Ona pravi, da je normalno jedla....jaz na primer sem se ob aglurabu redila, čeprav sem pazila na hrano...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu sabincek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: PCO sindrom
20.12.2006 16:37:30   
sabincek
če se ne motim ti aglurab predpišejo pri neredni menstruaciji, ter pri metaboličnih motnjah povezanih s neravnovesjem hormonov. sicer je to antidiabetik ne.

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: PCO sindrom
20.12.2006 16:39:59   
sabincek
TOJE ZANIMIVO, KAKO LAHKO RAZLIČNO DELUJE ZDRAVILO NA POSAMEZNIKE. TUDI JS SE OPAZUJEM, ČE BI SLUČAJNO IZGUBILA KAKŠEN KG, IN SE NIČ....
KOLIKO KG PA JE IMELA PREVEČ JS IMAM 22 PREVEČ.KAJ PA TI

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: PCO sindrom
5.1.2007 8:37:52   
nejkanejka
Ojla. Sem nova tukaj. Odločila sem se, da se prijavim in delim z vami te občutke, ki nas spremljajo...
Tudi jaz imam PSO sindrom in tudi mene spremljajo ti zoprni stranski učinki. Stara sem 27 let in pred dvema letoma sem shujšala cca 10 kg, ker mi je G tako priporočil in težo kar držim (172 cm/64 kg), poraščenost - tudi pri meni je prisotna, tako, da hodim na lasersko odstranjevanje dlačič, a ni kaj preveč učinkovito (zaradi hormonov). Pred slabim letom mi je G potrdil PCO sindrom. Bila sem na laparoskopiji in s to operacijo -pravi, da ni dosegel to , kar je pričakoval, tako, da zdravljenje poteka naprej. Trenutno sem na tabletih Dabroston (10 dni v mesecu). Skrbi me to, kar najbrž večina žensk s tako boleznijo. Ali bom imela otroke??? Delamo na tem. S partnerjem si ga želiva, upam, da nama bo upelo.
lep dan

(odgovor članu sabincek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: PCO sindrom
9.1.2007 19:14:12   
manjamala
oj.vidim da nas je kar veliko z pco.me pa zanima ,ker si merim bazalno temparaturo-zdaj je tretji mesec merjenja in mi temparatura ne narašča več 36.3stopinje je.prejšnje mesce mi je ob ovulaciji narasla na37.2.in me zanima zakaj,če je imela katera podobne težave...

_____________________________

manja

(odgovor članu sabincek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: PCO sindrom
11.1.2007 8:20:28   
pina-1
Naj se vam še jaz malo javim. Tudi meni so pred 5 leti postavili diganozo PCO. Po osem mesečmen jemanju klomifena ( za vzpodbujanje o) in dabrostona ( za urejanje m) so mi naredili lapraoskopijo. Dva meseca po posegu sem zanosila in ta mali čudež se bliža 4. rojstnemu dnevu.
Pri nas sedaj delamo na drugem otročičku. In imam eno vprašanje. Jaz nikoli nisem imela rednih oz. spontanih M. Mislim da sem v svojem življenju spontano dobila le kakoh 10 M. Vse ostale so bile prisotne ob jemanju KT oz. dabroston,.. G mi je razložila, da pri meni ne prihaja do spontanih o ker jajčeca v jajčniku prej odmrejo kot dozorijo. user posted image
Sedaj pa je že drugi meces ko "gospa"user posted image pride sama ( ne vem če na to vpliva jemanje mace). Me pa zanima ali lahko sklepam da prihaja tudi do ovulacijeuser posted image

lep dan

_____________________________

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu nejkanejka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: PCO sindrom
11.1.2007 10:37:45   
Anonimen
Pina, če pride do M, ni nujno da je prišlo tudi do O.

Lp

(odgovor članu pina-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: PCO sindrom
12.1.2007 18:39:19   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: sabincek

TOJE ZANIMIVO, KAKO LAHKO RAZLIČNO DELUJE ZDRAVILO NA POSAMEZNIKE. TUDI JS SE OPAZUJEM, ČE BI SLUČAJNO IZGUBILA KAKŠEN KG, IN SE NIČ....
KOLIKO KG PA JE IMELA PREVEČ JS IMAM 22 PREVEČ.KAJ PA TI


...sem pa res grozna, da se tolko časa nisem javila...user posted image

jaz ima cca. 10-15 kg preveč...sem bila zdaj prvič na Klomifenu in sem shujšala za 2kg...in držim zdej te kile. mi je prav fajn...pravijo, da ženske s PCO in sindromom PCO težje hujšajo oziroma da vse diete niso za nas...verjetno zaradi hormonov.

Kolk je mela pa znanka preveč kg pa ne vem...


_____________________________

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu sabincek)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: PCO sindrom
15.1.2007 18:29:41   
sabincek
tega pa še nisem slišala za merjenje notranje temparature, verjetno ima to veze z ovolacijami ne. PCO ja...nam vsem predstavlja same težave. meni je po izbolšanju stranskih učinkov agluraba ponovni postalo slabo, spet sm bruhala....želodec meje pa tako bolel, da sm mislila da se mi vse trga.....zdaj pa se je zgodilo da mi od takrat smrdi vsa hrana ki sem jo vedno rada jedla, npr mesni izdelki, js sm bla nora na meso, zdaj ga niti zavonjat ne smem, mi postane slabo, kaj šele da bi ga jedla. tako da cel teden jem sadje in zelenjavo, česar žal prej nisem nikoli mela za glavne jedi, niti ne za dodatek. človek bi sklepal da se tako tudi izgubi kaj kg, nasprotno zredila sem se za dva. po mojji logiki to ne gre skupaj, sicer pa pri teh hormonih nikoli ne veš...
moram pa priznat da mi po tej hrani ni tako slabo kot mi je bilo prej. ni mi pa jasno kako se ti lahko zagravža vsa hrana katera ti je bila najbolj všeč, ter da mi je zdaj tista ki mi prej ni bila......

zdaj me je prav strah iti na kontrolo k dr. ker sem slišala da te precej naderejo če ti ne uspe izgubiti kak kg .

glede zanositve, sem pa slišala da naj bi ženske ki bolehajo za PCO sindromom res težko zanosile, sicer je pa dandanes medicina tako napredovala, da mene osebno to še ne  skrbi toliko. priznam pa da bi me začelo skrbet ko bi preiskusila več posegov, kateri mi ne bi pomagali.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   PCO sindrom
18.1.2007 13:00:32   
lumpika25
Pozdravljene!
Sem nova na tej strani in vam pišem prvič. Tudi jaz imam PCO, novembra sem imela LEKO, kar že skor eno leto nimam menstruacije. Pred 14 dnevi sem bila pri dr.Drobniču in mi je napisal Aglurab 850 mg. Zdaj se je pa začela slabost, driska....user posted image ! A mislite, da te tbl sploh kaj pomagajo? Partner pa je dobil napotnico za spermiogram. A je res, da spermiogram od dr. Reša ni dovolj dober za Leonišče?

Lepo se imejte!!user posted image

(odgovor članu sabincek)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: PCO sindrom
18.1.2007 17:09:17   
sabincek
kar se tiče slabosti po aglurabu, poiskusi zdržat.kot si lahko prebereš je bilo meni tud full slabo, še zdaj mi je kak dan. zdaj jem aglurab cca 3 mesece, od tega je to prvi teden da se počutim bolje, sem pa morala spremenit prehrano, ker mi je drugače takoj slabo če pojem kaj težjega, ne rečem da je za to kriv aglurab, je pa to za sedaj edina moja razlaga....
o spermogramu....pa ne vem dosti....mislim da je to preiskava kjer ugotavljajo, ss kakšno hitrostjo se spermiji gibljejo, če so dovolj odporni na preživetje izven..njhovega okolja. ugotavljajo če je partnerjeva sprema dovolj dobra, za oploditev jajčeca......lahko da je mpoje mišljenje nepravilno, ti pa priporočam da v brskalnik vtipkaš besedo in ti bo potem pokazalo zadetke, med katerimi boš gotovo dobila odgovore na vsaj nekaj tvojih vprašanj

(odgovor članu lumpika25)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: PCO sindrom
13.4.2013 20:18:42   
MEGi20
Živjo....meni je ginekologinja na zadnjem UZ povedala,da bom imela težave pri zanositvi- PCO ,vendar kljub temu, da me je želela pomiriti me ni ko je rekla,da naj se ne obremenjujem s tem,ker je danes toliko postopkov,s katerimi povečajo možnost zanositve,če ne drugega pa je skrajna možnost umetna oploditev.
Noseča nisem,danes je že skoraj 9 tednov od ZM.Ni mi znala povedati zakaj pozitiven test???(mogoče O??-ne vem)..moram priznati ko sem se včeraj vrgla v raziskovanje in brskanje po internetu mi je bilo malo lažje, ko sem videla, da nisem edina s PCO... G je omenjala neke tablete za pomoč za O, ni mi pa dala nič za sprožitev M kajti naj bi čakali da je polne 3 mesece ne bo...Tisti trenutek, ko mi je to rekla se mi je sesu svet.Bebo si želiva a po vseh poiskusih(tudi SS) in razočaranjih ostaja G hladna in kar čaka...

Mogoče jo bom menjala ne vem-bomo videli....
Upam, da čimprej pride in da poskusimo znova..

Kako pa poteka nasplošno po tistem ko pride user posted image z pregledi in zdravljeni..

LP;MeGi

_____________________________

Ali veste kako se reče dvema ljubimcema ki sexata po metodi varnih dni?

mamica in očka...

(odgovor članu sabincek)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: PCO sindrom
29.4.2013 10:56:02   
Kaličopka6
Zdravo Megi20!

Kolk časa se pa trudita zanosit?

Jaz imam tudi pcos. Zelo zoprna zadeva. Mene je gin šele po letu in pol neuspeha ter neizmernega trpljenja zaradi vseh simptomov bolezni napotila k specialistu za neplodnost. Tam so me takoj po uz napotili na leko operacijo in ob enem so mi še odrezali pregrado. No, meni te posegi niso ravno pomagali in sem zato zdaj na stimulaciji s femaro. To je moj prvi mesec, včer sem imela uz, kjer sem izvedela, da se lepo odzivam. Upava, da bo zdaj uspelo.

Mene je gin zarad neredne dala na diane (takrat m nisem imela 3 mesece sluznica pa je bila zelo debela in prva m po dianah je bila grozna, saj sem dobila popadke in mi je vse ven padlo v enem kosu! :( ), da bi se cikel uredil in sem jih jemala leto in pol, nato sva se odločila za otroka in sem jih nehala jemat. Moji cikli so postajali vse bolj nemogoči, zanosit itak ni uspelo, poskusila je še z orgametrilom za 3 mesce a se moji jajčniki več niso odzivali na zdravila. Ni več vedela kako mi pomagat in zato me je napotila na neplodnostno.

No, zdaj sem vesela, da je kakor je.

(odgovor članu MEGi20)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?